Σάββατο, Σεπτεμβρίου 9

Μην πηδάτε γιατί χανόμαστε!

Μία από τις προσφιλείς μεθόδους των αρχαίων μας σοφιστών ήταν και η αναγωγή από το συγκεκριμένο στο αφηρημένο, από το ειδικό στο γενικό. Τη μέθοδο αυτή ακολούθησαν στη συνέχεια και άλλοι ένδοξοι ημών πρόγονοι. Ο Ιπποκράτης, π.χ., παρατηρώντας τα συμπτώματα ασθενειών σε συγκεκριμένους ανθρώπους κατέληγε σε γενικότερα συμπεράσματα, πολύ χρήσιμα για την εξέλιξη της ιατρικής. Ο Θουκυδίδης, απ’ την άλλη, έβλεπε σε τι συμφορές οδηγεί η απληστία και η φιλοδοξία των ανθρώπων και κατέληγε σε διαπιστώσεις διαχρονικού χαρακτήρα!
Έτσι κι εγώ, αποφάσισα σήμερα να ακολουθήσω την αγαπημένη μέθοδο των προγόνων μου και, αρχίζοντας από την ενδοσκόπηση και την αυτοπαρατήρηση να προσπαθήσω να δώσω απαντήσεις σε θεμελιώδη πολιτικά ερωτήματα…
Καθόμουν, λοιπόν, χθες μπροστά στην τηλεόραση και παρακολουθούσα όλους αυτούς τους επισήμους που κατέκλυσαν τη Θες/νίκη και δεν σταματούσαν να αυτοθαυμάζονται για το πόσα πολλά έχουν προσφέρει στη χώρα μας… Και δεν σας κρύβω πως «φόρτωνα» συνεχώς! Γυάλισε το μάτι μου! Και αποφάσισα να τα «κοπανήσω» σε ένα μπαράκι για να ξεχαστώ…
Το σκηνικό όμως σύντομα άλλαξε. Όταν γύρισα σπίτι, αργά το βράδυ, η κοπέλα μου ήταν σε μεγάλες φόρμες! Λεπτομέρειες μην ζητάτε… αλλά σας βεβαιώνω ότι καλοπέρασα! Το πρωί, λοιπόν, με τα πόδια λίγο κομμένα (είναι και η ρημάδα η ηλικία βλέπετε) βγήκα για μια βόλτα και άρχιζα να διαβάζω τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Καθώς έπλεα σε πελάγη ευτυχίας λόγω του βραδινού ξεσαλώματος ό,τι και να διάβαζα δεν έφευγε από τα χείλη μου αυτό το μόνιμο χαζοχαρούμενο χαμόγελο του σεξουαλικά χορτασμένου! Ξέρετε τώρα εσείς…
Και το χειρότερο! Άρχιζα να βλέπω με συμπάθεια την κυβέρνηση και τα στελέχη της. Αυτούς που χθες δεν ήθελα ούτε και να τους σκέφτομαι! Έβλεπα στην εφημερίδα τον Καραμανλή και σκεφτόμουν: «ωραίος τύπος! Έξω καρδιά παλικάρι! Ό,τι πρέπει για παρέα! Καλόκαρδος άνθρωπος!». Να και ο Αλογοσκούφης! Βρε σεις, τώρα που τον καλοβλέπω γλυκούλης μου φαίνεται! Πόσο κουράζετε το παιδί να τιθεσεύσει το έλλειμμα! Ωχ! Έρχεται κι ο Σουφλιάς! Αυτός μάλιστα! Πολύ κύριος. Σου εμπνέει ασφάλεια βρε αδελφέ. Ο λόγος του κρύβει ουσία και σοφία!
Παιδιά, για να μην σας τα πολυλογώ, εκείνη τη στιγμή αν με ρωτούσε στατιστικολόγος τι θα ψήφιζα θα δήλωνα «δαγκωτό» Νέα Δημοκρατία! Και πρωθυπουργό Καραμανλή και … ξερό ψωμί!
Καταλάβατε τίποτα; Αν ήσασταν έξυπνα παιδιά θα είχατε ήδη αντιληφθεί πως το μυστικό των δημοσκοπήσεων βρίσκεται ακριβώς στο σεξ. Είσαι κύριε χορτασμένος και απόλυτα ικανοποιημένος;. Όλα σου φαίνονται ρόδινα! Βρε για ποιον πληθωρισμό, ανεργία, σκάνδαλα κλπ μου τσαμπουνάς; Ο ήλιος είναι λαμπρός στον ουρανό! Κι επειδή ως λαός τα τελευταία δεκαπέντε τουλάχιστον χρόνια είμαστε χορτασμένοι σεξουαλικά γι’ αυτό και οι κυβερνήσεις μας χαίρουν τόσο μεγάλης εκτιμήσεως και εμπιστοσύνης! Σας θυμίζω απλώς πως ο Σημίτης έσπασε όλα τα ρεκόρ παραμονής στον πρωθυπουργικό θώκο!
Συμπέρασμα: Προτείνω για πέντε τουλάχιστον μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές να διακόψετε κάθε σεξουαλική δραστηριότητα. Γιατί αλλιώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να υπερψηφίσετε τους κυβερνητικούς υποψηφίους! Εγώ προσωπικά αρχίζω από σήμερα την εγκράτεια….


Δεν υπάρχουν σχόλια: