Τετάρτη, Οκτωβρίου 11

Τι ψηφίζει ο Ασκαρδαμυκτί

Μπαίνω αμέσως στο "ψητό":
Υπερνομάρχης Αθηνών: Γεννηματά.
Δήμαρχος Αθηνών: Τσίπρας.
Δήμαρχος Πειραιά: Φασούλας.
Υπερνομάρχης Θεσσαλονίκης: Λευκό.
Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: Μπουτάρης.
Εύλογα θα αναρωτηθείτε: καλά ρε συ, κανένας κυβερνητικός υποψήφιος δεν κερδίζει την εμπιστοσύνη σου;
Η απάντησή μου: απορρίπτω την κατηγορία αυτή των υποψηφίων γιατί πιστεύω ότι τυχόν επικράτησή τους θα αποθρασύνει τους ίδιους και την παράταξή τους!
Τελευταίο (και μεγάλο) δείγμα θράσους και αλαζονίας: ο κυβερνητικός υποψήφιος Νικήτας Κακλαμάνης κατηγορείται (βάσει εγγράφων αποδείξεων, τιμολογίων κλπ) πως πέντε μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες χρηματοδότησαν παράνομα την προεκλογική του εκστρατεία τον Φεβρουάριο 2004. Θέλετε να μάθετε πώς αντέδρασε ο εν λόγω κύριος; Αντιγράφω από τη χθεσινή "Καθημερινή": "Αποτελεί σκοτεινή πολιτική απρέπεια! ... Θα με κρίνουν οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι... εγώ θα απαντήσω μετά τις εκλογές"!
Τι μας λες ρε μεγάλε; Γέννησε κανέναν εξυπνότερο η μάνα σου;

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα.
Ειδικά για νομαρχία Θεσ/κης, έτσι για να μαυριστεί ο Πανίκας, θα έβαζα Τρεμόπουλο. Η Βούλα, αστα καλύτερα. Μανία αυτός ο Γιώργος με τις Γυναίκες!!
Ο Τσίπρας καλή επιλογή. Και κάτι άλλο. Από ότι ξέρω, κατάγεται από Καρδίτσα, και το επώνυμο είναι σύντμηση του Τσίπουρα - Τσίπρα. Ελπίζω χωρίς γλυκάνισο. Αν πάει 2ο γύρο η Αθήνα, δαγκωτό Σκανδαλίδη - καθότι και Γαύρος.

Ανώνυμος ο Ελλην

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Σε τι να πρωτοαπαντήσω...
Ο Πανίκας, πράγματι αποτελεί μια κινητή δυσφήμιση για τη Σαλονίκη! Όχι ρε γαμώτο, δεν της αξίζει μια τέτοια τύχη της συμπρωτεύουσας...
Όσο για τον Γιώργο... Κι εγώ φίλε μου έχω μανία με τις γυναίκες αλλά τις θέλω στο κρεβάτι και στην αγκαλία μου, όχι στο ψηφοδέλτιό μου (συγνώμη κυρίες μου, αλλά τώρα παρακολουθείτε μια αντρική κουβέντα).
Κι εμένα με χαλάει το γλυκάνισο στο τρίπουρο. Όσο για τον Τσίπρα, μου φαίνεται πως μόνο το όνομα έχει κι όχι τη χάρη...
Τέλος... η Αθήνα παραδοσιακά βγάζει γαύρο δήμαρχο... Για να δούμε...

Ανώνυμος είπε...

Είσαι ο μοναδικός έλληνας που ψηφίζει ταυτόχρονα σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Νοθεία, φίλε μου, νοθεία...

Ανώνυμος είπε...

Πονηρούλης μου φαίνεσαι...
Δεν είναι μόνο οι Δεξιοί υποψήφιοι που αποκλύεις αλλά και οι κομμουνιστές. Κατά βάθος, πιστεύω, είσαι ένα απ΄λυτα αντιδεξιό και αντικομμουνιστικό άτομο. Ρίξε επιτέλους τη μάσκα...
Εγώ πάντως ψηφίζω κομμουνιστές υποψηφίους!

pote-xana είπε...

Η πολιτική με αηδειάζει γιατι βρομάει πιο πολύ και απο το εμμετο της γατας σου.Οσο γισ την εντύπωση που σου εδωσα ήταν τελείως λανθασμένη.Δεν θύμωσα με τίποτα,ισα ισα που ειμαι ευτυχέις για την όμορφη παρέα.Απαντησα τηλεγραφικα από ελειψη χρόνου χωρις να σκεφτώ ότι θα μπορούσες να σκεφτείς κάτι αλλο.Σου ζητώ χίλια συγνώμη.Αλλη φορα θ'απαντω μόνο οταν θα μπορώ να διαθέσω και τον ανάλογο χρόνο.Εκτιμώ την παρέα σου και την κριτική σου.Ρώταμε ότι θέλεις!!

Την αγάπη μου
Μαρια

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ανώνυμε που με λες "πονηρούλη": καθόλου δεν απέκλεισα του ομμουνιστές. Άλλωστε οι Φασούλας και Μπουτάρης προέρχοναι από το ΚΚΕ!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Αγαπητή Μαρία, εμένα δεν με αηδιάζει η πολιτική αλλά οι πολιτικοί.
Είσαι καταπληκτικός άνθρωπος και φαίνεται από χιλιόμετρα μακριά.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί εκνευρίζεσαι που οι Αθηναίοι και οι Θεσσαλονικείς ψηφίζουν Κακλαμάνη και Ψωμιάδη; Φυσικά και τελικός κριτής είναι ο λαός. Αν θεωρήσει πως τα σκάνδαλα είναι υπαρκτά ας τους καταψηφίσει...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Θέλω να πιστεύω πως ο ανωτέρω ανώνυμος δεν είναι το ίδιο πρόσωπο με τους προηγούμενους, και μας δουλεύει κανονικά...
Επί της ουσίας τώρα:Επίτρεψέ μου μια ιστορική αναδρομή. Πριν 2000 περίπου χρόνια, στην Παλαιστίνη, ένας Ρωμαίος έπαρχος, ο Πόντιος Πιλάτος,προκήρυξε εκλογές για την ανάδειξη υπερνομάρχη. Κατέβηκαν δύο υποψήφιοι. Ο ληστής Βαραβάς και ο γνωστός μας Ιησούς Χριστός. Ο λαός ψήφισε τον Βαραβά με 100%! Όμως, η σαρωτική του επικράτηση δεν τον έκανε "κύριο"... Ληστής ήαν και ληστής έμεινε. Η κάλπη δεν είναι καθαρτήριο...
(Προς Θεού, δεν θέλω να πω πως κάποιοι υποψήφιοι συγκρίνονται με τον Βαραβά ούτε φυσικά με τον Χριστό)

Ανώνυμος είπε...

Θα έκανες το ίδιο αν ήταν το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση; Για πράδειγμα το 2002 δεν ψήφισες Φώφη;
Ρε Τάκη όλα σου καλά, αλλά μου δίνεις την εικόνα του "κολλητού" του Γ.Α.Π., άμα βάλεις κανένα σχετικό Πόστ, ευχαρίστως να τα πούμε...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Μάλιστα...
Ξεκινάμε με τα ... κολλητιλίκια...
α)Η Φώφη, αν θυμάσαι, ήταν επιλογή του Σημίτη κι όχι του ΓΑΠ.
β)Είναι ο Τσίπρας και ο Μπουτάρης επιλογή του ΓΑΠ;
γ)Επιλογές προσωπικές του ΓΑΠ είναι οι κυρίες που, μάλλον, τις ειρωνεύθηκα...
Δεν ψήφισα ποτέ Φώφη γιατί ανήκω κι εγώ στη μονοεδρική ενδοχώρα...
Και κλείνω με μια παρατήρηση... εκνευρίσθηκες λίγο ή έτσι μου φάνηκε;

Ανώνυμος είπε...

Καπιταλιστικό Κομμούνι, θα παρέμβω λίγο στη στιχομυθία σου με ασκαρδαμυκτί. Πρέπει να διευκρινήσεις που τοποθετεις τον εαυτό σου: Αριστερά ή Δεξιά; ή μήπως στον αχανή "μεσαίο χώρο"; Από το προφίλ σου πάντως φαίνεσαι Αριστερός! Φαίνεσαι όμως λίγο κομπλεξικός απέναντι σε οτιδήποτε ψιλοπρασινίζει. Κι΄αυτό σε κάνει ευάλωτο στις ορέξεις των μεταρυθμιστών τύπου Πανάγου, Πανίκα, Ν. Κακλαμάνη. Μια χαψιά σας κάνανε όλους το 2004. Όλοι οι Αριστεροί θέλουμε μια άλλη κοινωνία. Ωστόσο το παρόν και οι αμείληκτες ανάγκες του απαιτούν διαχείριση της εξουσίας και όχι να "αγναντεύουμε από τ΄απόσκια", όπως έλεγε και ο μακαρίτης ο Φλωράκης. Για μένα η Αριστερά στην Ελλάδα, όπως και σ΄όλο τον κόσμο, πρέπει να διεκδικήσει μια ισότιμη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, μήπως και γίνει τίποτα της προκοπής σ΄αυτό τον τόπο. Ειδάλλως θα έχουμε πιθανώς μια επανάληψη: Ξανά το Πασοκ επάνω, ξανά φθορά, ξανά Πανάγοι και Τραμπούκοι. Ως προς τον ΓΑΠ, είναι καλός σέρφερ. Ξέρει να καβαλάει το κύμα και να το αφήνει να τον πάει. Οπως ο παππούς και ο πατέρας του. Πάντως φαίνεται ότι ξέρει ν΄ακούει και να διορθώνει! Κάτι που δύσκολα έκανε ο Σημίτης.
Τελειώνοντας θα ήθελα να ΄κάνω μικρή αναφορά στο βιβλίο του Κασόλα, που είδα ότι σου άρεσε. Το διάβασα περίπου το 1983, όταν ήμουνα έφηβος. Γι΄αυτό σου λέω, έχουμε πολλά κοινά!!

Ανώνυμος ο Ελλην

Ασκαρδαμυκτί είπε...

"Ανώνυμε Ελληνα" και Κ.Κ. (Καπιταλιστικό Κομμούνι), φυσικά και έχετε πολλά κοινά μεταξύ σας, το ίδιο κι εγώ με σας. Πράγματι, πρέπει κάτι να γίνει για να ξεφύγουμε από τους πρασινομπλέ Πανάγους. Και ίσως προς αυτή την κατεύθυνση οφελήσει μια ισότιμη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-Αριστεράς...
Επειδή όμως το κλίμα βάρυνε κάπως σήμερα, λέω αύριο να το αποφωρτίσουμε κάπως...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Επιτρέψτε μου κάποιες τελευταίες παρατηρήσεις.
Ο φίλος μας ο "ανώνυμος ο Έλλην" έχει δίκιο που γράφει ότι σε μια μερίδα αριστερών επικρατεί έντονος αντιπασοκισμός. Οι αιτίες είναι πολλές και ως ένα βαθμό ίσως και κατανοητές.
Ο έτερος φίλος μας, το καπιταλιστικό κομμούνι, ανήκει σήγουρα στην κατηγορία αυτή. Χωρίς να τον γνωρίζω προσωπικά, θα προσπαθήσω να τον περιγράψω. Αποτελεί κλασικό παράδειγμα νέου που μεγάλωσε σε ένα δεξιό και υπερσυντηρητικό περιβάλλον, όμως σε κάποια στροφή της ζωής του αυτονομήθηκε και επέλεξε άλλο δρόμο. Αλλά διατήρησε στις ιδεολογικές του αποσκευές το αντιπασοκικό μένος που βίωσε στο δεξιό οικογενειακό του περιβάλλον... Τέτοιους ανθρώπους γνωρίσαμε πολλούς στα πανεπιστήμια, κυρίως απ' τον χώρο του Συνασπισμού και παλιότερα των "Ρηγάδων"...
Τελειώνω με την άποψη ότι το πολιτικό μας σύστημα έχει απόλυτη ανάγκη όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Και την φρεσκάδα της αριστεράς και την μετριοπάθεια του κέντρου και τη δεξιά με τις παραδοσιακές της αξίες. Δεν επιτρέπονται αποκλεισμοί ούτε και μονοπώλια στην εξουσία. Απ τη σκοπιά αυτή, η κυβερνητική μεταβολή του 2004 ήταν νομίζω και αναγκαία και χρήσιμη...

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, φίλε Τάκη μη βιάζεσαι να κρίνεις από λίγες μόνο πληροφορίες.
Μπορεί από μια άποψη (π.χ."ηθικοθρησκευτική") να μεγάλωσα σε ένα συντηρητικό, μάλλον παραδοσιακό περισσότερο περιβάλλον, αλλά πολιτικά ήταν του "μεσαίου χώρου" (δηλαδή υπήρχαν νουδούληδες και πασόκοι , μάλιστα οι περισσότεροι πασόκοι).
Πάμε παρακάτω, άμα έχω κάτι αντιπασοκικό, οφείλεται εν πολλοίς στο ότι ανδρώθηκα πολιτικά επί ΠΑΣΟΚ. (Τώρα πιο ώριμα πάντως θεωρώ τον Ανδρέα μεγάλο πολιτικό, που άμα δεν είχε τόσο κόλλημα με την προσωπολατρεία του, θα ήταν ακόμα μεγαλύτερος.)
Από την άλλη, το μεγαλύτερο μέρος των φοιτητικών μου χρόνων ήταν επί Μητσοτάκη, σε μια σχολή που κυριαρχούσε η ΔΑΠ, γιαυτό δεν πάω ούτε τους Δεξιούς ιδιαίτερα.
Πάμε πιο κάτω: Έκανα μια πλάκα με τον ΓΑΠ και τη Φώφη, δεν αρπάχτηκα.
Αν και γενικά έχω αλλεργία με τους επιγόνους, (το σημειώνω για τον ψυχαναλυτή μου) τον ΓΑΠ τον θεωρώ μάλιστα φορέα κάποιων σημαντικών ιδεών ιδιαίτερα στον τομέα της πολιτικής οργάνωσης. Θα γίνει ακόμα καλύτερος αν "ακούσει" παραπάνω την κοινωνία και δεν βιαστεί να κερδίσει την εξουσία με τα τεχνάσματα του μάρκετινγκ σαν τον έτερο επίγονο..
Από την άλλη το κόμμα του δεν δείχνει να τον βοηθά (με ποιόν να προχωρήσει τις ιδέες του;)και πιστεύω κάνοντάς του αντιπολίτευση τον βοηθώ να προχωρήσει παραπάνω στις ρήξεις του.
Έλληνα αριστερός λαός, έχει εγκλωβιστεί στο ΠΑΣΟΚ για τον ίδιο λόγο πλέον που έχει εγκλωβιστεί στην Ν.Δ., έχει κουραστεί να περιμένει την αλλαγή και κοιτάει την πάρτη του μήοως βρει κανένα κουμπάρο.
Για να δεις τι πρεσβεύω μη βλέπεις μόνο το προφίλ, δε τας ποστ και ιδιαίτερα τα τελευταία.
Στο ψητό τώρα Φώφη, χαμογελαστή προσηνής επίγονος (ίσως γι' αυτό να μην τη ψήφιζα, είπαμε θέλω ψυχαναλυτή)
Τσίπρας: Αν και στο χώρο που συχνάζω έδωσα μάχη να μην εκλεγεί ως πρόεδρος του ΣΥΝ, νομίζω ότι ο Παπαγιαννάκης ήταν καλή επιλογή για υποψήφιος δήμαρχος. Ο Τσίπρας αυτοκάηκε δεχόμενος να είναι ο αντικαταστάτης του με τις πλάτες μηχανισμών..
Έτσι θα ψήφιζα μάλλον Οικολόγους.
Αν και ο Νικήτας, έχοντάς τον ως μεγάλο αφεντικό στη δουλειά μου, ας πούμε, μπορώ να πω ότι τουλάχιστον δεν φέρθηκε "αυτοκρατορικά", όπως έκαναν πολλοί υπουργοί αυτής και της προηγούμενης κυβέρνησης ...
Τώρα αν "τα παίρνει", μέχρι να ξεκαθαρίζει το τοπίο δεν λέω και πολλά, γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη στους δημοσιογράφους.
Πάντως με δυσκολία θα τον ψήφιζα, γιατί είναι πολύ δεξιός..
Φασούλας: Εδώ θα ψήφιζα ΣΥΝ, στο πρόσωπο του Δρίτσα.
Θεσσαλονίκη : Μπουτάρης εδώ συμφωνούμε.
Αλήθεια στην δική σου μονοεδρική, όλοι οι δεξιοί είναι Πανάγοι;
Εδώ ένας στους 5, εκεί που δεν ψηφίζω, είναι καλύτερος από τους Πασόκους.

annamaria είπε...

Βαρέθηκα να ακούω συνεχώς τα ίδια ονόματα.
Ονόματα που ακουγε η γιαγιά μου, η μαμά μου.
Έτσι όπως έχουν τα πράματα θα τα ακούει και η κόρη μου αύριο.
Μικρά κόμματα βρε παιδιά , πιστεύω είναι ό,τι καλύτερο .
Αυτό θα κάνω την Κυριακή και δεν πιστεύω πως η ψήφος μου θα πάει χαμένη.
Για μένα αυτές οι εκλογές (δημοτικές-νομαρχιακές) δεν είναι πάρα ένα "αξιόπιστο γκάλοπ" για να δουν τα δυο άντε τρία μεγάλα κόμματα την δύναμη τους.

Ανώνυμος είπε...

Ασκαρδαμικτί μου σε βρίσκω πολύ διαλλακτικό και συμβιβαστικό. Πάντως μαγκίτσα σου που πήρες θέση και είπες τι ψηφίζεις. Δεν το κάνουν και πολλοί στις μέρες μας...
Εγώ θα συμφωνίσω με την Άνναμαρία και θα ψηφίσω κάποιο μικρό κόμμα...

Alkyoni είπε...

Θεσσαλονίκη θα ήθελα τον Κουράκη...
δεν ξέρεις ποιός είναι ε;;
ούτε εγώ ήξερα
καλό βράδυ...σ ευχαριστώ για την επίσκεψη σου στο μπλογκ μου

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Αλκυόνη μου, κατ αρχήν να σε ευχαριστήσω για την επίσκεψή σου και τα καλά σου λόγια.
Επίτρεψέ μου όμως να σε μαλώσω λίγο. Εσείς οι Σαλονικιοί έχετε την εντύπωση πως εδώ κάτω στην Αθήνα δεν δίνουμε πεντάρα για κει πάνω. Έτσι, μάλλον, εξηγείται και η υπόθεσή σου ότι δεν γνωρίζουμε τον Κουράκη. Σε πληροφορώ πως οι στοιχειωδώς ενημερωμένοι Αθηναίοι έχουν άποψη για όλους τους Θεσσαλονικείς υποψηφίους...
Ας μην πέφτουμε κι εμείς στην παγίδα της διάκρισης "βορείων-νοτίων" που μας στήνουν οι Ψωμιάδηδες!

Παιδίσκη ερωμένη είπε...

2 στα 4 εν τέλει, μια χαρά...
(το λευκό του ROL το αφήνω λευκό)

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Παιδίσκη μου δεν έκανα πρόβλεψη, απλά εξέφρασα πρόθεση ψήφου! Και δεν φοβήθηκα μην τυχόν και δυσαρεστήσω κάποιους...
Πιστεύω, όμως, πως θα συμφωνήσεις ότι οι δύο "χαμένες" επιλογές μου (Τσίπρας, Μπουτάρης) δεν ήταν και τόσο ... χαμένες!