Παρασκευή, Νοεμβρίου 3

Επιτέλους, γίναμε Ιράν!

Πρώτη διάσκεψη για τη Διακυβέρνηση του Διαδυκτίου. Ο πρωθυπουργός μας, φανερά έξω από τα νερά του, διαβεβαιώνει πως το internet συμβάλλει στην προαγωγή της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Δεν είχε προλάβει να ολοκληρώσει το λόγο του και η Ελλάδα μπήκε στη χορεία των κρατών εκείνων που συλλαμβάνουν και οδηγούν σιδηροδέσμιους στα αστυνομικά τμήματα τους χρήστες του Διαδικτύου επειδή άσκησαν το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης... Η χώρας μας έχει πλέον την τιμή να συγκαταλέγεται μαζί με το Βιετνάμ, την Κίνα και το Ιράν!
Το ιστορικό, εν συντομία, έχει ως εξής: ένα δικτυακό ημερολόγιο (funel.blogspot.com) σατιρίζει τον γνωστό τηλεπωλητή βιβλίων Δημοσθένη Λιακόπουλο. Ο τελευταίος κάνει μήνυση όχι μόνο στον κάτοχο του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού ημερολογίου αλλά και σε οποιονδήποτε παρέπεμπε σε αυτή τη διεύθυνση!
Η μήνυση του κ. Λιακόπουλου ατύχησε ως προς τον αρχικό επικριτή του. Το ιστολόγιο funEl βρίσκεται στις ΗΠΑ και οι επιχειρήσεις εκεί δεν δίνουν στοιχεία στις αρχές παρά μόνο σε περίπτωση πραγματικών εγκλημάτων. Ο Αντώνης Τσιπρόπουλος, όμως, που απλώς καταλογραφεί το περιεχόμενο, ατύχησε να έχει τον δικτυακό του τόπο στην Ελλάδα οπότε και συνελήφθη!
Η διαδικασία που ακολούθησε ήταν αυτή του αυτόφωρου: αιφνιδιαστική επίσκεψη ατυνομικών στο γραφείο του, έρευνα παρουσία εισαγγελέα, κατάσχεση σκληρού δίσκου, σύλληψη, μεταφορά στη ΓΑΔΑ, αποτυπώματα, διανυχτέρευση στα κρατητήρια και την επόμενη μέρα το πρωί ... φωτογράφηση, μεταφορά στην Εισαγγελία κλπ.
Το ότι τα αστυνομικά και δικαστικά όργανα είναι τεχνολογικώς αστοιχείωτα ... το γνωρίζαμε. Δυστυχώς δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το περιεχόμενο από την καταλογράφησή του! Είναι σα να συλλαμβάνουν έναν περιπτερά γιατί, κατά την άποψη κάποιου, ένα απ' τα περιοδικά που πουλά έχει συκοφαντικό περιεχόμενο!
Από την άλλη, πρέπει να προβληματιστούν οι αρμόδιοι για τη σκοπιμότητα διατήρησης σε ισχύ του νόμου που προβλέπει ότι τα αδικήματα του Τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού) εμπίπτουν στην αυτόφωρη διαδικασία.
Και μια τελευταία απορία: γιατί κανένα μέλος της κυβέρνησης δεν σχολίασε μια τόσο αρνητική για τις ελευθερίες μας εξέλιξη; Πού είναι ο Ρουσόπουλος, πού τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πού οι δημοσιογραφικές ενώσεις και πού οι Δικηγορικοί Σύλλογοι; Κάποιοι ... ψίθυροι ή μασημένα λόγια δεν αρκούν!

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με το ΠΔ 131/1993, εάν δεν κάνω λάθος που λέει:1. 1. Σε περίπτωση παροχής μιας υπηρεσίας της κοινωνίας της πληροφορίας συνισταμένης στη μετάδοση πληροφοριών που παρέχει ο αποδέκτης της υπηρεσίας σε ένα δίκτυο επικοινωνιών ή στην παροχή πρόσβασης στο δίκτυο επικοινωνιών, δεν υφίσταται ευθύνη του φορέα παροχής υπηρεσιών όσον αφορά τις μεταδιδόμενες πληροφορίες, υπό τους όρους ότι ο φορέας παροχής υπηρεσιών:
α) δεν αποτελεί την αφετηρία της μετάδοσης των πληροφοριών,
β) δεν επιλέγει τον αποδέκτη της μετάδοσης και
γ) δεν επιλέγει και δεν τροποποιεί τις μεταδιδόμενες πληροφορίες.
2. Οι δραστηριότητες μετάδοσης και παροχής πρόσβασης που αναφέρονται στην παράγραφο 1 περιλαμβάνουν την αυτόματη, ενδιάμεση και προσωρινή αποθήκευση των μεταδιδομένων πληροφοριών, στο βαθμό που η αποθήκευση εξυπηρετεί αποκλειστικά την πραγματοποίηση της μετάδοσης στο δίκτυο επικοινωνιών και η διάρκειά της δεν υπερβαίνει το χρόνο που είναι ευλόγως απαραίτητος για τη μετάδοση.

Αυτά δεν τα έχουν υπόψη τους οι "ιθύνοντες" της ΓΑΔΑ ή οι βλάκες που σκέφθηκαν να συλλάβουν τον Τσιπρόπουλο;
Ανεγκέφαλοι φουκαράδες των στενών γραφείων τους,ου ρε...
με κάνετε να βρίζουν τα υπέροχα κόκκινα χείλη μου...

Attalanti είπε...

+ O άνθρωπος δούλευε με την ίδια κεντρική μονάδα που κατασχέθηκε, με αποτέλεσμα να χάσει χρήματα και... επαγγελματική αξιοπιστία στους πελάτες του.

Ανώνυμος είπε...

Να αφήσουν το internet ήσυχο και να ψάξουν να βρουν αλλού θέμα να ασχολούνται. Δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι το διαδίκτυο είναι τεχνολογία όπως έίναι και το τηλέφωνο; Δηλαδή θα παρακολουθούν καιτα τηλέφωνά μας, μήπως και θίγουμε τα έργα του κ. Λιακοπούλου; Τι είναι ένα blog; Είναι ΜΜΕ; Είναι ιδιωτικός χώρος; Πρόκειται σίγουρα για δύσκολο ζήτημα, χωρίς εύκολες απαντήσεις. Οφείλουμε πάντως να παρατηρήσουμε τη σπουδή με την οποία οι μηχανισμοί Τάξεως και Δικαιοσύνης αντιπετώπισαν το ζήτημα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά τι ξέρουν αυτοι απο blogging περιμένετε και σωστή αντιμετώπιση?Οτι δεν καταλαβαίνουν αντί να ξεστραβωθούν να μάθουν οσα μπορουν περισσότερα για να μπορούν να έχουν αποψη και να βγάλουν αποφαση κάθονται και το καταδικάζουν ή πετανε πετυχημένες δηλώσεις και γίνονται ρεζίλι και μας κάνουν και μας ρεζίλι παγκοσμίως...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

"κόκκινα χείλη", γυναίκα είσαι εσύ η ή ... μετεμψύχωση του Αρμενόπουλου; Αν δεν είχα διαβάσει τα χθεσινά σου μηνύματα θα σε πέρναγα για καμιά ανέραστη δικηγορίνα με ταγεράκι...
Αταλάντη, γιατί δεν τοποθετήθηκες στο προηγούμενο ποστ;
Ανώνυμε Έλληνα και Μαράκι... συμφωνώ!
Το επόμενο ποστ θα είναι κάπως επίκαιρο. Θα περιέχει σχόλια και κριτική πάνω σε ένα κινηγματογραφικό έργο που ανέβηκε (νομίζω) στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου κι έχει ως κεντρικό θέμα τον ... βιασμό.

Ανώνυμος είπε...

Το κεντρικο θεμα της ταινιας δεν ειναι ο βιασμος αλλα η ανυπαρξια της ανθρωπινης βουλησης.
Τωρα ως προς το θεμα σου....
στο τελος του κειμενου σου απορεις γιατι κανεις απο κυβερνηση ή αντιπολιτευση δεν ειπε τιποτα.

Αυτα να τα δεις εσυ που πριν απο τις εκλογες υποστηριζες διαφορους....
βρε ουστ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ !!!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ωραία μου την είπες... Άνναμαρία

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλά κι αυτός...
Τον εστόλισε τον καψερό (που καψερός δεν είναι...)

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Δεν τον εστόλισε ο ίδιος... είπαμε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν καθάρισα καλά τις διόπτρες μου...