Κυριακή, Απριλίου 25

Τούτες τις μέρες ο άνεμος μας κυνηγά...

Στην πραγματικότητα βρισκόμαστε σε πόλεμο!
Μπορεί να μην καταφθάνουν απ' το μέτωπο φέρετρα ντυμένα στη γαλανόλευκη, αλλά είναι σίγουρο πως θα χύσουμε αρκετό δάκρυ και μπόλικο ιδρώτα...
Την Ελλάδα που ξέραμε τα τελευταία 30 χρόνια, να την ξεχάσουμε!
Όλοι θα γίνουμε, λίγο-πολύ, φτωχότεροι. Το θέμα είναι να διατηρήσουμε κάποια προοπτική βελτίωσης...
Γι' αυτό και συνεχίζουμε να στηρίζουμε κριτικά την κυβέρνηση. Και στο τέλος της τετραετίας θα κάνουμε τη σούμα...
Η πρόσκληση των κομμάτων της "Αριστεράς" να "ξεσηκωθούμε", το μόνο που θα καταφέρει είναι να καθυστερήσει την έξοδο απ' την κηδεμονία και τα μέτρα της!

34 σχόλια:

marilia είπε...

Μια απορία: Γιατί να την ξεχάσουμε και γιατί να γίνουμε φτωχότεροι -από 'μένα θα σωθούνε;- και η απορία θεμελιώνεται στο ερώτημα: εγώ τι φταίω που κάποιοι είναι άχρηστοι αχόρταγοι;
Την προοπτική βελτίωσης εσύ τη βλέπεις; Γιατί εγώ έχω και μυωπία, γμτ...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Μαριλίτσα, φταις κι εσύ!
Παράδειγμα: στηρίζεις τον συνδικαλιστή του κλάδου σου που υπερηφανεύεται πως "με τους αγώνες σας" οι δάσκαλοι είναι προνομιούχοι!
Και δεν γύρισες να του πεις "προνομοιούχοι είς βάρος του κοινωνικού συνόλου";
Αλλά τον ξαναψήφισες για να συνεχίσει να διεκδικεί για τον κλάδο περισσότερα λεφτά, λιγότερη δουλειά και απολύτως κανέναν έλεγχο!
Ποιος από μας είπε "θα διεκδικήσω περισσότερα λεφτά μόνο όταν γίνω πιο παραγωγικός, πιο αποτελεσματικός, πιο καλός στη δουλειά μου";
Όλοι θέλουμε να καθόμαστε στις περιστρεφόμενες καρέκλες, να είμαστε συνεχώς στο φέισμπουκ, να πληρωνόμαστε απ' το δημόσιο κορβανά και να διεκδικούμε "αυξήσεις πάνω απ' τον πληθωρισμό"!
Εεεε, κάποια στιγμή θα σκάσει το μπαλόνι, όπως τώρα, κακή ώρα, και θα μας βγουν απ' τη μήτη οι βλακείες μας!

Φταις, επίσης, κι εσύ κι εγώ κι όλοι μας, γιατί στην κάλπη ψήφιζες όχι τον πιο νυκοκοίρη πολιτκό, αλλά εκείνον που γνώριζαν οι γονείς σου, και άρα "όταν τον χρειαστούμε θα βρούμε την πόρτα ανοιχτή"!
Ή, ψηφίζαμε αυτόν που μας υποσχόταν "μια θεσούλα στην Ολυμπιακή ή στην αγροφυλακή"...

marilia είπε...

Απαντάς για να δημιουργήσεις εντυπώσεις, τη γνωστή καραμέλα που δίνουν όλοι! "Ας μην τους ψήφιζες".

πρώτον,
δεν ξέρεις τι ψήφισα.
δεύτερο,
δεν ξέρεις αν ψήφισα.
τρίτον,
δεν κάθομαι σε περιστρεφόμενη. Άλλοι κάθονται, στις τράπεζες και στα γραφεία. Εγώ είμαι όρθια όλη μέρα και στα "διαλείμματα" κάθομαι για να... διορθώσω τετράδια.
τέταρτον,
δε ζήτησα αύξηση. Ζήτησα να πληρώνομαι κανονικά. Και να μου παρέχει η Εργασία μου όσα χρειάζεται για να τα βγάλω πέρα, χωρίς να σκέφτομαι να κάνω "ιδιαίτερα".
πέμπτον, τους συνδικαλιστές τους έχω ....σμένους και ξέρεις πολύ καλά ότι στο... ανέκδοτο "είστε προνομιούχοι" μαζί ξεκαρδιστήκαμε!
έκτον, δεν ψήφισα ποτέ για να κερδίσω θεσούλα.

Γιατί να πληρώσω ΕΓΩ και όλοι όσοι συμπεριφέρθηκαν σαν εμένα;

Το μόνο που 'χει γίνει είναι να στρέφεται ο ξάδερφος εναντίον του ξαδέρφου γιατί "εσείς ρε είστε δημόσιοι υπάλληλοι κι είστε προνομιούχοι" τη στιγμή που έχει κάνει τα πάνδινα για να βάλουν τα παιδιά τους σε Δημόσιες Υπηρεσίες...

Άστα, μην απαντάς. Δε θα μου πεις τίποτα πειστικό. Και βαριέμαι πάααααααααααρα πολύ να τα ακούσω. Γι' αυτό δεν κάνω ποτέ πολιτικά σχόλια. Βρομίζομαι χωρίς να υπάρχει τρόπος να καθαριστώ. Όμως δυσανασχετώ να δίνω εγώ από το υστέρημά μου, για να τρώνε άλλοι! Μπορώ να τα φάω και μόνη μου, ρε παιδιά! Δώστέ τα μου, να δείτε!

Άει, πια! Αρφ και πάλι αρφ!

George είπε...

και να συμπληρώσω το σχόλιο της Μαριλίτσας πως ποτέ κανένας απο τους πολιτικούς δεν μας είπε σε πόσες επιχειρήσεις συμμετέχει στα μουλωχτά, πόσα οικόπεδα παζαρεύει να έχει στην κατοχή του κυρίως με έμμεσους τρόπους για να μην φαίνονται στο πόθεν έσχες και γενικά ας μας εξηγήσει κανείς γιατί αυτά που βλέπει όλος ο κόσμος με την απλή λογική αυτοί οι βουλευτές μας δεν τα βλέπουν.
Επίσης αυτό το παρεμπόριο και τις αρπαχτές απο τους μεγαλέμπορούς θα τις αντιμετωπίσουν ποτέ; Θα πληρώσουν φόρους και αυτοί που πρέπει σε αυτήν την χώρα; Πάλι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι; Εκείνοι οι δικηγόροι με το πιο πλούσιο ταμείο και οι γιατροί πάλι στην απέξω θα είναι;

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Μαριλίτσα, δεν το προσωποποιούμε το θέμα. Θυμάσαι τι λέγαμε για την αξιολόγηση των δασκάλων και καθηγητών. Δεν την θέλουν μόνο οι τεμπέληδες, οι λουφαδόροι και οι προκλητικά ανεπαρκείς. Και προσπαθούν να πείσουν κι εσένα πως η "αξιολόγηση" είναι κακό!
Ενώ εσύ που εργάζεσαι ευσυνείδητα και αναλώνεσαι, θα έπρεπε να παρακαλάς να σε αξιολογήσουν ώστε να αναγνωριστούν οι κόποι σου...

Γιώργο, όταν λέμε πως "την Ελλάδα που ξέραμε τα τελευταία 30 χρόνια, να την ξεχάσουμε", εννοούμε κι αυτό.
Όχι πλέον πολιτικοί που θα μας πετάβ ένα ξεροκόμματο για να κάνουμε τα στραβά μάτια στις κλεψιές τους.
Κι όχι πλέον κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος που αποτελεί άλλοθι της φοροδιαφυγής.
Εγώ το ομολογώ: δεν πρόκειται να πληρώνω φόρους για να ιδρύει το κράτος Αγροφυλακές ή να δίνει 500 εκατ. αποζημιώσεις στους αγρότες για ζημιές που δεν έγιναν, ή για λειτουργεί μέχρι το 2008 "Επιτροπή Διαχείρισης Αλληλογραφίας Ολυμπιακών Αγώνων 2004" με 36 υψηλόμισθους υπαλλήλους!

Βάσσια είπε...

Σίγουρα για να γίνει ο απολογισμός σε μία κυβέρνηση χρειάζεται χρόνος.

Ακόμη πιο σίγουρα μπορεί κάποιος βασιζόμενος στα γεγονότα, στο πως κινείται η κυβέρνηση, μπορεί να εξάγει συμπεράσματα.

Φαίνεται λοιπόν ότι μαζί με σωστά βήματα, τρεκλίζει επίσης, βλέπε φορολογικό, αναπτυξιακό, ασφαλιστικό, όπου κάνει πίσω, για λόγους που όλοι αντιλαμβανόμαστε.

Το γεγονός, που είναι απολιτικ, και βαραίνει όλους μας είναι ότι η Ελλάδα αλλάζει, βιαίως, αδίκως για τους μη υπαίτιους και δεν ξέρουμε ή δεν νιώθουμε ακόμη σίγουροι εάν η αλαλγή θα οδηγήσει σε "ισότητα" ή σε μια άλλη μορφή ανισότητας.

Αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε.

Καλημέρα

George είπε...

συμφωνώ και εγώ σε αυτά που λες οτι δεν θέλω να πληρώνω φόρους για να τρώνε αυτοί που αναφέρεις αλλά δεν δέχομαι κιόλας βρε φίλε μου για αυτά τα σπάσμένα να πρέπει να την πληρώσω εγώ ή ή κάθε Μαριλίτσα που προσπαθεί να κάνει την δουλειά της προσηλωμένη στην δουλειά της. Τα λεφτά να τα πάρει απ' αυτούς που τα έφαγαν! Και αν κλείσει και αρκετούς στην φυλακή θα τον παραδεχτώ πως θέλει να κάνει αλλαγές!

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Τέρμα τα ψέματα λοιπόν. Ο Αλέκος Παπαδόπουλος είπε σήμερα "εάλω το ψεύδος" και το άρρωστο δέντρο θέλει "πολύ κλάδεμα για να ξανακαρπίσει". Αυτή φίλοι είναι η αλήθεια.

Άσκαρ πρέπει πάντως να ρίξουμε μια τελευταία μπαταριά προς ΝΔ μεριά, για να το βουλώσουνε επιτέλους..

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Βασσούλα, νομίζω πως οι αλλαγές σε ένα νομοσχέδιο πριν την τελική του ψήφιση είναι υγιές φαινόμενο. Ειδικά όταν αυτές οι αλλαγές συμβαδίζουν με το δίκαιο και τη λογική! Απορρίπτουμε μόνο τις αλλαγές που γίνονται υπό την πίεση συντεχνιακών και αντικοινωνικών διεκδικήσεων.
Η κοινωνία είναι έτοιμη να κάνει θυσίες, αρκεί, όπως λες, να εντάσσονται σε μια λογική δίκαιης κατανομής τους...

Γιώργο, κι εγώ συμφωνώ με την αυστηρή τιμωρία των υπευθύνων. Αλλά η τιμωρία δεν λύνει το πρόβλημα. Η εκτέλεση των 6 το 1922 διόρθωσε τίποτα απ' την μικρασιατική καταστροφή;
Όλοι είμαστε αγανακτησμένοι, αλλά το πρόβλημα είναι μπροστά μας και απαιτεί άμεση λύση...

Καλά κάνει Σκρουτζάκο και μοιράζεις χαμόγελα. Τα έχουμε ανάγκη...

Ορεινέ, η ΝουΔου όσο παριστάνει τον τιμητή και τον αμέτοχο του εγκλήματος, το μόνο που καταφέρνει είναι να μας εξοργίζει περισσότερο εναντίον της!
Δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε μαζί τους. Κανείς δεν τους ακούει, κανείς δεν τους υπολογίζει, όλη η κοινωνία τους έχουν γυρίσει την πλάτη.
Χθες, ο Αλογοσκούφης πήγε με την παρέα του σε μια ταβέρνα και μόλις τον είδαν οι θαμώνες άρχισαν να του κάνουν καζούρα χτυπώντας τα πυρούνια τους στα πιάτα.
Καταξεφτυλισμένος αποχώρησε με το κεφάλι σκημμένο...

------ είπε...

Κοιτα... μη μπερδευεις ολον τον κοσμο στο συστημα της διαφθορας και μη μας κουνάς το δάχτυλο δασκαλίστικα λέγοντας τρίχες του τύπου "εσεις φταιτε που τους ψηφίσατε"
Δηλαδή και τί να ψηφίζαμε;τον Οφορίκουε;;Αυτοί κατεβαινουν ...έναν απο αυτούς σταυρώνουμε.
Επίσης λευκή επιταγή δεν του δώσαμε του Γιώργου και την απάτη του opengov με τα βιογραφικά των παιδιών μας που τα στειλανε όλο ελπίδα, δεν θα την καταπιούμε. Τέλος.
Αυτά δεν ταχεις παρει ειδηση;;;;Για κοιτα
1." Προς κρίσιν εμφανίζεται μια επιλογή την οποία έκανε η Υπουργούς Υγειας κ.τ.λ. τις τελευταίες ημέρες. Σε ινστιτούτο του χώρου του Υπουργείου της τοποθετήθηκε ένας άνεργος σήμερα αλλά με ιδιαίτερο βιογραφικό και καριέρα στο παρελθόν…. Τα στοιχεία προς γνώσιν της Υπουργού και εμείς είμαστε έτοιμοι για επανόρθωση, αν χρειαστεί!
Ο νεοπαγής Πρόεδρος ήταν επί χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος σε παραλιακό δήμο της Αθήνας που έχει από τα υψηλότερα βαλάντια και πολλά νυκτερινά κέντρα στην αρμοδιότητα του. Κάποτε αναγκάστηκε σε παραίτηση λόγω κατάχρησης από Αθλητικό Οργανισμό του δήμου. Αργότερα απολύθηκε από κρατική τράπεζα με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου για τις «λαμπρές του δραστηριότητες». Πρόσφατα καταγγέλθηκε στο Δήμο, που ήταν δημοτικός σύμβουλος στον παρελθόν, ότι είναι μυστικοσύμβουλος της διοίκησης της Δημοτικής Επιχείρησης για παράνομες διαφημιστικές πινακίδες και είσπραξη «μαύρων τελών».

2.Για επικεφαλής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης προορίζεται η κ. Σοφία Γκιόλα η οποία προφανώς θα επελέγη και αυτή μέσω του opengov. Aλλά, συμπτωματικώς μάλλον, το επαγγελματικό βιογραφικό της (καθηγήτρια φιλόλογος) μπερδέυτηκε με το κομματικό της: Είναι δραστήριο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στο Ναύπλιο. Διετέλεσε αντινομάρχης Αργολίδας ενώ υπήρξε υποψήφια βουλευτής στο νομό στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις

3.Σοκαρίστηκε η κοινωνία της Καρδίτσας όταν πληροφορήθηκε ότι Διοικήτρια του Νοσοκομείου Τρικάλων τοποθετήθηκε πρώην έμμισθη υπάλληλος του Πολιτικού Γραφείου του βουλευτή Ντ. Ρόβλια, η Κοινωνική Λειτουργός Αθηνά Πέτσα. O βουλευτής και η Ν.Ε Καρδίτσας εκτιμώντας την μεγάλη ψηφοσυλλεκτική ικανότητά της στους τσιγγάνους λόγω της θέσης της στην Κοινωνική Πρόνοια Καρδίτσας και των επιδομάτων που διαχειριζόταν, την επιβράβευσαν. Οι σπουδές της κ. Πέτσα ήταν επίσης πολύ αξιόλογες ώστε την επιβράβευσε και η υπουργός Υγείας. Η κ. Πέτσα εισήχθη στη Σχολή Διακονισσών της Εκκλησίας της Ελλάδας (Αγία Βαρβάρα - Αιγάλεω) το 1979 και αποφοίτησε ως Κοινωνική Λειτουργός μετά από 2 χρόνια σπουδών. Τελείωσε και τη Σχολή Νηπιαγωγών διετούς φοίτησης (ως απόφοιτη ΚΑΤΕΕ) μετά από 1 χρόνο φοίτησης.
Μπράβο στο Μέγαρο Μαξίμου που μετά από 6 μήνες επεξεργασίας των βιογραφικών επέλεξε την αρεστή της Καρδιτσιώτικης παρέας.......

Και ξέρεις πόσα τέτοια ακομα έχω να σου πω;;;;;Πού ειναι λοιπον η αξιοκρατία και η αξιολόγηση;;Και γιατι 35.000 νέοι επιστήμονες έστειλαν τα βιογραφικά τους;;;;;;;;;;;;;;
Γιαυτο φευγουν όλοι έξω.
Χεσε με λοιπον

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Πω πω... τι κατεβατούρα ήταν αυτή Νανά μου; Ψιλοσοκαρίστικα!
Πολύ τη γουστάρω αυτή την κυρία που έβγαλε τη "Σχολή Διακονισσών"!
Αλήθεια, δέχονται και άντρες στη Σχολή;

Πάντως, δικαιολογημένη η αγανάκτησή σου/μας!
Και ότι πλέον τους κράζουμε όταν βλέπουμε τέτοιες τραβηγμένες περιπτώσεις, κάτι είναι...
Παλιά τις θεωρούσαμε αυτονόητες!

Νανούλα, είμαστε λίγο-πολύ της ίδιας γενιάς.
Θυμάμαστε πως μεγάλωναν πολύ γονείς τα παιδιά τους.
Τα έγραφαν σε ένα κόμμα εξουσίας, τα προέτρεπαν να "αγωνίζονται" και τους καλλιεργούσαν την ελπίδα-βεβαιότητα ότι θα βολευτούν στο Δημόσιο.
Προχθές ήδα στην τηλεόραση να μιλάει ο Πρόεδρος των εργαζομένων της Βουλής. Και τον θυμήθηκα... Ήμασταν συμμαθητές. Εκείνος αρχηγός μιας μαθητικής παράταξης και σήμερα δημοτικός σύμβουλος (και υπάλληλος της Βουλής)!
Προχθές, πάλι, έγραψαν οι εφημερίδες πως ο Πρόεδρος της Νεολαίας του ΛΑΟΣ διορίστηκε κι αυτός υπάλληλος στη Βουλή!

Νανούλα, μιλάμε για μεγάλα χάλια...

takis είπε...

Ο Τάκης δεν συγκινείται εύκολα....
ειδικά απο πολιτικές συζητήσεις όσο ζωηρές κι αν είναι.

Τώρα όμως δεν ξέρει ακριβώς γιατί συγκινήθηκε...
ίσως γιατί οι προηγούμενοι σχολιαστές εκφράζουν με τόσο απλό και πειστικό τρόπο την αγωνία όλων μας...μαζί και τη δική του..

ίσως γιατί τον άγγιξε ιδιαίτερα η τελευταία προτροπή της ΝΑΝΑΣ ΤΣΟΥΜΑΣ..."χέσε με λοιπόν"

ίσως γιατί τα συνδυάζει όλα αυτά με το αδιέξοδο της σημερινής κατάστασης...
ένα αδιέξοδο που ο Τάκης έχει αναγνωρίσει πριν και μετά απο τις εκλογές..


Αυτά σκεφτόταν ο Τάκης που μόλις επέστρεψε απο μια διαδρομή στα χιόνια ...ψιλομαυρισμένος, φρέσκος και ορεξάτος ..
κοίταξε τη πισίνα του και αναρωτήθηκε αν το google earth καταγράφει και τα πεσμένα φύλλα που επέπλεαν στο νερό...
είδε τον εαυτό του στο νερό και σκέφθηκε οτι στο τέλος θα μείνει μόνος του να στηρίζει ΠΑΣΟΚ...
αυτός, που δεν έχει ψηφίσει ποτέ ΠΑΣΟΚ............

Αυτή η εφιαλτική σκέψη όμως κράτησε λίγο και αμέσως πρόσθεσε οτι το θέμα τώρα δεν είναι το ΠΑΣΟΚ, το θέμα είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα έστω και αν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τον ΔοΝηΤή (ΔΝΤ).

habilis είπε...

Πίκρα .

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Μα ολοι ολοι πια φταιμε;
Κι εγω με το ενα τζιν;
Ε τι να φορεσω, παντελονι με μισο μπατζακι;
χα χα χα

Φιλια

------ είπε...

Πριν παω για υπνο γιατι ειμαι πτωμα ...ακουγα το Λεβεντη στο EXTRA...ειναι η σαδομαζοχιστική μου ώρα....και έλεγε:
"Γιατι ο Καραμανλής έκανε εκλογές;;;Γιατι δε σχηματιζε μια κυβερνηση εθνικής ενοτητας για να παρει τα μετρα αυτα;;;Και που έκανε εκλογές τι καταλαβε;;;Μονο έξοδα...βγηκε δε και μια Κυβέρνηση ιχθυοτροφειου!!!!Και γιατι λέω ιχθυοτροφείου;;;Διοτι την τσιπουρα την πελαγίσια τη χαίρεσαι ανώ την τσιπουρα ιχθυοτροφείου τη σιχαινεσαι!!!!!!!"
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!!!Πεθανα στα γέλια με το Βασιλη!!!!!!!

ΥΓ Τακουλη πανω απο την πισινα βάλε Κιόσκι να μην την πιανει το google!!!!!

------ είπε...

παρε κι αυτο .....φρεσκο φρεσκο
"Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" με την υπογραφή ΒΑΣ. Σ.:
*Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δ. Δρούτσας, εμφανίστηκε στην πολιτική ως καθηγητής πανεπιστημίου της Αυστρίας, όπως έγραφε το βιογραφικό του στο ΠΑΣΟΚ. Αργότερα στο βιογραφικό του στο ΥΠΕΞ εμφανίστηκε ως «βοηθός καθηγητής».
Το πανεπιστήμιο του, όμως, τον εμφανίζει ως απόφοιτο, χωρίς καμία ιδιότητα καθηγητή. Εχει υπάρξει senior assistant στο ερευνητικό κέντρο του Πανεπιστημίου της Βιέννης, αλλά αυτό δεν συνιστά καθηγητική βαθμίδα. Δεν θα μπορούσε άλλωστε, καθώς δε διαθέτει διδακτορικό. Και εδώ γεννάται άλλο ερώτημα, καθώς ο ίδιος δήλωνε (στα βιογραφικά του και σε συνεντεύξεις) ότι έχει διδακτορική διατριβή με θέμα την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. Στην ερώτηση της «Κ.Ε.» ο Δ. Δρούτσας απάντησε ότι το θέμα του καθηγητικού τίτλου οφείλεται σε «λάθος στη μετάφραση» και ότι το διδακτορικό για την Κύπρο το έχει γράψει, αλλά δεν το έχει καταθέσει στο πανεπιστήμιο. Εμείς θα προσθέταμε, ότι όσοι βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης οφείλουν να είναι πιο... ακριβείς.

BUTTERFLY είπε...

Ειλικρινα αδυνατω να καταλαβω τι ακριβως στηριζεις σε αυτη την πολιτικη!

Το "λεφτα υπαρχουν" προεκλογικα και μετα τιποτα;
Το "δεν θα επικαλεστω λαθη της προηγουμενης κυβερνησης" και παλι προεκλογικα φυσικα;
Το κραξιμο που εριχνε στη ΝΔ για τις εξαγγελιες -προεκλογικα παντα- για παγωμα των μισθων, που δηθεν το θεωρουσε αδιανοητο, το οποιο παγωμα αντικατεστησε με μειωση των μισθων μολις βγηκε;
Το γεγονος οτι ενας πρωην Υπ. Εξωτερικων που υποτιθεται οτι κατεχει την διπλωματια, μας εχει καταρεζιλεψει, εχει κανει τη χωρα μας ρεζιλι διεθνως;
Και μην ακουσω οτι δεν ειχε γνωση της ακριβους καταστασης! Ελεος! Διετελεσε ηγετικο στελεχος ολων των κυβερνησεων ΠΑΣΟΚ (και επι εποχης siemens) και βουλευτης σε ολες τις κυβερνησεις ΝΔ.
Οσο για τη φυλακιση των ενοχων, δεν θα λυσει πραγματι το προβλημα...αλλα, θα παραδειγματισει. Απο τη μια θα αποτρεψει αλλες τετοιες ενεργειες, απο την αλλη θα δωσει και λιγη δυναμη στο λαο να υπομεινει τα μετρα, αφου θα αισθανθει πως υπαρχει και λιγη δικαιοσυνη! Αλλα, σιγα να μην τολμησει να παρει κεφαλια! Ο καθενας που θα πεσει θα κελαηδησει και θα παρει μαζι του αλλους 10! Γνωστους και μη εξαιρετεους!
Το χειροτερο ολων ομως ειναι οτι ο ανθρωπος αυτος αγαπαει την πολιτικη, αγαπαει την εξουσια, δεν αγαπαει την Ελλαδα, αλλα το αξιωμα...δεν τον ενδιαφερει ο ελληνικος λαος, γι' αυτο και απροκαλυπτα μας εχει πει τοσα ψεμματα προεκλογικα (βεβαια, ειπε και μια αληθεια, ειπε οτι σε 100 μερες θα αλλαξει τη χωρα και το εκανε...ισοπεδωσε ο,τι ελαχιστο ειχαν αφησει ορθιο ολοι οι προηγουμενοι!) και οχι μονο προεκλογικα, το θεμα του ειναι να μη δυσαρεστησει αυτους που ανεκαθεν ανεβοκατεβαζουν κυβερνησεις!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Τάκη, σε μάθαμε τώρα... υποστηρίζεις ΠΑΣΟΚ και ψηφίζεις ΝουΔου!

Ρικούλα, φυσικά φταις κι εσύ!
Γιατί κούκλα μου να φοράς παντελόνι;
Σκέφτηκες πόσο ύφασμα θα γλυτώναμε αν χρησιμοποιούσες μίνι φουστίτσες;

Νανούλα, εμένα ο Λεβέντης μου φέρνει λίγο σαν ροφός υπονόμου!
όσο για την Ελευθεροτυπία, έχω, ειλικρινά, μια απορία: αξιολογεί ως δημοσιευτέα είδηση το αν ο Δρούτσας έχει καταθέσει ή όχι το διδακτορικό του, ενώ αποσιωπά εντελώς την εξάρθρωση του Επαναστατικού Αγώνα και την ανεύρεση της γιάφκας με τα όπλα...

Χριστινούλα, δεν συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Αν θυμάσαι, στην προεκλογική τηλεμαχία των αρχηγών, ο Γιώργος είχε ρωτήσει ευθέως τον Καραμανλή "αν τα στοιχεία που δίνει για την οικονομία είναι αληθινά"!
Και συνέχισε λέγοντας πως "το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ στηρίζεται στην κατάσταση της οικονομίας που παρουσίαζε η τότε κυβέρνηση.
Αν τα ελλείμματα ήταν πράγματι στο 6%, που έλεγε ο Αλογοσκούφης, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά σήμερα.
Η αλήθεια, πάντως, είναι πως όλοι γνώριζαν πως η οικονομία μας ήταν πολύ χειρότερη απ' όσο την παρουσίαζε ο Καραμανλής. Αλλά ο Γιώργος νόμιζε πως η κατάσταση θα ήταν διαχειρίσιμη, όπως, πάνω-κάτω, έγινε το 2004!
Εκεί έπεσε έξω, κι αυτός κι όλοι μας...
Επειδή σε βλέπω να επικαλείσαι δοαρκώς το "υπάρχουν λεφτά", θα σου θυμίσω πως το ίδιο, με διαφορετικά λόγια έλεγαν τότε όλα τα κόμματα.
Ο Τσίπρας ζητούσε να προσληφθούν 100.000 επιπλέον δημόσιοι υπάλληλοι! Άρα θεωρούσε πως υπήρχαν πάρα πολλά λέφτά!
Η Παπαρήγα ζητούσε κατώτερο μισθό 1.300 ευρώ. Προφανώς γιατί "τα λεφτά υπήρχαν"!
Ακόμα κι ο Καραμανλής θεωρούσε πως "υπάρχουν τα λεφτά", αφού μας έλεγε πως αν παγώσει για δυο χρόνια τους μισθούς στο Δημόσιο, θα ξεπερνούσαμε την κρίση!
Συμφωνώ πως, έστω για λόγους ψυχολογικούς και κάθαρσης, θα πρέπει να τιμωρουθούν σκληρά οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης...

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Μου αρέσει που κάποιοι "κρυπτο δεξιούληδες", βγάζουνε γλώσσα....Ξαφνικά το ανάλαφρο στυλάκι πάει περίπατο. Πρέπει να το χωνέψουνε: η παράταξή τους διέλυσε τη χώρα την πιο κρίσιμη στιγμή!!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ορεινέ, "κρυφοδεξιούλης" εδώ μέσα είναι μόνο ο Τάκης!
Μεγάλη ρουφιάνα ο δικός σου...
Τα κορίτσια, η Νανούλα και η Χριστινούλα, είναι ευλόγως αγανακτησμένες με την κωλοκατάσταση, και δεν ξέρουν πού να ξεσπάσουν!
Τουλάχιστον εμείς οι άντρες ξεχαρμανιάζουμε κάπως με το φουτμπόλι!
Όσο για σεξ... θα το ξεχάσουμε κι αυτό όπως τον 14ο μισθό!

Βάσσια είπε...

Αυτή η χώρα πάντως, ίδια δεν θα είναι ποτέ ξανά!
Καλύτερη ή χειρότερη, θα το δούμε σε μερικά χρόνια.

Και επίσης πιστεύετε αλήθεια ότι υπάρχουν ακόμη πολιτικές ιδεολογίες που έχουν εκπροσώπους;
Κόμματα με "βαφτιστικά" ναι, πολλά.

Και να μη ξεχάσω (ξανά)
"Καπνισμένο Τσουκάλι"
Αριστούργημα και γνωστή μου αδυναμία!

Καλή εβδομάδα
:-)

------ είπε...

Ειτε βαλει πρωτη ειδηση τον ΕΑ είτε τελευταια, το οτι ένας υφυπουργος αποκρυπτει την αλήθεια στο βιογραφικό του είναι Μεγάλο Ζητημα και εντάσσεται στη γενικότερη απατη των βιογραφικών που έστειλαν τα παιδια μας.

ΥΓ.Θαθελα ο Ορεινος να ξεκαθαρισει ποιους εννοεί "κρυφοδεξιούς" μή γινουμε κώλος εδω μεσα.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Βασσούλα, απ' τη στιγμή που το πολιτικό μας σύστημα χρεοκόπησε από κάθε άποψη, είναι παράλογο να μιλάμε για ιδεολογίες και ιδεολόγους!
Τουλάχιστον να βρεθούν κάποιοι "καλοί νοικοκύρηδες"!
Ίσως και αυτό να είναι τελικά η ουσία της πολιτικής...

Νανούλα, η Ελευθεροτυπία δεν την έβαλε καθόλου την είδηση για την τρομοκρατίας. Για λόγους "αρχής" της γνωστής... εκδότριάς της! Τέσπα...
Όσο για τον Δρούτσα, αυτός δεν επελέγη λόγω, κυρίως, του βιογραφικού του, οπότε "δεν έκοψε το μέλλον των παιδιών μας"!
Πάντως, ασφαλώς όλοι συμφωνούμε πως δεν επιτρέπεται κανείς πολιτικός να κάνει λαθροχειρίες, έστω και σε δευτερεύοντα θέματα.
Το ένα ψέμα φέρνει το άλλο κι έτσι φτάσαμε, τελικά, απ' την "ισχυρή" και "θωρακισμένη οικονομία" στον πάτο του πηγαδιού!
Μην σεκλετίζεσαι με τον Ορεινούλη. Σε συμπαθεί πολύ, μέχρι που είχε ρήξει στην παρέα μας την ιδέα να πηγαίνουμε σε ταβέρνες (μαζί σου, εννοείται) κι από κει να εκπέμπαμε το "κιόσκι"! Το οινόπνευμα θα γαργαλούσε το μυαλό μας και θα σπάγαμε ακροαματικότητα...

BUTTERFLY είπε...

Χμμμ...δηλαδη οποιος δεν συμφωνει με την πολιτικη του ΓΑΠ ειναι δεξιος και μαλιστα κρυφος! Πολυ εξυπνο και δημοκρατικο αυτο! Η επιθεση ειναι παντα η καλυτερη αμυνα!
Ας μιλησω για μενα προσωπικα, αν ημουν δεξια θα ημουν φανεροτατα! Δεν πιστευω οτι εχει νοημα να υποστηριζεις κρυφα κατι, αν ειναι καντο φανερα, αλλιως μην το κανεις καθολου...
Το ζητημα του ποστ δεν ειναι η πολιτικη ανικανοτητα του Κωστακη, που ειναι αποδεδειγμενη σε βασικα σημεια, αλλα η δηθεν ικανοτητα του ΓΑΠ. Οταν γινει ποστ για τον Κωστακη και για τον γερο Μητσοτακη, θα εχουμε και παλι πολλα να πουμε...

Ασκαρουλη, σε ευχαριστω που ξερεις να διαφωνεις...καταλαβαινεις νομιζω τι εννοω, ο εποικοδομητικος διαλογος μονο μπροστα μπορει να μας παει εστω και ατομικα...
Δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα. Θυμαμαι καλα τον Κωστακη να λεει οτι τα πραγματα στην οικονομια δεν ειναι καλα, οτι κοινως τα σκατωσαν! Για μενα αυτο θελει κοτσια, ειναι ειλικρινεια εστω και την υστατη στιγμη. Βεβαια, σκεφτομαι και κατι αλλο που δεν ειναι του παροντος, σε ποστ για τον Μπουλη τα λεμε κι αυτα.

Οσο για τους υπολοιπους, δεν διαφωνω οτι θελησαν να εξασφαλισουν την ψηφο με την ιδια πελατειακη πολιτικη χαϊδολογηματος που μας εφερε εδω. Το ιδιο και ο ΓΑΠ ομως, γι' αυτο και εταζε. Θα μπορουσε να πει "παιδια δεν λεω τιποτα, αν δεν παραλαβω τα οικονομικα και τοτε αναλογα θα πραξω", οχι να το παιζει γνωστης και απολυτα σιγουρος οτι "λεφτα υπαρχουν"!
Αυτο τωρα σημαινει οτι υποτιμουν τον ελληνικο λαο η οτι τον γνωριζουν πολυ καλα; Θα δειξει ο χρονος...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Χριστινούλα, ο Κωστάκης, με τις συμβουλές των επικοινωνιολόγων του, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά τα χάλια της οικονομίας προκειμένου να οικοδομήσει το προφίλ του "υπεύθυνου" και "ειλικρινή"!
Έλεγε μεν πως τα πράγματα είναι "δύσκολα" και πως χρειάζεται "θυσίες", αλλά απόκριβε συνειδητά την έκταση του προβλήματος και τα σκληρά μέτρα που έπρεπε να ληφθούν!
Τώρα, όλοι καταλαβαίνουμε γιατί προκήρυξε πρόωρες εκλογές... παραιτήσεως.
Η προηγούμενη κυβέρνηση, κυριολεκτικά εγκατέλειψε το καράβι πριν αυτό πέσει στα βράχια.
Αυτή είναι η αλήθεια.
Και το πνεύμα του ποστ είναι πως δεν έχουμε άλλη επιλογή απ' το να στηρίξουμε τη σημερινή κυβέρνησή μας.
Αν αυτή αποτύχει θα την πληρώσουμε, και πολύ ακριβά, όλοι μας!

marilia είπε...

Το να διαφωνείς με αξιοπρέπεια δηλώνει πολιτισμό, παιδεία και δημοκρατία.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Μαριλίτσα, προσωπικά, με έναν μόνο άνθρωπο δε μπορώ να συζητήσω ψύχραιμα: αυτόν τον Τάκη, την ποντικομαμή, τον Ιησουϊτη, τον φραμασόνο!

takis είπε...

Οταν αρχίζουν τα δύσκολα αρχίζεις τα "Χριστινούλα, Βασούλα,Νανούλα" κλπ....
Ε λοιπόν τα κορίτσια τα λένε μια χαρά..
ουσιαστικά εκφράζουν αυτή τη στιγμή την αγωνία όλων μας ..
και με επιχειρήματα γερά χωρίς μελόδραμα.

Ξέρω οτι συμφωνείς με αυτά που λένε αλλά τι να πείς.
Αρχίζεις τα βαφτίσια, μαζί με τον Ορεινό.., κρυφοδεξιούλης...κλπ

Ας είναι.

Εγω θα καταλήξω οτι δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος δρόμος σήμερα εκτός απο το να στηρίξουμε αυτή τη κυβέρνηση και να "φάμε" τον ΔοΝηΤή.

Φυσικά υπάρχουν ευθύνες για το πως φτάσαμε ως εδώ , ευθύνες που πάνε πολύ παλιά, Ανδρέα εννοώ.
Ολοι έχουν ευθύνες.
ΠΑΣΟΚ, ΝΔ γιατί ανέχτηκαν και διαχειρίστηκαν τα πολιτικά πράγματα τα τελευταία 30 χρόνια αλλά και η Αριστερά (εκτός εξαιρέσεων)που,δυστυχώς, βρίσκεται "αλλού".
Ευθύνες έχουμε και εμείς οι απλοί πολίτες γιατί με τον τρόπο μας στηρίξαμε όλη αυτή την κατάσταση.

Φυσικά πρέπει να υπάρξει τιμωρία
ενόχων.
Φυσικά έχει κάνει μαλακίες η σημερινή κυβέρνηση.

Αλλά σήμερα το ζητούμενο είναι να σωθεί η χώρα, να μη κηρυχθεί επίσημα χρεωκοπία.
Σε αυτό πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη.

Αυτά σκεφτόταν ο Τάκης κοιτάζοντας στο θολό νερό της πισίνας την πλάτη του...
είχε βαρύνει αυτή η πλάτη απο τα πολλά στηρίγματα όλα αυτά τα χρόνια...
"κρυφοδεξιούλα" του την βαφτίσαν..
αλλά τη σημασία έχει πια..

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Να τος πάλι ο φραμασόνος! Κολλημένος με τον Αντρέα! Όλα τα κακά από αυτόν ξεκίνησαν!
Όταν ο Καραμανλής (ο γέρος) κρατικοποιούσε απ' το 1977 ό,τι κυκλοφορούσε και πετούσε στην Ελλάδα, ο φίλος μας ο Τάκης σπούδαζε! (σαν τον Χριστόδουλο, ένα πράμα).
Όταν ο Καραμανλής (ο γέρος) έδινε απ' τα κρατικά ταμεία θαλασσοδάνεια στους κολλητούς του τους εργοστασιάρχες (Κατσάμπες, Στράτους κλπ) για να στήνουν θνησιγενείς επιχειρήσεις και να στέλνουν τα χρήματα στην Ελβετία, ο Τακούλης έπινε το ποτάκι του δίπλα στην πισίνα!
Για να καταλάβετε τι εγκλήματα έκανε ο Καραμανλής (ο γέρος) είς βάρος της ελληνικής οικονομίας, ένα μόνο θα σας πω: έδωσε θαλασσοδάνειο (κι αγύριστο) στον φίλο του τον Κατσάμπα για να φτιάξει εργοστάσιο "Πειραϊκής Πατραϊκής" το 1977 στο Καρπενήσι. Τότε που για να κάνεις τη διαδρομή Αθήνα-Καρπενήσι χρειαζόσουνα 12 ώρες!
Το αποτέλεσμα; Από την πρώτη μέρα το εργοστάσιο έμπαινε χοντρά μέσα.

Αυτά έκανε ο Καραμανλής ο γέρος, και παρέδοσε στον Αντρέα δεκάδες προβληματικές επιχειρήσεις.
Και πήδησαν και οι ψευδοαριστεροί το 1981 με σύνθημα "μια κυβέρνηση σοσιαλιστική δεν κλείνει εργοστάσια", ήταν κι ο Αντρέας ανοιχτοχέρης με τα ξένα λεφτά, και το κακό διαιωνίστηκε και μεγάλωσε...

Κι επειδή πολύ μακρυγόρησα, θα πω και το τελευταίο: τη φάμπρικα με τους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς την άνοιξε την μεταπολίτευση ο Καραμανλής ο γέρος. Και, φυσικά, οι διάδοχοί του την τελειοποήσαν!

Αλλά ο Τάκης ο φραμασόνος, λάτρης και θαυμαστής του γερο-Καραμανλή, κάνει πως δεν ξέρει τίποτα για το πάπλωμα!
Βλέπετε ο γερο-Καραμανλής είναι η "ιερή αγελάδα" της Δεξιάς και πρέπει πάση θυσία να διαφυλαχτεί το εθναρχικό του μεγαλείο!

takis είπε...

Επειδή ξέρεις οτι ο Τάκης είναι αριστερός (αντε, για σένα κρυφοαριστερός,.. απο τους καλούς όμως!..) σου λέω οτι χεσμένο τον έχω τον Καραμανλή..
και άν θέλεις, συμφωνώ οτι τα δεινά ξεκίνησαν χρόνια πριν.
Μαζί σου.

Αλλά προτιμώ να βλέπω την σημερινή κρίση ως ευκαιρία να αλλάξουν τα πάντα.
Κατάλαβες γιατί είμαι αριστερός?
Κάτι σαν εσένα ας πούμε.

Το μόνο κακό είναι οτι δεν μπορούμε να πείσουμε τα κορίτσια.

ΥΓ Ξέρω κάποιον που οταν ο Καραμανλής ήταν εξορία στο Παρίσι αυτός ήταν φοιτητής εκεί και δούλευε γκαρσόνι στο ελληνικό εστιατόριο που έτρωγε ο Καραμανλής...
λοιπόν κάθε φορά έφτυνε στο πιάτο του Καραμανλή πριν τον σερβίρει...
αριστερή τροτσκιστική ροχάλα υποθέτω...
Ετσι εξηγείται γιατί ο "ηγέτης" συνέχισε να μεσουρανεί και μετά...

Ολοι φταίμε....
αλλά τα κορίτσια έχουν δίκιο..
ως συνήθως εξάλλου.

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Έχω ακούσει ότι του Κατσάμπα του τά έφαγε τα λεφτά η Ζωζόκα Σαμπουτζάκη... Χαλάλι το θαλασσοδάνειο...χα χα χα!!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Τάκη, τα κορίτσια πάει, τα χάσαμε!
Ας όψοτε εκείνος ο τρισκατάτατος ο Αντρέας (απ' αυτόν ξεκίνησαν όλα τα κακά) που τους φούσκωσε τα μυαλά με φεμινισμούς και ισότητες...

Ορεινέ, αν είν' έτσι, με γειά της με χαρά της!
Πάνε, ρε φίλε, εκείνες οι γυναίκες που σου τα 'τρωγαν χοντρά και τους έπεγες κι "ευχαριστώ" από πάνω...

Side21 είπε...

Ανοίξατε βλέπω & πάλι τους φακκέλους που "κάηκαν" !!!
Ούτε κεριά - ούτε λιβάνια δε μας σώζουν φίλε μου !!!
Στο τέλος της 4ετίας δε θα υπάρχει τίποτα για σούμα !!!
Σε λίγο θ' ανοίξουνε ξανά κι οι "Νέοι Παρθενώνες" !!!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Side, δεν φταίς εσύ, τα "ΝΕΑ" φταίνε που κάθε Σάββατο μάς δίνουν τα βιβλία του Λουντέμη και διαβάζεις για την Μακρόνησο και τις εξορίες...