Πέμπτη, Ιανουαρίου 14

Ανθρωπογεωγραφία της Άκρας Αριστεράς Β' ("Νέο Αριστερό Ρεύμα")

Μυστήριο πράγμα η ζωή... Καμιά φορά σε χτυπάει κάτω σαν χταπόδι, κι εσύ, αντί να μαλακώσεις, σκληραίνεις!
Πριν από 20 χρόνια, πάνω-κάτω τέτοια εποχή, οι ταβέρνες είχαν γεμίσει από "ναυαγισμένους" κομμουνιστές! Κατέβαζαν τις ρετσίνες τους και παραμιλούσαν...
Και δεν είχαν άδικο οι άνθρωποι. Μέσα σε λίγους μήνες είχε πέσει το τείχος του Βερολίνου, είχε καταρρεύσει η Σοβιετική Ένωση, ο ενιαίος, τότε, Συνασπισμός κόντευε να καταπιεί το "κόμμα του Λαού", και ο Χαρίλαος Φλωράκης αγκαλιαζόταν με τον Μητσοτάκη στην αριστεροδεξιά "κυβέρνηση συνεργασίας"!
Εκείνη την περίοδο στις οργανώσεις του ΚΚΕ γινόταν ο μεγάλος χαμός. Το καράβι έμπαζε από παντού, κι οι "καπεταναίοι" προσπαθούσαν να το κρατήσουν στον αφρό. Αλλά οι αποχωρήσεις στελεχών έπαιρναν μορφή καταιγίδας.
Απ' τους πρώτους έφυγε ο βουλευτής Κάππος. Θυμάμαι ακόμα τους Δεξιούς να του αφιερώνουν ειρωνικά στα ραδιόφωνα το τραγούδι "¨κάποιος, κάπου, κάποτε"...
Ακολούθησαν πολλοί: Δεσύλλας, Κοτζιάς, Γράψας και σχεδόν ολόκληρη η ΚΝΕ! Έβγαλαν την εβδομαδιαία εφημερίδα "Πριν" και έστησαν το κόμμα "Νέο Αριστερό Ρεύμα". Ποτέ όμως δεν κατόρθωσαν να πετύχουν ένα αξιοπρεπές εκλογικό αποτέλεσμα.
Σήμερα αποτελούν συνιστώσα του "ΑΝΤΑΡΣΥΑ". Οι άσπονδοι φίλοι τους τους κατηγορούν για "εργατισμό", και δεν έχουν κι άδικο. Οι ΝΑΡίτες αποκλείεται να ολοκληρώσουν μια φράση χωρίς τη λέξη "εργατικό"! "Εμπρός για έναν εργατικό Δεκέμβρη", "προτάσεις για μια εργατοδημοκρατική λειτουργία", "σκέψεις για μια ανώτερη εργατοδημοκρατική συγκρότηση"...
Έτσι και ρωτήσεις έναν απ' αυτούς πώς πέρασε χθες βράδυ, μην εκπλαγείς αν σου απαντήσει "έριξα ένα εργατικό πήδημα στη γυναίκα μου"!
Πάντως, με συγκίνησε ιδιαίτερα η πρόταση του ΝΑΡ "να καταργηθεί ο ταξικός ΦΠΑ" και να μπει "ένας φόρος στα προϊόντα και στις υπηρεσίες που καταναλώνει η αστική τάξη"! Σα να λέμε ... αστικόσημο, ένα πράμα!

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά πρέπει να είσαι μετανοημένος κνίτης!
Πέρα από την πλάκα τώρα. Η αναλογία εμμέσων -αμέσων φόρων είναι μία από τις πιο άνισες στην Ευρώπη. Οι φόροι στην κατανάλωση (ειδικά των προϊόντων ευρείας χρήσης π.χ. τρόφιμα)και όχι στο εισόδημα γενικά πλήττουν τον πολύ λαό. Πέρα από κάποιες διακυρηκτικές αριστερές γραφικότητες, όταν μιλάει κανείς για ενιαίο ΦΠΑ 15% (που τελικά δεν έγινε..) δεν πλήττει τα χαμηλά εισοδήματα;
Γιατί να μην είναι 10-13% στα τρόφιμα ο ΦΠΑ καιν 25% στα προϊόντα Πολυτελείας;

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Κομμούνι, είμαι ΚΝίτης "δηλωσίας"!
Μάλιστα, το ότι υπέγραψα "δήλωση μετανοίας" το ανακοίνωσε την περασμένη Κυριακή και ο παπάς της ενορίας του χωριού μου μετά την Θεία Λειτουργία!

Τώρα... ως προς τους φόρους.
Όσο η πολιτεία δεν θέλει ή δεν μπορεί να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή, είναι επόμενο να καταφεύγει στην "εύκολη λύση": αύξηση των έμμεσων φόρων.
Όμως, την "αδυναμία" της πολιτείας και των οργάνων της δεν πρέπει να την πληρώνουν τα χαμηλά εισοδήματα.
Γνώμη μου είναι:
α) ο ΦΠΑ στα τρόφιμα να επιστρέψει στα επίπεδα του 2004, δηλ. 8%!
β) εφόσον το κράτος-εργοδότης χρεοκόπησε, κανείς δημόσιος υπάλληλος να μην παίρνει περισσότερα απ' όσα λαμβάνει κάποιος με αντίστοιχα προσόντα που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.
γ) να αρθεί η μονιμότητα όσων δημοσίων υπαλλήλων είναι επιφορτισμένοι με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αν μέσα σε 2 χρόνια δεν αυξηθούν τα έσοδα του κρατους από την άμεση φορολογία κατά 25%!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Και κάτι τελευταίο:
επειδή η πολιτικοκουβέντα κουράζει, απ' το επόμενο ποστάκι αλλάζει χαρακτήρα και περιεχόμενο η ενότητα "ανθρωπογεωγραφία της άκρας αριστεράς"!
Θα γίνει λίγο πιο ερωτική...

Βάσσια είπε...

Ασκαρ, ζωγράφισες.
Με λίγα λόγια, είπες πολλά.

Δεν υπήρξα κνίτισσα, αλλά τριγυρνούσα στην "περιοχή".
Για σήμερα μη με ρωτήσεις.

Καλό σου βράδυ
:-)

marianaonice είπε...

Τελικά πολλοί οι δηλωσίες ...Κνίτες και Κνίτισσες...
χαχαχα!!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Οι ΝΑΡίτες μιλούν για το "εργατικό" όπως το ΚΚΕ για την "πλουτοκρατία". Ποτέ δεν μπόρεσα να συνεργαστώ μα΄ζι τους. Κατ' αρχάς μόλις ενηλικιωθούν γίνονται ΠΑΣΟΚοι, ενώ πιο μπροστά κάνουν τα πάντα για να φτάσουν στην "επανάσταση". Ο ρεαλισμός πρέπει να ομολογήσουμε ότι στην πολιτική τους είναι μία απομακρυσμένη, αν όχι άγνωστη λέξη. Μάλιστα, πρέπει να σημειώσουμε ότι ειδικά μετά τη διάσπαση και την επανασύσταση του ΚΚΕ, χάνοντας αρκετό κόσμο άρχισαν να μπάζουν χίλια δυο αναρχικά στοιχέια, με αποτέλεσμα το σημερινά ΝΑΡ σε σύγκριση με του Γράψα να μην έχουν καμία σχέση (αφού σκέψου το ΝΑΡ είναι κατά της εξουσίας).

takis είπε...

Tελικά σου αρέσει να χτυπάς τους ψόφιους..(πρέπει να το ψάξεις αυτό)

Επειδή βαριέμαι την τυμβωρηχία σου στέλνω απόσπασμα απο το σημερινό editorial της Ημερήσιας..μια και ασχολείστε και με τα οικονομικά εδώ μέσα....

"...Σε κάθε περίπτωση χθες φάνηκε ότι αυτό το Πρόγραμμα Σταθερότητας δεν έπεισε τις αγορές. Στα ύψη εκτινάχθηκαν τα spread και τα CDS. Kαι αυτό διότι η κυβέρνηση σπατάλησε πολύτιμο πολιτικό χρόνο. Kαθυστέρησε να λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις και οι αγορές μας «τιμωρούν». Δεν πείθονται πλέον με πολιτική ήπιας προσαρμογής η οποία, δυστυχώς, όπως διαφαίνεται από τις αντιδράσεις της αγοράς, έχει ήδη ξεπεραστεί.
Για να αλλάξουν στάση απέναντι στην Eλλάδα οι αγορές δυστυχώς δεν απομένει άλλος δρόμος από την εφαρμογή του Plan B, της εφαρμογής ακόμη πιο σκληρών, ή καλύτερα ακόμη πιο τολμηρών μέτρων ιδίως στο σκέλος των δαπανών και στη φορολόγηση εκείνων των κοινωνικών ομάδων που προκλητικά φοροδιαφεύγουν και θα συνεχίσουν να φοροδιαφεύγουν ακόμη και με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες."

Πειράζει που θα συμφωνήσω ?..ειδικά με τις τελευταίες αράδες...

Ερωτική άκρα αριστερά?!..
άσε μας, σαν εσάς, τους κολασμένους καλόγερους που ψάχνουν την σωτηρία, μου μοιάζουν..

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Βασσούλα, άμα "τριγυρνούσες" κάτι θα κόλλησες κι εσύ! χαχα
Πάντως, νομίζω, πως αν κάποιος δεν έχει περάσει από "τη μεγάλη της ΚΝΕ σχολή" έχει χάσει κάποια βασικά κεφάλαια στο μάθημα της κοινωνικοποίησής του.
Η ΚΝΕ και το ΚΚΕ αρχίζει να γίνεται πρόβλημα στη ζωή σου αν δεν τα ξεπεράσεις στην ηλίκία που πρέπει, δηλ. εκεί γύρω στα 22...

Δείμε, και μόνο το γεγονός ότι η "πρώην ΚΝΕ" εντάχθηκε στον "ΑΝΤΑΡΣΥΑ" λέει πολλά...

Τάκη, δεν με κατάλαβες.
Πρόθεσή μου δεν είναι να χτυπήσω τα γκρουπούσκουλα της άκρας Αριστερά. Μια απλή παρουσίαση θέλω να κάνω, διανθισμένη με λίγες ιστορικές πληροφορίες και μια δόση χιούμορ!
Όσο για το γεγονός ότι υιοθετείς πλήρως τη "λογική των αγορών" δεν με εκπλήσσει καθόλου.
Η αλήθεια είναι πως οι "θεοποιημένες αγορές" απαιτούν από την κυβέρνηση "να χυθεί δάκρυ και αίμα"! Πιο συγκεκριμένα:
α) αύξηση του ΦΠΑ τουλάχιστον κατά δύο μονάδες.
β) μείωση των κοινωνικών δαπανών για υγεία, παιδεία, ασφάλιση.
γ) μείωση μισθών και συντάξεων του δημοσίου.
δ) δραστική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.
ε) σκληρή λητότητα και πάγωμα δημοσίων επενδύσεων.
στ) αύξηση των έμμεσων φόρων και, κυρίως, στα καύσιμα.
ζ) μείωση φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις
κλπ κλπ
Η κυβέρνηση επί 100 μέρες παίζει "σκληρή άμυνα" προσπαθώντας να περισώσει ό,τι μπορεί.
Στους αρχικούς σχεδιασμούς της ήταν μια "ήπια προσαρμογή εξαετίας". Όμως η πίεση Βρυξελλών και "αγορών" την ανάγκασε αρχικά να πέσει στην τετραετία και τώρα, πλέον, στην τριετία!
Εμείς στηρίζουμε την κυβέρνηση γιατί ξέρουμε πως παλεύει για να πέσουν όσο πιο μαλακά γίνεται τα βάρη στους μικρομεσαίους.
Εσύ, ως νεοφιλελεύθερος και τσιράκι των αγορών συντονίσου με τους διεθνείς βρυκόλακες που θέλουν να μας πιουν το αίμα εδώ και τώρα!

Βάσσια είπε...

Ασκαρ πολλά κόλησσα φίλε μου.

Άλλωστε συγγενής από τον π. άνδρα μου υπήρξε και είναι από εκείνους τους ΚΚΕ που εκτός των εξοριών, των ξυλοδαρμών, της αφαίμαξης σκέψης, που όσο υπάρχουν με κάνουν να εκτιμώ ακόμη την ιδεολογία - κι ουχί την εκπροσωπήσή της.

Υ.Γ.
Τριγυρνούσα μέχρι τα 18, μετά ήρθε ο άλλος..... ο λαοπλάνος και... μιαν άλλη φορά η συνέχεια

:-)

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Βάσσια ο Ανδρέας εκτός από λαοπλάνος ήταν και γυναικοπλάνος. Χα Χα Χα Χα!!

Άσκαρ, τα κόμματα αυτά προτάσσουν το Εργατικό από το Κομματικό. Πρόκειται για βαθιά ιδεολογική διαφορά. Το κόμμα δεν έιναι πάνω από την εργατική τάξη και τα συνδικάτα της και δεν την καθοδηγεί. Το Εργατικό κόμμα της Αγγλίας εκέι έχει τις ρίζες του, όπως και το Σουηδικό, που κατέκτησε την εξουσία ειρηνικά.

takis είπε...

ASKAR

Εγω δεν σου λέω με ποιούς είμαι..(εξάλλου και να σου πω τι σημασία έχει..εσύ έχεις αποφασίσει για μένα..)

Σου λέω τι γράφεται απο σοβαρούς αναλυτές.
Αν εσύ θέλεις να αγνοήσεις όλο το διεθνές οικονομικό περιβάλλον και να κάνεις παιχνίδι μόνος σου μπορείς να το κάνεις..δεν θα απέχεις εξάλλου και πολύ απο αυτούς που περιγελάς, τα εξωαριστερά γκουπόσκουλα..αλλά αυτοί τουλάχιστον δηλώνουν οτι ζούν σε έναν άλλο κόσμο.

Εκτός απο τα μέτρα που αναφέρεις (εγω δεν ανέφερα προσωπικά τι επιλέγω και με τι συμφωνώ!) αρνείσαι να σχολιάσεις την τελευταία παράγραφο του αποσπάσματος της Ημερήσιας, στο ξαναδίνω..
"...στη φορολόγηση εκείνων των κοινωνικών ομάδων που προκλητικά φοροδιαφεύγουν και θα συνεχίσουν να φοροδιαφεύγουν ακόμη και με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες."

στο έχω ξαναπεί, εκεί είναι το βασικό πρόβλημα.
Εσύ το χαβά σου με τους διεθνείς βρυκόλακες...
σαν το κνίτικο "για όλα φταίνε οι Αμερικάνοι"

Για το λόγο αυτό εχω δώσει 200 μέρες..για τους ίδιους λόγους που υποστήριζα ΓΑΠ οταν οι δικοί του τον βρίζαν...
γιατί ξέρω τα "δύσκολα"......

για τον ίδιο λόγο στηρίζω και σένα ..γιατί είσαι "δύσκολη" περίπτωση !

ειναι το κουσούρι μου...

------ είπε...

Αντε βρε Ασκαρουλη δείξε μας την ερωτική πλευρά της ακρας αριστεράς μπας και γίνει λιγο πιο "τραβηχτική" χαχαχαχα!!!
Καλή χρονια τρελοπαιδο

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Τάκη, και να θέλω δεν μπορώ να αγνοήσω το διεθνές οικονομικό περιβάλλον.
Άλλωστε, αυτή της στιγμή, ουσιαστικά, στην οικονομική μας πολιτική δεν έχουμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αλλά "κυβέρνηση Βρυξελλών"!
Την κύρια ευθύνη για την χρεοκοπία μας έχουμε εμείς οι ίδιοι, κυβερνήσεις, κόμματα και λαός.
Όμως, Βρυξέλλες και Γερμανοί γνώριζαν από την πρώτη στιγμή τι συμβαίνει σε Ελλάδες, Ισπανίες, Ιταλίες, Ιρλανδίες, αλλά για δικούς τους λόγους έκαναν "στραβά μάτια"! 'Αρα έχουν κι αυτοί κάποιο μερίδιο ευθύνης...
Όσο για την πάταξη της φοροδιαφυγής, δεν αποτελεί όρο που επιβάλλον οι "αγορές" αλλά η κοινή λογική. Δεν περιμέναμε να μας το πει ή να μας το υποδείξει κανένας "αξιόπιστος αναλυτής".
Άσε που μερικοί απ' αυτούς (θα το ξέρεις μια και διαβάζεις διεθνή οικονομικό τύπο) θεωρούν πως η παραοικονομία σώζει την Ελλάδα από οικονομική κατάρρευση.
Και κάτι τελευταίο: πόσες μέρες είχες δώσει "χάρη" στο ανεκδιήγητο οικονομικό τρίο "Καραμανλή/μπουχέ-Αλογοσκούφη/μαντολίνο-Παπαθανασίου/μπακάλη";

Νανούλα, όπως θα διαπιστώσεις, η ερωτική πλευρά της άκρας αριστεράς εκδηλώνεται μόνο μέσα απ' την συνεύρεσή της με το σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό ρεύμα, δηλ. το ΠΑΣΟΚ! χαχαχα

Αλητισσα είπε...

Πω πω βαρεμάρα!
Τί εγινε εκείνο το ποστάκι με τις αμαρτωλές?
Καλό ΠΣΚ!!!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Αλητούλα, αύριο θα σας ικανοποιήσω όλους και όλες!
Εσένα με ... αμαρτωλή, και τον Τάκη με πολιτική!
Και η Νανούλα θα το διαβάσει και Δευτέρα βράδυ στην ΕΡΑ 108,5 "κάτω απ' το κιόσκι"!
(ακόμα εκεί το κάνει η συντηρητικιά!)

------ είπε...

θα το διαβασω αλλά οχι να βαζω σε προταση και 3 μπιπ!!!!!Προσεχε θεοτρελε

------ είπε...

σε καθε προταση εννοω...ειμαι κουρασμενη...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Μπα... δεν βλέπω να διαβάζεται!
Θα παρέμβει ο Άδωνης-Γερουλάνος στον "αέρα"!

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που είμαστε μέσα στο ΝΑΡ και ξέρουμε τι πραγματικά συμβαίνει και όχι -ευτυχώς- οι "χαριτομενιές' και οι 'εξυπνάδες" που αναφέρεις...άντε τώρα στην τιβί σου έχει και big brother