Σάββατο, Φεβρουαρίου 21

Το γέλιο είχε συντροφιά...

Στην πρώτη γυμνασίου είχε κάνει κάποια αταξία και οι καθηγητές του αποφάσισαν να τον τιμωρήσουν χτυπώντας τον με βέργες από οξιά. Βλέπετε, δεν είχε ακόμη καταργηθεί αυτού του είδους η τιμωρία στα σχολεία.
Η τιμωρία θα γινόταν μπροστά στους άλλους μαθητές και για να τον ξεφτιλίσουν ακόμα περισσότερο τον έστειλαν στο διπλανό δάσος για να κόψει ο ίδιος τις μακριές λυγερές βέργες που θα τις έδενε μόνος του σ' ένα γερό δεμάτι, το όργανο εκτέλεσης της ποινής του...
Εκείνος πήγε στο δάσος αλλά δεν έκοψε κλαδιά από το δέντρο. Με ένα τσεκούρι έριξε κάτω μια ολόκληρη οξιά και, καθώς ήταν πολύ χειροδύναμος για την ηλικία του, την έσυρε ολόκληρη ως το σχολείο διασχίζονταν τη δυτική πλευρά της μικρής κωμόπολης.
Άφησε το δέντρο μπροστά στο γραφείο των καθηγητών και τους δήλωσε θαρραλέα πως θα επέτρεπε να τον δείρει μόνο όποιος καθηγητής είχε τη δύναμη να σηκώσει το δέντρο, κανένας άλλος!


13 σχόλια:

candy's τετραδιάκι είπε...

:(

marilia είπε...

Γιατί φτάνεις να χτυπάς ένα παιδί και μάλιστα χρησιμοποιείς για μάρτυρες και τους συμμαθητές του; Εδώ ανεβάζω τον τόνο της φωνής και μετά το μετανιώνω...

σαγαποφιλάκι :)

dyosmaraki είπε...

Το χάσμα των γενεών...

Κάποτε οι παιδαγωγικές μέθοδοι που ανέφερες ήταν η καθημερινότητα. Και όμως ο συγκεκριμένος νέος αντιστάθηκε με έξυπνο τρόπο. Ποιός θα μπορούσε να του πει πως είχε άδικο όταν χειρίστηκε το θέμα με τόσο έξυπνο και διπλωματικό τρόπο???? Πιστεύω πως όλοι θα πήραν το μέρος του.

Εγιναν αγώνες από τις προηγούμενες γενιές για να καταργηθούν αυτές οι απάνθρωπες παιδαγωγικές πρακτικές. Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί κάποιοι από τις νεότερες γενιές ξυλοκοπούν τους καθηγητές ????

Δεν αντιλαμβάνονται πως τέτοιες πρακτικές αποτελούν πισωγύρισμα σε πρακτικές του παρελθόντος????

Ιάκωβος είπε...

Υποθέτω τη γλίτωσε ο μικρός αν ο διευθυντής δεν ήταν ο Γολιάθ...
αλλά και πάλι για να φτιάχνει τέτοιες ιστορίες μάλλον πάλι τη γλίτωσε!
χαιρετίσματα απο Ελσινκι,
Ιάκωβος

gregory είπε...

ασκαρ....καποτε ημουνα 15χρν .καποτε ομως..ωρε τη ξυλο ειχα φαη στα χερια!!!το ειχα συνηθηση..και δεν ξερω γιατι με βαραγε ο δασκαλος καθε μερα γμτο..
ωραιος ο μαθητης οπιος ειχαι κοτσα ας εκοβε την ..λουρα....

Ανώνυμος είπε...

ωραίος ο πιτσιρικάς...
και οι αλμουνάρες της τάξης του τον αγάπησαν...
Έλα να δεις στην τσουκνίδα, θα γίνει του Αλμουνί

Spy είπε...

Φοβερή ιστορία φίλε μου.
Αλήθεια.

Αστερόεσσα είπε...

Καλά ξηγήθηκε ο μικρός.

Αλλά αυτά ήταν τότε...

Τώρα και ευκαλύπτους να ξεριζώσουν οι πιτσιρικάδες για να βαρέσουν τους δασκάλους, θα πέσουν όλοι οι ψευτοκουλτουριαρέοι και θα λένε "Να αφουγκραστούμε το μήνυμα που μας δίνει η νεολαία".

Dr. Feleki είπε...

Μαλιστα.
Ρε τα κωλοπαιδα.


Απαγορεύεται το υβρίζειν.

Αλητισσα είπε...

Σωστός ο πιτσιρικάς..

ο δείμος του πολίτη είπε...

Εξαιρετικό...

BUTTERFLY είπε...

Ωραιος! Μαθηματα εξυπναδας και παιδειας απο το παδι προς τους παιδαγωγους! Μπραβο του!

marianaonice είπε...

Φρικτές μέθοδοι!!
Άσχημα χρόνια!

Υπέροχο το τραγούδι και οι εικόνες!