Κυριακή, Νοεμβρίου 1

Συριζαίοι: οι "καρατζαφέρηδες της Αριστεράς"!

Πριν λίγες μέρες έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα δίκη στην Ξάνθη.
Κατηγορούμενοι οι έξι φοιτητές που "έχτισαν" το γραφείο του Πρύτανη.

Τις λεπτομέρειες του συμβάντος μας θύμισε στο ιστολόγιο του Σπίθα, ο φίλος μπλόγκερ redteam (τα σχόλια και οι χαρακτηρισμοί που ακολουθούν είναι δικοί μου):
Ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου, που λέτε, αποφάσισε κάτι "πρωτοφανές". Ανέθεσε τη διαχ
είριση του κυλικείου του παν/μίου σε ιδιώτη. Του διέφυγε, όμως, πως η πράξη αυτή αποτελεί για την "αντισυστημική αριστερά" έγκλημα καθοσιώσεως...
Στο μυαλό των "αυτόκλητων επαναστατών" η απόφαση του Πρύτανη πήρε διαστάσεις συμπαντικές! Κάτι σαν "ο νεοταξικός καπιταλισμός αντεπιτίθεται", "τα μέσα παραγωγής περνάν στα χέρια του αιμοχαρούς κεφαλαίου", "απ' τον κυλικιτζή αρχίζει η ιδιωτικοποίηση της ανώτατης παιδείας" και άλλα τέτοια φαιδρά ιδεολ
ογήματα.. Έτσι, λοιπόν, οι "ακτιβιστές της αριστεροφροσύνης" έστειλαν τελεσίγραφο στον Πρύτανη! Αν δεν ανακαλέσεις την απόφασή σου, τότε σε μια βδομάδα, τάδε μέρα και τάδε ώρα θα έρθουμε και θα "χτίσουμε" το γραφείο σου!
Ο Πρύτανης, και μπράβο του, δεν υπέκυψε στον φασιστικό εκβιασμό. Έτσι, οι ψευτοεπαναστάτες, πιστοί στο τουβλοραντεβού τους, αφού ανάγκασαν δια της βίας τον Πρύτανη κι άλλους 9 που ήταν εκείνη τη στιγμή στο γραφείο του να βγ
ουν έξω, άρχισαν την ... οικοδόμηση!
Στη δίκη οι νεαροί βρήκαν έναν "ισχυρό σύμμαχο". Ο Σύριζας, πάντα στο πλευρό της "ατίθασης νεολαίας", κι αφού είχε ήδη προστατέψει τους κουκουλοφόρους στο Φλοράλ των Εξαρχείων, έσπευσε να σταθεί στο πλευρό των "παιδιών του χώρου" που "αγωνίζονται για τον δημόσιο χαρακτήρα του παν/μίου"!

Ο βουλευτής Τάσος Κουράκης ταξίδεψε μέχρι την Ξάνθη και, με τις ευλογίες του ΣΥΝ, επαίνεσε τις παρανομίες των κατηγο
ρουμένων βαφτίζοντας τον τραμπουκισμό και τη φθορά δημόσιας περιουσίας "προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης", "εύρυθμη λειτουργία του ασύλου" και "συμβολική πράξη"!
Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς...

Αν το "χτίσιμο" των γραφείων είναι μια αθώα συμβολική διαμαρτυρία, τότε να το γενικεύσουμε! Προτείνω, από σήμερα κι όλας, ν' αρχίσουμε ο ένας το "
χτίσιμο" του άλλου!
Ο εκφωνητής του Πολυτεχνείου να "χτίσει" την είσοδο της ΓΑΔΑ, οι καρατζαφερικοί τα γραφεία του ΣΥΝ στην Κουμουνδούρου, κι εγώ να ρίξω ένα χτισιματάκι στο Υπουργείο Περιβάλλοντος! Πολύς κόσμος επισκέπτεται τελευταία το Τινάκι μου κι άρχισα να ζηλεύω...

46 σχόλια:

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Αναρωτιέμαι: αν το "χτίσιμο" το έκανε η φοιτητική παράταξη του ΛΑΟΣ, τι θα έλεγαν οι Συριζαίοι;

KitsosMitsos είπε...

Ο ένας απ'ό,τι φαίνεται χρειάζεται τον άλλο. Και αυτό είναι κατάντια, κατά την άποψή μου.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Κιτσομήτσο, κι εγώ έχω πιστεί πως αποτελεί στρατηγική επιδίωξη της ηγεσίας του Σύριζα η ενίσχυση της ακροδεξιάς. Πιστεύουν πως μέσα από συγκρουσιακές διαδικασίες θα αυξήσουν την επιρροή τους στην κοινωνία!

Το ίδιο επιχειρεί και η Δεξιά. Ένα απλό παράδειγμα: η κυβέρνηση Καραμανλή δεν κατήργησε το άσυλο, ακριβώς για να εκμεταλλεύεται πολιτικά κάποιες ακρότητες των Συριζαίων και των ψευτοαντιεξουσιαστών! Θυμάσαι τι επαναλάμβανε συνέχεια ο Καραμανλής στα ντιμπέιτ; "Πέστε μου κύριοι, είστε υπέρ ή κατά του ασύλου;"
Κι εκεί έπρεπε να τον κολλήσει στον τοίχο ο Γιώργος λέγοντάς του:
"αφού εσύ ρε μπουχέ είσαι εναντίον γιατί δεν το κατάργησες τόσα χρόνια; Μόνο και μόνο για να έχεις κάτι να λες προεκλογικά;"

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Αλλά το ζήτημα του ασύλου είναι μεγάλο, κι ας το "πιάσουμε" μια άλλη φορά!
Το θέμα μας τώρα είναι άλλο...

Αστερόεσσα είπε...

Συμφωνώ απολύτως ότι το θέμα μας είναι άλλο: Να σε παντρέψουμε, μπας και συμφιλιωθείς με την ιδέα ότι το σεξ δεν είναι αμαρτία, γιατί κι εμείς οι κάργιες έχουμε ευαίσθητη ψυχή και νεύρα που μας τα σπας!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Μην παίζεις με τον πόνο μου ρε Αστέρω!
Η Τίνα μου το ξέκοψε: "δε έχει γάμο, είμαι ορκισμένη εργένισσα"!
Η Άντζελα δεν μου αρέσει, η Λούκα είναι καπαρωμένη, να δω τι μπορεί να γίνει με τη Μαριλίζα...

Αστερόεσσα είπε...

A, γεια σου! Ταμάμ σου πάει η Μαριλίζα! Είναι κουκλάρα, ευφυεστάτη, σέξυ, ταλαντούχα, υπουργός και προπαντός Μαριλίζα! Προχώρα το! Με την ευχή μου!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Και το Μαριλιζάκι είναι κοντοχωριανό μου, απ' τη Φθιώτιδα!
Αλλά να μωρέ... με έχει ψαρώσει και ντρέπομαι να τη ζητήσω σε γάμο!

Κι αν φάω χυλόπιτα, κι αν με ρωτήσει "καλά ρε μαλάκα, πόσα χρόνια έχεις να γαμήσεις;";

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Είναι ακόμη παιδιά. Νομίζουν ότι παίζουν με τα τουβλάκια lego.

Από την εποχή του Παττακού είχαμε να δούμε μυστρί..

Αστερόεσσα είπε...

Aποκλείεται! Φαίνεται κορίτσι από σπίτι και κάνει για σπίτι! Συσταζούμενο και χαμηλοβλεπούσο! Δεν το επιτρέπει η ανατροφή του να σου μιλήσει έτσι. Δεν είναι πρέπον!

Αστερόεσσα είπε...

Στο πρώτο γλέντι στο καινούργιο σας σπίτι, να της πεις να ετοιμάσει καλά κοψίδια και να καλέσει και τον Ορεινό που είναι και εκλεκτικιστής.

Εγώ θα σας πάρω στο μεζέ... εεεε, θα ετοιμάσω τους μεζέδες ήθελα να πω. :)

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ορεινέ, έχω μια απορία: οι "μικροί" κόλλησαν ένσημα, ή κι αυτοί επιδόθηκαν σε ανασφάλιστη "μαύρη" εργασία;

Αστερούλα, τα φτωχά πλην τίμια κορίτσια σαν κι εσένα, αποφεύγουν να κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας με παραφουσκωμένα πορτοφόλια!
Πού νομίζεις ότι ζεις; Στη Δανιμαρκία;
Εδώ και η κλοπή πορτοφολιού αποκτά "συμβολικές-αντισυστημικές" διαστάσεις...

Ανώνυμος είπε...

Τελικά μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να έχει πολύ μεγάλη δυναμική, αφού φτάνει σχεδόν καθημερινά τελευταία να αφήνεις το σεξ για να ασχοληθείς μαζί του..
Ρε τόοοση πέραση ο Αλέξης..
Πρόσεξε γιατί όσοι αναλαμβάνουν τρον ρόλο να καταχεριάζουν εργολαβικά την αριστερά χάνουν ερωτικά σαν κάτι χονδροειδή υποκέιμενα στον λόγο και στην εικόνα...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ε όχι και το αφήσαμε το σεξ βρε Τσουκνιδάκο! Απλώς αποφάσισα να σοβαρευτώ και να λογικευθώ και ψάχνω υπουργίνα για νύφη...

Η λογική "τούτο το κόμμα είναι μικρό, αξίζει την συμπάθειά μας, μην το χτυπάμε" δεν παίζει σε μένα! Ειδικά αν κάποια τέτοια "μικρά κόμματα", όπως το ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ συμβάλλουν στον εκφασισμό της κοινωνίας.

Θυμάσαι λίγες μέρες πριν που έγραφα πως είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος το "συγγνώμη" του Υπουργού;
Το ίδιο, κι ακόμη μεγαλύτερο λάθος, είναι και η αθωωτική απόθαση του δικαστηρίου της Ξάνθης για τους έξι κτίστες "λόγω νομικής πλάνης"!

Κι εξηγούμαι: η συγκεκριμένη συμπεριφορά του Υπουργού, αλλά και η επιείκεια του Δικαστηρίου, θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να έχουν κάποια παιδαγωγική αξία τόσο για τους ίδιους τους εγκληματίες όσο και για την κοινωνία.
Όμως τα στελέχια και οι "χτίστες" του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άνθρωποι που θα προβληματιστούν με την επιείκεια και την αβρότητα των κρατικών λειτουργών.
Αυτοί το εισπαράττουν ως εξής: "η συγγνώμη και η αθώωση είναι πλέον αυτονόητο και κεκτημένο δικαίωμά μας, είναι όλοι υποχρεωμένοι να ανέχονται την αντικοινωνική και παράνομη συμπεριφόρα μας, από δω και πέρα γαμάμε και δέρνουμε"!

Κι έστι αποθρασύνονται, συμπαρασύροντας ένα κομμάτι της κοινωνίας σε άμβλυνση των περί νομιμότητας αντιλήψεων.
Παρασύρουν, δε, κι ένα άλλο μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας σε ακροδεξιές θέσεις, γι' αυτό και ακούμε συνέχεια γύρω μας κραυγές όπως "τσακίστε τους αλήτες, διώξτε τους ξένους, καταργήστε το άσυλο, στείλτε τους σε καταναγκαστικά έργα" κλπ κλπ

Γι' αυτό λέω πως ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Ο ένας αποτελεί το οξυγόνο του άλλου!
Είναι και οι δύο "το αυγό του φιδιού"!
Και τα αυγά τα σπάμε όσο είναι ακόμα αυγά! Εννοείται, πως αυτό θα γίνει μόνο με πολιτικά μέσα, διάλογο και αντιπαράθεση. Ποτέ βία, ποτέ νομικές απαγορεύσεις, ποτέ πολιτικές διώξεις!

Η Δημοκρατία δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί τα όπλα των εχθρών της (βία, απειλές, εκβιασμούς, τραμπουκισμούς). Γι' αυτό και τελικά θα νικήσει και τους Δεξιούς και τους Αριστερούς φασίστες...

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Ή Αριστερή Μεταρρύθμιση που εκφράζει την ανανεωτική αριστερά και την Ανανεωτική Πτέρυγα, στις πρόσφατες εκλογές διαχώρισε τις θέσεις της και κατάβασε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο.
Έ χει αλλάξει το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ που την προεδρία την είχαν οι Συριζαίοι με το Κ.Κ.Ε. και τώρα είανι η δική σας με την Αριστερή Μεταρρύθμιση.

Ο ΣΥΝ πρέπει να πάρει αποστάσεις από την συνιστώσες, που κινούνται σε άλλο μήκος κύματος και αυτό το συμμαχικό σχήμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μέλλον αν δεν αποσαφηνίσει, άμεσα την πολιτική του.

Δεν μπορείς να λές ταυτόχρονα
και αντισυστημική αριστερά και αριστερή προγραμματική αντιπολίτευση..

Κατά τα άλλα, υπερβάλλεις σε επικίνυνο βαθμό.

Και μην σχολιάζεις στο ποστ μου, με χυδαίες εκφράσεις, μπάμια...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Σπιθάκι, ξέρω πως το μπλογκί σου το επισκέπτεται και "εκλεκτός κόσμος". Χρησιμοποιώ, λοιπόν, κάποιες χυδαίες εκφράσεις για να βοηθήσω αυτούς τους "σαλονάτους κυρίους" να μπουν και λίγο στη "λογική του πεζοδρομίου" που, ομολογουμένως, τσακίζει κόκκαλα...

Τώρα, ως προς τα άλλα με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο.
Για μένα, όμως, παραμένει το ερώτημα: πώς μπορείτε και συμβιώνεται πολιτικά με αυτές τις συνιστώσες; Θα τις πω πολιτισμένα: "νησίδες κοινωνικής αυτονομίας" αντί του ακριβέστερου πεζοδρομιακού "μουνότριχες"!
Δεν μπορεί τόσοι σοβαροί άνθωρποι εκεί μέσα να είστε όμηροι του κάθε "αυτόκλητου επαναστάτη" (είδες; πάλι χρησιμοποιώ πολιτισμένο όρο αντί του ορθού "μουνοτριχοποιού"!)

Βάλτε, επιτέλους, σε κίνηση τις πολιτικές διαδικασίες απεγκλωβισμού σας.
Πόσο ακόμη καιρό θα μείνετε σε "κατάσταση πολιορκίας";

Ξυπνάτε, πάρτε πρωτοβουλίες, η "ασυμφωνία χαρακτήρων" συνιστά λόγω "ισχυρού κλονισμού του γάμου"!
Και άνετα οδηγεί σε διαζύγιο...

Ανώνυμος είπε...

Καλά πρέπει να έφαγες χυλόπιτα από αντισυστημική φοιτήτρια...
Πολλοί Μάνατζερς θα έπρεπε να χτιστούν για μια μέρα μέσα στα γραφεία τους συμβολικά να δείξουμε ότι η κοινωνία δεν είναι αριθμοί, "νουμιστεράκια", όπως μας βλέπουνε. Είναι συμβολικό και ηθικό το χτύπημα. Χλευασμός της παντοδυναμίας τους, το φοβούνται όλοι οι τέτοιοι και χύνουν τα μελάνια τους με διάφορες αργυρώνητες σουπιές (που έχουν πολλές) Γι' αυτό είναι παραπλανητικό, να εξομοιώνονται τέτοιες κινήσεις (τυπικά ίσως παράνομες)με τρομοκρατία και πράξεις που στρέφονται κατά της ζωής..
Θυμήσου ότι τυπικά παράνομο είναι να χαρακτηρίζεις κάποιον "φασίστα", έτσι ελαφρά τη καρδία δημόσια, έστω και σε ένα ιστολόγιο...
Έχεις την ελευθερία να το κάνεις (με βάση τα δικά μου ηθικά κριτήρια) αρκεί ο άλλος να είναι στην ίδια θέση με σένα να αντιπαρατεθεί λεκτικά και να απορρίψει τους ισχυρισμούς. Όμως από την στιγμή που στέκεσαι σε τύπους, να τους εφραμόζεις παντού.
Ρε Ασκάρ, είσαι βρε παιδί μου χαρισματικό άτομο, όπως όλοι οι ερωτιάρηδες, ρε συ είπαμε οπαδός, αλλά όχι και τόσο, την πίστη ρε που δεν δείχνεις στις γυναίκες την δείχνεις στο ΠΑΣΟΚ, έκανες τον μισό ήλιο φετίχ;

Ανώνυμος είπε...

και συνεχίζω, αφού μπορείς με τα ψηλοτάκουνα, μην το μεταθέτεις το πράγμα...

takis είπε...

Λοιπόν, δεν μπορώ να λείψω 1-2 μέρες ...
και ασχολείεστε με χαζομάρες..αν τα Συριζάκια έχτισαν εδώ και
εκεί..άφησε τους..
αν έχουν αποφασίσει ομαδική πολιτική αυτοκτονία είναι θέμα της ψυχιατρικής πιά και όχι της πολιτικής.

Αλλο θέμα καίει εμένα...
πολύ ώρα ήσαν κλεισμένοι μαζί η Τίνα με τον Αλέξη....
Μόνο πολιτική λες? δεν μας τα λένε καλά......
Οσο για τη Μαριλίζα νομίζω οτι τάχει με άλλον...
Κακομοίρη μου μόνο η Λούκα σου έμεινε.. αλλά ούτε και αυτή είναι σίγουρη..έχουν ανέβει οι μετοχές της

Απο την άλλη, δεν καταλαβαίνω γιατί η Αστέρω θέλει να σε "αποκαταστήσει"..τι κακό έκανες πέρα απο το να γράφεις "χαρούμενες ιστορίες" και ανώδυνα σχόλια στο μπλόγκ?

Ακου μπάμπια ! αυστηρό τον βλέπω τον Σπίθα μαζί σου...
το κολοκύθας πιο νόστιμο μου φαίνεται..(ναχα μια κολοκυθόπιτα μμμ!..)

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Κομμούνι, αν "χτίσουμε" καμιά δεκαριά γραφεία μανατζαραίων, θα κάνουμε τη μούρη του συστήματος κιμά!
Θα μας βλέπουν οι πλουτοκράτες, θα χέζονται πάνω τους και θ' ανοίξουν έντρομοι τα σεντούκια τους να πάρουμε τους παράδες να τους μοιράσουμε στη φτωχολογιά!
Να γιατί θεωρώ ανόητη τη "λιγική κουκουλο-ΣΥΡΙΖΑ"...

Ο δικός μου αγώνας είναι τριμέτωπος:
α) κατά τους αριστερού φασισμού, στις δύο του εκδοχές - σταλινικού/ΚΚΕ και κουκουλοΣυριζιτικού.
β) κατά της Δεξιάς στις τρεις της εκδοχές -φασιστική/ΛΑΟΣ, "λαϊκή"/Σαμαράς και νεοφιλελεύθερη/Μητσοτακέικο
γ) κατά των λαθών του ΠΑΣΟΚ

Όσο για τα γκομενικά, μάλλον περνάμε συνολικά ως κοινωνία ντε καυλέ περίοδο... κι όπως είναι φυσικό, επηρεάστηκε κι ο "ερωτιάρης Άσκαρ"...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Τάκη, αυτό που έκανε ο Τσιπράκος θα το πληρώσει ακριβά! Σύμφωνα με πληροφορίες μου προσπάθησε να ξελογιάσει το Τινάκι προτείνοντάς του ρομαντική εκδρομή σε ένα αιολικό πάρκο!
Από κάτω αυτοί να τρώνε βρώμη διαίτης κι από πάνω ο έλικες βρουουουμμμμμμ

Αλλά όλα εδώ πληρώνονται! Για να τον εκδικηθώ, θα πείσω τον μελιτζάνα τον Σπίθα να πάρει το ασκέρι του και να αποχωρήσει απ' τον ΣΥΝ!
Κι αν ξαναδεί Βουλή ο Δον Ζουάν να πρασινίσει το μουστάκι του Σπίθα...

Ανώνυμος είπε...

και όμως χέζονται, όσο γίνεται θέμα, διότι πολλά πράγματα παίζονται σήμερα στο επικοινωνιακό πεδίο. Δεν λέω ότι γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά όσο ο κόσμος απομακρύνεται από τα "πολιτικώς ορθά" που βάζουν αυτοί, τόσο ψάχνονται..
Αν έκαναν μια απεργία, οι φοιτητές θα μπορούσαν να το αγνοήσουν τα μέσα, όσο είναι κάτι καινούργιο που εγκλωβίζει το μάτι, καλά κάνουν και το χρησιμοποιούν, μετά θα βρουν άλλα...
Στην θέση των "πολιτικώς ορθών" να φέρουμε τα "ανθρωπιστικώς ορθά" για αυτό σου μίλησα ότι άλλο η βία κατά της ζωής και των βιωτικών αναγκών κάποιων ανθρώπων να κάψεις π.χ. το μαγαζί τους, να αφήσεις άνεργους ενδεχομένως κάποιους εργαζόμενους κλπ..

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Δεν φτάνει που έχω στο σβέρκο μου τις ασυνάρτητες συνιστώσες, έχω και σένα.

Θέλει και ο Ρινάλντι να μας κανει μάθημα αυτά που παπαγάλιζαν στα 18 τους πριν 35 χρόνια..

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Κομμούνι μου, αυτά που λες έχουν κάποιο νόημα για όσους διαθέτουν το χάρισμα (να μιλήσουμε και λίγο θεολογικά) της διακρίσεως!
Όμως, οι ανεγκέφαλοι "χτίστες", με την ίδια ευκολία που συμπεριφέρονται στο εκλεγμένο πρύτανη λες κι είναι σκουπίδι, έτσι θα συμπεριφερθούν αύριο και στον "αστό" καταστηματάρχη ή έμπορο, στον "προνομιούχο" ιδιοκτήτη αυτοκινήτου των 2000 κυβικών κλπ κλπ
Γι' αυτό λέω πως η παράλογη αυτή "λογική της δικαιολόγησης της παρανομίας και αυθαιρεσίας" οδηγεί στον εκφασισμό της κοινωνίας...

Σπίθα, να τον σέβεσαι τον Ρούντι! Είναι κι αυτός "θεσμός" της Αριστεράς... σαν τον εκφωνητή!

Ταχυδρόμος! είπε...

Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ταχυδρόμε μου, καλύτερα... Ελλάς Ελλήνων "Αριστερών"!

Πάντως, ο αγώνας του Ασκάρ αρχίζει να δικαιώνεται!
Μεγάλη πίεση δέχθηκε το Τσιπρέικο και την έκανε κωλοτούμπα!
Να τη διαβάζουμε στο http://nonews-news.blogspot.com/2009/11/blog-post_9701.html

Αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα. Βγαίνουν μπροστά και επιθετικά.
"Οι επιθέσεις με εκατοντάδες σφαίρες μου θυμίζουν γκανγκστερικές ομάδες της Σικελίας και του Σικάγου".
Η παρομοίωση των τρομοκρατών με μαφιόζους , δεν είχε ξαναγίνει ποτέ από τον χώρο που εκπροσωπεί ο κύριος Τσίπρας. Για την "17 Νοέμβρη" ας...
πούμε, ποτέ δεν είχαν αφήσει ούτε υπαινιγμό για "γκανγκστερική ομάδα".
Επίσης ο Τσίπρας είπε ότι κάθε τρομοκρατική επίθεση και κάθε σπάσιμο βιτρίνας, τους πονάει διπλά, γιατί δίνει ευκαιρία σε κάποιους να μιλάνε για περιορισμό των ελευθεριών και να προωθούν την νομοθέτηση ανελεύθερων νόμων.
΄Εδωσε μάλιστα και τίτλο εν όψη της αναμενόμενης πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
"Όχι πάλι στο γαϊτανάκι της σπασμένης βιτρίνας"...

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Άσκαρ,
Πιστεύω ότι το πρόβλημα Σύριζα, είχε ονοματεπώνυμο: Αλέκος Αλαβάνος. Ελπίζω ότι ο Τσίπρας θα φερθεί τελικά πιο έξυπνα.

Αστερόεσσα είπε...

Α, τώρα μάλιστα! Θα φερθεί έξυπνα ο Τσίπρας; Αυτή κι αν είναι η μεγαλύτερη επαναστατική και προσωπική υπέρβαση! :Ρ

Να δω ο Άσκαρ πότε θα κάνει τη δική του υπέρβαση. Όταν θα κάνει ανάρτηση για εκσυγχρονισμό της οδού Ευρυπίδου και μεταφορά του σωματείου πτωχών ιεροδούλων στην Ιπποκράτους, ίσως.... Πρέπει και τα φτωχά εκδιδόμενα κορίτσια να αποκτήσουν την προστασία του Κράτους. Όχι μόνο οι σύζυγοι των λαϊκών βάρδων! Τι σόι προνομιακή μεταχείριση είναι αυτή; :ΡΡΡ

BUTTERFLY είπε...

Καλησπερα και καλο μηνα!
Αν αυτο που χτισαν τα παιδια ηταν αυτο της φωτο, τοτε μαλλον βρισκονται σε λαθος σχολη! Στην καλων τεχνων επρεπε να πανε!
Δε λεω, μπορει η κινηση να ηταν φαουλ, αλλα δεν παυει να ειναι εργο τεχνης το τειχακι! χαχαχαχ!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ορεινέ, το θυμάσαι το παλιό χίπικο σύνθημα; "Καλύτερα καμμένο παρά σκουριασμένο" (για το μυαλό τους έλεγαν)
Ίσως αυτό να ισχύει και για τους Αλαβανο-Τσίπρα...

Αστερούλα, δεν είμαι υπέρ της κρατικοποίησης των ιεροδούλων!
Τις φροντίζει η ιδιωτική πρωτοβουλία των χειροτεχνών...

Χριστίνα, αν οι άνθρωποι ήταν τόσο μερακλήδες, χαλάλι το χτίσιμό τους!
Αλλά και στο μυστρί είναι άτσαλοι και καρακιτσάρ...

Αστερόεσσα είπε...

Δεν είναι κρατικοποιημένα τα μπουρδέλα στην Ελλάδα; Μα πού ζεις;
Δηλαδή τι ισχυρίζεσαι ότι είναι όλος ο Δημόσιος Τομέας;

Εγώ η πτωχή πλην τιμία μετανάστης πήρα μια ιδέα ακόμη του ερυθρού φανού από την Ελληνική Πρεσβεία σήμερα στην Κοπεγχάγη! Είναι η μόνη πρεσβεία στον κόσμο που ενώ έχει το κόκκινο φανάρι φάτσα φόρα, προσπαθεί να σε πείσει ότι όλοι οι εργαζόμενοι είναι παρθένοι και σου ζητάει να πληρώσεις μια περιουσία μόνο να τους βλέπεις και να αυτοεξυπηρετείσαι! Το αυτό και σε όλη τη Δανία του Νότου!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ναι, αλλά στη "Δανία του Νότου" είμαστε οι καλύτεροι, πιο μοιραίοι και χαρισματικοί εραστές!

Να προτείνω και κάτι; Αν θες να καλοπηδιέσαι όταν έρχεσαι στην Ελλάδα, παίξτο Δανέζα...

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Ασκαρ, άλλαξε ποστ, γιατί θα σε κτίσω μέσα σ'αυτό!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Έχω έτοιμο στο μυαλό μου ένα καινούργιο για την εκκλησιαστική περιουσία, αλλά δεν με αφήνει σε ησυχία η Ελενίτσα, και δεν βρίσκω χρόνο να το ανεβάσω!
Εκείνη να χτίσεις!

Αστερόεσσα είπε...

Στη Δανία του Νότου είστε όλο φούμαρα! Από την πολιτικολογία μέχρι τον φιλοσοφικό προβληματισμό κι από τις "πνευματικές ανησυχίες" μέχρι τις σεξουαλικές επιδόσεις!
Και κόφτε πια την παραμύθα του Έλληνα εραστή! Δεν πουλάει πια ούτε σε 13άχρονες τελείως άβγαλτες Δανέζες!

Αστερόεσσα είπε...

A! Kαι το βασικότερο!

Κοιτάξτε πρώτα τα δικά σας χαϊρια και μετά να κάνετε κριτική στους άλλους! Καθόσον ως έλεγε και ο Αίσωπος "έκαστος των ανθρώπων δύο πύρρας φέρει. Την μεν έμπροσθεν την δε όπισθεν..."

ο δείμος του πολίτη είπε...

Το πρώτο σχολιό σου θα ήθελα να το κάνω κι εγώ. Αν το έκαναν οι ΛΑΟΣικοί τι θα έλεγε ο ΣΥΙΡΖΑ; Καλό είναι να υπερασπιζόμαστε τους νέους, αλλά κάπου χρειάζεται να θέσουμε και κάποιες αρχές. Με τι αποφάσεις συνελεύσεων έγινε η όποια πράξη; Με τι φοιτητική συμμετοχή; Αν υπάρχουν συντριπτικές αποφάσεις, τότε δεν ευθύνονται οι μηνούμενοι, αλλά κάτι τέτοιο ουσιαστικά δεν ισχύει.

Κάλη η νεανική επαναστατικότητα, αλλά θέλει και όρια και μέτρο.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Αστερούλα, απ' όσα είπες θα μου μεινει το "από πίσω κι από μπρος"!

Δείμε, όλοι ξέρουμε τώρα που λαμβάνονται οι αποφάσεις των φοιτητικών συνελεύσεων!
Και, εν πάση περιπτώσει, οι όποιες συλλογικές αποφάσεις έχουν και τα όρια τους στη νομιμότητα, την ηθική και τη λογική...

redteam είπε...

Αγαπητέ Ασκαρ. Στο ποστ και τον πόνο σου βγάζεις, αλλά και την τέχνη της διαστρέβλωσης δείχνεις. Οσον αφορά μερικά σχόλιά σου ότι ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ είναι συγκοινωνούντα δοχεία, ε αυτό ξεπερνά και τα όρια της φαντασίας.
Επί της ουσίας τώρα. Θα απαντήσω όπως τοποθετείσαι/στε. Πολύ κυριλέδες γίναν οι Ελληνες.Το παίζουν όλοι θεσμικοί απέναντι σε ένα σύστημα που διέλυσε τον παραγωγικό ιστό, που έφαγε λεφτά μέσω Ζήμενς και άλλων μιζαδόρικων ιστοριών, που μας δουλέυει μπροστά στα μάτια μας τόσο με την δικομματική εναλλαγή , όσο και με την εναλλαγή αρχηγών στα κόμματα (δες τώρα στη Ν.Δ., θυμήσου στο ΠΑΣΟΚ το 2003). Κι όλους τους φταίει ο Δεκέμβρης, οι αγρότες που κλείνουν τους δρόμους, οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν δήθεν δεν δουλεύουν, οι φητοιτές που διαδηλώνουν ή και "χτίζουν" πρυτάνεις(γιατί όπως έγραψα στο σχόλιο δεν έγινε έτσι και εσύ υποσχέθηκες να βάλεις όλο το σχόλιο και να ποστάρεις απαντώντας σε κάτι που δεν έγραψα). Ο Τάσος Κουράκης δεν θέλει υποστήριξη, άλλωστε ως καθηγητής γεννετικής στο ΑΠΘ και Θεσσαλονικιός βουλευτής ξέρει μόνος του να τα βγάλει πέρα. Αλλά να λες ότι έκανε κι ολόκληρο ταξίδι. Θεσσαλονίκη-Ξάνθη τώρα με την Εγαντία είναι 2 ώρες. Οταν οι Γάλλοι φορτηγατζήδες κλείνουν το δρόμο και ο κόσμος στη Γαλλία τους στηρίζει, γιατί εκεί δεν υπάρχει ο περιβόητος "κοινωνικός αυτοματισμός" έννοια που εισήγαγε το ΠΑΣΟ επί Ρέππα και τον κράτησε η Δεξιά τα τελευταία πέντε χρόνια. Οταν ξεσηκώθηκε η νεολαία στα πασρισινά προάστια γιατί όλοι εδώ λέγαν ότι πρόκειται περί εξέγερσης και όταν 'ηρθε ο δικός μας Δεκέμβρης πέσαν όλοι πάνω μας να τον ξεχάσουμε. Η να θυμηθώ του κλοσάρ του 1997 στη Γαλλία όπου μπάιναν στα σουπερ μάρκετ και τους στήριζε ο κόσμος. Εντάξει λοιπόν όλοι στην Ελλάδα γίνατε "θεσμικοί", δήθεν "πολιτισμένοι", αλλά η πλειοψηφία πλέον μορφώνεται από την τηλεόραση. Δεν διαβάζει, δεν ξέρει, κοιτάει μόνο την πάρτη της. Ε, λοιπόν δεν είμαι με την πλειοψηφία των "σιωπηλών" και "φοβισμένωω νοικοκυραίων". Σου προτείνω να ακούσεις το τραγούδι του αείμνηστου Πάνου Τζαβέλλα τον "Κυρ - Παντελή". Κυρ -Παντελήδες είναι γεμάτος ο τόπος γι' αυτό δεν σήκωσε ποτέ κεφάλι. Κι όχι μόνο αυτό σήμερα έχει και μπολιτικές ηγεσίες τύπου Κωστάκη και Γιωργάκη, τύπου Ντόρας και Βενισζέλου, οι οποίες είναι απολιτικές και άχρηστες. Απλοί εντολοδόχοι και διαχειριστές. Ζήσε με το μένος σου κατά της Αριστεράς, αλλά μην κάνεις και τον αντιδεξιό. Αστο καλύτερα, πιάσε κανέναν βιβλίο ιστορίας.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Σε έφαγαν οι "μικροαστικές" και "νοικοκυρέικες" οικογενειακές υποχρεώσεις και ήρθες τώρα που ξεφούσκωσε το θεματάκι...

Τον "κυρ Παντελή" τον έκανα και ποστάκι, λίγο παλιότερα...
Η διαφορά μας είναι πως εγώ απορίπτω ως πρότυπα ζωής τόσο τους "κυρ Παντελήδες" όσο και τους "κτίστες" αλλά κι αυτούς:
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=297170&ct=4&dt=03/11/2009

redteam είπε...

Πότε παλιότερα έκανες. Πριν τριάντα χρόνια και ύστερα το ΠΑΣΟΚ έκανε τον "σοσιαλισμό" και τον ξέχασες; Οσονα αφορά την επίθεση στη Σώτη Τριανταφύλλου από "αντιεξουσιαστές" που της ζήτησαν να πάει στο Κολωνάκι να παρουσιάσει το βιβλίο της δεν διαφέρουν από το "νόμο και τάξη" που έχει επιβάλλει στα Εξάρχεια ο φίλος Μιχάλης Χρυσοχοίδης και κάθε βράδι πριν και μετά με το άλλο γνωστό επεισόδιο με τον Παπαχρήστο μπουκάρουν επί ένα μήνα στα μαγαζιά κάθε βρ΄σι. Τύφλα να 'χει ο Μαρκογιαννάκης.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Τον κυρ Παντελή δεν τον έβαλα και πολύ παλιά... πριν 5-6 μηνάκια...
http://askardamikti.blogspot.com/2009/05/blog-post_22.html

Για να σταματήσει τώρα η πλάκα, οι χούλιγκανς που προπηλάκισαν τη Σώτη έχουν τα ίδια μυαλά μ' αυτούς που "χτίζουν" τους πρυτάνεις, που πετάνε μολότωφ και σπάνε βιτρίνες!
Το "τύφλα να 'χει ο Μαρκαντωνάκης" το ακόυω για πολοστή φορά από Συριζαίους (με διάφορες παραλλαγές, π.χ. "ο Παυλόπουλος ήταν πιο φιλεύθερος απ' τον ΧρυσοχοΊδη" κλπ, προφανώς γιατί τον Δεκέμβρη έτην ώρα που καίγονταν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα δωσε εντολή στην Αστυνομία να κατεβάσει τα σόβρακα).

Όχι φίλε, δεν θα σας ξαναφήουμε να ξανακάψετε την Αθήνα και να εκτινάξετε τον Καρατζαφέρη στο 15%!

Δεν θα συνεχίσω την κουβέντα προς το παρόν...
Σύντομα θα μας δοθούν πολλές ευκαιρίες να τα ξαναπούμε! Ήδη οι προστατεύομενοι του ΣΥΡΙΖΑ στα Εξάρχεια ετοιμάζουν "παρτάκια"...
Οπότε εδώ είμαστε, δεν χανόμαστε.

redteam είπε...

Ενα λάθος έκανε τον Δεκέμβρη ο ΣΥΡΙΖΑ και το πλήρωσε δεχόμενος όλη την επίθεση από τα ΜΜΕ, μέχρι το ΛΑΟΣ και το ΚΚΕ (πάρτο ως τελευταίο σχόλιο). Που δεν βγήκε να ζητήσει να φύγουν οι χαφιέδες από τους δρόμους, που έκαιγαν, έσπαζαν και ρήμαζαν σε συνεργασία με το οργανωμένο έγκλημα και την αστυνομία. Αλλά τότε το σημαντικό για όλους ήταν να σταματήσει η εξέγερση των μαθητών που τρόμαξε όλους του "καθώς πρέπει" ακόμα και τον Σαρκοζί (εάν θυμάσαι πήρε πίσω το νόμο για τα σχολεία). Αυτά για τώρα και τα ξαναλέμε...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Μπα; Έκαναν τέτοιες "βρωμίτσες" οι "προτιμώμενοι" Παυλόπουλος-Μαρκογιαννάκης;

Sidepap21 είπε...

Πές τα Άσκαρ φίλε μου ...
Στους παλιοσυρριζίτες ...
Μ' αυτά και με τ' άλλα μας απασχολούν
και δε μας αφίνουν ήσυχους να
οικοδομήσουμε το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ μας !!!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Side, ο Σοσιαλισμός οικοδομείται δεν "χτίζεται" ούτε "αυγουλώνεται"...