Σάββατο, Ιουνίου 13

Gay Pride και η αληθινή παραβολή "των ζιζανίων"!


Ο καλός Θεούλης είχε ένα χωραφάκι. Όχι πολύ μεγάλο ... ίσο με τη γη ένα πράμα.
Κάποια στιγμή αποφάσισε να το καλλιεργήσει. Πήρε απ' τον εκλεκτότερο σπόρο κι έσπυρε το χωραφάκι του.
Όμως, ανάμεσα στα στάρια φύτρωσαν και κάτι ζιζάνια. Άλλοι τα υπολόγιζαν στο 3, άλλοι στο 7 κι άλλοι στο 10%. Τα είδαν οι εργάτες του Θεούλη και σκανδαλίστηκαν:
"Θεέ μας, είσαι απρόσεκτος, δεν φρόντισες το χωράφι σου κι ο σπόρος που έριξες ήταν τζούφιος! Γεμίσαμε ζιζάνια. Ψέκασέ τα με δηλητήριο να ψοφήσουν!"...
"Όχι", τους λέει ο Θεούλης, "αν ψεκάσω θα μαραζώσουν και τα στάχυα".
"Καλά", είπαν οι εργάτες, "τότε, αφού εσύ δεν θέλεις ή δεν μπορείς, δώσε την άδεια να ξεπατώσουμε εμείς τα ζιζάνια και να καθαρίσουμε το χωραφάκι σου"!
"Όχι", είπε πάλι ο Θεούλης, "αφήστε ήσυχα τα ζιζανιάκια μου. Αυτά, μόλις ωριμάσουν, θα δώσουν καρπό καλύτερο κι απ' τα στάχυα"!

25 σχόλια:

Αστερόεσσα είπε...

1. Παγκόσμια ημέρα Ομοφυλοφιλικής Υπερηφάνειας είναι η 27η Ιουνίου, όχι η 13η. Ή οι παγκόσμιες ημέρες είναι παλιοημερολογίτικες ή εσύ νεοημερολογιστής και αιρετικός.


2. Πολύ άμβωνας έχει πέσει τελευταία. Για τη Σταύρωση έχεις προετοιμαστεί; Για να οργανωνόμαστε κι εμείς σα Μυροφόρες, να δούμε ποιο ρόλο θα παίξουμε. Διαλέγω για τον εαυτό μου τη Μαγδαληνή. Δίνει και φουλ υλικό για ποικίλα συνωμοσιολογικά σενάρια και γουστάρω τρελά να μπερδεύω τους μελετητές των γραφών.

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθήσουν!

Αστερόεσσα είπε...

@ Ορεινέ,
Ποιος τα εμπόδισε τα λουλούδια να ανθίσουν;

Κι αν λουλούδια είναι και τα ποικίλα κόμματα που εμφανίζονται στην πολιτική σκηνή, μήπως στο όνομα της ίδιας αποφυγής μισαλλοδοξίας και ελευθερίας που ευαγγελιζόμεθα εδώ, θα έπρεπε να αναθεωρήσουμε και για τα αδέρφια μας των άλλων πολιτικών χώρων που δεν ανήκουν στο ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ;

Ή έχουμε ένα αλά Χριστόδουλο νέου τύπου κήρυγμα "σας πάμε, σας αγαπάμε όλους κι ελάτε στους κόλπους μας, για να σας αλλάξουμε προς το ορθό και να σας σώσουμε"; :-Ρ

takis είπε...

"Πραγματικά ελεύθερος άνθρωπος είναι αυτός που είναι ελεύθερος από τα πάθη, τους φόβους και τις ελπίδες του.
Aν υπερβείς αυτά τα τρία, είσαι ελεύθερος.

Καμία ωστόσο υπέρβαση κατά Νίτσε δεν στηρίζεται στο νορμάλ, αλλά στο παρά φύσιν"

(Απο το τελευταίο σχόλιο της Αστέρω στο προηγούμενο ποστ)

Αναρωτιέμαι αν ο Νίτσε είχε κατά νου και τα ζιζάνια όταν έλεγε αυτό...
Να μη μιλήσουμε για ελευθερία των ζιζανίων,σιτηρών και άλλων αναρριχόμενων...

Αστερόεσσα είπε...

@ Tάκη,
μου θυμίζεις το "Θεώρημα" του Παζολίνι, που είχε τότε ξεσηκώσει σάλο. Εμφανίζεται ένας νέου τύπου Ιησούς σε μια οικογένεια. Πάει με τη μάνα, τον πατέρα, την κόρη, το γιο και την υπηρέτρια. Όλοι φωτίζονται, ο γιος έγινε σπουδαίος καλλιτέχνης, άλλοι αυτοκτόνησαν, άλλοι τρελάθηκαν και η υπηρέτρια έγινε αγία στη Σικελία. Από χριστιανικής απόψεως μόνο η τελευταία και ο γιος σώθηκαν που εκφράστηκαν καλλιτεχνικά και θρησκευτικά. :-)

mahler76 είπε...

a na hatheis...siginithika hazo. POli kalimeraaaaaa

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Αστερόεσσα, Είμαι υπέρ όλων των λουλουδιών. Απλά κάποια απ' αυτά, αν παραμεγαλώσουν γίνονται ζιζάνια - μεταλλάσσονται. Πρέπει από τη φύση τους να μένουν μικρά - αυτή είναι η ομορφιά τους. Να είναι δίπλα στο μεγαλύτερο λουλούδι και να το διακοσμούν. Κάποιοι λοιπόν που θέλουν να καταστρέψουν τον κήπο, ρίχνουν λιπάσματα και άλλα κακά στα μικρά λουλουδάκια, έτσι ώστε αυτά να γίνουν ζιζάνια και καταστραφούν τα πάντα! Έχουν γνώσι όμως οι κηπουροί!!

Αστερόεσσα είπε...

To Eυώνυμο είναι ένας καλλωπιστικός θάμνος με μυριστικά ωραία άνθη. Χρησιμοποιείται κυρίως κουρεμένος για περιφράξεις.
Μπορεί όμως να γίνει και δέντρο. Είναι πανέμορφο και σκιερό κι είχα ένα τέτοιο θεόρατο στο πατρικό μου.

Ποιος είναι ο αρμόδιος να αποφανθεί ποιο είναι το προσδόκιμο μέγεθος ενός φυτού;

"Πάντων χρημάτων μέτρον ο άνθρωπος". Τα λοιπά καταλήγουν σε ηθικολογικά συμπεράσματα και μακριά από μας τέτοιοι αφορισμοί, γιατί ενδέχεται να καταλήξουμε ρατσιστές. :-)

patsiouri είπε...

Αποθεώνω!!!!!!!

Σκέφτομαι καμιά φορά ( με κρυφή ηδονιστική χαρά) ότι μετά από πολλάαααα χρόνια που εμείς δε θα ζούμε, η ομοφυλοφιλία μπορεί να είναι ο "επίσημος" σεξουαλικός προσανατολισμός.
Δεν είναι διόλου απίθανο.
Και τότε θ'αρχίσει το κυνηγι των straight...ε ρε γέλια...

Αστερόεσσα είπε...

(Kατόπιν επανανάγνωσης των αμέσως προηγούμενων αναρτήσεων και σχολίων, ανεβάζω την ταρίφα μου από τις 10.000 στις 15.000 ευρώ, κρίνοντας τη συμμετοχή μου αναγκαία, καθόσον ο χώρος χωλαίνει σε επιχειρηματολογική δυνότητα. Όσο το αργείτε, τόσο θα χάνετε και τόσο θα αυξάνω το ποσόν των μηνιαίων αποδοχών μου).

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Αστερούλα, εγώ είμαι πολύ παλαιοημερολογίτης! Βρίσκομαι ακόμα στο πρώτο θαύμα... κάνω το νερό κρασί και το πίνω!
Αν θέλεις, σώνει και καλά, κάποιο ρόλο στο σχέδιο της θείας οικονομίας, βολέψου με το σφουγγάρι της χολής! χαχαχα
Το ευώνυμο θα το "παίξει" ο Ορεινός, το "ακίνητο στρατιωτάκι σου" χαχαχα
Όσο για τα "μικρά κομματάκια", δε λέω, ν' ανθίζουν κι αυτά αλλά όχι εις βάρος της πλατύφυλλης αμπέλου και υπέρ του ακανθώδους κάκτου! Συνεννοηθήκαμε;

Ορεινέ, πολύ σούπερ αυτό με τους κηπουρούς! Θα στο κλέψω να το λέω κι εγώ! χαχα

Τάκη, χωρίς πάθη, φόβους κι ελπίδες δεν είσαι ελεύθερος, παιδί με σύνδρομο ντάουν είσαι!
Αν είναι έτσι όπως τα λες εσύ, σας την χαρίζω την ελευθερία σας!
Για μένα ελεύθερος είναι εκείνος που μπορεί να ικανοποιεί τα πάθη του, ν' αντιμετωπίζει τους φόβους του και μην χάνει την ελπίδα του!
Άντε άσπρο πάτο...

Μαλεράκο, συγκρατήσου!

Πατσουράκι, μπορεί η ομοφυλοφιλία να θεμελιωθεί και αγιογραφικά;
Με προβληματίζει το εξής: πού είναι το θηλυκό μέσα στην Αγία Τριάδα;

Αστερόεσσα είπε...

Kαι χριστιανικά και θρησκειολογικά είσαι εκτός θέματος. Το ζητούμενο σε όλες τις θρησκείες και φιλοσοφίες είναι το βουλητικό να κυριαρχήσει στο θυμικό.

Ξαναδιάβαστα κι έλα με τον κηδεμόνα σου το Σεπτέμβρη. Κόβεσαι με 3.


Υ.Γ. Σιγά μην περίμενα κάτι απ' αυτούς που κοιτάζουν τις καβάντζες τους διά παν ενδεχόμενον.
Εάν αυτό με χαρακτήριζε, θα είχα τώρα τη μόνιμη θεσούλα μου στο δημόσιο και θα πούλαγα μούρη κοιτώντας τις δημόσιες σχέσεις μου. Μπορεί να μην έχω τα δικά σας καλούδια, αλλά το κούτελό μου το έχω ψηλά και πεντακάθαρο!

Υ.Γ. 2 Το τελευταίο σου επιχείρημα στην προηγούμενη ανάρτηση ανασκευάζεται στο πιτς - φυτίλι.

Ciao, baby! Φιλάκια.

Αστερόεσσα είπε...

(Στο πεντακάθαρο κούτελο συνυπολογίζω ασφαλώς και τα κέρατά μου. Αφελής δεν είμαι. Κι ούτε βεβαίως είναι θέμα πίστης στο θεό να κάτσω και να αποδείξω πόσο μεγάλα μπορούν να είναι).

takis είπε...

Αντε πάλι απ΄την αρχή.
Το να είσαι ελεύθερος δεν σημαίνει να μην έχεις πάθη, φόβους, ελπίδες..
Σημαίνει να μην είσαι υπόδουλος σε αυτά ..ετσι είδα εγω το νόημα του ποιητή Καζαντζάκη.

Ουτως ή άλλως δεν ξέρω κάποιον που είναι ελεύθερος με αυτή την έννοια...οπότε...

Αλλά εσύ ακόμα ψάχνεις το θηλυκό στην αγία Τριάδα !..
Βρες μία αγία Τριάδα κάπου εδώ γύρω
περίμενε να γίνεται κανένας γάμος και θα πήξεις στο θηλυκό...
Ειδικά τώρα το καλοκαίρι δεν κρατιούνται με τίποτα...πασαρέλα μόδας με όλα έξω...

Κοίτα , έχω μια Μεταμόρφωση Σωτήρος στη γειτονιά μου ..σε διαβεβαιώ την ίδια δουλειά κάνει με την αγία Τριάδα...

Αστερόεσσα είπε...

@ Bρε Τάκη,
τι κάθεσαι τώρα και ψάχνεις; Ως θεολόγος, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι σε θέση τουλάχιστον να διατυπώσει ότι η τριάδα αποτελείται από το primum mobile που είναι λόγος και ζωοποιόν πυρ.

Αν αυτό ήθελε να το ορίσει καλά και σώνει ανθρωπομορφικά και να βρει τη θηλυκή του έκφραση δεν είναι ανάγκη να ανατρέξει στο χριστιανισμό. Οι 3 Μοίρες δεν του κάνουν; Οι 3 Χάριτες δεν του κάνουν; Τα 3 είδη γαλαξιών δεν του κάνουν; Ο τριπλός κώδικας DNA δεν του κάνει; Τα 3 κεφάλια της Χίμαιρρας δεν του κάνουν; Οι 3 Σκανδιναβικές Νόρνες δεν του κάνουν; Οι 3 Ερινύες δεν του κάνουν; Τα 3 πρόσωπα της Εκάτης δεν του κάνουν; Mην πάμε και στις φιλοσοφικές τριπλότητες του Πλάτωνα, του Χέγκελ, του Αριστοτέλη, του Πλωτίνου, του Πυθαγόρα, μέχρι και του Ιερού Αυγουστίνου.

Για ποιο λόγο σπουδάζει θεολογία δεν κατάλαβα, αν δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά που η συγκριτική θρησκειολογία του δίνει. Εγκλωβίζεται στο δόγμα. Ούτε ο πρώτος βέβαια ούτε και ο τελευταίος.

Elementary, dear Watson!

Για τα πάθη μπορεί αν θέλει να ανατρέξει και στο Σπινόζα:

"Το ζήτημα για τον άνθρωπο δεν είναι να μην έχει πάθη. Όμως ο αληθινά σοφός μορφοποιεί τέτοιες σκέψεις που του δίνουν ευχαρίστηση, που τα πάθη του σε σύγκριση φαντάζουν ασήμαντα".

Αν αυτό του φαντάζει σύνδρομο ντάουν, λάθος κλάδο επέλεξε και με εντελώς λανθασμένα επιχειρήματα τον υπερασπίζεται, χωρίς να μπορεί να ξεφύγει από μανιχαϊστικές λογικές ή από φοβικά σύνδρομα ότι θα μπορούσαν να τον χαρακτηρίσουν αιρετικό, άρα και εκτός κόλπου εκκλησίας ή μη πιστό.

Αστερόεσσα είπε...

Aν ψάξει κανείς τα προσκυνήματα θα δει τα γελοιωδέστερα πράγματα να εκτίθενται σε λαϊκό προσκύνημα.

Στ Βατικανό εκτίθενται φτερά από το Άγιο Πνεύμα, Γάλα από το μαστό της Παναγίας, ιερές σινδόνες και άλλα φαιδρά ων ουκ έστι αριθμός. Αλλά και η ορθοδοξία δεν πάει πίσω. Η Τιμία Ζώνη, πόσθις του Ιησού, καμιά 10αριά κάρες του Αγίου Χαραλάμπους και το λουρί της μάνας.

Τολμάει κανένας να μιλήσει για όλες αυτές τις αηδίες; Πρώτα απ' όλα απ' τους ίδιους τους παπάδες. Φυσικά και όχι. Τόσο τρελοί είναι;

Ε, μετά πώς να μην προβληματιζόμαστε αν η Παρθένος παρέμεινε παρθένος μετά από γέννα κι αν η Αγία Τριάδα έχει ομοφυλοφιλικές τάσεις; Οι θεοί πάντα έφεραν τα χαρακτηριστικά των δημιουργών τους. Φαντάσου τώρα παντοδύναμους ανθρώπους με νοημοσύνη -160 που να φτιάχνουν θεούς κατ' εικόνα τους. Κατά διαόλου θα πάει η Κοσμογονία.

Αστερόεσσα είπε...

Eκεί δε που είναι να τραβάς τα μαλλιά σου είναι ότι για όλα αυτά έγιναν και Οικουμενικές Σύνοδοι, διώχθηκαν άνθρωποι, έγιναν πόλεμοι, κάηκαν πόσοι σε πυρές, αφορίστηκαν άλλοι κι ακόμη και σήμερα στον Ορθόδοξο Τύπο πέφτουν άρθρα περί Νεο-ορθοδοξίας, Ουνίας και πάει λέγοντας...

Μετά μιλάμε περί αρετής κι αν αυτή ορίζεται εντός ή εκτός θρησκείας κι αν ελευθερία χωρίς βάφτισμα νοείται ή δε νοείται. Έλεος!

takis είπε...

Διάβαζε ο Τάκης τα κατεβατά της Αστέρω ..κούναγε το κεφάλι του και μονολογούσε..ναι,ναι,ναι ..

σκεφτόταν τις πυρές,τους πολέμους, τα τάματα, το λουρί της μάνας,τις ομοφυλοφυλικές τάσεις της Αγ Τριάδας, τις φιλοσοφικές τριπλότητες αλλά και τις φιλοσοφικές τρίπλες..και πάνω απ'όλα τις κακόμοιρες παρθένες...

Η αιώνια καταδίκη φάνταζε πια βέβαια για τον εαυτό του...
ήθελε να πνίξει την αγωνία του αλλά δεν ήξερε πως...
έκανε το σταυρό όπως τον συνηθίζει εκείνος..
απεταξάμην κύριε είπε..
Ειχε καταλάβει ποιός ήταν ο Ασκαρ..
ο Αντίχριστος ήταν..
θα ψάξει να βρεί και το 666..
κάπου εδω θα είναι καλά κρυμμένο..

Απεταξάμην.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ρε σεις, μην προκαλείτε την τρέλα μου!
Θ' αρχίσω πάλι τα τσιπουράκια και θα σας αλαλιάσω στο κήρυγμα!

Αστερούλα, αυτό το "τρία" με έχει στοιχειώσει!
Τρία μου έβαλες στον έλεγχο, τα τρία μου παίρνω μια ζωή, οι τρεις Εκάτες με μάραναν...

Άστα ρε Τάκη, πήγα τις προάλλες και στην παλιά μου γειτονιά, στην Αγία Τριάδα του Βύρωνα που γιόρταζε, και ήπια τρία μπυρόνια κι είχα πάνω απ' το κεφάλι μου τρία πιτσιρίκια να τσιρίζουν μέχρι τις τρεις το πρωί!

Αστερόεσσα είπε...

Bλάχο, κούλαρε! Δεν είσαι ο μόνος να παίρνει τα 3.

Μη σου πω την ιστορία της ζωής μου, γιατί θα κλαις με μαύρο δάκρυ. Και υπάρχουν και χειρότερα.

Άσε τα τσίπουρα, το φελέκι μου! Φάε κανένα φρουτάκι! Κάνε μια βολτούλα να δεις το ηλιοβασίλεμα.
Άντε, γιατί απόκαμα να είμαι η μάνα του λόχου, απόθαναν οι άλλες γριές κι οι νοσοκόμοι στο ΚΑΠΗ μου λείπουν με άδεια. Άντε, μη φας καμιά μπούφλα!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Μην μου την πεις την ιστορία σου βρε Αστερούλα, γιατί είμαι ευσυγκίνητο άτομο και δεν αντέχω τα λυπηρά...
Το πρωί αγόρασα κάτι πορτοκάλια να φάω, αλλά δεν πρόσεξα, γμτ μου, και ήταν για στίψιμο! Σιγά μην κάτσω να τα στίψω! Τα έφαγα κι έκανα τη φανέλα μου χάλια απ' τα ζουμιά!

Το ηλιοβασίλεμα το είδα! Αμ πως! Ξεκίνησα με τα πόδια απ΄ το σπιτάκι μου στου Ζωγράφου, Παναθηναϊκό Στάδιο, Ζάππειο, Πλάκα, Μοναστηράκι, Θησείο και Γκάζι! Γύρισα πριν από λίγο κι ένα τσιπουράκι το ζητάει ο οργανισμός μου!
Μου επιτρέπεις;

Αστερόεσσα είπε...

Άντε, αμόλα πιες το και πιες κι ένα στην υγειά μου. Μην το παρακάνεις.

marilia είπε...

Έτσι όπως το πας, βλέπω να φέρνω νταμτζάνα όταν θα ξανάρθω...

χικ!

mortal είπε...

Πάντως η Αστέρω αξίζει τα λεφτά που ζητάει. Φρόντισε 'Ασκαρ..

BUTTERFLY είπε...

Καλημερα Ασκαρουλη και καλη εβδομαδα!