Κυριακή, Μαΐου 31

Το πνευματικοπαίδι του μουλά Ομάρ!


Είναι ο άνθρωπος που εντάχθηκε στην ΚΝΕ όταν όλοι αποχωρούσαν το 1989! Είναι να μην το 'χεις το ταλέντο να "βλέπεις μπροστά"...
Προσπάθησε να χειραγωγήσει το κίνημα των φοιτητών, το ξέσπασμα των μαθητών, τους αγώνες των αντιπάλων της παγκοσμιοποίησης.
Το μόνο που κατάφερε ήταν να συντριβεί η παράταξή του στις φοιτητικές εκλογές και το κόμμα του να συρρικνωθεί δημοσκοπικά απ' το 18% στο 6%...
Τελευταία, ανακάλυψε νέα "φλέβα χρυσού"! Προσφέρει πολιτική κάλυψη στους φανατικούς μουτζαχεντίν απ' το Πακιστάν και το Αφγανιστάν που αναποδογυρίζουν στο Σύνταγμα αυτοκίνητα και καταστρέφουν καταστήματα με αφρισμένα στόματα και κρατώντας ψηλά το Κοράνι...
Ο ταλιμπανισμός, το ανώτερο στάδιο του αριστερισμού!


18 σχόλια:

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Άντε να σου κάνω ποδαρικό, για την αδυναμία σουν τον Τσιπράκο.
Ίσως να είανι τελικά θύμα, το έχεις σκεφτεί αυτό; Τον έβαλαν μπροστά, κάποιοι, για να κάνουν το περίπτερο, μαγαζί γωνία. Είχε πάει καλά στις Δημοτικές βλέπεις..
Το καλύτερο που έχει να περιμένει είναι να γίνει Σπύρος Βούγιας Νο 2....

takis είπε...

Aσκαρδαμισμός, το ανώτατο στάδιο του πρασινοφρουρισμού...

Είναι εύκολο να τα βάζεις με τους ξωφλημένους ε?..
Να θυμάσαι οτι η παραβίαση ανοιχτών θυρών είναι η τακτική των αδυνάτων...αυτό κάνεις...μην εκτείθεσαι άλλο..

Στο έχω ξαναπεί...απο "πράσινο" θα το βρείτε...είναι γραμμένο και μοιραίο!...
οταν θα ιδρώνεις εσυ την κυριακή το βράδυ εγω θα απολαμβάνω την αύρα των Τζουμέρκων...με ένα ηπειρώτικο τσίπουρο στην υγειά των ηττημένων...(εγω βλέπεις, ως λούσερ, είμαι πάντα με τους ηττημένους..)

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Τάκη, θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι σε έχω συλλάβει 2-3 φορές να χρησιμοποιείς τον όρο "πρασινοφρουρός". Αν ήσουν αριστερός δε θα χρησιμοποιούσες αυτόν τον όρο. Πρόκειται για Δεξιά φρασεολογία, σαφώς...

Στα Τζουμέρκα να περάσεις ωραία πάντως.. Αλλά να προσέχεις τους καταράχτες, γιατί θα έχουνε πρασινίσει κι' αυτοί...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Τάκη, κατ' αρχήν, να σου θυμίσω μια μικρολεπτομέρεια: στις δημοτικές εκλογές του 2006 είχα ανεβάσει ποστάκι (μπορείς να το βρεις στο αρχείο, 11 Οκτωβρίου 2006) με τίτλο "τι ψηφίζει ο Ασκαρδαμυκτί" και έγραφα επί λέξει:
"Υπερνομάρχης Αθηνών: Γεννηματά.
Δήμαρχος Αθηνών: Τσίπρας.
Δήμαρχος Πειραιά: Φασούλας.
Υπερνομάρχης Θεσσαλονίκης: Λευκό.
Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: Μπουτάρης."
Σε ερωτώ: είναι αυτή πρόταση ενός πρασινοφρουρού;
Μπορείς να μου δείξεις ΜΙΑ έστω φορά που εσύ υπέδειξες την υπερψήφιση ενός υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ;
Συνεπώς, δικαιολγημένα σου επιστρέφω τον χαρακτηρισμό του "τυφλού, φανατικού και μονομερούς αντιπασοκισμού-κρυφοδεξισμού"!
Δεύτερον, δεν μου αρέσει να τα βάζω με ξοφλημένους, απλά μέχρι τις εκλογές, όπως ήδη σας είπα, θα ασχοληθώ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, με τη σειρά... απόψε ήταν η ώρα του Τσιπράκου.
Τρίτον, το μόνο που μπορούν να καταφέρουν οι δικοί σου "πράσινοι" είναι να δώσουν ανάσες ζωής στην Καραμανλική συμμορία! Αυτό, κατά βάθος, θέλεις και το ξέρω πολύ καλά!
Τέταρτον, εγώ δεν σταμάτησα ποτέ να πίνω ρακί (δηλ. τσίπουρο Κρήτης)και την Κυριακή το βράδυ θα πιώ κι ένα ποτηράκι για όλους τους κομπλεξικούς λούζερς σαν του λόγου σου...

Ορεινέ, τύπους σαν τον Τάκη τους είχαμε φάει στη μούρη στα αμφιθέατρα τη δεκαετία του 80!
Ήταν οι γνωστοί γόνοι δεξιών οικογενειών, που είχαν βαθιά χαραγμένο στο DNA τον τυφλό αντιπασοκισμό και αντιπαπανδρεϊσμό, αλλά επειδή ντρεπόντουσαν να ομολογήσουν πως ήταν δεξιοί, και επειδή ως δεξιοί δεν υπήρχε περίπτωση, τότε, να γυρίσει να τους κοιτάξει γκόμενα, το έπαιζαν ... ευρωκομμουνιστές και "εσ"άκιδες!
Τα απόνερα εκείνου του "εσ" εκπροσωπούν σήμερα τύποι σαν τον Τάκη! Είναι αυτοί που ναι μεν δεν ψηφίζουν εύκολα κάποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά όταν το κάνουν (και το έχουν ήδη κάνει ορισμένες φορές) αυτό είναι μόνο η Νέα Δημοκρατία!
Ρωτήστε και τον Τσουκνίδα σχετικά (τον οποίον όμως εκτιμώ και σέβομαι περισσότερο, αν και ποτέ δεν θα τον δικαιολογήσω που το 1989 ψήφισε Μητσοτάκη στη μονοεδρική)

Αστερόεσσα είπε...

1. Δε σκυλεύουμε τα πτώματα.
2. Δε βαρεθήκαμε την αρνητική διαφήμιση;
3. Αντί αυτής της υπέρμετρης ασχήμειας με τον αμετροεπή καταγγελτικό λόγο, δεν έχουμε άλλη ομορφιά να δείξουμε; Μας τέλειωσε;
4. Ορεινέ, κατάλαβες πολύ καλά τι εννοεί ο Τάκης και μη στρεψοδικείς.

Πάλι θα παραπέμψω στη Νανά το αγρίμι No Technical Problem:

"Η απάντηση στο πώς είναι "ναι".
Η απάντηση στο πότε είναι "ναι".
Η απάντηση στο πού είναι "ναι".
Η απάντηση στο ποιος είναι "ναι".
Η απάντηση στο γιατί είναι "ναι".
Η απάντηση στο όχι είναι "όχι"
δηλαδή "ναι".


Ο κόσμος είναι αυτός που είναι.
Ο κόσμος είναι αυτός που θέλουμε να είναι.
Αν δεν μας αρέσει είναι γιατί
δεν θέλουμε να μας αρέσει.
Είναι γιατί τον θέλουμε άσχημο κι άδικο
για να μπορούμε να ήμαστε
άσχημοι κι άδικοι κι εμείς.

Ο κόσμος ήμαστε εμείς.
"

Kαι ο Τσίπρας πάλι εμείς είμαστε. Κόφτε λοιπόν την πλάκα.

Αστερόεσσα είπε...

Kι αν δε σας αρέσει η Ελλάδα όπως είναι, κόφτε τη μίρλα και παρατήστε το Δημόσιο, όπως έκανα κι εγώ πριν από 4 χρόνια κι ελάτε να σας ταΐσω προπέρσινο ξερό παντεσπάνι, να σας πέσουν και τα πάκια! Από ένα αντίδωρο ο καθένας, αλλά το προσφέρω.

------ είπε...

εγω παλι νομίζω πως το 6,7% που δινουν οι δημοσκοπήσεις στους οικολόγους δεν αφρορά τους Οικολόγους Πράσινους αλλά γενικά Οικολόγους όπως γενικά συνηθίζει να απανταει ο έλληνας

Ασκαρούλη ασε ήσυχο τον Τάκη...όλο του κολλάτε εσυ κι ο Ορεινός...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Αστερούλα, καμιά φορά μέσα απ' την "αρνητική διαφήμιση" βγαίνει και η θετική πρόταση.
Όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση: η αριστερά δεν είναι σούπερ-μάρκετ που θα βρίσκει καταφύγειο κάθε αρρωστημένος φανατικός, κάθε ψυχασθενής μπαχαλάκιας, κάθε χαβαλές που θεωρεί μαγκιά να φορέσει μια κουκούλα και ν' αρχίσει να σπάει!
Η κοινωνική δικαιοσύνη (στο μέτρο του εφικτού) μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα από φορολογικές μεταρρυθμίσεις, ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, στροφή στα δημόσια αγαθά της παιδείας και υγείας, κίνητρα για υγιείς επενδύσεις που θα δημιουργήσουν μόνιμες θέσεις εργασίας κλπ.
Τέτοια μέτρα μπορούν και πρέπει να ληφθούν, και καλό θα ήταν να προωθηθούν από κεντροαριστερές κυβερνήσεις συνεργασίας, που θα οικοδομηθούν πάνω στον αμοιβαίο σεβασμό κι όχι σε κορόνες τύπου "πρασινοφρουροί", "ροζ βίλες" κλπ.
Ομολογώ πως είμαι πλέον πολύ σκληρός με τα κόμματα τις "ψευδοαριστεράς"! Αλλά στο σημείο αυτό με οδήγησαν (εμένα και το μεγαλύτερο μέρος της κεντροαριστεράς) οι εξαλοσύνες της τσογλανοπαρέας της Κουμουνδούρου και η απαράδεκτη στάση του ΚΚΕ (να μην επαναλαμβάνομαι).
Απαντώντας στον Τάκη υπενθύμισα το ποστάκι στις εκλογές του 2006.
Αναφέρω και το αντίστοιχο της 30ης Αυγούστου 2008 που πρότεινα:
"προεκλογική-προγραμματική συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ
και μετεκλογική κυβέρνηση συνεργασίας σε ΚΑΘΕ υπουργείο!"
Ποιος, λοιπόν, είναι ο προκατελημμένος και ο φανατικός;
Αλλά τότε η τσογλανοπαρέα απέρριπτε τη συνεργασία γιατί νόμιζε πως θα υποσκέλιζε εκλογικά το ΠΑΣΟΚ!
Τι να πω...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Νανά, φυσικά και όσοι δηλώνουν πως θα ψηφίσουν "οικολόγους" δεν ξέρουν ούτε ποιους οικολόγους ούτε τι μέρος του λόγου είναι αυτοί οι οικολόγοι!
Νομίζουν πως είναι τίποτα άγιοι με φωτοστέφανα!
Αλλά σε αυτό το χάλι, δηλ. να δηλώνουμε πως θα ψηφίσουμε κάποιους επειδή απλά και μόνο δεν τους γνωρίζουμε, έχει τεράστια ευθύνη η ψευτοαριστερά.
Ασκώντας ισοπεδωτική και εξισωτική κριτική στα δύο κόμματα εξουσίας, χωρίς η ίδια να προτείνει τίποτα το σοβαρό και αξιόλογο, οδήγησε στην συνολική απαξίωση της πολιτικής ζωής, έφτωντας και η ίδια θύμα του εαυτού της!
Σήμερα, η κοινή γνώμη θεωρεί ως "μέρος του συστήματος" και τα δύο κόμματα της Αριστεράς, γι' αυτό και τους γυρίζει την πλάτη!
Και μπορεί τώρα να το εκδηλώνουν με αποχή ή "οικολόγους"¨, αύριο όμως μπορεί να ξεφυτρώσει κάποιος Έλληνας Μπερλουσκόνη, ή, το χειρότερο, κάποιος Έλληνας Χίτλερ!

takis είπε...

ASKAR

Εχεις πλάκα οταν "σοβαρεύεις".
Απο την πρόταση των δημ.εκλογών 2006 μόνο για τον Μπουτάρη συμφωνώ αλλά και το κυριότερο, ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ και τότε!
Εσύ τότε είχες ήδη 4 "λάθη" στα 5.
(διαφωνώ οτι Γεννηματά,Φασούλας, Τσίπρας,Λευκό ήταν σωστές επιλογές και τότε..για διαφορετικούς λόγους στην κάθε περίπτωση)

Δυστυχώς για σένα το πολιτικό μου κριτήριο λίγες φορές εχει αποδειχθεί λάθος.
Για τον Τσίπρα πχ. είχα πεί απο τη 1η στιγμή οτι ήταν λάθος επιλογή..όλοι οι φίλοι μου το ξέρουν..
Για τον Γιώργο Παπανδρέου, (Γιωργάκη για άλλους)..τον έχω στηρίξει πολύ περισσότερο απο πολλούς Πασόκους απο τότε που ήταν στο Εξωτερικών..μέχρι παρεξηγήσεως θα έλεγα..και τι δεν έχω ακούσει..
(στο εχω ξαναπεί αυτό αλλά εσύ το βιολί σου για τον αντιπασοκισμό μου!)
Ας είναι.

Λέω να μη σχολιάσω τα απόνερα του ΚΚΕ ΕΣ., μοιάζει με αυτό που είπες σε ένα σχόλιο σου στο μπλόγκ μου για την τρύπα στο νερό που πέτυχε η ΕΔΑ....
Ουτε θα σχολιάσω την βεβαιότητα σου οτι εχω ψηφίσει ήδη ΝΔ.

Για να τελειώνω.
Είναι εύκολο να χτυπάς την απαξιωμένη αριστερά.
Κανονικά βέβαια αν πραγματικά νοιαζόσουν για το καλό όλων μας ,όπως λες, θα έπρεπε να λυπόσουν για το χάλι και κατάντημα της Ελληνικής Αριστεράς.

Ετσι κάνουν οι πραγματικοί σοσιαλοδημοκράτες.

Τα υπόλοιπα είναι πράσινα φούμαρα..καλά για εκλογικές αναμετρήσεις , δεν λέω...αλλά οχι για μέλος του 3 πουτάνα...

Ο κομπλεξικός λούσερ θα σε σκέφτεται το βράδυ της κυριακής οταν βλέπει να πρασινίζει ο χάρτης της Ελλάδας..οικολογικά..με συμπόνοια όμως και χωρίς ιδιαίτερη χαρά.

Ετσι κάνουν οι πραγματικοί σοσιαλοδημοκράτες.

ΟΡΕΙΝΕ
Αν δεν κάτσει καμία στραβή θα πιώ και για σένα ενα ηπειρώτικο τσίπουρο ..οχι τα ξενέρωτα κρητικά ρακί του φίλου σου..

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Άντε, καλά να περάσεις φίλε Τάκη!
Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε όταν γυρίσεις...

Αστερόεσσα είπε...

Πίπες μας είπες. Κανένα καλό δε βγαίνει απ' την αρνητική διαφήμιση. Τουναντίον ενισχύεις τον όποιον "αντίπαλο".

Και πες μου τώρα ότι θεωρείς αντίπαλο τον Τσίπρα, να κουρέψω το κεφάλι μου γουλί, να κάνω και οικονομία στο σαμπουάν.

Αστερόεσσα είπε...

Kαι στην τελική: Την Αλέκα τη στόλισες, τους Οικολόγους επίσης, τον Τσίπρα τώρα (φαντάζομαι να μην ξαναπιάσουμε πάλι Αλέκα, γιατί δε θα τ' αντέξω κι είμαι σε κρίσιμη ηλικία), άντε να φάμε μία με Καραμανλή ακόμη - να ξεθυμάνουμε κιόλας, τον Γ. Παπανδρέου προβλέπεται να τον στολίσεις ή δε θα τύχει ίσης μεταχείρισης;

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Κατ' αρχήν να ευχηθώ σε όλους καλή εβδομάδα, καλό μήνα και καλό καλοκαίρι!

Αστερούλα, δεν κάνω "αρνητική διαφήμιση"! Κάνω κριτική, όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι και την αισθάνομαι!
Θα αναφερθώ σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, και στον Γιώργο φυσικά, αλλά όχι με τον τρόπο που εσείς αντιλαμβάνεστε την πολιτική... δηλ. όχι εξισωτικά-ισοπεδωτικά!
Η λογική σας βολεύει μόνο τη συμμορία Καραμανλή αλλά και την αποτυχημένη ηγεσία της ψευδοαριστεράς που θέλει να κρύβει τα δικά της τραγικά λάθη πίσω απ' την "συνολική παρακμή του πολιτικού συστήματος"!

Αστερόεσσα είπε...

Kαλή εβδομάδα και καλό μήνα!

Συμφωνώ, Άσκαρ, παιδί μου:

"Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τ' άλλα"

Κυρίως όταν εμείς είμαστε οι λίγο πιο ίσοι.

Σε φάσεις όπου το κομμουνιστικό σύστημα με τα γκούλαγκ ήταν στο φόρτε του, τουλάχιστον κάποιοι αγνοί κομμουνιστές εκ του λαού την αυτοκριτική τους την έκαναν. Το κακό βέβαια ήταν ότι την έκαναν πάντα τα θύματα και ποτέ οι κομμισάριοι απ' το κόμμα. Νομοτέλεια.

Και το ξαναλέω. Αρχίστε να συνηθίζετε την ιδέα συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Καλύτερα να είναι κάποιος προετοιμασμένος. Αποφεύγονται και οι κεραμίδες.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Γι' αυτό κι εσείς, που ειλικρινά δεν θέλετε κι ούτε εύχεστε να προκύψει μια τέτοια κυβέρνηση, θα ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ για να κυβερνήσει αυτοδύναμο!

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Η πλάκα είναι ρε άσκαρ, ότι εμείς ακόμα και αυτοδύναμοι, τους πάμε, τους γουστάρουμε τρελά. Κι' αυτοί γουστάρουνε, απλά νάζια κάνουνε..Στις Βουλευτικές θα ρθούνε πάντως...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ειδικά η Αστερούλα κουνάει και την ουρίτσα και την αχλαδίτσα και την μηλίτσα!
Εδώ κι ο Σπίθας τρίβεται για προσεγγίσεις!
Αλλά κι ο Τάκης, θα πάρει καθαρό αέρα στην Καμήλα και θα γυρίσει άλλος άνθρωπος...
Στις βουλευτικές θα σπάσουμε το φράγμα του 1981!