Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 11

Επίλογος θερινών διακοπών ...

Από το ιστολόγιο θεολογικού προβληματισμού
"Συ είπας"

Στις μέρες μας το καλοκαίρι έγινε μια φριχτή εποχή παραγεμισμένη με ήχους μεγάλης έντασης, τελείως αταίριαστους με το μεγαλείο της θερινής νύχτας.
Ένα πλήθος ανθρώπων δεν αναζητά την ησυχία και τον ρεμβασμό, την αποτοξίνωση από κάθε τι το βέβηλο, το άχρηστο, το περιττό, αλλά επιμένει να φέρει μαζί του στους ήρεμους και ευλογημένους νησιωτικούς τόπους τους έντονους ρυθμούς της πολιτείας που εξατμίζουν κάθε ικμάδα ανανέωσης και ζωής!
Πόσο χρήσιμο θα ήταν για μας αν εκμεταλλευόμασταν το χρόνο της "κατάπαυσης πάντων των έργων" για να αποταμιεύσουμε εικόνες και ήχους που ανεξόδιαστα μάς παρέχει η φύση και η εποχή ...
Εικόνες όπως την ανατολή και τη δύση του ήλιου με κείνη την πανοραμική πολυχρωμία και γαλήνη που αναμφισβήτητα ψυχα-γωγεί!
Ήχοι όπως το θρόισμα των πεύκων στην πρωινή αύρα ή στην ανέμελη πνοή των δειλινών μελτεμιών, το τραγούδι του τζίτζικα στο φωτισμένο μεσημέρι, το ξεδίπλωμα του κύματος στην εωθινή ακρογιαλιά ...
Αλλά και το σεριάνισμα στην ευκατάνυκτη σιωπή των ταπεινών εξωκκλησιών που ευωδιάζουν θυμίαμα, καμένο λάδι, ξεραμένο λουλούδι ...

16 σχόλια:

marianaonice είπε...

Γι΄ αυτό και εγώ αποφεύγω τα πολυσύχναστα και κοσμικά νησιά!
Καταφύγιό μου η Λέσβος και μάλιστα τα μικρά χωριά της, μακριά από τη βουή των κλαμπς και των μπαρ, όπως η Αγιάσος, που ακόμη διατηρεί τα καφενεία της και τα οινομαγειρεία της, όπως την παλιά καλή εποχή!
Εκεί το ρολόϊ του χρόνου γυρίζει πίσω στην ομορφιά των εικόνων και των ήχων που περιγράφεις τόσο νοσταλγικά και γλυκά...

marilia είπε...

γλυκοφιλάκι

;)

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Ας αποφεύγουμε λοιπόν τα πολύβουα και πολυσύχναστα μέρη. Εναλλακτικές διακοπές. Προτιμούμε μη τουριστικά νησιά, επισκεπτόμαστε και διαμένουμε στην ενδοχώρα, στα μεσόγεια, πηγαίνουμε για μπα΄νιο το πρωί ή το απόγευμα σε ήρεμες παραλίες.

Και βέβαια να μην ξεχνάμε τα υπέροχα και λεβέντικα ελληνικά βουνά, με τα υπέροχα χωριουδάκια τους. Περπατάμε στη φύση, ανεβαίνουμε στα βουνά, αγναντεύουμε από ψηλά, ηρεμούμε δίπλα στα κοπάδια και στους τσοπαναραίους, ξεδιψάμε από το τρεχούμενο ρυάκι, και όχι από την εμφιαλωμένη πλαστικούρα. Μυρίζουμε τα θυμιατά της φύσης, βλέπουμε με άλλο βλέμμα τη ζωή.

Και το κυριότερο: μετά απ' όλα αυτά, κάνουμε υπέροχο, αχαλίνωτο, ακόρεστο σεξ!!!!

ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ είπε...

Καλημέρα !!

ΑΣΕ εμείς βράσαμε πάλι φέτος στο .....ζουμί μας ..Μέχρι του χρόνου ..θα δούμε..Τι να πεις ..οι γάτες συναγρίδες και εμείς σκ@τ@ και ακρίδες!

BUTTERFLY είπε...

Εγω παλι που δεν εχω παει διακοπες, προκειμενου να φυγω απο τη χαβουζα παω και στο Ταμτουμ!!!!
Μονο 3 μερες εφυγα και επισκεφτηκα και την Αγιασο στη Μυτιληνη, που οποως γραφει απο πανω η Μαριανα, ειναι πολυ γραφικο χωριο, πανεμορφο!
Την καλημερα μου!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Πάμε για μπύρες..
και άσε τις φιλοσοφίες, ασκαρ !!

Ηλιας....Just me! είπε...

Δηλαδή τώρα θέλεις να πιστέψουμε ότι αυτό το ποστ είναι δικό σου; Ειδικά μετά το "πολύχρωμο" προηγούμενο ποστ τι θέλεις να πιστέψουμε; Πες από που τα Κοπιάρεις άσκαρ άνθρωπε της ακολασίας! :D. (Από την άλλη καλά τα λές. Ο καθένας όμως επιλέγει αυτό που γουστάρει... Και υπάρχουν και προορισμοί που συνδυάζουν και "βουνό και θάλασσα". Αλλά ένα ήσυχο νησάκι τώρα που το σκέφτομαι είναι ό,τι πρέπει μιας και δεν πήγα καθόλου διακοπές φέτος.... τέσπα Άσκαρ, και του χρόνου να είμαστε καλά να πάμε και στο βουνό και στη θάλασσα διακοπές! ;) )

akrat είπε...

άιντε καλό χειμώνα

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Μαριάνα, του χρόνου θες παρέα;

Μαριλίτσα, σοκοφρετοφιλάκι!

Γειά σου Ορεινέ Βαρδουσσιώτη και Βελουχιώτη! Τελικά το ορεινό κλίμα "ανεβάζει" και το ηθικό και το ανήθικο...

Περίπλους, παρέα με την Μπατερφλάι πέρασες φέτος; Τυχεράκια...

Σπίθα, αν ξαναχαθείς θα την κόψω ...

Λιάκο, η αντίφαση είναι φαινομενική! Άλλωστε, τι είναι η κόλαση; Η πίσω πλευρά του παραδείσου...

Ακρατούλη, να 'σαι καλά, και χρόνια πολλά για αύριο!

marilia είπε...

ΓΚΟΥΧ!!!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Υποσχέσου εσύ ότι θα την κόψεις...
και σου υπόσχομαι ότι εγώ δεν θα ξαναχαθώ.

υ,γ Ασκαρδά μου, με "φοβίζεις" μ'αυτά που
έγραψες. Πές μου ότι είσαι καλά ή τάχεις "κοπανίσει" !!
(για να ηρεμήσω....)

ΣΠΙΘΑΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ασκαρδαμυκτί είπε...

Μαριλίτσα, χριστούλης!

Σπίθα, αφού το ξέρεις... όταν γεράσει ο διάολος καλογερεύει!
Ε, λοιπόν, άρχισα τις προετοιμασίες...

marianaonice είπε...

Παρέα;;; Μα είναι δυνατόν να πάω πουθενά χωρίς το ...Μαχαραγιά μου;;;
Χαχαχα!!!!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Είπα κι εγώ...

dyosmaraki είπε...

Συμφωνώ, συμφωνώ με την ανάρτηση...
Πες τα Χρυσόστομε!!!
Καλημερούδια σας και καλό φθινόπωρο