Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 17

Ο κύριος "όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω"!




14 σχόλια:

Αστερόεσσα είπε...

-Tι κάνεις, Γιάννη;
-Κουκιά για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. γυρεύω!

Τα συγχαρητήρια της τοπικής οργάνωσης για την πολιτική σου προπαγάνδα για αναλφάβητους. Έχει και μπόλικες εικονίτσες.

Σοβαρή πολιτική επιχειρηματολογία μέχρι τούδε δεν είδα, πάρεξ λαϊκισμού. Το παίρνω λοιπόν απόφαση ότι ποστάρεις μόνο για τη χαρά του παιδιού.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Αστεροεσσούλα, άτσα!
Ενοχλήθηκες που είμαι λίγο αγενής με τον Κωστάκη;
Έχω άδικο; Λέω κάπου ψέματα; Απαξιώνει ή όχι συνειδητά όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις για να τις ξεπουλήσει στο τζάμπα;
Δηλαδή πόσα κατεβατά πρέπει να γράψω για να αποδείξω το αυτονόητο;
Άλλωστε, δεν λένε πως μια εικόνα αξίζει όσο 1000 λέξεις; Γιατί να κουραζόμαστε και να κουράζουμε άδικα;
Πάμε τώρα παρακάτω:
Αν κατάλαβα καλά εκείνο που περισσότερο σας ανησυχεί δεν είναι η κυβερνητική πολιτική αλλά μην τυχόν και πάρει κανέναν ψήφο το ΠΑΣΟΚ! Εύγε παιδία μου!
Το είπα και στον Σπίθα, το επαναλαμβάνω και σε σένα: με τη νοοτροπία αυτή καταντάτε "αριστεροί ψάλτες της Δεξιάς"! Αν θέλετε να μην βγει στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ ψηφίστε φανερά Νέα Δημοκρατία! Δεν ειν' κακό! Άλλωστε το έχετε ξανακάνει!
(επειδή σίγουρα θα υπάρξει συνέχεια, θα επανέλθω δρυμήτατος!)

Ααααα και μην ξεχνάς Αστερούλα: από τους μεγάλους τσακωμούς έχουν ξεπηδήσει οι μεγαλύτεροι έρωτες...

Αστερόεσσα είπε...

1. Παρακαλώ, όταν αναφέρεσαι σε μένα, να μη γενικεύεις με συμπεριφορές κομμάτων (ψηφίστε φανερά, αν θέλετε να μη βγει κυβέρνηση το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κλπ.) Εκπροσωπώ μόνο τον εαυτό μου και δεν είμαι όχημα κανενός κόμματος για να άγομαι και να φέρομαι. Άρα, άτοπο το β' πρόσωπο πληθυντικού.
Το ζητούμενο δεν είναι αυτό. Διάβασε καλά τις απόψεις μου στο ποστ του Σπίθα και θα καταλάβεις.
Κατ' ουδένα τρόπο δεν έθεσα στο απυρόβλητο οποιοδήποτε κόμμα.

2. Αν όντως το ΠΑ.ΣΟ.Κ. επιθυμεί συνεργασία με μικρότερα κόμματα, αυτό κατ' ουδένα τρόπο δε θα επιτευχθεί με αρνητική πολιτική διαφήμιση, η οποία ιστορικά έχει αποδείξει ότι ενισχύει το κόμμα το οποίο βρίσκεται στην εξουσία.

Ας χαμηλώσουν λοιπόν οι τόνοι, κι ας δούμε επιχειρήματα κι όχι πολιτικά σλόγκαν. Πότε θα κατανοήσουμε επιτέλους ότι δεν υπάρχουν σωτήρες;

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Κοίτα Αστεροεσσούλα, είμαι 40 χρονών κι έχω φάει στη μάπα κάθε είδους "αριστερούς" και "αριστερούληδες" και ξέρω πολύ καλά την νοοτροπία και την ψυχολογία τους!
Έχουν μάθει να κάνουν εκ του ασφαλούς κριτική στους πάντες και οι ίδιοι να προσπαθούν να μένουν στο απυρόβλητο για να πουλάνε μούρη στις καφετέριες και στα μπαρ!
Πιστεύω πως αυτό το πνεύμα εκφράζεις κι εσύ! Απ' τη μια θέλεις να μην σε θεωρώ
"όχημα κανενός κόμματος" αλλά εσύ γουστάρεις τρελά να ταυτίζεις εμένα με την προπαγάνδα συγκεκριμένου κόμματος!
Θέλεις να μην αμφισβητώ τις ειλικρινείς σου προθέσεις αλλά εσύ να ψάχνεις να βρεις πίσω απ' τις γραμμές μου ... άλλες σκοπιμότητες!
Θέλεις, και καλά κάνεις, να μην ειρωνεύομαι τις απόψεις σου αλλά εσύ να διακομοδείς τις δικές μου!
Θεωρείς λαϊκισμό κι αμφισβητείς την αποτελεσματικότητα της "αρνητικής διαφήμισης" αλλά κάνεις πως δεν βλέπεις πως η πολιτική συνθηματολογία της "Αριστεράς" είναι κατά 99% καταγγελτική και αρνητική!

Και επανέρχομαι στα δικά μας: εγώ δεν είμαι εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ ούτε ειδικός επί της προπαγάνδας. Απλά προσπαθώ να σχολιάσω την πολιτική επικαιρότητα με έναν τρόπο όσο πιο ανάλαφρο και διασκεδαστικό γίνεται ... δεν μου φταίνε σε τίποτα οι φίλοι μου που με επισκέπτονται να ψυχοπλακώνονται!
Παράλληλα προβάλλω και αιτιολογώ και την πολιτική μου άποψη περί ανάγκης συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ!
Δεν κάθομαι απλά να σχολιάζω ώς ... ουδέτερος παρατηρητής του ΟΗΕ! Ούτε το να καταλογίζουμε και επιμερίζουμε διαρκώς τις ευθύνες οδηγεί πουθενά!
Η πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή μάς χτυπάει το καμπανάκι του κινδύνου! Αυτή τη στιγμή μόνη "σωτηρία" είναι η ανατροπή της. Όσο ασχολούμαστε με τις σκιές των γαϊδάρων κάνουμε κακό του εαυτού μας!

Σε χαιρετώ τώρα, φεύγω για το φεστιβάλ της ΚΝΕ, τα ξαναλέμε το βράδυ!

Αστερόεσσα είπε...

3. "Δεξιός ψάλτης", "αριστερός ψάλτης" δε μου λέει τίποτα. Και ως παρομοίωση με αφήνει παγερά αδιάφορη, γιατί κάποτε πρέπει επιτέλους να γίνει αυτός ο περίφημος χωρισμός Κράτους - Εκκλησίας, που ευαγγελιζόταν και παλιά ο Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά ούτε αυτός δεν τόλμησε να το επιχειρήσει.
Το 2004 εξάλλου στις βουλευτικές εκλογές αριστερά του Γεωργίου Παπανδρέου βρισκόταν ο Κ. Καραμανλής και γι' αυτό κέρδισε τις εκλογές.
Δεν μπορούμε λοιπόν να μιλάμε με τους "παραδοσιακούς" όρους σήμερα για Δεξιά ή Αριστερά, δε βρισκόμαστε στην εποχή που ο Μαρξ έγραφε Το Κεφάλαιο και εύλογο είναι η νέα γενιά που ψηφίζει τώρα για πρώτη φορά να μην έχει ιδέα για προλεταριάτα, πολιτικούς διωγμούς, εξορίες, δικτατορίες κλπ.
Δεν μπορούμε όμως να αγνοήσουμε και τη βασική αρχή ότι όλα τα πολιτικά συστήματα στηρίζονται στην οικονομία, και αυτό είναι βασική Μαρξιστική αρχή.

Τα σκάνδαλα (ΔΕΗ, ΟΤΕ, Αλογοσκούφης, Βουλγαράκης κ.ο.κ.) είναι γνωστά τοις πάσι και δε χρειάζεται μνεία.
Ένας πολιτικά ανυποψίαστος εξάλλου, δε θα κατανούσε ούτε τον αποσυμβολισμό των εικόνων του ποστ.

Ας γίνει λοιπόν επί της ουσίας συζήτηση, χωρίς προκαταλήψεις και ιδεοληψίες.

Meropi είπε...

Καλησπέρα Ασκάρ μου,
καλέ τι σκεφτικό ύφος έχει ο "όλα τα σφάζω"???? Τα νοσοκομεία που τα έσφαξε όλα χωρίς βαμβάκι δεν τα έβαλες.
Με έχασες, αν το πρόσεξες, γιατί απουσίαζα στην Κύπρο. Καλώς σας βρήκα.

KitsosMitsos είπε...

Η πρώτη φωτογραφία είναι πραγματικά όλα τα λεφτά! Χαχαχα!
εΝΔεικτική της κατάστασης...

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Ησυχίααα...επιτέλους !!
Κοιμάμαι.

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Αστερόεσσα,

Ο Ασκάρ έβαλε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Την πολιτική Καραμανλή στις ΔΕΚΟ. Αν είχες λοιπόν όρεξη για σοβαρή συζήτηση, ας το έκανες. Αντί αυτού, έβγαλες όλο το αντι ΠΑΣΟΚικό σου κόμπλεξ και πρόσβαλες και τον Ασκαρ που σε φιλοξενεί!! Προσπάθησες εντελώς αυταρχικά και αυτάρεσκα, να ασκήσεις πολιτική τρομοκρατία. Σέβομαι πραγματικά όλες τις απόψεις, εκτός από τις κομπλεξικές. Καλά σου έκανε λοιπόν ο Ασκαρ και σου τάχωσε, και μάζεψες την ουρά κάτω από τα σκέλια...

Αστερόεσσα είπε...

@ oreinos,
1. H διαδικτυακή μου σχέση με τον Ασκαρδαμυκτί χρονολογείται εδώ και αρκετόν καιρό, πιθανόν περισσότερο της δικής σας.
2. Δεν έβαλα καμιά "ουρά κάτω απ' τα σκέλια".
3. Οποιοδήποτε πρόβλημα μπορώ να έχω με τον Ασκάρ μπορώ να το λύσω χωρίς συνηγόρους, το ίδιο και αυτός.
4. Δεν αμφισβήτισα κανένα σκάνδαλο.
5. Δεν επιτρέπω σχόλια με χαρακτηρισμούς επί προσωπικού από άτομα που δε με γνωρίζουν.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ είπε...

και που σαι???
στείλε μια φωτό....
το σοβαρόν της υπόθεσης είναι πως.......η μεταμοντέρνα εποχή που ζούμε δεν έχει μήτε ιδεολογία μήτε τσίπα....ορισμένοι ιδεολόγοι...της δεξιάς ή της αριστεράς έχουν γίνει γραφικοί....και χαίρομαι που υπάρχουν ακόμη...
προσωπικά προτιμώ γραφικούς...απο τους κλέφτες Π(ασοκ)αλαιούς τε και Ν(Δ)έους.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Αστερόεσσα και Δημήτρη,
όσο υπάρχουν οργανωμένες κοινωνίες θα υπάρχει και κοινωνική διαστρωμάτωση.
Όποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν αταξικές κοινωνίες (πρώτοι Χριστιανοί, κομμουνιστές κλπ) απέτυχαν παταγωδώς, γιατί απλά ... "αυτή είναι η φύση του ανθρώπου" όπως θα έλεγε κι ο Θουκυδίδης.
Κι όσο υπάρχουν κοινωνικές τάξεις, θα υπάρχουν και οι πολιτικοί φορείς-κόμματα που θα εκπροσωπούν και θα προωθούν τα συμφέροντα κάθε τάξης (έστω κι αν έχουν διαφορετικά ονόματα κάθε φορά, ανάλογα με την εποχή και περιοχή).
Στα δημοκρατικά καθεστώτα, το πολιτικό κόμμα της άρχουσας οικονομικής τάξης (ας το ονομάσουμε συμβατικά "Δεξιά") δεν θα καταλάμβανε ποτέ την εξουσία, για τον απλούστατο λόγο ότι εκ των πραγμάτων είναι ολιγαριθμότερη!
Για το λόγο αυτό χρησιμοποιεί διάφορα τεχνάσματα ώστε να "κλέψει" ψήφους απ' τις αντίπαλες κοινωνικές τάξεις. Είτε εκμεταλλεύεται την θρησκευτική τους πίστη, είτε δημιουργεί "μπαμπούλες" (κομμουνιστικός κίνδυνος) είτε προσπαθεί να μεταθέσει την πολιτική αντιπαράθεση στο επίπεδο της ηθικολογίας, της πατριδοκαπηλείας κλπ.
Ειδικά στις μέρες μας, που διογκώθηκαν τα απολιτίκ μεσοστρώματα, το έργο της "Δεξιάς" φαίνεται να γίνεται ευκολότερο. Προσποιείται ότι οι διαχωριστικές γραμμές καταργήθηκαν, αρνείται την ταυτότητά της και φοράει τη λεοντή του "μεσαίου χώρου", σεμνολογεί, ταπεινολογεί, μεταρρυθμολογεί κλπ κλπ.
Κι όταν πια όλ' αυτά καταρρέουν, καταφεύγει στα ύστατα όπλα της: "όλοι ίδιοι είμαστε, όλοι κλέβουμε, τα πάντα βρομάνε, καθήστε σπιτάκι σας, δες τε ποδόσφαιρο κι ακούστε μουσική"! Το επιχείρημα αυτό απευθύνεται (και "πιάνει") ιδίως στις νεαρές, ευαίσθητες και αριστερές συνειδήσεις, τις οποίες θέλει να αδρανοποιήσει για να μην τις βρίσκει μπροστά της!
Κι ερωτώ: αφού δεν υπάρχει "Δεξιά" και "Αριστερά" τότε γιατί το πρώτο μέτρο που έλαβε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν η μείωση κατά 10% της φορολογικής επιβάρυνσης των Ανωνύμων Εταιρειών; Και γιατί, αφού πρώτα εξουθένωσε φορολογικά και εισοδηματικά τους μισθωτούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, έρχεται να δώσει τώρα τη χαρηστική βολή στους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες;
Γιατί κατήργησε τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας που επιβάρυνε 40.000 μεγαλοϊδιοκτήτες και επέβαλε τον Φόρο Κατοχής Ακινήτων που επιβαρύνει 3.000.000 μικροϊδιοκτήτες;
Γιατί αύξησε τον ΦΠΑ κι όλους τους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης που εξουθενώνουν τους χαμηλόμισθους;

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Έχω πολλά να πω ακόμα, αλλά δεν θέλω να κουράσω.
Αρκούμε μόνο να σας μεταφέρω δυο χαρακτηριστικές συζητήσεις που είχα με δυο Δεξιούς φίλους μου:
α) Λίγο πριν τις εκλογές του 2004:
Άσκαρ: Μα καλά, τόσο πολύ ντρέπεστε για την ταυτότητά σας και κρύβετε ότι είστε Δεξιοί;
Φίλος: Έλα ρε χαζέ... δεν καταλαβαίνεις; Αυτά τα κάνουμε επίτηδες μην τυχόν βρεθεί κανας μαλάκας Αριστερός και μας ψηφίσει!

β)Πριν λίγες μέρες:
Φίλος: Δεν μπορείς να μιλάς για κοινωνικές τάξεις, για Αριστερά και Δεξιά, ολ' αυτά καταργήθηκαν σήμερα, πάνε οι διαχωριστικές γραμμές!
Άσκαρ: Αν είναι έτσι ρε συ, τότε γιατί ψηφίζεις πάντα και μόνο το συγκεκριμένο κόμμα; Εεεεε;;;
(ακόμα περιμένω απάντηση...)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ είπε...

Τις διαχωριστικές γραμμές δεν τις κατάργησαν και ούτε θα τις καταργήσουν....
Άρα υπάρχουν δυο μπαμπούλες και σήμερα η Δεξιά και η Αριστερά.
Αντί να είναι χωριστοί ψάλτες δεν δημιουργούν μια χορωδία και εκεί να ισοκρατεί το ρημαγμένο κέντρο??