Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 15

Συμφωνώ απόλυτα με τον Γιώργο!

Από το ιστολόγιο πολιτικού σχολιασμού
"Χαιρετίσματα στην εξουσία"
1) Όλα τα εισοδήματα να φορολογούνται με ενιαία κλίμακα.
2)Ένα ενιαίο όριο αφορολόγητου εισοδήματος για όλους. Πάνω απ' αυτό το όριο, ο φορολογικός συντελεστής θα αυξάνεται ανάλογα με το εισόδημα. Με αυτό το μέτρο θα αναιρεθεί η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ με την οποία καταργήθηκε το αφορολόγητο όριο των 10.500 ευρώ.
3) Τιμαριθμοποίηση φορολογικής κλίμακας.
4) Μείωση φορολογικού συντελεστή στα εταιρικά κέρδη που επενδύονται παραγωγικά.
5) Τα μερίσματα θα φορολογούνται ως εισόδημα φυσικών προσώπων και όχι αυτοτελώς.
6) Φόρος υπεραξίας μετοχών με συμψηφισμό των ζημιών.
7) Κατάργηση του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων και επαναφορά του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, από τον οποίο δεν θα εξαιρεθεί ούτε η Εκκλησία.
Υ.Γ 1: Θα πρόσθετα ακόμα δυο πραγματάκια: α) Και οι τόκοι των τραπεζικών καταθέσεων να φορολογούνται ως εισόδημα κι όχι αυτοτελώς και β) Να δοθούν ισχυρά κίνητρα στους πολίτες να ζητούν αποδείξεις απ' τους εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες.
Υ.Γ 2: Το γεγονός ότι αρχίζουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα, ότι αναπολούμε με νοσταλγία το παρελθόν και ότι στηρίζουμε τις ελπίδες μας ουσιαστικά στην επαναφορά του προϊσχύοντος φορολογικού καθεστώτος, δείχνει πόσο πολύ υποχώρησε η ελληνική οικονομία και κοινωνία τα τελευταία πέντε χρόνια!

44 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Τουλάχιστον για πρώτη φορά μετά από καιρό περάσαμε από τον καταγγελτικό λόγο σε ουσιαστικές προτάσεις!
Για να δούμε...

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

Το θέμα ειναι να ξυπνήσει
ο κόσμος που κοιμάται τον
ύπνο του ... αδίκου

καλή βδομαδα και πάλι

τσίου!!!!!!

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ είπε...

Bρε Ασκαρδουλίνο μας, ειλικρινά απορώ: τους πιστεύεις;;;;
Και γιατί δλδ τόσα χρόνια που ήταν εξουσία δεν τα έπρατταν;;;
Ξέρω-ξέρω, σε νευριάζω τώρα & σου το χαλάω, αλλά είπαμε: σε θέλουμε για το κόμμα των bloggers οπότε δεν μας συμφέρει να ...καταταγείς αλλού!

Κούκος είπε...

Αυτό το πράγμα, το να τάζουνε και να υπόσχονται στην αντιπολίτευση και να τα κονομάνε χοντρά στη κυβέρνηση (όλοι τους) ακόμα δεν το βαρέθηκες;

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ είπε...

* Eπέστρεψα να δηλώσω πως πάντως συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ με την πρόταση του κ.Παπανδρέου να φορολογείται η ακίνητη περιουσία & της Εκκλησίας!!! Το βρίσκω επιεικώς απαράδεκτο να εξαιρείται η Εκκλησία τη στιγμή που φορολογούνται ακόμη & άτομα με αναπηρίες... Και μόλις έμαθα πως τα προηγούμενα χρόνια όντως φορολογούνταν, ενώ το άλλαξαν εν μία νυκτί (& χωρίς φυσικά να το πάρουμε χαμπάρι) το 2007! Τώρα θύμωσα πάλι... Μα πού ζούμε ωρέ, πού ζούμε;!

Nikos Lioliopoulos είπε...

Ο μόνος πολιτικός στον οποίο πιστεύω.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Γιατί τόση απολυτότητα?
Δεν με πείθει, δεν έχει δώσει δείγματα για να τον πιστέψω.
Ούτε το επιτελείο του μ'αρέσει. Πολύ "αμερικανιά" φέρνει..
Οι οικολόγοι, ο ΣΥΝ και πολιτικοί φορείς με κοινωνική δράση είναι αναγκαιότητα να ενισχυθούν.
Πάλι λύση ανάγκης και πράσινα άλογα?
Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αρχές και πολιτικό λόγο.
Αρκετά με το "λιγότερο κακό" και την μίζερη και υποταγμένη πολιτική συνείδηση.
Άντε ξεκόλλα συντηρητικέ φαλλοκράτη!
-ΡΡ

Meropi είπε...

Καλησπέρα Ασκάρ μου,
μόλις γύρισα από τα πάτρια εδάφη (Κύπρο) και πέρασα να πω ένα γεια.
Στο θέμα σου τώρα. Δεν ξέρω για τους άλλους τομείς (ή μάλλον ξέρω λίγο), αλλά στη Δικαιοσύνη που ξέρω κάτι παραπάνω, τα τελευταία χρόνια πήγαμε 50 χρόνια πίσω. Διαλέξανε μάλιστα τους επικεφαλής των Ανώτατων Δικαστηρίων με μοναδικό κριτήριο την τυφλή υποταγή στα Δεξιά κελεύσματα...

mahler76 είπε...

καλά όχι πως ο Giorgos θα κάνει κάνει κάτι από αυτά άλλα οκ καλό είναι να τα συζητάμε.

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Νομίζω ότι αυτά τα είχε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πει και ο ίδιος και ο εσωκομματικός τέως αντίπαλός του Μπένυ και το ΠΑΣΟΚ, και τα προηγούμενα χρόνια. Το ζήτημα είναι ότι τώρα ο λαός θέλει να ακούσει. Να ακούσει για τη διαχωριστική γραμμή Δεξιάς και Αριστεράς: Κράτος πρόνιας και όχι ασύδωτη ιδιωτικοποίηση, ισότητα και όχι τάχα ίσες ευκαιρίες, δίκαιη φορολόγηση για όλους και όχι ασυλία για την πλουτοκρατία. Πρόκειται για τη γνωστή μας προοδευτική συνταγή για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Τώρα γίνεται πάλι δημοφιλής, δεδομένης της χρεοκοπίας του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού και της εγχώριας διεφθαρμένης εκδοχής του.
Είναι ντροπή μας ρε κωλοέλληνες, που εκλέξαμε πέρυσι τέτοια εποχή αυτούς τους καραγκιόζηδες - νέρωνες που έβλεπαν την Ελλάδα να καίγεται και σκέφτονταν την κάλπη και τις τσέπες τους, ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε κάτι καλύτερο. Φάτε το τώρα το αγγούρι!!!

takis είπε...

Αγρίεψες μου φαίνεται ή οχι?

Σιγά μωρέ που θα φορολογήσει την εκκλησιαστική περιουσία!( για να σταθώ μόνο εδώ)
Κατ' αρχή ας χωρίσει πρώτα την εκκλησία απο το κράτος(κουβέντα για αυτό) και μετά βλέπουμε...

Ακου ρε εκκλησιαστική περιουσία ! απο που τη κληρονομήσανε ήθελα νάξερα!!....
α βρε Γιωργάκη ..εγω ξέρω πως θέλεις να τους τα πάρεις όλα και να τα μοιράσεις στους φτωχούς, αλλά δεν σε αφήνουν..
αλλά θα μου πείς , που τους είδες τους φτωχούς στην Ελλάδα?...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Κιτσομήτσο, για να είμαστε ειλικρινείς οι συγκεκριμένες προτάσεις είχαν πολύ μετιοπαθή και αμυντικό χαρακτήρα! Ουσιαστικά αποτελούν αναίρεση του Αλογοσκούφειου φορομπηχτικού νόμου...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Kοτσυφάκο, ο κόσμος "ξυπνάει" αλλά, δυστυχώς, μόνο όταν "πονάει στην τσέπη"! Είναι κι αυτό μια κατάντια μας...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Λιαχτίδα, πώς είναι δυνατόν να "νευριάσω" από μια κουκλάρα σαν κι εσένα;
Δικαιολογημένα αναρωτιέσαι αν αξίζει να εμπιστεύεται κανείς τους πολιτικούς. Όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον αδικείς τον Παπανδρέου και τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Τόσα χρόνια κυβέρνησε και δεν διανοήθηκε ούτε το ΦΠΑ να αυξήσει, ούτε το ελάχιστο αφορολόγητο όριο να καταργήσει ούτε να αντικαταστήσει τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας με τον Φόρο Κατοχής Ακινήτου Περιουσίας που σύντομα θα κληθεί να πληρώσει κι αυτός που έχει δυο γκαρσονιέρες των 20 τ.μ.

Η φορολογική εύνοια της Εκκλησίας και των Μονών είναι ομολογουμένως προκλητική! Η πρόταση του Γιώργου είναι να φορολογηθεί η ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας που αποφέρει εισόδημα κι όχι αυτή που προορίζεται για ιδιόχρηση.

Τελικά θα αναλάβω το Υπουργείο Οικονομικών της κυβέρνησης των μπλόγκερς;

Αλητισσα είπε...

Εγώ θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ, μόνο άμα με διορίσει στο δημόσιο..
Τελεία και -..
(A, και να σου πω Ασκαρούλη!! Σκέψεις του στυλ: "ΜΙλάνε όλοι μιλάνε κι οι κ..." δεν σου τις επιτρέπω..Ντροπή!!)

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Κούκε, είσαι αρκετά φορτισμένος βλέπω κι αυτό δεν αποτελεί τον καλύτερο σύμβουλο...
Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Παπανδρέου δεν έταξε "λαγούς με πετραχίλια"! Απλά προανήγγηλε την ουσιαστική κατάργηση του φορομπηχτικού νόμου της Νέας Δημοκρατίας και την επιστροφή στα προηγούμενα με κάποιες μικροβελτιώσεις!
Γιατί, λοιπόν, να είμαστε τόσο αρνητικοί και ισοπεδωτικοί με κάθε πολιτική πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης;

Αν ο Παπανδρέου αθετήσει τις υποσχέσεις του, οι πρώτοι που θα τον "στήσουν στο σκαμνί" θα είναι οι ψηφοφόροι του. Σου θυμίζω πως το 2000 η ψήφιση του τότε ασφαλιστικού νομοσχεδίου ματαιώθηκε λόγω των αντιδράσεων των οπαδών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ! Θυμάσαι, αντίστοιχα, πότε και για ποιο λόγο "εξεγέρθηκαν" οι οπαδοί της Νεοδημοκρατικής κυβέρνησης; Μήπως όταν λεηλατήθηκαν τα ασφαλιστικά μας ταμεία απ' τους κουμπάρους; Μήπως όταν κάηκαν ζωντανοί 73 άνθρωποι και μαζί τους η Πάρνηθα, η Πεντέλη, η μισή Πελοπόννησος και η Εύβοια; Όχι βέβαια! Το μόνο πρόβλημά τους ήταν μια λεζάντα σε κάποιο σχολικό βιβλίο ιστορίας.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Νίκο, κι εγώ εκτιμώ προσωπικά τον Γιώργο. Μπορεί να υστερεί στο μπλα μπλα αλλά φαίνεται άνθρωπος εργατικός, φιλότιμος και με κάποιες κοινωνικές ευαισθησίες...

Leviathan είπε...

oloi tous einai mono iposxeseis....ade na doume!filia!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Σπίθα, κατ' αρχήν θα προτιμούσα να μου έλεγες σε ποια απ' τις προτάσεις του Γιώργου διαφωνείς!

Αυτά τα περί "αμερικανιάς" θα ήταν καλύτερα να τα εξειδικεύσεις λίγο για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε! Δεν κατάλαβα τι ακριβώς σε ενοχλεί. Μήπως το σπορτίβ στύλ; Προτιμάς, λ.χ., έναν αρκουδόμαγκα με μια κομπολάγα ΝΑ (με το συμπαθειο) ή το χαζομουσολινικό ήφος του Καραμανλή;
Πάντως, για να ξέρεις, το πιο χαζοαμερικανίστικο στυλάκι απ' τους πολιτικούς το έχει το ... Τσιπράκι! Ή, μήπως, διαφωνείς;

Και κάτι τελευταίο: στις βουλευτικές εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση! Το έχεις συνειδητοποιήσει αυτό; Δεν ψηφίζουμε για ποιο κουβαδάκι θα πάρουμε μαζί μας στην παραλία!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Μεροπίτσα, καλώς ήλθες!

Δυστυχώς, δεν είναι μόνο στη Δικαιοσύνη που γυρίσαμε 50 χρόνια πίσω...

Αλλά μια και αναφέρθηκες στην κομματικά ελεγχόμενη ηγεσία της δικαιοσύνης, σου λέω πως σε αντίθετη περίπτωση το μισό υπουργικό συμβούλειο θα ήταν τώρα προφυλακισμένο!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Μαχλεράκο, να στο πω διαφορετικά: τη στιγμή που πέρυσι δώσαμε στον Καραμανλή δεύτερη ευκαιρία (χωρίς να την αξίζει) ας δώσουμε και στον Γιώργο μια ευκαιρία!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ορεινέ, δεν θα ξεχάσω ποτέ πέρυσι την ημέρα των εκλογών μια εκλογική αντιπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας να λέει ενθουσιασμένη μετά τα πρώτα αποτελέσματα των εκζιτ πολς: "αν είναι να κερδίζουμε τόσο άνετα να καίμε την Ελλάδα κάθε χρόνο"!

candy's τετραδιάκι είπε...

Βαριεμαι αφορητα :/

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Τάκη, δικαιολογημένα νιώθω οργή, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων!
Το θράσος των κυβερνόντων δεν έχει όρια: "Για τα παιδιά μου κάνω οφ σορς εταιρίες" λέει ο Βουλγαράκης, "εγώ μόνο πνευματική σχέση με τη Μονή Βατοπεδίου έχω" λέει ο Ρουσόπουλος, "ο Παυλίδης έχει το ηθικό πλεονέκτημα" λέει ο Καραμανλής... κι από πάνω έρχεται κι ο Αλογοσκούφης να μας φορολογήσει και τον αέρα που αναπνέουμε!
Μα για πόσο μαλάκες μάς περνάνε τελικά;

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Αλητούλα, εσένα σε διόρισε και κάνε τουμπεκί!

Λεβιάθαν, νομίζω πως αξίζει να δοκιμάσουμε και την αξιοπιστία του Γιώργου!

Καντουλίνι, μήπως είσαι ο μόνος σ' αυτή εδώ τη χώρα που δεν νιώθεις το αγγούρι στον ποπό;

candy's τετραδιάκι είπε...

Ναι ο "μονος".

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Έχει προτάσεις ο Γ. Παπανδρέου ???
Μήπως να μου θυμίσεις ποιές συζητήθηκαν στην πολιτική αναμετρησή του με τον Βενιζέλο ??
Προτιμώ ενίσχυση οικολόγων, ΣΥΝ.
Εσύ πάρε Μαριλίζα, Γκερέκου και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις για το χαρέμι.
1. Παιδεία ?
2. Ενεργειακό ?
3. Χωρισμό κράτους - εκκλησίας.
4. Ευρωπαικός στρατός ?
5. Ανεργία ?
6. Ολυμπιακή ?
7. Οικολογία ?

Ούτε μία δεν ξέρεις από τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ. Πές μου για να τις μάθω..

candy's τετραδιάκι είπε...

Σπιθα...

ΠΑΣΟΚ ρε μουτρο!!!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Σπίθα, εσείς φάτε στη μάπα τις γκόμενες με τα ταγάρια κι άσε εμάς με την Γκερέκου!

Καντούλα, άστον, αυτός ψηφίζει Κουβέλη!

candy's τετραδιάκι είπε...

H Γκερεκου εχει ρυτιδιασει καλε!!!

Και μην ακουσω για γριες κοτες και τετοιες αηδιες..

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Κάντυ μου,
αλλάζουν τα πράγματα, καλή μου.
Πρέπει να σε ενημερώσω για τα δρώμενα !

Ασκαρ
Μοναχός στο Άγιο Όρος και θα διαβάζεις το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ !

θα λαλήσεις....Λ-αλιώτικα -))

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ είπε...

Ok, πάσο! Αφού τόσο με ανέβασες δεν μπορώ εγώ βέβαια να σε στεναχωρώ! Λοιπόν κύριε Υπουργέ μας, σε θέλω αυστηρό με τη διαχείριση των Οικονομικών, έτσι;!

Αλλά μήπως καλέ μου, να αλλάξουμε λιγάκι ...ρεπερτόριο; Ούφ! Γιατί ειδικά με τόσους φόρους, κ.λ.π. είναι ψυχοπλακωτικό να τα συζητάμε & στη blog-οζωή μας...
Φιλάκια

Δήμητρα είπε...

Το οτι ζητούμε τα αυτονόητα,δεν σημαίνει πως το Πασοκ δεν έχει το 50% της ευθύνης για την σημερινή μας κατάντια.Και αυτό το άσπρο ή μαύρο δεν το αντέχω καθόλου

Skouliki είπε...

δεν συμφωνω με κανεναν σημερα λενε ετσι αυριο γιουβετσι μεθαυριο ασχετο καρπουζι

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Σπίθα, πήγα που λες στο Αγιονόρος, αλλά είπα να διαβάσω το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ! Για να δούμε τι λέει ο τσελεμεντές:
α) παιδεία: "χτίστε τους καθηγητές στα γραφεία τους"! Άψογοοοοοο
β) Ενέργεια: "η Καισαριανή ακόμα περιμένει τα φτηνά πετρέλαια του Τσάβες"! Μπρρρρρ θα τουρτουρίσουμε φέτος
γ) Ευρωστρατός: "βρε καλώς τα τα παιδιά"! Αμ πώς...
δ) Φτώχεια: "Ποιος ειν' ο πλουσιότερος πολιτικός μας; Εεεεεε;;;;
ε) Ανεξαρτησία τύπου: "πρωί πρωί με την 'Αυγούλα'"! Χωρίς σχόλιο...
στ) Αξιοκρατία: "οι καλοί μαθητές ν' αφήνουν τους κακούς ν' αντιγράφουν"! Εύγε πουλι μου...
ζ) Πολιτισμός: "Ας κάνουμε μια πολιτιστική επανάσταση αλα Μάο! Αν σφάξουμε 10 εκατ. Έλληνες θα ληθούν όλα τα προβλήματά τους"!

Απ' ότι κατάλαβες ενθουσιάστηκα τόσο που αποφάσισα να υιοθετήσω την πολιτική σου πρόταση!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Καντούλα, εμένα μου αρέσει η Μπάρμπα, η Γκερέκου και η Γαρμπή και πες ό,τι θες εσύ...

Δήμητρα, κατ' αρχήν καλώς όρισες!
Κανείς δεν είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ευθύνη. Ούτε πως όλα είναι άσπρο-μαύρο. Όμως μετά 5 χρόνια νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης μπορούμε να κάνουμε και κρίσεις και συγκρίσεις!
Και το λέω ευθαρσώς: προσκαλώ και προκαλώ σε δημόσιο διάλογο όποιον ισχυρίζεται ότι τα πράγματα σήμερα είναι καλύτερα απ' το 2004!

Σκουλίκι, σήμερα δεν μετράει η γνώμη σου... έχεις περίοδο και είσαι όλο νεύρα!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Λιαχτιδούλα, νομίζω πως είμαι ο καταλληλότερος Υπουργός Οικονομικών! Μη με φοβάσαι εμένα... δεν χαρίζομαι ούτε στη μάνα μου!

Έχεις δίκιο για το "ψυχοπλάκωμα"! Πάω ν' ανεβάσω νέο ποστίδιον...

candy's τετραδιάκι είπε...

Ναι..γενικα εχεις φοβερο γουστο :PPP

gregory είπε...

εγω εχω μεινη...και εσεις οι νεωτεροι αν μπορητε ...σταματιστε το ΠΟΤΑΜΙ....που δεν γυρνα πισω....

κυριε σπιθα το πασοκ και με τα λαθη του πηγε την ελλαδα 50 χρονια μπροστα...η ουρα της δεξιας που την πηγε??? ετσι απλα...

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Ασκαρ
Παρά.. σύριζα και θα περνούσες το μάθημα !

gregory
Δεν αρέσκομαι σε τέτοιου είδους πολιτικές συζητήσεις και διαξιφισμούς.
Παλιάς κοπής σχόλιο και αντιπαράθεση για την αντιπαράθεση. Δεν προσφέρει.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

"Είτε...
προεκλογική-προγραμματική συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ
και μετεκλογική κυβέρνηση συνεργασίας σε ΚΑΘΕ υπουργείο!
Είτε...
αυτοδύναμη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ!
Δεν υπάρχει άλλη λύση ..."
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Σάββατο 30 Αυγούστου
Ποστ Ασκαρ
"Διαλέγουμε και παίρνουμε"
................................................

Συνεργάαατη μου, εσύ !!!!!!!.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Kαντουλίνι, με ειρωνεύεσαι;
Έτσι όμως υποτιμάς και τον εαυτό σου...

Γκρέκορυ, μην είσαι τόσο άδικος μαζί τους!
Απλώς οι άνθρωποι είναι ... δεξιοί ψάλτες!

Σπιθάκο, αν εσύ την πέφτεις συνέχεια σε μία γκόμενα χάλια κι αυτή σε χυλοπιτιάζει συνέχεια, στο τέλος δεν θα την σιχτιρίσεις;

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Απορία ψάλτου..βήξ!
Πάρτο..αριστερά !

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Σπίθα, θα βρώ!