Πέμπτη, Αυγούστου 28

Να φύγει ΤΩΡΑ ο φορομπήχτης Υπουργός!




Απ' το ιστολόγιο πολιτικού προβληματισμού
"Χαιρετίσματα στην εξουσία"

Πέρυσι, τέτοια εποχή, τα φιλοκυβερνητικά παπαγαλάκια μας προέτρεπαν να "(ξανα)ψηφίσουμε Καραμανλή" επικαλούμενα το "οικονομικό θαύμα" του Αλογοσκούφη!
Τώρα, ένα χρόνο μετά, μπορούμε να κάνουμε ταμείο! Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
α) Η ανάπτυξη της οικονομίας "τρέχει" με ρυθμό 3,6%, που αποτελεί τη χαμηλότερη επίδοση από το 2000 οπότε και υπάρχουν συγκρίσιμα στοιχεία!
β) Ο τιμάριθμος βρίσκεται στο 4,9%, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ετών! Σημειωτέον ότι το 2004 ανέρχονταν σε 2,9%!
γ) Το δημόσιο χρέος έχει πλήρως εκτροχιαστεί αγγίζοντας τον Ιούνιο τα 252 δις ευρώ, ξεπερνώντας ήδη τον ετήσιο στόχο των 250,2 δις ευρώ!
δ) Η οικοδομική δραστηριότητα παρουσιάζει πτώση τουλάχιστον 15% συγκριτικά με πέρυσι!
ε) Το έλλειμμα, με βάση τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, βρίσκεται πολύ κοντά στο όριο της "επιτήρησης", αν δεν το έχει ήδη υπερβεί!
στ) Η "μαύρη τρύπα" των ελλειμματικών ΔΕΚΟ βαθαίνει όλο και περισσότερο ενώ κερδοφόρες επιχειρήσεις, όπως η ΔΕΗ, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια μετατρέπονται σε ζημιογόνες!
Αλήθεια, μπορεί η κυβέρνηση να μας δείξει έναν οικονομικό δείκτη που να βελτιώθηκε από το 2004; Υπάρχει, βέβαια, η "μαγική εικόνα" της ανεργίας, που στα αλογοσκούφεια μαγειρεία (και παρά τη μείωση των ρυθμών ανάπτυξης) φαίνεται να μειώνεται, προκαλώντας γέλωτα σε όσους γνωρίζουν ελάχιστα οικονομικά! Είναι σα να μας λένε πως όταν ο πληθωρισμός αυξάνεται και ο μισθός μας μειώνεται, η αγοραστική μας δύναμη ενισχύεται...
Ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη θα προσπαθήσει (για μια ακόμη φορά) να μας πείσει πως για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ, οι συνδικαλιστές, οι ελεύθεροι επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν, οι προνομιούχοι υπάλληλοι του Δημοσίου, ενδεχομένως οι Βρυξέλλες και σίγουρα οι πολίτες που δεν κατανοούν τα προβλήματα του κράτους... Όλοι οι άλλοι εκτός απ' αυτόν και την κυβέρνησή του!
Να ξέρει όμως πως ολοένα και περισσότεροι Έλληνες αρχίζουν και αναρωτιούνται: "πότε ήταν καλύτερα για τον μέσο πολίτη ως προς τις οικονομικές δυνατότητές του; Πριν ή μετά το 2004;". Και η απάντηση που δίνουν θα γίνει σύντομα ο εφιάλτης του Καραμανλή...
Υ.Γ.: Σήμερα, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα "Καθημερινή" σταχυολογεί μερικά από τα πιο πρόσφατα ψέματα του Αλογοσκούφη:
α) "Ασφαλώς, έκτακτα μέτρα δεν χρειάζονται" (4 Απριλίου 2008)
β) "Ούτε ζητήται από την Ε.Ε. ούτε σχεδιάζεται από την κυβέρνηση η λήψη οποιασδήποτε μορφής μέτρων" (28 Απριλίου 2008)
γ) Υπενθυμίζω ότι στην Ελλάδα δεν φορολογούνται τα μερίσματα κι αυτό είναι σημαντικό τόσο για την υλοποίηση νέων επενδύσεων όσο και για την προσέλκυση ξένων" (13 Μαϊου 2008)
δ) Οι στόχοι του προϋπολογισμού δεν επηρεάζονται" (3 Απριλίου 2008)
ε) Τα δημόσια οικονομικά βρίσκονται σε σταθερή πορεία εξυγίανσης" (10 Απριλίου 2008)
στ) "Οι μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών έχουν ενισχύσει την αναπτυξιακή δυναμική και τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας" (17 Απριλίου 2008)
ζ) "Έχουμε αποτελέσματα που φαίνονται στους ρυθμούς αύξησης των εσόδων. Παρά τη μείωση των φορολογικών συντελεστών ο ρυθμός αύξησης των εσόδων παραμένει υψηλός" (23 Απριλίου 2008)

15 σχόλια:

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Εκτός απ' τα παραμύθια του Αλογοσκούφη, υπάρχουν και κάποια άλλα παραμυθάκια ... γλυκά, τρυφερά και ρονταρικά! Θα μας κάνουν παρέα απ' το νέο ιστολόγιο της Μαριλίας:
http://rontarikia.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Aσκαρδούλη μου,
Τι να με λέμε τώρα. Ότι για να έχεις το κότσια να ασκήσεις αποδοτική οικονομική πολιτική, δεν χρειάζονται 30 μεταπτυχιακά και 20 διδακτορικά, αλλά μυαλό; που στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει. Παρ όλα αυτά η πρόθεση μετράει.
Και η πρόθεση αυτής της κυβέρνησης είναι μία. Να ξεπληρώσει τα χρέη και τις υποχρεώσεις της προς τους ημέτερούς της. Σκασίλα της μεγάλη για τους δείκτες και για την καθημερινότητα του Έλληνα. Το μέλημά τους αυτή τη στιγμή αφού τις μπούκωσαν με χρέη είναι να ξεπουλήσουν ότι υπάρχει και δεν υπάρχει από ΔΕΚΟ. βλ.ΟΤΕ, Ολυμπιακή, Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ, Λιμάνια, ΟΣΕ κ.α. Τίποτα δεν θ αφήσουν όρθιο.
Η εθελουσία θα πάει και θα ρχεται.
Όσο για το αν αναρωτιέται ο Έλληνας πότε περνούσε καλύτερα, θεωρώ ότι θέλει λίγο ακόμα χρόνο για να ξεχάσει το θυμό του με το ΠΑΣΟΚ.
Φιλί κοραλένιο.

mahler76 είπε...

kai πες ότι φεύγει ο Αλογομούρης...ΠΟιός έρχεται???

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ξέχασα να αναφέρω ένα ακόμη μεγάλο (και πολύ πρόσφατο) ψέμα του Αλογοσκούφη: "Περαίωση όσο είμαι εγώ στο Υπουργείο Οικονομίας δεν πρόκειται να γίνει" (20 Ιουλίου 2008).
Χα! Στις 27 Αυγούστου το ανακάλεσε...

Κοραλένια, δεν πάει άλλο με αυτούς που μας κυβερνάνε! Αρκετά απόλαυσαν την ανοχή μας! Καιρός να δουν και τα δόντια μας...

Καγκελάριε, ο Αλογό το είπε ξεκάθαρα: η οικονομική πολιτική δεν είναι προσωπική μου υπόθεση, έχει την έγκριση όλων"! Κι έχει απόλυτα δίκιο. Για τα χάλια που έφεραν την οικονομία ευθύνεται συνολικά όλη η κυβέρνηση! Αυτή πρέπει ν' αλλάξουμε λοιπόν...

Meropi είπε...

Ασκάρ μου,
δεν το ξέρεις??? Για όλα φταίει το γκαζόν...ουπς ΠΑΣΟΚ ήθελα να πω....

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Μεροπίτσα, νομίζω πως την αγελαδίτσα με το όνομα "γιαόλαφταίειτοΠΑΣΟΚ" ψόφησε απ' το εξαντλητικό άρμεγμα που της έκαναν οι Καραμανλορουσόπουλοι!

spirosvii είπε...

Φίλε μην λες πολλά, μας έχει Γαμήσει πολύ απλά. εε έμπα στα ματια κλειστά σου έχω δωράκι.. Καλό βράδυ

Σπύρος είπε...

Άσκαρ,
Σημιτικός είσαι;

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Σπυρέτο, μη μιλάς για "δώρα" ρε συ, δεν άκουσες πως ο Αλογό θα τα φορολογήσει με 10%;

Σπύρο, έκανε και ο Σημίτης τις μαλακιούλες του ... θυμάσαι τα "αντικειμενικά κριτήρια";
Αλλά σε σχέση με τούτους τους ατζαμήδες ήταν "θεός"! Ένα μόνο σου λέω: φαντάσου τι θα παθαίναμε απ' τους Καραμανληδοαλογοσκούφηδες αν είχαν να διαχειριστούν και τα υπερβολικά έξοδα προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων...

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Ωχ..
Μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο, πάλι.
Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Σπιθάκο, προηγούνται οι εκλογές στην Αμερική και ακολουθούν στην Ελλάδα...
Και που ΄σαι; Δεν θέλω απαισιοδοξίες και μοιρολατρείες! Όσο το ρίχνουμε στο "έλα μωρέ, όλοι ίδιοι είναι" και στο "δεν βαριέσαι αδελφέ, τίποτα δεν αλλάζει" είμαστε άξιοι της μοίρας μας!
Θα γίνομαι σταδιακά πιο συγκεκριμένος...

Ταχυδρόμος! είπε...

Η ουσία είανι πως δεν βλέπω διέξοδο..

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ταχυδόμε, αυτό κι αν είναι μεγάλη παγίδα!
Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να μας συμβεί τούτη την περίοδο είναι η παραλυτική απογοήτευση!
Προσωπικά ποτέ δεν πίστεψα ότι η σημερινή κυβέρνηση μπορούσε να λύση προβλήματα. Η συντριπτική όμως πλειοψηφία των Ελλήνων είχε το 2004 την ελπίδα πως η νέα κυβέρνηση θα βελτίωνε την καθημερινότητα, θα αναδιοργάνωνε τη διοίκηση προς το ανθρωπινότερο, θα πάταζε τη διαφθορά κλπ. Και για το λόγο αυτό ανέχθηκε μεγάλα σφάλματα της κυβέρνησης Καραμανλή και της πρόσφερε ανοχή που δεν της άξιζε!
Τώρα όμως τα πράγματα είναι ξεκάθα και αναμφισβήτητα: πλήρης κυβερνητική αποτυχία σε όλα τα επίπεδα αιχμής! Με κορυφαίο την οικονομία που, όπως φαίνεται, "το καράβι μπάζει από παντού νερά"...
Ο ελληνικός λαός είναι απόλυτα απογοητευμένος αλλά η κυβέρνηση επιβιώνει γιατί πατάει ακριβώς στο σημείο που αναφέρεις: "δεν υπάρχει διέξοδο, φάτε μας στη μάπα και βγάλτε το σκασμό"! Σε αυτό συνεπικουρείται και από την ισοπεδωτική κριτική της Αριστεράς!
Ε, όχι! Μπορεί να υπάρξει διέξοδο! Η εμπειρία της κυβέρνησης Καραμανλή και ο χρόνος που μεσολάβησε απ' το 2004 έπρεπε να μας κάνουν λίγο σοφότερους και προσεκτικότερους!
Προσεχώς, η πολιτική μου πρόταση...

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

1. Δεν το ρίχνουν όλοι στο "έλα μωρέ" .
(Εκτός αν τώρα ανακάλυψες ότι πολλοί έχουν στάση ζωής με πολιτική θέση και άποψη)
2. Το "προσεχώς η πολιτική μου πρόταση " σημαίνει ό,τι κατεβαίνεις ως υποψήφιος πρωθυπουργός?
Αν όχι, τότε πες καλύτερα για την "πολιτική σου θέση". Έτσι συνήθως το λέμε.

Περιμένω με αγωνία την σωτηρία μας και κρέμομαι από το στόμα σου.

Υποψήφιος ψηφοφόρος σου συναγωνιστής και μην ξεχνάς τηνν δυναμική αγωνιστική
διάθεση του ετοιμοπόλεμου χαρεμιού σου.!!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς για μιά καλύτερη και ελεύθερη ελλάδα!!

Ζήτω ο κοινωνικός σοσιαλισμός!!
Ζήτω η ελευθερία...( Αρβανιτάκη)
Ζήτω ο ασκητισμός (και ο Ασκητής ο..Θάνος ο ελευθερωτής.)
Ζήτω οι ..μπύρες!!
Ζήτω οι αγωνιστικκές χείρες..
(και οι χήρες επί το γενικώτερον !)
Ζήτω οι πατέρες, οι πατερούληδες ( τέλος πάντων..!) και οι μητέρες μας ( καθώς και οι μανούλες, επί το γενικώτερον, μηδε εξαιρουμένων και των ..μανουλίων!!)

Αα,, μην ξεχάσω..
και των....επικρεμάμενων..καντηλίων !!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Σπίθα, σε έχω ικανό να με ψηφίσεις μόνο και μόνο για να "με χώσεις στα δύσκολα" και να πάψω να λειτουργώ ως ανταγωνιστής σου στη διεκδίκηση του ωραίου φύλου!
Όμως, καημενούλη μου, μην ξεχνάς ότι η εξουσία είναι το μεγαλύτερο αφροδησιακό!