Σάββατο, Φεβρουαρίου 27

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Γερμανοί κι εμείς...

Κανείς πολιτικός δεν μας είπε την αλήθεια, ούτε το 1981 που μπήκαμε στην ΕΟΚ ούτε 20 χρόνια αργότερα που μπήκαμε στην ευρωζώνη.
Κανείς δεν μας περιέγραψε τις θετικές κι αρνητικές συνέπειες αυτών των σημαντικών γεγονότων της σύγχρονης ιστορίας μας.
Κανείς δεν μας προειδοποίησε για τους κινδύνους, ούτε μας ανέλυσε τι έπρεπε να κάνουμε ως λαός για να μην μπούμε στην "κρεατομηχανή" των "αγορών".
Αντίθετα, όλοι σχεδόν μας άφηναν να νομίζουμε πως η Ευρώπη είναι ένα ... φιλανθρωπικό ίδρυμα, που οι κουτόφραγκοι δίνουν τα λεφτάκια τους για να ζούμε εμείς κοτσάνι χωρίς να δουλεύουμε...
Με ευθύνη της πολιτικής μας ηγεσίας καλλιεργήθηκε ο μύθος ότι "τώρα, οι Έλληνες έχουμε εξασφαλισμένη την αιώνια ευημερία"! Κι έτσι, το ρίξαμε, με ήσυχη τη συνείδησή μας, στο αραλίκι, στις αρπαχτές και στις παράλογες διεκδικήσεις.
Κανείς δεν χτύπησε δυνατά το καμπανάκι του κινδύνου και δεν φώναξε πως οι Ευρωπαίοι, έτσι απλά, μας δανείζουν για να αγοράζουμε τα προϊόντα τους, και κάποια στιγμή θα κληθούμε να πληρώσουμε τον λογαριασμό.
Αποτέλεσμα; Να κατασπαταλήσουμε αντιπαραγωγικά όσα κοινοτικά χρήματα πήραμε, να καταχρεωθούμε στο βωμό ενός αδιέξοδου καταναλωτισμού, και τώρα να κινδυνεύουμε με ολοκληρωτική κατάρρευση.
Ακόμα και το ΚΚΕ, λόγω κυρίως της πνευματικής ανεπάρκειας των στελεχών του, κραύγαζε μόνο για τα "μονοπώλια", τον "κακό καπιταλισμό" κι άλλα παρωχημένα κι ακαταλαβίστικα για το ευρύ κοινό.
Σήμερα, ανήκουμε μόνο τυπικά στην Ε.Ε. Πολιτικά, οικονομικά και ψυχολογικά έχουμε ουσιαστικά αποχωρήσει...
Από τη στιγμή που οι πολιτικές ηγεσίες δεν αξιοποίησαν αναπτυξιακά τις κοινοτικές επιχορηγήσεις, η παραμονή μας πλέον στην Ε.Ε. είναι επιζήμια!
Αυτή τη στιγμή το καθαρό ποσό που "κερδίζουμε" απ' την Ε.Ε. είναι 6 δις ευρώ ετησίωσ. Η χασούρα, όμως, είναι πολύ μεγαλύτερη καθώς το κράτος χάνει πολλαπλάσια απ' τους δασμούς που απαγορεύεται να επιβάλλει, απ' την επιδείνωση του εμπορικού ισοζυγίου, την αύξηση του ιδιωτικού χρέους και τη μείωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων κι υπηρεσιών!

Οι "φίλοι μας" οι Γερμανοί φωνάζουν πως "οι Έλληνες καλοπερνάνε εις βάρος τους"! Η αλήθεια, όμως, είναι τελείως διαφορετική.
Για το 2008, που υπάρχουν στοιχεία, τα γερμανικά χρήματα που μπήκαν στην Ελλάδα μέσω των κοινοτικών ταμείων ήταν 1,3 δις ευρώ.
Όμως, μόνο απ' τις εξαγωγές τους προς την Ελλάδα, κέρδισαν 5,4 δις. Από τη Γερμανία εισάγουμε σχεδόν τα πάντα: οχήματα, φάρμακα, πλαστικά, μηχανολογικό εξοπλισμό, οπλικά συστήματα! Άρα είχαν καθαρό κέρδος 4,1 δις.
Χωρίς να υπολογίσουμε πως τους έχουμε παραχωρήσει σχεδόν τα πάντα, απ' το αεροδρόμιο, τα ναυπηγεία, τον ΟΤΕ...
Βέβαια, οι Γερμανοί βλέποντας πως πλέον τα καταναλωτικά περιθώρια των Ελλήνων στέρεψαν, πως δεν πρόκειται να αγοράσουμε τα πανάκριβα πολεμικά τους αεροπλάνα, ούτε να δεχτούμε τα "υποβρύχια που γέρνουν", αποφάσισαν να μας πετάξουν σαν στημένες λεμονόκουπες.
Τώρα θα στραφούν προς άλλες χώρες για εκμετάλλευση: Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, αργότερα Κροατία και βλέπουμε...

Τα πάρε-δώσε Ελλάδας-Γερμανίας άρχισαν το 1832, οπότε και μας προέκυψε η βαυαρική δυναστεία του ανήλικου Όθωνα, δευτερότοκου (και πνευματικά καθυστερημένου) γιου του βασιλιά της Βαυαρίας Λουδοβίκου Α'.
Ο Όθων, αρχαιολάτρης και υπερόπτης, "αγαπούσε την Ελλάδα, αλλά όχι τους Έλληνες"!
Την τελευταία στιγμή αποτράπηκαν τα σχέδιά του για οικοδόμηση των βασιλικών ανακτόρων στην Ακρόπολη!
Επί των ημερών του διώχθηκαν πολλοί αγωνιστές, οι παλιοί κοτζαμπάσηδες ξαναβρήκαν τις "άκρες" τους στην κεντρική εξουσία, και εγκαταλείφθηκαν όλοι οι κοινωνικοί σκοποί της επανάστασης.

Επόμενος ιστορικός σταθμός των Ελληνο-γερμανικών σχέσεων η Γερμανίδα πριγκίπισσα Σοφία, κόρη του αυτοκράτορα Φρειδερίκου και αδελφή του Κάιζερ Γουλιέλμου Β'.
Το 1889 παντρεύτηκε τον διάδοχο του ελληνικού θρόνου Κωνσταντίνο. Τον επηρέασε σημαντικά στην απόφασή του να παραμείνει η Ελλάδα "ουδέτερη" στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, κάτι που εξυπηρετούσε αποκλειστικά τα γερμανικά συμφέροντα.
Η Γερμανίδα Σοφία ήταν ουσιαστικά υπεύθυνη για την ρήξη του θρόνου με τον Ελευθέριο Βενιζέλο και για τον εθνικό διχασμό του 1915-1917, μια και το συμφέρον της Ελλάδας βρισκόταν προφανώς στην πλευρά της Αντάντ (Αγγλο-γάλλων).

Οι τηλεπικοινωνίες της Ελλάδος πάντοτε ελέγχονταν απ' τους Γερμανούς.
Το 1930 η Ζίμενς ιδρύει την "Ελληνική Τηλεφωνική Εταιρεία", που μετά τον πόλεμο μετονομάζεται σε "ΟΤΕ" και τυπικά περνάει στα ελληνικά χέρια.
Όμως, όλες οι κρίσιμες συμβάσεις συνάπτονται (τυχαία;) με την γερμανική Ζίμενς. Αποκορύφωμα η απόφαση της "οικουμενικής κυβέρνησης" του 1990 που αναθέτει την "ψηφιοποίηση" του ΟΤΕ πάλι στην ίδια εταιρεία. Ήταν τότε που ο μακαρίτης Χαρίλαος Φλωράκης παραδέχθηκε πως "τι να κάναμε; με τόσες εκλογικές αναμετρήσεις, δεν τα βγάζαμε πέρα οικονομικά!"...

Μπορεί το 1930 να έκανε απόβαση στην Ελλάδα η Ζίμενς, αλλά το 1941 πλάκωσε κι ο γερμανικός στρατός κατοχής!
Άρπαξαν όλα τα αποθέματα χρυσού της Τράπεζας της Ελλάδας, βούτηξαν τις καταθέσεις μας ως, δήθεν, "αναγκαστικό δάνειο", κατάσχεσαν την αγροτική παραγωγή καταδικάζοντας σε λιμοκτονία δεκάδες χιλιάδες Έλληνες, φυλάκισαν, σκότωσαν, έκαψαν...
Λίγο πριν αποχωρήσουν απ' την Ελλάδα, τέλη Αυγούστου 1944, έκαψαν και το χωριό της μάνας μου, την Φραγκίστα Ευρυτανίας. Το σπίτι του παππού μου βρίσκεται ακόμη καμένο και περιμένει τη φροϊλάιν Μέρκελ να το επισκευάσει...

Τη δόξα της Σοφίας ζήλεψε και η άλλη Γερμανίδα βασίλισσά μας, η Φρειδερίκω, σύζυγος του άβουλου και υποτονικού βασιλιά Παύλου.
Μέλος της χιτλερικής νεολαίας στα νιάτα της, φανατική αντικομμουνίστρια και υπερβολικά αρχομανής, κινούσε εκ του αφανούς τα νήματα της μετεμφυλιακής πολιτικής μας ζωής.
Αυτή ήταν που έμπλεξε σε περιπέτειες και τον Κοκό, έβαλε το χεράκι της για την αποστασία και μας οδήγησε στη δικτατορία.
Αλλά ευτυχώς που υπήρξε κι αυτή με τα τραγικά λάθη της, γιατί μπορεί ακόμα να είχαμε στην πλάτη μας το στέμμα...

Πολλές φορές μας κατέστρεψαν οι Γερμανοί, αλλά η αλήθεια να λέγεται: χωρίς τον Γερμανό Ότο (Όθωνα) Ρεχάγκελ ευρωπαϊκή κούπα δεν θα παίρναμε!
Οπότε, όλα τα γερμανικά "χρέη" διαγράφονται! χαχα

24 σχόλια:

hackaday είπε...

Καλησπέρα. Φοβερή ανάρτηση. Για ψάξε να δεις τι ρόλο έπαιξαν οι γερμανοί κατά της ελλάδας στις αρχές του 21ου αιώνα με αποτέλεσμα τη Μικρασιατική καταστροφή. Βέβαια εκεί φταίνε και οι υπόλοιποι ευρωπαίοι που μας εκμεταλλεύτηκαν με τον πιο απάνθρωπο τρόπο για τα πετρέλαια της Μοσούλης.

athinovio είπε...

δεν αλλάζει το γεγονός ότι τα ευρωπαικά πακέτα κατασπαταλήθηκαν, ούτε ότι σχεδόν όλα τα πολιτικά τζάκια κατάγονται από προδότες, με την πραγματική έννοια, δηλαδή τσέπωσαν χρήματα ξεπουλώντας εθνικά συμφέροντα.

αθεόφοβος είπε...

Τον χρυσό δεν τον βρήκαν οι Γερμανοί όταν μπήκαν στην Ελλάδα γιατί είχε φυγαδευτεί στο εξωτερικό όπως γράφω εδώ

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Hackaday, απ' όσα γνωρίζω οι Γερμανοί, ως ηττημένοι του Α' Παγκοσμίου, δεν έπαιξαν ούτε μπορούσαν να παίξουν κάποιο ρόλο στη μικρασιατική καταστροφή.
Βέβαια, πριν τον πόλεμο και κατά τη διάρκειά του, ενίσχυαν με κάθε τρόπο τη σύμμαχό τους Τουρκία. Και, επιπλέον, εκπαίδευαν και τους Τούρκους αξιωματικούς...

athinovio, αν τα "ευρωπαϊκά πακέτα" δεν είχαν κατασπαταληθεί, ενδεχομένως οι αρνητικές συνέπειες της συμμετοχής μας στην Ε.Ε. να ήταν μικρότερες. Ίσως και να ήμασταν και κερδισμένοι, αν κατορθώναμε να καταστούμε ανταγωνιστικοί σε κάποιους τομείς όπως τουρισμός, γεωργία, κτηνοτροφία, τεχνολογία κλπ
Το πολιτικό μας σύστημα ήταν ανέκαθεν "κλεπτοκρατικό"!
Αυτό, ουσιαστικά, συνιστά "εθνική προδοσία", αλλά δεν θα χρησιμοποιήσω αυτή την έκφραση γιατί τέτοιες συμπεριφορές αποτελούν παράδοση του ελλνικού λαού.
Να θυμίσω πως ο Θεμιστοκλής "μήδισε", πως ήρωες του 1821 (Καραϊσκάκης, Αντρούτσος κλπ) τα είχαν κάνει σε κάποια φάση "καπάκια" με τους Τούρκους κλπ

Αθεόφοβε, μου κάνει εντύπωση η φράση του καθηγητή Μαγκλιβέρα "Όταν οι Γερμανοί μπήκαν στην Αθήνα το 1941, φαίνεται πως δεν βρήκαν κρατικό χρυσό".
Τι θα πει "φαίνεται"; Δεν είναι σίγουρο;
Πάντως, είναι σίγουρο πως οι Γερμανοί άρπαξαν τον "ιδιωτικό χρυσό" που φυλαγόταν σε τραπεζικές θυρίδες και συνυπολογιζόταν στα συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας.
Αλλά και ο "κρατικός χρυσός" της εποχής εκείνης σήμερα βρίσκεται στην Φραγκφούρτη!
Αν τον πήραν οι ίδιοι το 1941 ή τους "τον δώσαμε" εμείς το 1944 δεν έχει καμία ουσιαστική συμασία!
Το αποτέλεσμα είναι πως δεν βρίσκεται στη χώρα μας αλλά στη Γερμανία...

habilis είπε...

Oι Γερμανοί , οι Γάλλοι ,οι Αμερικάνοι και κάθε κράτος λογικό είναι να κοιτάει τα συμφέροντά του όπου γής.
Εμείς τι κάναμε ?

mahler76 είπε...

καλά οκ τα της ιστορίας. Το ότι 20 χρόνια τρώμε τα κλεμμένα της Ευρώπης είναι το θέμα και τώρα πρέπει να πληρώσουμε. Μακάρι να πιέσουν τον ΓΑΠ λόγω της οικονομικής κατάστασης να κλείσει και όλα τα "εθνικά" θέματα να τελειώνουμε με τις χαζομάρες που μας κρατάνε δέσμιους τόσα χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Ναι για όλα τα δεινά της Ελλάδας οι Γερμανοί φταίνε. Εμείς καθόλου.
Τι ωραία που τα λέμε κάθε φορά που τα άπλυτα μας βγαίνουν στη φόρα.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΟΒΕΡΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.ΜΠΗΚΕ Η ΑΝΟΙΞΗ :)))

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Πρωτόγονε, τελικά το μεγάλο πρόβλημά μας είμαστε "εμείς"!

Μαλεράκο, τα κοινοτικά λεφτά ούτως ή άλλως προορίζονταν για την Ελλάδα!
Άρα, τόσα χρόνια δεν κλέβαμε τους Ευρωπαίους, αλλά τους εαυτούς μας!
Εδώ είναι η τραγωδία και το έγκλημα.
Αντί να εκμεταλλευόμασταν τα δις για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής μας, τα κάναμε αμάξια και τα τρώγαμε στα κωλόμπαρα!

Απόγονε, δεν λέμε πως για όλα φταίνε οι ξένοι.
Αν εξαιρέσεις την Γερμανική κατοχή, για την οποία δεν ευθυνόμαστε, σε όλες τις άλλες συμφορές μας, εμείς ήμασταν οι βασικοί υπεύθυνοι.
Γι' αυτό και ξεκίνησα το ποστάκι με τον τρόπο που είδες...

Σκρουτζάκο, καλό μήνα σε σένα και σ' όλους τους φίλους!

takis είπε...

Η ανάλυση σου είναι σαν ανάγνωσμα ΝΟΡΑΣ...καταραμένη απλοποίηση...

Εχεις και το ΙΝΚΑ σήμερα που καλεί σε μποϋκοτάζ των Γερμανικών προϊόντων...
και οι άλλες αηδίες περί πολεμικών αποζημιώσεων....

Ρε δεν πάμε καλά..
αντί να κάτσουμε κάτω να φτιάξουμε τα πράγματα ψάχνουμε για τα λάθη των άλλων.. και δεν μας φτάνει αυτό, αλλά ανασκαλεύουμε και την ιστορία...

Πάρτο ξανά χαμπάρι, εμείς φταίμε και κανείς άλλος.
Αρα εμείς πρέπει να τα διορθώσουμε όλα.
Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση και μην πέφτεις και εσύ στο ίδιο λούκι...
εσύ είσαι σοβαρός..ειδικά απο τον καιρό που επικοινωνείς μαζί μου...

ΥΓ. Αυτή η Μαλαισιανή γιατί μου έγινε έμμονη ιδέα?

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Άποψή μου είναι ότι η ένταξη "φτωχών" χωρών σε μεγάλες Ενώσεις, ουσιαστικά υπονομεύει το μέλλον τους, και οδηγεί μοιραία στην εξάρτηση και στην οριστική τους υποταγή στους ισχυρούς των Ενώσεων, μέσω τοων υπερβολικών χρεών. Η περίπτωση της Ελλάδας και των άλλων που ακολουθούν είναι η απόδειξη..

Δε θα μιλήσω για τους Καραμαναλήδες, ούτε για το Σημίτη. Θα πω μόνο ότι ο Αντρέας έπρεπε το 81, να τραβήξει τη χώρα έξω από την ΕΟΚ, όπως και το πίστευε. Επεσε όμως κι αυτός στην παγίδα των επιδοτήσεων και των χρεών.

Τώρα, η λύση , εάν υπάρχει, βρίσκεται σ εμάς τους ίδιους. Το επαναλαμβάνω: αγοράζουμε, καταναλώνουμε, ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, ιδίως αγροτοκτηνοτροφικά. Made in Greece!!!

KitsosMitsos είπε...

Το μόνο που ξέρω είναι ότι οι Γερμανοί είναι φίλοι μας...
Καλημέρα!

BUTTERFLY είπε...

Καλημερα! Εξαιρετικη αναρτηση! Η απαντηση σε οσους θεωρουν οτι ΟΚ καλα κανουν οι Γερμανοι και μας λοιδωρουν, ενω στην ουσια θα επρεπε να κανουν τουμπεκι...Αλλα, οταν εχεις τετοια ζωα πολιτικους και τοσο ανιστορητους πολιτες τι περιμενεις;
Θα διαφωνησω με τον Τακη. Βεβαια, φταιμε εμεις για τα χαλια μας, αλλα ειναι τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ χαλια, δεν κλεψαμε απο κανεναν αλλο, τη δικη μας χωρα και οικονομια καναμε σκατα! Οποτε, ειναι λογικο να εγειρονται θεματα αποζημιωσεων. Οταν μια επιχειρηση πνιγεται και ταυτοχρονα μια αλλη επιχειρηση πιο υγειης της χρωσταει ενα σκασμο λεφτα, προφανως και η πρωτη της κινηση θα ειναι να ζητησει τα χρωστουμενα για να πληρωσει τα δικα της χρεη! Που ειναι το μεμπτο; Αλλα φυσικα, δεν τιθεται τετοιο θεμα, γιατι οι πολιτικοι μας δεν τολμανε, δεν εχουν βουληση η ισως εξυπηρετουν συμφεροντα αλλα και οχι της χωρας μας...
Συμφωνω απολυτα με τον Ορεινο και προσπαθω να το κανω καθε μερα πραξη αυτο εδω και χρονια, να αγοραζω δηλαδη ντοπια προϊοντα κι ας ειναι λιγι πιο ακριβα, να στηριζω τη δικη μας παραγωγη και οικονομια!
Καλημερα Ασκαρουλη και καλο μηνα!

takis είπε...

BUTTERFLY, ΟΡΕΙΝΟΣ

Νομίζω απλοποιήτε επικίνδυνα τα πράγματα.
Αγνοείτε ή παραλείπετε το γεγονός οτι ζούμε σε αλληλοεξαρτώμενες οικονομίες.
Αυτό και μόνο τα λέει όλα αν θέλετε να δούμε τα πράγματα στα σοβαρά.
Πχ ο Πορτογάλος ελεγκτής της Κομισιόν έθεσε προχθές το ερώτημα ,στους Γεν.Γραμματείς 4-5 Υπουργείων, που πήγαν τα λεφτά του προγράμματος 2007-2013.
Απάντηση δεν πήρε, απ'οτι ξέρω.

Εμένα σαν πολίτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης πρώτα και της Ελλάδας δεύτερον, με ενδιαφέρει να δωθεί σαφή απάντηση.
Ναι, είμαι με το μέρος των ελεγκτών!
Ας απαντήσουμε και μετά προχωράμε σε αναλύσεις του τύπου "ποιός φταίει"...

Τα υπόλοιπα, περί μποϋκοτάζ και εξόδου απο ΕΕ (η ΕΟΚ στο παρελθόν) δεν τα σχολιάζω γιατί ξέρω οτι τα λέτε με καλές προθέσεις..και δεν υπάρχει λόγος να χαλάσουμε τις καρδιές μας.

Ταχυδρόμος! είπε...

Καλά δεν είμασταν και αθώα παιδάκια..

BUTTERFLY είπε...

Εγω δεν μιλησα ουτε για μποϋκοταζ ουτε για εξοδο απο την ΕΕ. Θεωρω υποχρεωση καθε πολιτη να στηριζει πρωτα τα προϊοντα της χωρας του και μονο αν δεν υπαρχουν να παιρνει εισαγομενα. Εχουμε καταντησει να εισαγουμε πατατες και κρεμμυδια, τη στιγμη που τονοι απο τη δικη μας παραγωγη πανε χαμενοι! Χωρια τα κρεατα και τα γαλακτοκομικα...
Κι εγω ειμαι με το μερος των ελεγκτων, η σταση των Γερμανων ομως ειναι και παραμενει απαραδεκτη!
Εγω ειμαι πρωτα πολιτης της Ελλαδας και μετα της ΕΕ. Σαφη απαντηση θελω οπωσδηποτε, αλλα θελω και τιμωρια! Γιατι ακριβως οπως ειπε ο Ασκαρ, τους εαυτους μας κλεψαμε, σαν πολιτη της Ελλαδας με ενδιαφερει 1000 φορες περισσοτερο που πηγαν τα χρηματα απο οτι σαν πολιτη της ΕΕ!

takis είπε...

BUTTERFLY

Γενικώς δεν διαφωνώ, αλλά..
προσοχή , δεν μου αρέσουν οι γενικεύσεις όπως "η στάση των Γερμανών"...
επειδή βγήκαν 2-5 φυλλάδες και βρίζουν ?
υπάρχουν πολλοί σοβαρότεροι στην Γερμανία, Βλ και το λινκ http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1782964,
που έχουν διαφορετική άποψη.
Προσωπικά δέχομαι την άποψη των ψύχραιμων φωνών και οχι τις κραυγές των καιροσκόπων τυχοδιώκτων που υπάρχουν και στις δύο χώρες (αλλά και παντού).

Να βρεθούν λοιπόν οι κλέφτες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Μοναδική ευκαιρία του κυβερνώντος κόμματος να το κάνει πράξη.
Θα το κάνει ?

Οταν αρχίσουμε να αισθανόμαστε πρώτα πολίτες της Ευρώπης τότε θα είναι ,κατά την γνώμη μου,πιο εύκολο να κατανοήσουμε και να αποδεχθούμε δύσκολες αλήθειες.

κατ'άλλα, απο την μικρή κουβέντα εδώ αλλά απο και τα υπόλοιπα σχόλια φαίνεται πόσο ο τόπος εχει ανάγκη απο εξυγίανση...και δεν πειράζει αν αισθάνεσαι πρώτα Ελληνίδα και μετά Ευρωπαία!
στην ουσία δεν υπάρχει διαφορά...

ΥΓ Εννοείται οτι το μποϋκοτάζ δεν αναφερόταν σε σένα αλλά στο ΙΝΚΑ που, κατά την γνώμη μου,βιάστηκε πολύ.
Η δε (ηρωϊκή!) έξοδος απο ΕΕ αφορά τον ΟΡΕΙΝΟ!
Σόρρυ για την παρανόηση αλλά δεν είμαι και τεχνίτης του λόγου!

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Εγώ είπα να μην είχαμε μπει εξ αρχής. Αλλά είναι μεγάλη κουβέντα και βέβαια κατόπιν εορτής - "ακαδημαϊκού" ενδιαφέροντος. Τώρα πρέπει να χορέψουμε, και τα νταούλια τα βαράνε άλλοι. Απλά Τάκη εγώ προτιμώ να χορεύω την Καραγκούνα και όχι τα ευρωπαϊκά..
Κάποιοι άλλοι δε θέλουν να χορεύουν καθόλου αλλά προτιμούν να ξεκοκκαλίζουν ότι κοψίδι βρεθεί μπροστά τους. Αυτούς πρέπει να μαζέψουμε..

BUTTERFLY είπε...

Τελικα στο κυριοτερο συμφωνουμε ολοι: πρεπει να τιμωρηθουν τα λαμογια και οι κλεφτες!
Αλλα το ζητημα παραμενει ενα: τι θα κανουμε εμεις για αυτο;;;;;ΟΕΟ;;;

Βάσσια είπε...

Πολύ ωραία σύνθεση γεγονότων.
Για μένα όμως ένα είναι το ζητούμενο.
Όχι τι έκαναν ή κάνουν οι Γερμανοί, αλλά τι κάναμε και θα κάνουμε εμείς.

Δεν πρέπει κάποια στιγμή να διδαχθούμε και οι ίδιοι από την ιστορίας μας, αντί να ζητάμε μόνο να διδάσκονται οι άλλοι;

Και κλείνω με ευχή, να έχεις ένα καλό μήνα Ασκαρ.
:-)

Dinos-Art είπε...

Πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα ανάρτηση, αλληλουχία γεγονότων, καθώς και τα σχόλια όλων των φίλων.
Πιστεύω ότι, όλη αυτή η ιστορία θα μας αφυπνίσει και θα πάμε προς το καλύτερο.
Αγαπητέ φίλε Ασκαρδαμυκτί, βλέπω ότι κατάγεσαι από Ευρυτανία (κάπου αναφέρεις Φραγκίστα). Δεν ξέρω που μένεις τώρα. Αλλά και οι δικές μου ρίζες, από τη μεριά του πατέρα μου, είναι από εκεί (Στένωμα Καρπενησίου) αλλά εγώ είμαι γέννημα θρέμα Θεσσαλονίκης. Αν ανατρέξεις στην ιστοσελίδα μου, θα βρεις κάποιες αναρτήσεις που έκανα για τις ρίζες του πατέρα μου.
Καλό απόγευμα, μήνα και άνοιξη.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ντίνο, καλώς βρεθήκαμε, λοιπόν, τα πατριωτάκια!
Εγώ είμαι Ευρυτάν και από τους δύο γονείς!
Κι έζησα 10 χρόνια στο Καρπενήσι...
Έβγαλα το "ένδοξο" 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου, το επονομαζόμενο και "γύφτικο", γιατί σε αυτό υπάγονται οι φτωχογειτονιές της πόλεις!
(μη βλέπεις τώρα που το Καρπενήσι έγινε "Αράχωβα"! Τότε είχε και τον ... γυφτομαχαλά του!
Επί τουρκοκρατίας το Καρπενήσι, λόγω τον πολλών γύφτων, λεγόταν και "γυφτοχώρι", όπως η Σαλονίκη λεγόταν "εβραιούπολη" και η Αθήνα "αρβανιτοχώρι"...

Παιδιά, εύχομαι σε όλους καλό μήνα.
Ειλικρινά, έχω πολύ στενοχωρεθεί με τα χάλια της χώρας μας και δεν έχω διάθεση να συμμετάσχω στο διάλογο...

Να φανταστείς, Τάκη, ακόμα και την Μαλαισιανή άφησα "απότιστη"!
Είδες τι κάνει η οικονομική κρίση;

Dinos-Art είπε...

Φίλε μου πολύ ενδιαφέροντα όλα όσα μου λες για το Καρπενήσι και τα παντρεύω με τις ιστορίες που μου έλεγε η γιαγιά μου μικρό. Αν ανατρέξεις στην ιστοσελίδα μου παλιά, θα δεις μία ανάρτηση που έχω κάνει για το Δημοτικό Σχολείο Στενώματος εν έτει 1937.
Καλό βράδυ.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δε θα διαφωνήσω πουθενά. Το θέμα είναι ότι η ΕΕ συγκροτήθηκε εν αγνοία των πολιτών της. Όλοι έπαιζαν στη μονοδιάσταση ρητορεία μόνο των θετικών ή μόνο των αρνητικών. Προτάσεις λογικές δεν ακούγονταν. Και σε όλα αυτά όλες εκείνες οι επιδοτήσεις που σπαταλήθηκαν. Γιατί, τελικά, συζήτηση σοβαρή για την Ευρώπη δεν κάναμε ποτέ.