Τρίτη, Φεβρουαρίου 23

Αύριο, όλοι στην Απεργία!

Στο πλευρό της κυβέρνησης
κόντρα στα σχέδια των διεθνών κερδοσκόπων
και των "πόντιων πιλάτων" των Βρυξελλών.
Οι εργαζόμενοι παλεύουν για δικαιώματα
κι όχι για προνόμια.
Οφείλουν, όμως, κι αυτοί
να συμβάλλουν περισσότερο στην ανταγωνιστικότητα
της εθνικής μας οικονομίας...


21 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Καλησπερα!
Τωρα πιστευεις πραγματικα οτι αυτη η απεργια θα εχει συμμετοχη απο ιδ. υπαλληλους; Πιστευεις οτι δεν θα καπελωθει; Πιστευεις οτι οσοι κατεβαινουν κατεβαινουν για να σταθουν στο πλευρο της κυβερνησης;
Εγω παλι πιστευω τα ακριβως αντιθετα. Πιστευω οτι οι ιδιωτικοι υπαλληλοι, οπως και οι ελευθεροι επαγγελματιες που τρεχουν νυχθημερον για τα προς το ζειν, σε ελαχιστο ποσοστο θα συμμετεχουν(με), οτι η πορεια και η απεργια θα καπελωθει απο διαφορους "συνδικαλιστες" κι "εργατοπατερες" και οτι καμια στηριξη δεν θα παρασχουν ολοι αυτοι σε καμια κυβερνηση...
Και γιατι να το κανουν αλλωστε; Στο ειπα κι εχθες, αν ξεκινουσαν απο τα μουτρα τους την απονομη δικαιοσυνης και τις περικοπες, ολος ο λαος θα ηταν πλαϊ τους...τωρα γιατι;;;
Επιπλεον, αν εχει καποιο νοημα η οποιαδηποτε απεργια, ειναι οταν ειναι συνεχης, οταν παραλυσουν τα παντα, οταν κατασκηνωσουμε ολοι εξω απο τη βουλη και δεν αφησουμε κανεναν να βγει, αν δε βρουν τη λυση...Τωρα με μια μερα, σορυ, δεν πιστευω οτι εχει κανεναν νοημα...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Χριστινάκι:
α) οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα φυσκιά και δεν θα απεργήσουν στη συντρηπτική του πλειοψηφία. Δεν έχουν την πολιτέλεια ούτε το μεροκάματο να χάσουν, ούτε στο μάτι της εργοδοσίας να μπουν... Γνωστά πράγματα. Ζούμε σε αντιηρωϊκές εποχές, καμία σχέση με το τραγουδάκι που λέει "κάλιο να πάμε όλοι μετανάστες"!
β)σίγουρα κάποια θα προσπαθήσουν να καπελώσουν κι αυτή την απεργία. Οι γνωστοί "επαγγελματίες συνδικαλιστές"... Σίγουρα, επίσης, θα επιχειρήσουν κάποιοι να δώσουν αντικυβερνητικό χαρακτήρα στην απεργία. Ποια είναι όμως η αλήθεια;
γ) το πρόβλημα δεν είναι η κυβερνητική πολιτική. Ο Γιώργος μόλις ανέλαβε την εξουσία διέθετε εξαετές σχέδιο επιστροφής στη "δημοσιονομική σταθερότητα".
Δέχθηκε καταιγισμό πυρών απ' τις "δυνάμεις της αγοράς". Υποχώρησε, και εκεί γύρω στα Χριστούγεννα κατέληξε σε συμφωνία με τις Βρυξέλλες για "τετραετές πρόγραμμα σταθερότητας". Νέες επιθέσεις των κερδοσκόπων και μη πολιτική στήριξη των Βρυξελλών μάς έφεραν στο τελευταίο "τριετές πρόγραμμα"!
Ε, πώς να το κάνουμε; Η Ελλάδα, με αρνητική ανάπτυξη και έλλειμμα ανταγωνιστικότητας, δεν μπορεί να πετύχει τον στόχο αυτόν...
δ) πιστεύω πως σε τελική ανάλυση η απεργία βοηθάει την κυβέρνηση. Την ενισχύει στην πρόσπάθειά της να πείσει τους διεθνείς οικονομικούς παράγοντες πως αν χαθεί η συναίνεση της ελληνικής κοινωνίας, το "πρόγραμμα σταθερότητας" δεν μπορεί να εφαρμοστεί! Και δεν μπορούν να πουν "σκασίλα μας". Αν η Ελλάδα βουλιάξει θα υποστεί τεράστιο πλήγμα και το ευρώ! Κι αυτό οι Γαλλο-γερμανοί δεν το θέλουν...
ε) τελικό συμπέρασμα: μακροχρόνιοι απεργιακοί αγώνες τούτη τη στιγμή δεν χρειάζονται. Η 24ωρη απεργία ΓΕΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είναι αρκετή να στείλει το μήνυμα εκεί που πρέπει!
Ελπίζουμε η κυβέρνηση να το αξιοποιήσει ανάλογα...

ZouZouna είπε...

Aπεργήστε εσείς, κι εμείς εδώ είμαστε, στο μετερίζι.
Βρε Ευρώπη θα γινουμε, πάρτο είδηση. Ναι ναι, θα βοηθήσει η απεργία την κυβέρνηση. Μμμμ σώθηκε!
Να δω όταν της το γυρίσουν πίσω το μήνυμα (της ΓΕΣΕΕ ΑΔΕΔΥ), που θα το βάλει...

Ευρώπη θα γίνουμε, πάρτο απόφαση και ο δρόμος για την μετανάστευση ανοικτός. Ο τελευταίος να κλείσει και την πόρτα !

την καλησπέρα μου !
υ.γ. για το εξηλαστήριο θύμα "Γιωργάκης" έχεις ακούσει τίποτα?

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ζουζούνα, κάποιοι θέλουν να δουν τον Γιώργο να γίνεται "ο Τρικούπης του 21ου αιώνα"... δηλ. να πει το "δυστυχώς επτωχεύσαμεν"!
Αλλά ο Γιωργάκης θα το πουλήσει ακριβά το μουστάκι του!

Η πλάκα είναι πως πριν μερικά χρόνια είχα κάνει μια πρόβλεψη: θα έρθει η μέρα που οι 'Ελληνες θα φεύγουν μετανάστες στην Αλβανία!
Ε... λοιπόν, κοντά είμαστε!
(εγώ είχα πάντα καλές σχέσεις με τους Αλβανούς και δεν θα με πολυκακομεταχειριστούν! Να δούμε εσείς οι ρατσιστές πώς θα τη βγάλετε καθαρή στο Ελμπασάν!)

ZouZouna είπε...

Ό Γιώργος, έχει ξένο διαβατήριο...
εγώ, μια αμπούλα υδροκυάνιο!

οσο για σένα... ααα, φίλε μου, να σε δω μπάτλερ στο Τίρανο κι ας αποθάνω.....

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ζουζουνίτσα, εγώ είμαι προσαρμοστικός και θα επιβιώσω!
Εδώ, ολόκληρη πανελλαδική απεργία (την αυριανή) την βάπτισα "φιλοκυβερνητική"!
Σκέτος Γκέμπελς ο δικός σου...

Meropi είπε...

Έχεις περίεργο χιούμορ Ασκάρ μου!!!!
Ε, όχι και φιλοκυβερνητική η απεργία! Χα χα χα!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Μεροπίτσα, έτσι θα πάει μπροστά η Ελλαδίτσα μας: "φιλολαϊκούς φόρους" εκείνοι, "φιλοκυβερνητικές απεργίες εμείς"!
χαχα

takis είπε...

Για όλα φταίνε οι Ευρωπαίοι(ειδικότερα οι Γαλλο Γερμανοί)..παλιότερα φταίγαν και οι Αμερικάνοι...
εσύ δεν ξέρω πότε το κατάλαβες...
τώρα που κουτσαίνει το παλιάλογο?
Ασε μας ρε με το παραμύθι...
"ο ξένος δάκτυλος","για όλα φταίνε οι άλλοι" κλπ.
Τελείωσε αυτό το παραμυθάκι.

Πάρτο χαμπάρι, στα δύσκολα δεν κάνουμε απεργίες.
Στα δύσκολα βρίσκουμε τρόπους να στηρίξουμε την προσπάθεια να σταθούμε στα πόδια μας και φυσικά να πιάσουμε για παραδειγματισμό κανέναν κλέφτη (και είναι πάρα πολλοί)
Οχι στην απεργία, οχι άλλο δούλεμα.
Δεν βοηθάει, ούτε ώρα για επαναστατική γυμναστική είναι.

Στηρίζω τον υπουργό Οικονομίας να βάλει στη φυλακή αυτούς που μας έφεραν εδώ.
Αν δεν μπορεί ή αν δεν θέλει να περάσει ο επόμενος που θέλει και μπορεί.

ΥΓ Βλέπω εφιάλτες τελευταία, οτι ψήφισα ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές χωρίς να το καταλάβω...

ΥΓ2 είναι και εκείνη η Μαλαισιανή που είπε οτι θα χτίσουμε ενα καλυβάκι και ύστερα εξαφανίστηκε...
με έχει εκνευρίσει και ο ΣΠΙΘΑΣ..

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Τάκη, μην μου τη βγαίνεις πασοκικά!
Μόλις πάω εγώ να κάνω λίγη κριτική στην κυβέρνηση, εσύ, τσούπ! "όχι στις
απεργίες", "στηρίζω τον υπουργό" και τα ρέστα...
Στην απεργία θα κατέβουμε, που να σκάσεις, γιατί είναι φιλοκυβερνητική!

όσο για την "Μαλαισιανή", σε ενημερώνω πως δεν είναι Μαλαισιάνή, αλλά "μοίαζει με Μαλαισιανή"!
Γκέγκε;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Τελευταία πολιτικολογείς όλο και περισσότερο, βλέπω. Όντως όμως χρειάζεται μια πιο αριστερή προοπτική.

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Όντως η Απεργία να βγάλει μήνυμα άρνησης της κατεδάφισης της κοινωνίας και των πολιτικών και κοινωνικών κατακτήσεων. Οι Ταγοί του παγκόσμιου νεοφιλελευθερισμού πρέπει να πάρουν έστω ένα μικρό μάθημα. Υπάρχουν όμως κι άλλα μέσα, πιο αποτελεσματικά. Αναφέρω ένα:

Να κάνουμε μπουκοτάζ στα ξένα - εισαγόμενα προϊόντα και υπηρεσίες, στο βαθμό του δυνατού. Είναι ένα μήνυμα που πρέπει να περάσει από στόμα σε στόμα και να γίνει κυρίαρχη στάση της κοινωνίας μας. Αγοράζουμε ελληνικά προΙόντα - μένουμε ελλάδα!! Δεν είναι συμβατό να κάνω απεργία, να διαδηλώνω, και το Σάββατο να πηγαίνω στι ΙΚΕΑ, και στο Πράκτικερ!!!

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

..και βέβαια να κάνω διακοπές και ταξιδάκια αναψυχής στο εξωτερικό...

Βάσσια είπε...

Απεργώ (κυριολεκτικά) δεν έχω άδεια σήμερα, παρά την "οριζόντια" στάση μου.

Απεργώ όχι για μένα πια, αλλά για το γιο μου.

Καλημέρα Ασκαρ :-)

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Παιδιά, πέρα από την όποια πλάκα κάνουμε, και παρά τη δικαιολογημένη αγανάκτησή μας, πρέπει επιτέλους να δούμε τα πράγματα με καθαρή ματιά:
- "ανθέλληνες" στο εξωτερικό δεν υπάρχουν. Υπάρχουν, βέβαια, οι διεθνείς κερδοσκόποι που όπου βλέπουν αίμα ορμάνε, αλλά το τελευταίο που τους νοιάζει είναι αν είσαι Έλληνας, Ισπανός η Πορτογάλλος.
- η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μας προστάτεψε επαρκώς. Αλλά γιατί να το κάνει όταν έχουμε γίνει εντελώς αναξιόπιστοι και της δίναμε επί δεκαετία ψεύτηκα στοιχεία. Σίγουρα, οι αρχές των Βρυξελλών θα πρέπει να αναζητήσουν ευθύνε και των κοινοτικών οργάνων που έκαναν τα στραβά μάτια. Κι απ' ότι ακούω το θέματα παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
- οι Γερμανοί, ως λαός, πάντα ήταν λάτρεις του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και πνεύτος. Μπορεί τα γεοπολιτικά γερμανικά συμφέροντα να ταυτίζονταν περισσότερο μ' εκείνα της Τουρκίας ή της Βουλγαρίας, αλλά αυτό ποτέ δεν άλλαξε τις διαθέσεις του γερμανικού λαού για την Ελλάδα.
- μην πέφτουμε στην παγίδα του "καρατζαφερικού λαϊκίσμου" να βλέπουμε παντού εχθρούς. Ούτε οι Σουηδοί μας μισούν, ούτε οι Άγγλοι, ούτε κανείς δυτικός. Απλά, είναι όλοι αγανακτισμένοι (και με το δίκιο τους) για την στάση των ελληνικών κυβερνήσεων. Επίσης, δεν ανέχονται να βλέπουν τους Έλληνες να ζουν καλύτερα από κείνους με τα δικά τους λεφτά. Κάτι ανάλογο δεν κάνουμε κι εμείς με την Κύπρο; Δεν λέμε στα καφενεία πως "δεν μπορεί εμείς να καλύπτουμε στρατιωτικά τους Κύπριους πληρώνοντας δις σε εξοπλισμούς κι οι Κύπριοι να ζουν καλύτερα από μας";
- δε είναι λύση να μποϋκοτάρουμε τις ξένες αλυσίδες και προϊόντα της χώρας μας. Τα ΙΚΕΑ και τα Καρφούρ και τα πράκτικερ έδωσαν δουλειά σε εκατοντάδες Έλληνες, αποδίσουν φόρους, προσφέρουν φτηνά προϊόντα για τα λαϊκά στρώματα. Ούτε να κλειστούμε στα σύνορά μας. Οι Έλληνες ήταν πάντα κοσμοπολίτες. Κι όσες φορές κλείστηκαν στον εαυτό τους κι απομονώθηκαν, τότε μαράζωσαν.
Άλλωστε, η μόνη "βιομηχανία" της χώρας μας είναι ο τουρισμός. Φαντάζεστε να που και τα 5 εκατομ. Γερμανών και Άγγλων που κάθε χρόνο έρχονται στη χώρα πως "σταματάμε κι εμείς να κάνουμε διακοπές στην Ελλάδα";
- η λύση είναι να κοιτάξουμε τα δικά μας λάθη. Να τιμωρήσουμε σκληρά όσους πολιτικούς μας έφεραν στην άθλια αυτή κατάσταση. Και μιλάω από την Χούντα, που πρώτη αυτή χάρισε αγροτικά δάνεια, έδινε προνόμια σε συντεχνίες κι επέτρεπε την προκλητικά αυθαίρετη δόμηση, τον Καραμανλή με την "τρελές" κρατικοποιήσεις των πάντων, τον Παπανδρέου που μοίραζε συντάξεις αγροτικές και "εθνιής αντίστασης" στους πάντες, στον Μητσοτάκη που κυριολεκτικά λεηλάτησε το κράτος, τον Σημίτη που δίστασε να πάρει μέτρα για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και, φυσικά, τον Καραμανλή που κεχαρβάλωσε τα πάντα!
- τέλος, να δούμε και τις δικές μας ευθύνες, που θέλουμε να πληρωνόμαστε χωρίς να δουλεύουμε!
Γουστάρουμε να πάρουμε πτυχία άκοπα, να διοριστούμε στο δημόσιο για να συνεχίσουμε το καθισιό και να πάρουμε παχυλή σύνταξη στα 55!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Την καλημέρα μου στον Δείμο, στον Ορεινό και στη Βάσσια!

takis είπε...

Eρχεσαι στα λόγια μου..

ο εφιάλτης μου τώρα παίρνει την μορφή της συμφωνίας μαζί σου...

Προς το παρόν θα διαφωνήσω για την "μαλαισιανή"...
μήπως ήταν ταϋλανδή ? εσένα σε έχω ικανό να μπερδέψεις την Αφρικάνα με καμιά ξανθιά Σουηδή..

Ταχυδρόμος! είπε...

Α(μ)περγία! Παοκτσής απεργός..

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Τάκη, αν συμφωνείς μαζί μου πρέπει ν' αρχίσω να ψάχνομαι πού έχω λάθος!

Ταχυδρόμε, η Σαλονίκη ζει μέρες 1985...

hackaday είπε...

Να κάνω απεργία στο πλευρό των δημοσίων υπαλλήλων την ώρα που είμαι άνεργος; Ευχαριστώ δε θα πάρω. Βγήκε ποτέ κανένας βολεμμένος να φωνάξει για μένα;

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Φίλε έχεις απόλυτο δίκιο.
Όταν μια κοινωνία "σαλαμοποιείται" και ο καθένας κοιτάει την πάρτι του, κάποια στιγμή θα μετατραπεί σε ζούγκλα! Δεν γίνεται αλλιώς...
Πότε οι "βολεμένοι" σκέφτηκαν τους άνεργους και προθυμοποιήθηκαν να κάνουν "λίγο χώρο" να βολευτούν κι αυτοί λίγο;