Τρίτη, Δεκεμβρίου 1

Καλοπροαίρετη και κριτική στήριξη στην κυβέρνηση για να μην βραχυκυκλώσει!

Τα οικονομικά χάλια της χώρας μας τα ξέρουμε όλοι: χρέη, ελλείμματα, αρνητική ανάπτυξη, ανεργία, ακάλυπτες επιταγές, καταρρέοντα ασφαλιστικά ταμεία...
Η Ε.Ε. πιέζει για περικοπές δαπανών και μόνιμη αύξηση εσόδων. Στις Βρυξέλλες έπαθαν παράκρουση μόλις άκουσαν πως στη χρεοκοπημένη Ελλάδα μοιράζονται "επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης" (αυτά που η εδώ "Αριστερά" χαρακτηρίζει "ψίχουλα"!)...
"Στα χάλια που είστε", μας λένε, "μόνο μια λύση υπάρχει: να μιμηθείτε τις Βαλτικές χώρες που κλείνουν κρατικά νοσοκομεία, την Ιρλανδία που μειώνει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10% και την Ουγγαρία που απολύει εργαζομένους στο δημόσιο! Κι αν δεν σας αρέσει, ιδού η έξοδος, πάτε να κάνετε παρέα με την Αλβανία, την Μποτσουάνα, την Ακτή Ελεφαντόδοντου και τη μαυρούκα που συνόδευε τον Τσίπρα στο Προεδρικό"...
Κι έρχονται καπάκι και οι "διεθνείς πιστωτές"! Απαιτούν αποκρατικοποιήσεις, περικοπή κοινωνικών παροχών, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων, συντάξεις στα 70... Κι αν δεν γουστάρουμε, μας αυξάνουν τα επιτόκια δανεισμού και μας στέλνουν μια ώρα νωρίτερα στη χρεοκοπία!
Κι από πάνω σκάνε μύτη κάτι παλαιοπασόκοι, και απαιτούν διορισμούς, αργομισθίες, οφίτσια και "μέρισμα εξουσίας"! Κι αν δεν τους κάνουν το χατήρι, απειλούν κι αυτοί με τη δική τους επανάσταση...
Η Δεξιά αντιπολίτευση θα αργήσει πολύ να ξεπεράσει τις εσωτερικές της αντιθέσεις, άσε που πρέπει να περάσουν αρκετά χρόνια για να ξεχαστούν τα κατορθώματα της "καραμανλικής διακυβέρνησης".
Τα δύο κόμματα της "Αριστεράς" έχουν υιοθετήσει την αδιέξοδη "κινηματική λογική". Προσπαθούν να οδηγήσουν την οικονομία της χώρας και το ασφαλιστικό σύστημα στα όρια της αντοχής τους, ελπίζοντας πως θα καταρρεύσουν για να επωφεληθούν τα ίδια πολιτικά, αδιαφορώντας για το κοινωνικό κόστος. Γι' αυτό κι έχουν γίνει τόσο αναξιόπιστα που κανείς δεν τους παίρνει στα σοβαρά...
Μέσα σ' αυτό το μπάχαλο, μόνος σύμμαχος της κυβέρνησης παραμένει η ελληνική κοινωνία. Οι πολίτες κατανοούν την ανάγκη λήψης σκληρών μέτρων. Πως όλοι πρέπει να συμβάλουμε για να μην βουλιάξει η χώρα. Αλλά ο καθένας ανάλογα με τις δυνάμεις του!
Τις πρώτες 50 μέρες της νέας κυβέρνησης και στραβοπατήματα έγιναν και παλινωδίες υπήρξαν και αδικαιολόγητοι αιφνιδιασμοί και ολιγωρίες και πολλά είπα-ξείπα μάς έκαναν να σηκώσουμε με θυμό το αριστερό μας φρύδι.
Όμως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να έχει την στήριξη ή, έστω, την ανοχή της κοινής γνώμης για όσο διάστημα:
α) τα μέτρα που θα παίρνει θα κρίνονται κοινωνικά δίκαια, και στην πορεία θα αποδεικνύονται αποτελεσματικά
β) τα μέλη και στελέχη της κυβέρνηση δεν θα μας προκαλέσουν με σκάνδαλα και αλαζονικές συμπεριφορές.

15 σχόλια:

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Καλό μήνα σας εύχομαι, και να 'χουμε όλοι έναν καλό χειμώνα...
Αν και το κόβω λίγο δύσκολο...

Ταχυδρόμος! είπε...

Θέλει θάρρος και αντριωσύνη η ελευθερία Άσκα! Καλό μήνα!

BUTTERFLY είπε...

Καλο μηνα και καλο χειμωνα!
Ακουσα καπου για περικοπες στα εξοδα των βουλευτων κατα 1,5%. Δεν λεω, καλη η κινηση, αλλα πιστευω πως το ποσοστο ειναι ελαχιστο.
Πολλοι λενε πως αν περικοπουν πολυ τα εξοδα, θα μειωθει το κυρος μας στο εξωτερικο...ας γελασω! Ποιο κυρος, ωρε; Το ανυπαρκτο; Που εχουμε γινει ο περιγελος της Ευρωπης!
Αν ομως εχει τα κοτσια ο πρωθυπουργος και βγει και πει "παιδια, σκατα κι αποσκατα ειναι τα πραγματα, θα φτυσουμε αιμα ολοι και πρωτοι εμεις, που μειωνω τις αποδοχες μας και τα εξοδα "παραστασης" κατα 20%", τοτε να δεις στηριξη και υπομονη που θα κανει ο λαος!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Αμ δεν θέλει, Ταχυδρόμε;

Χριστινούλα, δύο είναι οι προϋποθέσεις για την αποδοχή των σκληρών μέτρων:
α) πληρώνουμε όλοι
β) πληρώνει ο καθένας ανάλογα με τις δυνάμεις του.

BUTTERFLY είπε...

Μα αυτο ακριβως λεω κι εγω! Δεν μπορει τα ορια συνταξιοδοτησης πχ να αυξηθουν και οι κυριοι να παιρνουν συνταξη μετα απο 8 χρονια! Ουτε να μην εχουμε λεφτα για συνταξεις, αλλα για τα κινητα τους τηλεφωνα να εχουμε!!!
Θελει κοτσια για να γινουν οι περικοπες που πραγματικα πρεπει και θελει και ωμη ειλικρινεια προς καθε κατευθυνση!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Δεν μπορεις να πεις όμως, κουκλος ο Γιωργάκης

takis είπε...

Σαν το μέγα ιεροεξεταστήριο έγινε το μπλόγκ σου....
εγω τι να κάνω ? να πάω να μαζέψω ξύλα για τη φωτιά ?

γιατί σίγουρα κάποιους θα κάψουμε..μου μυρίζει αίμα και καμένη σάρκα..

ΥΓ Τελικά ποιός είναι πιο όμορφος ο Γιώργος ή ο Αντώνης?
Για το ποιό "χαρούμενος" ξέρουμε, για το ποιό "χαζοχαρούμενο" ίσως είμαστε και βέβαιοι...

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Η συναίνεση είναι μονόδρομος και για τον Σαμαρά. Η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να μην αφήνει πολλά "μπόσικα".

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Παιδιά, κάνω ένα τάιμ άουτ για να σας μεταφέρω νεότερα απ' το νεοδημοκρατικό εκλογικό θίασο:
τελικά, οι διπλοψηφίσαντες υπολογίζονται γύρω στις 100.000.
Οι περισσότεροι είναι οπαδοί της Ντόρας.
Το πραγματικό ποσοστό του Σαμαρά είναι 49,14% Έπεσε όμως μαγείρεμα για να βγει λίγο παραπάνω.
Τους συνέφερε και τους δύο: ο Σαμαράς ήθελε να τελειώνει μια ώρα αρχίτερα κι η Ντόρα ήξερε πως αν πήγαιναν σε β' γύρω, δεν θα έπαιρνε ούτε 25%!

habilis είπε...

O ασθενής είναι βαριά άρρωστος .
Τι να πρωτοπιάσεις και τι να αφήσεις ?
Τα πρώτα δείγματα πάντως μου φαίνοντε καλλά.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Πριν απαντήσω στα σχολιάκια σας, θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Υπουργό Παπακωνσταντίνου που χθες εκπρόσωπησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα της χώρας μας και πέτυχε απόλυτα τους στόχους του, διαψεύδοντας τους επαγγελματίες "καταστροφολόγους, γκρινιάρηδες, μίζερους"...

Catherine είπε...

Για κάποιο λόγο, την πιστεύω αυτή την κυβέρνηση. Ίδωμεν.
Επίσης, ζούμε σ' ένα κράτος προνομιούχων τρωκτικών και ξεχάσαμε την σοφή ρήση: "Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού."
Καλό μήνα Ασκάρ!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Χριστίνα, στην κατάσταση που βρισκόμαστε, η κοινωνία δεν σηκώνει "προνομιούχες συντεχνίες" ούτε τζαπατζήδες, ούτε φοροφυγάδες εκ πεποιθήσεως.
Όποιος τολμήσει να πει "δεν πληρώνω, δεν παραιτούμαι απ' τα προκλητικά μου προνόμια", η ίδια η κοινωνία θα τον κατασπαράξει!
Γι' αυτό και η Εκκλησία έβαλε την ουρά κάτω απ' τα σκέλια και δέχτηκε να πληρώσει τον έκτακτο φόρο για τα ακίνητα...

Ρίκη, ο Γιώργος ήτακ κλασικός χίπης και κούκλος!
Στη φώτο μοιάζει και Κρητικός, έτσι;

Τάκη, η καμπάνα χτυπάει για τους "επαγγελματίες" μίζερους, γκρινιάρηδες και υπερασπιστές των συντεχνιακών προνομίων (αθλήματα στα οποία διαπρέπει, δυστυχώς, η ψευδοαριστερά μας).
Ο Σαμαράς δεν έχει "βαριά σκιά" αλλά μου είναι συμπαθής γιατί σκότωσε τη λερναία ύδρα του μητσοτακισμού!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ορεινέ, τον Σαμαρά δεν τον παίρνει ακόμα να έρθει σε ανοιχτή ρήξη με την κυβέρνηση.
Είναι τα σκάνδαλα της ΝουΔου σε εκκρεμότητα, ο κόσμος δεν ξεχνάει εύκολα ποιος διέλυσε το κράτος και την οικονομία, ο ίδιος δεν "το έχει" το σκληρό...
Πάντως το μητσοτακαίικο τον περιμένει στη γωνία! Ήδη, μέσω Καρατζαφέρη, του στήνουν την πρώτη παγίδα! Τον πιέζουν να πάμε σε νέες εκλογές την Άνοιξη, για να χάσει πανηγυρικά και να ξαναμπεί στο παιχνίδι η Ντορούλα...

Πωρτόγονε, νομίζω πως όσοι δεν είναι "πορωμένοι αντι-ΠΑΣΟΚ" αναγνωρίζουν πως η κυβέρνηση ξεκίνησε καλά.
Βέβαια, τα προβλήματα είναι τόσο μεγάλα και τόσο πολλά που έρχεται η ώρα που χάνεις τον μπούσουλα, θολώνεις και κάνεις ατσαλιές και λάθη...
Ελπίζουμε με τον καιρό να διορθωθούν κι όλες οι αρρυθμίες.

Κατερινούλα, πολύ χαρήκαμε που σε ξαναβλέπουμε!
Το σχολιάκι σου δείχνει πως είσαι καλοπροαίρετη απέναντη στην κυβέρνηση. Είσαι, δηλαδή, αυτό ακριβώς που χρειάζεται η κοινωνία μας. Όχι ανθώπους τυφλωμένους, που ό,τι κι αν κάνει μια κυβέρνηση είτε θα την χειροκροτούν είτε θα την γιουχάρουν άκριτα...
Πάντως, όλοι ελπίζουμε πως αρκετά πράγματα θα διορθωθούν στη δυσμοιρη Ελλαδίτσα μας.
Μου έλεγε σήμερα ένας καλοπροαίρετος Νεοδημοκράτης: "αν αποτύχει κι αυτή η κυβέρνηση, χαθήκαμε"...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Το πρωί συγχαρήκαμε τον Υπουργό Οικονομικών Παπακωνσταντίνου που κατάφερε να "γυρίσει" το αρνητικό για την Ελλάδα κλίμα στις Βρυξέλλες και στους διεθνείς οικονομικούς κύκλους.

Να συγχαρούμε και τον Γιώργο και για την μέχρι τώρα επιτυχή διεθνή του παρουσία. Είναι ο μόνος Έλληνας που μπορεί να συνομιλεί με τόση άνεση και να διαπραγματεύεται με τόση επιτυχία σε διεθνείς συναντήσεις και διαβούλια.
Το πιο πρόσφατο παράδειγμα, η Σύνοδος για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Μεταφέρω τη δήλωση του Γάλλου Υπουργού Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ:
"Ιδιαίτερα αποτελεσματικός και ουσιαστικός ήταν στη δουλειά του ο Γιώργος Παπανδρέου. Δεν διοργάνωσε απλώς μια διεθνή διάσκεψη αλλά προώθησε έναν ΟΑΣΕ που να λύνει προβλήματα"!
Η αλήθεια είναι πως μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο η Ελλάδα δεν ξανάχε πρωθυπουργό με τέτοια διεθνή ακτινοβολία και απήχηση.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο, π.χ., που ο Γιώργος κατάφερε να βάλει στην Ε.Ε. την Κύπρο, αλλάζοντας τη μέχρι τότε στάση των Ευρωπαίων "πρώτα λύνεται το κυπριακό και μετά μπαίνει η ενιαία Κύπρος στην Ε.Ε."!