Τρίτη, Ιουλίου 28

Ντροπή σου Καραμανλή, αίσχος σου Σαμαρά!



Η είδηση κάνει το γύρω του κόσμου. Με κυβερνητική εντολή λογοκρίθηκε άγρια το ενημερωτικό φιλμ του Κώστα Γαβρά που προβάλλεται στον προθάλαμο της γυάλινης αίθουσας με τα γλυπτά του Παρθενώνα στο νέο μουσείο της Ακρόπολης.
Στη σκηνή που κόπηκε βλέπουμε μερικούς βάνδαλους "παλαιοχριστιανούς" να καταστρέφουν τα γλυπτά που κοσμούσαν το αέτωμα του ναού θεωρώντας τα είδωλα και παραστάσεις ακολασίας.
Όλα τα διεθνή ηλεκτρονικά μέσα και έντυπα, και ιδίως τα γαλλικά, προβάλλουν με κάθε λεπτομέρεια το χρονικό της λογοκρισίας που, σημειωτέον, έγινε εν αγνοία του σκηνοθέτη! Κάνουν λόγο για "αναχρονιστικές αντιλήψεις της ελληνικής πολιτείας, η οποία προτάσσει τον ορθόδοξο καθωσπρεπισμό έναντι της ιστορικής αλήθειας"!
Κάποιοι πιο τολμηροί και είρωνες επισημαίνουν πως "οι θρησκόληπτοι που άλλοτε ακρωτηρίαζαν τα αγάλματα σήμερα επεμβαίνουν και κόβουν τις εικόνες"!

25 σχόλια:

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Μέσα στα εθνικά ξεφτυλίκια μας, έχουμε και κάτι ευχάριστο καλοκαιριάτικα: το χαρέμι ανανεώνεται με την κοχυλένια (πρώην, νυν και αεί Σουρλουλού) και την Ανάσα!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Ότι πει η εκκλησία, Ασκαρ!
Τάπαιξε ο Γαβράς!
Είμαστε πολιτισμένος λαός, όχι παίξε γέλασε..
Τα ψηφαλάκια, ξεφτιλίζουν τα πάντα.

Καλώς τα κορίτσια.!
Έγινα καλό παιδί και ήσυχο,
Θα κάτσω φρόνιμα και θα τα προσέχω, σαν κύριος.

mahler76 είπε...

χτυπάνε οι παπάδες το ντέφι και χορεύουν οι πολιτικοί. Αλήθεια το ΠΑΣΟΚ γιατί τα χώνει μόνο στην Κυβέρνηση και όχι στο παπαδαριό? φοβούνται κι αυτοί μην χάσουν κάνα ψηφουλάκι έτσι?

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Σπιθούμπα, όταν κάποιοι είναι εκ φύσεως ξεφτύλες, δεν περιμένουν να ξεφτυλιστούν "για τα ψηφαλάκια"!
Με τις δικές μου γυναίκες ρε μπαγάσα είσαι μελιστάλακτος και χαλαρός. Όταν έρχομαι κι εγώ να διεκδικήσω καμία δικιά σου, με προγκάς!

Μαλεράκο, το παπαδαριό κάνει τη δουλειά του και δεν μπορούμε να το κατηγορήσουμε γι' αυτό!
Οι ρασοφόροι θέλουν συγκυβέρνηση, και όσο θα τους περνάει, θα τους ανοίγει η όρεξη όλο και περισσότερο!
Συνεπώς, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση και πολύ καλά κάνει η αντιπολίτευση και επικεντρώνει σε αυτή την κριτική της!
Το ΠΑΣΟΚ είναι πολιτικό κόμμα και ως τέτοιο πρέπει να λειτουργεί. Όχι "μη κυβερνητική ακτιβιστική οργάνωση" που θα κάθεται να ξεκατινιάζεται με τον κάθε καλόγερο και αρχιμανδρίτη!
Εκτός κι αν κάτι τέτοιο εσένα θα σε συγκινούσε...

mahler76 είπε...

δεν είπα αυτό, η χλιαρή όμως αντίδραση του ΠΑΣΟΚ δείχνει πως κι αυτό θα χορεύει στο ντέφι των παπάδων όταν έρθει στην εξουσία.

Ταχυδρόμος! είπε...

Έχει για όλους γλυκά! Καλά τα λες, για ακόμα μία φορά η ορθόδοξη υποκρισία αρνείται την αλήθεια.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Μαλεράκο, το ΠΑΣΟΚ ήταν το μόνο κυβερνητικό κόμμα που ήρθε σε ρήξη με το παπαδαριό, και το πλήρωσε πολύ ακριβά αυτό, και το ξέρεις καλά!
Μην προσπαθείς τώρα να αντιστρέψεις την πραγματικότητα!
Αυτό, δεν σημαίνει βέβαια πως θα κηρύξει πόλεμο στην Εκκλησία, ούτε πως δεν θα συνεργαστεί με καλοπροαίρετους ανθρώπους όπως ο σημερινός αρχιεπίσκοπος.

Ταχυδρόμε, εμείς κάποια μέρα θα φάμε τα μουστάκια μας, αφού πρώτα θα έχουμε κατασπαράξει τα γλυκάκια της Μαριλίτσας.

marilia είπε...

Εσύ τι έπαθες ξαφνικά; Μπααααα! Γλυκό δε σου ξαναδίνω. Δεν ήσουν καλό παιδάκι.

takis είπε...

Θα ήθελα να επισημάνω οτι κάποιοι είναι υπερ του κοψίματος της επίμαχης σκηνή με τη λογική ότι το Μουσείο δεν δημιουργήθηκε για να διχάσει, αλλά για να ενώσει.

Διαφωνώ τελείως με αυτή τη λογική πιστεύοντας οτι η πραγματική ενότητα δημιουργείται οταν όλοι κατανοήσουν και αποδεχθούν την ιστορική αλήθεια...ανεξάρτητα σε ποιό κόμμα ανήκουν.
Ντροπή λοιπόν σε όποιον πήρε την απόφαση.

Θα συμφωνήσω ομως και με την άποψη του Μάλερ οτι κάπου χρειάζεται και η ρήξη με την Εκκλησία,ρήξη με την έννοια του διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας.. ήρεμα και πολιτισμένα.

Ασε τον Ασκαρ να λέει οτι το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε τη ρήξη με παπαδαριό...εκκρεμεί ακόμα αυτή η ρήξη...

Οσο για τα νέα μέλη του "χαρεμιού" αναρωτιέμαι αν γνωρίζουν σε τι λάκο με φίδια έχουν πέσει...
(και δεν λέω για τον άλλο λάκο με τα....)

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Τάκη, συμφωνώ με το πρώτο σκέλος του σχολίου σου.
Η αλήθεια, δεν επιτρέπεται να κρύβεται, κι αλίμονο αν οικοδομούμαι την όποια "ενότητα" στο ψέμα και στην υποκρισία.

Το πολιτικό σκέλος του σχολίου σου το βρίσκω εκτός τόπου και χρόνου!
Αλήθεια, σε ποια χώρα ζούσες πριν το 2004; Ξέχασες ότι ο Χριστόδουλος με τον Καραμανλή είχαν μετατρέψει τους ενοριακούς ναούς σε άτυπες οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας;
Καιρός να μου πεις ότι στις εκλογές του 2004 η Εκκλησία τήρησε ουδέτερη στάση ή ότι στήριξε το ΠΑΣΟΚ! Έλεος πια...

Όσο για τα νέα μέλη του χαρεμιού, όχι μόνο αποδέχονται τον κίνδυνο, αλλά και γουστάρουν τρελά σε πληροφορώ!

She είπε...

Έεεεεεπ!!! Παληκάρια ηρεμήστε! Ήρθε η Ανασα και θα σας τακτοποιήσει έναν έναν!

Λοιπόν,

Πρωτίστως, ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι μέλος σε κανένα χαρέμι! Κοινώς, δεν είμαι "χαρεμιτζού" -χαχαχα, που τα βρίσκω η άτιμη!
Είμαι αυτόνομη, αυτόφωτη και αυτόγραφη! χαχα! Τα γράφω όλα μόνη μου δηλαδη!

Στη συνέχεια,
Χαίρομαι που σας βρήκα και ειδικά τον "Πρίγκηπα της Ακολασίας" κύριο Ασκαρ που με ενέπνευσε μια νύχτα (διαβάζοντας τις αναρτήσεις του ξεκαθαρίζω).. να γράψω κάτι βρωμερό και τρισάθλιο, αλλά τόσο μα τόσο αληθινό!

Ασκαρ με ρώτησες αν είσαι ο μούσος μου, όχι δεν είσαι. Είσαι η έμπνευση της ανάρτησης "ΨΕΥΤΙΚΑ" !
Ο "βρωμερός" και ωμός τρόπος γραφής σου με ενέπνευσε να γράψω κάτι άθλιο! χααχαχα! και ομολογώ μου άρεσε το αποτέλεσμα, φάνηκε και από τα σχόλια των αναγνωστών μου..

Σε ευχαριστώ!

Τους υπόλοιπους δεν τους γνωρίζω, αυτό δεν σημαίνει δεν θα μπορούμε να αλληλοσχολιαζόμαστε!

Χάρηκα παλληκάρια και κοπελιές!

Άσκαρ, ευχαριστώ για την φιλοξενία για τα καλά σου λόγια και σχώρα με που εκμεταλλεύτηκα τον τοίχο σου τόση ώρα η γλυστρίδα!

Φιλιά!

Matriga είπε...

Καλώς σας ξαναβρήκα αγόρια και κορίτσια! Γεια και χαρά σ' όλους σας. Εγώ είμαι πάλι σε γνωστά λημέρια. Σας έλειψα;
Μαρίλια, τι κάνεις, είσαι καλά; Θέλω και γω να με τρατάρεις κάτιτις από τα γλυκά που δίνεις στον Ασκαρ!
Χαίρομαι που όλα τα αγόρια είσαστε κύριοι εδώ, γιατί σε χαρέμι άτακτο δεν κάθομαι για πολύ ;)
Καλό βράδυ και σουρλουλούδικο φιλί για τον αιτήσαντα :)

marilia είπε...

matriga, είμαι μια χαρά, μετά από δροσερή βολτούλα σε ουζερί με παρεούλα καλή. :) Γλυκά από τη γιορτή μου έχουν μείνει ακόμα στο μπλογκί μου και όποιος περνάει κερνιέται μόνος του. :) Όσο για τον Ασκαρούλη, ε, είχε μερικά προνόμια: το πρώτο κομματάκι του γλυκού, τη μεγαλύτερη κουταλιά από την πάστα, τον πρώτο μεζέ από το ταψί και πάει λέγοντας. Γιατί; Ε, έχουμε και αδυναμίες... ;)

George είπε...

Άσκαρ
μετά το σχόλιο που διάβασα απο την ανάσα νομίζω πως πρέπει να την βγάλεις απο το χαρέμι άμεσα. Το δήλωσε ξεκάθαρα. Δεν ειναι χαρεμιτζού. Τι άλλο θέλεις δλδ να την αποκαθηλώσεις. Θα σου πρότεινα πάντως αν συνεχίσεις και την κρατάς να την απομονώσεις. Κάνε της ένα ξεχωριστό δωμάτιο και άστην εκεί. Πρόσεχε την γιατί την βλέπω να χαλάει και τις υπόλοιπες. Σε λίγο θα σου ζητήσουν και ΙΚΑ να το θυμάσαι.

takis είπε...

ASKAR

Αν θυμάμαι καλά Ελλάδα ζούσα και πριν το 2004..
Ατυχώς για σένα(και για εμάς όλους) το ΠΑΣΟΚ δεν τα κατάφερε στο θέμα της Εκκλησίας.
Σε όλα τα χρόνια της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ λες οτι δεν είχε την ευκαιρία να προχωρήσει στον περίφημο διαχωρισμό ?
Αλλά μάλλον φοβήθηκε το πολιτικό κόστος που τελικά δεν το απέφυγε αφου η ΝΔ έχει παραδοσιακά καλύτερες σχέσεις με την Εκκλησία.

Λέω μάλλον φοβήθηκε γιατί αφήνω ενα σοβαρό ενδεχόμενο να μη θέλησε ποτέ.

Αυτά πληρώνουμε τώρα..
απο τα σοβαρά Βατοπαίδια μέχρι τις γελοίες λογοκρισίες.

Για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν-αλλάξουν,προσωπικά, είμαι στο ίδιο μετερίζι μαζί σου...(δεν με νοιάζουν εμένα κόμματα κλπ)αλλά θα υποστείς την δίκαιη κριτική όπως εξάλλου δέχομαι και εγω την δική σου, όπου είναι δίκαιη.

Για την ΑΝΑΣΑ
Ελπίζω να μην μείνει με κομένη την ανάσα απο όλες τις σοφίες που ακούγονται εδώ...η ανάσα πρέπει να κόβεται μόνο σε κάποιες άλλες στιγμές..
οταν πχ. βλέπει τους άνδρες να βγαίνουν απο τη θάλασσα ρουφώντας τις κοιλιές τους..

Θα διαφωνήσω με τον Γιώργο οτι η ΑΝΑΣΑ πρέπει να εγκλειστεί σε ιδιαίτερο χώρο..μαζί με τις άλλες για "ζύμωμα" ιδεών...(άλλωστε το παιχνίδι για τους άνδρες χαμένο είναι..ας το απολαύσουμε τουλάχιστον..)

mahler76 είπε...

κατ' αρχάς πρέπει να μπορείς να είσαι λίγο πιο ήρεμος συζητητής σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ.

Ναι σε κάποιες στιγμές το ΠΑΣΟΚ ήρθε σε αντίθεση με την εκκλησία, όμως σε σημαντικότατα θέματα όπως η εκκλησιαστική περιουσία και ο διαχωρισμός κράτους εκκλησίας δεν έκανε τίποτα από το φόβο του πολιτικού κόστους. Το θέμα των ταυτοτήτων (αν αναφέρεσαι σε αυτό) είναι μια μαλακία και μισή υποκινούμενη από τους καραγκιόζηδες των ανεξάρτητων (και καλά αρχών). Αναφέρομαι στο ΠΑΣΟΚ όχι γιατι με ενδιαφέρει να αντιστρέψω την πραγματικότητα, μην ξεχνάς άλλωστε πως είμαι 33 ετών οπότε έζησα το ΠΑΣΟΚ. Απλά καλώς ή κακώς το κόμμα αυτό θα είναι η επόμενη Κυβέρνηση και ΑΠΑΙΤΩ να γνωρίζω αν έχουν τα αρχίδια να κάνουν αυτά που πρέπει σε όλους τους τομείς όχι μόνο με τους παπάδες.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Πρέπει τις απαντήσεις να τις ξεχωρήσουμε σε "σοβαρές" και "μη σοβαρές"! Ξεικινάμε απ' τις "σοβαρές":
Λοιπόν, η Ανάσα είναι λίγο οφ. Μα, κούκλα μου, στ' αλήθεια νομίζεις πως θα σε ρωτήσουμε αν θες να μπεις στο χαρέμι ή όχι! Έχεις ποτέ δει "φιλελεύθερο" χαρέμι!
Οπότε, οδαλίσκη, άσε τα πολλά μπίρι μπίρι και πιάσε δουλειά...

Απλώς για ενημέρωση των δύο νέων χανουμιών μας (Ανασοσουρλουλούδες) τους λέμε πως η αντροπαρέα μας αποτελείται, εκτός απ' τους παρόντες Ασκαρο-Γιωργο-Τακο-Σπίθες και από τον απουσιάζοντα σε διακοπές Ορεινό!
Μπορεί να τρωγόμαστε συνέχεια για τα πολιτικά, τα ποδοσφαιρικά και τα γκομενικά, αλλά στο τέλος όλοι το ίδιο κόμμα ψηφίζουμε, την ίδια ομάδα υποστηρίζουμε και με τις ίδιες γυναίκες πάμε...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Τώρα, η "μη σοβαρή" απάντηση:
Το θέμα του διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας είναι πολύ ευαίσθητο και θα πρέπει να γίνει με τρόπο προσεκτικό και πολύ διακριτικό.
Κυρίως, όμως, δεν πρέπει να γίνει μέσα σε κλίμα έντασης και διχασμού.
Σε λίγους μήνες που πρωθυπουργός θα είναι ο Γιώργος, κι εφόσον δεν έχουμε κάποια απρόβλεπτη εξέλιξη στην ηγεσία της Εκκλησίας, οι συνθήκες θα είναι αρκετά ευνοϊκές για το όλο θέμα. Μέσα απ' τον διάλογο και τη συνεννοήση, και με σειρά μεταβατικών ρυθμίσεων θα μπορούμε να μιλάμε για "βελούδινο διαζύγιο" κράτους-εκκλησίας και στη χώρα μας.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Μαλεράκο, ο Γιώργος ο Παπανδρέου εκπροσωπεί έναν σύγχρονο τύπο ηγέτη. Δεν είναι ο "αρκουδόμαγκας" που θα πουλάει νατηλίκι, θα κουνάει απειλητικά τα χέρια, θα σηκώνει τα φρύδια και θα ορύεται σε Κεντρικές Επιτροπές κλπ κλπ
Είναι άνθρωπος του διαλόγου μεν, απόλυτα δημοκρατικός, σέβεται τις απόψεις του άλλου, αλλά ξέρει "που θέλει να πάει το πράμα". Πιστεύω πως ο Γιώργος θα κάνει έργο σημαντικότερο απ' όσα έκαναν όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί μαζί.

Βέβαια, κοντός ψαλμός αλλιλούια, που λένε και στις εκκλησίες!
Σύντομα θα δοκιμαστεί και θα κριθεί από όλους μας.

Γεγονός είναι πως πρέπει όσο πιο γρήγορα να ανατραπεί τούτη δω η άχρηστη και επικίνδυνη κυβέρνηση.
Φαντάζομαι τα διαβάσατε και σήμερα τα οικονομικά νέα. Ουσιαστικά έχουμε χρεοκοπήσει και απλώς δεν μας το λένε! Με στοιχεία των πλέον αξιόπιστων ανεξάρτητων οργανισμών. Δεν είναι φήμες που σκορπάν τα "πράσινα παπαγαλάκια"!

Στο κάτω της γραφής ο Καραμανλής εξελέγη δύο φορές, ο λαός του έδειξε τόση ανοχή που ασφαλώς και δεν την άξιζε, ό,τι είχε να κάνει το έκανε, ας μας αδειάσει επιτέλους τη γωνιά!

Ας δοκιμάσουμε και τον Γιώργο, κι εδώ είμαστε, εκλογές θα ματάρθουν, που λένε και στο χωριό μου!

takis είπε...

Παραμύθια του Ασκαρ...
το μόνο σίγουρο είναι οτι πάμε με τις ίδιες γυναίκες...

ή ετσι λέμε τουλάχιστον...

(τώρα εξηγείται το όνομα που έλεγε κάποια στον ύπνο της...εφιάλτες έλεγε οτι εβλεπε όλο το βράδυ..)

She είπε...

Ασκαρ,

Σε γελάσανε, λάθος οδηγίες διάβασες! Εμμένω στην αρχική μου απάντηση!

Τάκη, συμφωνώ μαζί σου!

Ειδικά στο σημείο με το χαμένο παιχνίδι..ΑΠΟΛΥΤΑ!

Χαιρετώ.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Έλα ρε Τάκη που μας κάνεις και τον δύσκολο! Η εθνικές εκλογές δεν είναι ευρωεκλογές...

Ανασούλα, θα συνηθίσεις και θα σου αρέσει... θα δεις!
Ρώτα και καμιά παλιά!

Σπύρος είπε...

δες κι αυτό όμως...

http://troktiko.blogspot.com/2009/07/blog-post_8939.html

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Σπύρο, συμφωνώ πως έπρεπε να γίνει επιστημονικός-ιστορικός διάλογος, κι αν διαπιστωνόταν κάποιο λάθος να διορθωνόταν σε συνεννόηση με τον σκηνοθέτη.
Όχι όμως τόσο προκλητική λογοκρισία...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.