Παρασκευή, Ιουλίου 3

Πού να 'ναι ο Θεόφιλος να μας ζωγραφίσει...





Στρίβουμε απ΄την Κηφισίας στην Πανόρμου. Ένας Αφρικανός σηκώνει το χέρι του στο ταξί. Ο οδηγός τον προσπερνά χωρίς κανέναν δισταγμό.
- Δεν βάζω σκυλάραπες στο ταξί!
Σε λίγο χτυπάει το κινητό του. Απαντά στα αλβανικά. Μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι!
-Αλβανός είσαι ρε;
-...
-Σταμάτα ρε καριόλη να κατέβω! Είμαι σκυλάραπας και δεν γουστάρω να μπαίνω σε ταξιά Αλβανών!
Ίσως δεν έπρεπε να θυμώσω τόσο πολύ. Είναι άλλωστε γνωστό κοινωνικό φαινόμενο... Οι χειρότεροι ρατσιστές είναι εκείνοι που κάποτε γεύτηκαν τον ρατσισμό με το κουταλάκι! Ο ταξιτζής έχει ήδη ξεχάσει τον άγριο χειμώνα του 1991, τότε που εκατοντάδες Αλβανοί γέμιζαν τα πορνοσινεμά της Ομόνοιας όχι για να δουν ταινίες αλλά για να διανυχτερεύσουν...
Αυτός ο ταξιτζής μπορεί σήμερα να μαθαίνει στα παιδιά του να θεωρούν τους μαύρους "ξένους" και τους εαυτούς τους απογόνους του Περικλή και του Λεωνίδα!
Τώρα, για να πω και τη μαύρη αλήθεια, και οι δικές μου ρίζες βρίσκονται στο Αργυρόκαστρο και στην Τσαμουριά! Αλλά, τουλάχιστον, δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι είμαι απόγονος του Αλκιβιάδη και του Φειδία!
Στο κάτω της γραφής δεν μου πέφτει και λίγος ένας Καραϊσκάκης ή ένας Μάρκος Μπότσαρης! Άσε που, όπως λένε, κι ο Βεληγκέκας πριν πατσουρέψει και γίνει σαπιοκοιλιάς και τον λιανίσει στ' Άγραφα ο Κατσαντώνης το 1807, ήταν σπουδαίο παλικάρι!
Άλλωστε, Έλληνες δεν είναι μόνο εκείνοι με τους υπέροχους κώλους που θαυμάζουμε στο μουσείο της Ακρόπολης...

12 σχόλια:

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Το πρώτο σχόλιο δικό μου!
Λοιπόν, με τον Καραϊσκάκη δεν έχω και λίγες ομοιότητες!
Κατ' αρχήν είμαστε και οι δυο μοναστηρόφιλοι! Εγώ έχω κόλλημα με το Αγιονόρος κι εκείνος με τα δυο μοναστήρια της Ευρτανίας, την Παναγία την Προυσσιώτισσα και την Παναγία την Ταταρνιώτισσα! Βέβαια, ο Καραίσκος είχε και μάνα καλόγρια, αλλά εγώ του παίρνω τη ρεβάνς καθώς είμαι γιος "γνωστού πατρός"!
Δεύτερη οιμοιότητα, είμαστε κι οι δυο πολύ αθυρόστομοι! Κι όπως έλεγε κι ο μακαρίτης ο αρχιστράτηγος "εγώ άμα θέλω γίνομαι άγγελος, κι άμα θέλω γίνομαι διάολος"!
Φιλοδοξώ η τελευταία μας ομοιότητα να πιστοποιηθεί την ώρα που θα πεθαίνω. Πολύ γουστάρω η τελευταία μου κουβέντα σε όσους θα με ξεπροβοδίζουν να είναι εκείνη που ξεστόμισε ο Καραϊσκος στα παλικάρια του που τον έκλεγαν: "τώρα, ρε σεις, ρουφίξτε τον μπούτζον μ'".

Μια ακόμη παρατήρηση: όσο παρατηρώ την πορεία απ' τον ασκαροπαπού στον ασκαρομπαμπά και στον Ασκαρούλη, διαπιστώνω πόσο κακό κάνουν τα πολλά γράμματα και τα βιβλία! Πώς το λένε; Γλυκουλιάζουμε με τον καιρό! Είναι αυτό που έλεγε ένας γνωστός μου: "η μόρφωση θα πουστέψει τη ράτσα"!

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Kαι του Σλάβου το διάβα αντιλαλούμενο
στ' όνομα που μας έρχεται στο στόμα
-με το γάλα της μάννας που βυζάξαμε-
σαν ξένη ανθοβολιά στο ντόπιο χώμα,

Ω τίμια φυλαχτά, στολίδια αταίριαστα,
ω διαβατάρικα, από σας πλάθετ' αιώνια,
κόσμος από παλιά κοσμοσυντρίμματα,
η νέα τρανή Πατρίδα η παναρμόνια!

Ύμνος των Αιώνων – Κ. Παλαμάς

takis είπε...

H αλήθεια είναι οτι το γλυκούλιασμα δεν το γλυτώνεις με τίποτα...
αφού βάζεις και αυτόν τον ξενέρωτο Νταλάρα...αμέσως μετά τη δικιά σου φάτσα κιόλας...έλεος..

Θα έλεγα για άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης...
1. Να σταματήσεις να διαβάζεις
2. Να σταματήσεις τις μοναστικές αναζητήσεις
3. Να σταματήσεις τις πολιτικές αναλύσεις.
4. Να βρείς μία σωστή γυναίκα
5. Να βρείς μία γυναίκα(ρεζέρβα)
6. Μου γνωρίζεις την σωστή γυναίκα...να την πείσω να κάτσει μαζί σου (αν όλα πάνε χάλια κρατάς τη ρεζέρβα και εγω την καλή..)

ΥΓ Μη δίνεις σημασία στους ρατσιστές Αλβανούς...θα τους τακτοποιήσει όλους ο Καρατζαχέρης οταν έρθει η ώρα..

Ερατώ είπε...

Καλά , φοβερός ο ταξιτζής!Οι αλβανοί είναι οι πιο "ευέλικτοι" απο τους μετανάστες και δεν τους νοιαζει να γίνουν και απόγονοι του Περικλή αν είναι να κάνουν τη δουλειά τους.Γι αυτό και εύκολα βαφτίστηκαν χριστιανοί, όπως θα μπορουσαν να βαπτιστουν και βουδιστές αν χρειαζόταν.
Ο Θεόφιλος είναι στην προηγούμενη ανάρτηση του μπλογκ μου(προτελευταίο βιντεάκι!)
Καλό σου βράδυ.

patsiouri είπε...

Συμφωνώ (για ένα μεγάλο ποσοστό) με την Ερατώ!
Λοιπόν, εμένα μου έχει τύχει ακόμη πιο κορυφαίο με ταξί.
Εχω μπει σε ταρίφα, αλβανοφέρνει, ναι...και κάποια στιγμή κάνει μια προσπέραση και ένας μαλάκας από τη δίπλα λωρίδα τον μουτζώνει και του φωνάζει "Το μουνί που σε πέταγε κωλοαλβανέ..."
Ο δικός μου αρχίζει να τον βρίζει, ο άλλος απαντάει και κάποια στιγμή για κακή μου τύχη μετά τα "Αν είσαι άντρας ρε κατέβα" και τα συναφή,βάζουμε αλάρμ και κατεβαίνουν.
Δέρνονται κανά τρίλεπτο, μαζεύεται κόσμος, τους χωρίζει, τελίκά το διαλάνε.
Συνεχίζω κανονικά τη κούρσα με το δικό μου και επειδή θέλω να του εκφράσω τη συμπαράστασή μου αρχίζω την κουβέντα με στύλ "Να σας ζητησω τωρα συγγνώμη εκ μέρους του??? Είναι φοβερό πόσο ρατσιστές είναι μερικοί εδώ πέρα".

"Δεν είμαι Αλβανός κούκλα μου, μου απαντάει. Από την Καλαμάτα είμαι. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΛΒΑΝΟΣ, γι'αυτό τον έδειρα τον παλιομαλάκα..."

spyros1000 είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ...
ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΒΙΩΣΑΝ (ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑΝ)ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ,ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ...
ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

Σούργελο είπε...

Καλησπέρα Ασκαρδαμυκτί. Σε είδαμε και σε θαυμάσαμε και σε φωτογραφία τώρα... γιατί φαντάζομαι πως έχουμε λόγο να σε θαυμάζουμε και σαν καρδιοκατακτητή!
Το γαλακτομπούρεκο δεν σου αρέσει και δεν το προτίμησες ή αποφεύγεις τα σιροπιαστά για να μην γλυκουλιάσεις; lol

Xάρηκα για τη γνωριμία μας

Ταχυδρόμος! είπε...

Είναι γνωστό, κοινωνικά, που αυτοί που βίωσαν τον ρατσισμό, τον μεταδίδουν. Δυστυχώς η μνήμη του ανθρώπου περιορίζεται στα άχρηστα, βλέπε ανέκδοτα.

anima rana είπε...

Χρυσό μου χρειάζεσαι διακοπές! Οι Ελληνες με τους ωραίους....ΚΩΛΟΥΣ στο Μουσείο της Ακρόπολης??? Ευτυχώς που δεν εστίασες έμπροσθεν! χα χα χα

marilia είπε...

Ποιον αγριοκοιτάς και γιατί;

καληνυχτοφιλί σβουριχτό

habilis είπε...

Το σπορ του ρατσισμού όλους μας συχύζει και όλοι το πααίζουμαι άριστα.

anemona είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με την ανάρτηση σου…
Η απάντηση που έδωσες του Αλβανού Ταξιτζή ήταν αυτή ακριβώς που του άξιζε!!
Μπράβο σου!!!!
Δεν έχουν μόνο ρατσιστική αλλά και ανθελληνική συμπεριφορά
Επειδή εγώ προσωπικά μέσα από το χώρο εργασίας μου έγινα μάρτυρας ρατσιστικής συμπεριφοράς Αλβανού… σε έγχρωμο μετανάστη..
Ένιωσα θυμό …
Έχουν μια απαράδεκτη υπεροπτική συμπεριφορά, δεν τους αρέσει η Ελλάδα αλλά ήρθαν ακάλεστη…
Καλή σου εβδομαδα…