Παρασκευή, Απριλίου 10

Εξεταστικές των σκανδάλων επιτροπές ... ΤΩΡΑ!

1) Για το διαχρονικό και διακομματικό "σκάνδαλο Siemens". Ήδη, ο Γιώργος Παπανδρέου, με μια κίνηση που δείχνει πολιτικό θάρρος και αίσθημα ευθύνης, διέγραψε απ' το κόμμα του τα δύο στελέχη (Μαντέλη, Τσουκάτο) που φέρονται να εμπλέκονται σε αυτό. Επίσης προτείνει από τον Φεβρουάριο του 2008 την κοινοβουλετική έρευνα του σκανδάλου, κάτι που πεισματικά αρνείται ο Καραμανλής.
2) Για την εξαγορά της "Γερμανός" από την Cosmote. Το τίμημα υπήρξε κατά κοινή ομολογία υπερβολικό. Με τον τρόπο αυτό χρηματοδοτήθηκε έμμεσα με δημόσιο χρήμα το ΚΚΕ, στο οποίο ανήκε, μέσω αχυρανθρώπων, η εταιρεία "Γερμανός". Έκτοτε το ΚΚΕ είναι ο συνεπέστερος "αριστερός ψάλτης" της κυβέρνησης.
3) Για την υπόθεση "Βατοπέδι". Το μεγαλύτερο μεταπολεμικό σκάνδαλο στο ελληνικό κράτος. Τις λεπτομέρειες τις γνωρίζετε.
4) Για το "σκάνδαλο των ομολόγων". Η καταλήστευση του "ιερού χρήματος" των ασφαλιστικών ταμείων που συντηρούνται με το αίμα και τον ιδρώτα των εργαζομένων.

13 σχόλια:

Leviathan είπε...

makari na ginoun kai na vre8ei kai kamia akri...kalo weekend!!!kala na peraseis!!!

Meropi είπε...

Καλά τα λες Ασκάρ μου. Σ' ένα μόνο έχω μια επιφύλαξη. Στο κατά πόσο πράγματι ο "Γερμανός" ανήκε στο ΚΚΕ. Είναι πράγματι έτσι?

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Λεβιάθαν, το ξανάπαμε... η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!
Καλό σ/κ και χρόνια πολλά κι από δω.

Μεροπίτσα, το ΚΚΕ μετά το 1974, και κυρίως μετά το 1981 δημιούργησε ένα πλέγμα επιχειρήσεων με χρήματα που στέλνονταν και από τη Σοβιετική Ένωση και Ανατολική Γερμανία. Μιλάω για φαινομενικά ιδιωτικές επιχειρήσεις κι όχι τις επίσημες του κόμματος όπως την "Τυποεκδοτική"!
Ο Γερμανός ήταν γνωστό στέλεχος του κόμματος, έμπιστο της ηγεσίας του, στον οποίο δόθηκαν κομματικά κεφάλαια και άλλες διευκολύνσεις για να στήσει μια μεγάλη επιχείρηση που στην πραγματικότητα ανήκε στο κόμμα. Μόλις η "Γερμανός" γονάτισε, και σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την πώλησαν στην τότε κρατική Κοσμοτέ! Το τίμημα ήταν τρελό και εντελώς αδικαιολόγητο. Γι' αυτό, άλλωστε, δεν βρέθηκε κανένας ιδιώτης να τα δώσει για να την αγοράσει!
Τα οικονομικά νταραβέρια του ΚΚΕ με τη Νέα Δημοκρατία είναι παλιά!
Θυμίζω πως επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, το κράτος αγόρασε από το ΚΚΕ σε υπερβολικό τίμημα το ιστορικό κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας (πίσω απ' το Πολυτεχνείο) για να στεγαστεί το Υπουργείο Πολιτισμού.
Επίσης, επί κυβερνήσως Καραμανλή δόθηκε στην Τυποεκδοτική η εκτύπωση του "Χρυσού Οδηγού", σε μια περίοδο που η εταιρεία είχε πρόβλημα ρευστότητας.
Θυμίζω, επίσης, τις προηγούμενες ευρωεκλογές που το ΚΚΕ έκανε προεκλογική εκστρατεία που οι δαπάνες της ξεπέρασαν τις αντίστοιχες των μεγάλων κομμάτων. Τότε η πιάτσα είχε βουίξει ότι τα τιμολόγια του κόμματος τα εξοφλούσαν επιχειρηματίες φιλικά προσκείμενοι στη Νέα Δημοκρατία. Βλέπεις κάθε ψήφος που φεύγει από το ΠΑΣΟΚ και πηγαίνει στο ΚΚΕ ή στον ΣΥΝ είναι διπλό όφελος για τη Νέα Δημοκρατία.
Οι σχέσεις ΚΚΕ-Γερμανού απασχόλησαν και τη Βουλή. Μέχρι και ο Καρατζαφέρης έκανε τη σχετική πλάκα εις βάρος της Παπαρήγας. Σημεοωτέον, επίσης, ότι για το σκάνδαλο της αξαγοράς της "Γερμανός" το ΚΚΕ δεν έβγαλε "κιχ", ενώ ο λαλίστατος, συνήθως, Ριζοσπαστης το έκανε γαργάρα!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

΄Ενας κι' ένας οι μασκαράδες όλοι στη φωτο...
Καλό σου Σ/Κ!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Πρόκειται για κυβέρνηση συμμοριών και κουτοπόνηρων προπαγανδιστών. Το βιντεάκι τα λέει όλα!Δυστυχώς δε θα αφήσουν τίποτε όρθιο!

Σπύρος είπε...

Με τόσο φως τυφλώθηκα...

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Ξέχασε και την επιδότηση που πήρε για την διάσωση των αρχείων, από την Ευρώπη, μέσω κονυλιών του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλαά αυτά ήταν καω από τραπέζι και είχαν συμφωνήσει όλα τα κόμματα. Μόνο το ΚΚΕ τόχει ξεχάσει.

Κάτι είχατε τσιμπήσει και σεις αλλά αυτούς δεν τους φτάνετε, Είναι και αμπλαούμπλες, άπληστοι και άσχετοι.

Πότε θα τους ρίξει ρε Ασκαρ;
Άντε να πάρεις δυνάμεις και να έρθεις φορτσάτος!!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Γλαρένια, δεν ξέρω αν το πρόσεξες, αλλά ακόμα κι Καραμανλής, με τέτοια λαμόγια που έχει δίπλα του, κούμπωσε το σακάκι, καλού-κακού...

Ορεινέ, οι άνθρωποι ξεπέρασαν και το χειρότερο σενάριο...

Σπύρο, ας φορούσες γυαλιά (πράσινου) ηλίου!

Σπίθα, ναι ρε το είχα ξεχάσει κι αυτό! Και η πλάκα είναι ότι τότε με την πλημμύρα, το ΚΚΕ βρήκε ευκαιρία να "καταστρέψει" και μερικά από τα "ενοχλητικά" αρχεία του!
Πάντως, να ξέρεις φίλε μου, ότι να ρίξω τον Καραμανλή και το Αλαβανοτσιπρέικο είναι για μένα παιχνιδάκι. Εκεί που δυσκολεύομαι πολύ είναι το Κουκουέικο! Αυτούνοι είναι εφτάψυχοι ρε σεις! Πω πω... θα με κουράσουν πολύ!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Ρε Ασκαρ, τους τσάκισες!!
Μην πεις κουβέντα και αμέσως γίνεται!
Κατέβασες 4ο το ΚΚΕ,!

Αλλά προκύπτει πρόβλημα!
Ανέβασες το ΣΥΡΙΖΑ!

Τι θα κάνεις τώρα;
:)

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Σπίθα, ο Σύριζα ανέβηκε γιατί αυξήθηκε η εκλογική επιρροή της συνιστώσας του Γλέζου!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Ασκαρ γίνεται να τους βάλεις και τους δύο
στην τέταρτη θέση :)
Και να βγάλουμε τρίτη την Ανανεωτική Πτέρυγα;!!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Βγάλε τον Τενέζο, τουλάχιστον αυτός παλεύει μόνος του τα καρτέλ...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Σπίθα, κάντε εσείς τη διασπασούλα και θα την ανεβάσω εγώ την Ανανεωτική στη δεύτερη θέση!
Μην ρωτάς ποιος θα είναι πρώτος...