Πέμπτη, Νοεμβρίου 13

Πρόταση:


Οι Ιωαννίδης και Ντερτιλής ν' αποφυλακισθούν στην επέτειο του Πολυτεχνείου!
Θα ήταν η μεγαλύτερη τιμωρία τους ...

Υ.Γ.: Τις προάλλες ζητήθηκε από τον Τσίπρα να διατυπώσει τη γνώμη του για τη συνεργασία Συνασπισμού και Νέας Δημοκρατίας το 1989. "Δεν έχω πολλά να θυμηθώ απ' το '89. Ξέρετε, τότε ήμουν μόλις 15 χρονών" απάντησε εκείνος!

Βλέπετε, για τον επικεφαλής του Συνασπισμού η πολιτική ζωή αρχίζει εκεί που ξεκινά και η ατομική του μνήμη! Πριν λίγες μέρες γιορτάσαμε την επέτειο του '40. Τι θα απαντήσει ο κ. Τσίπρας στα παιδιά που θα του πουν ότι ο ελληνοϊταλικός πόλεμος δεν τα αφορά επειδή τότε δεν είχαν γεννηθεί;

Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου. Τι θα πει στους νέους ο Τσίπρας όταν του αντιτείνουν ότι και τότε ήταν αγέννητοι και δεν θυμούνται τίποτα;

Βέβαια, η πολιτική μνήμη και αμνησία του Τσίπρα είναι επιλεκτική. Θυμάται με θαυμασμό, π.χ., τον Μάο, τον "Μεγάλο Τιμονιέρη", παρότι εκείνος πέθανε το 1976...


50 σχόλια:

mahler76 είπε...

το γουρούνι είναι τρέλα. Όσο για τον Tsipras φούσκα είναι και θα σκάσει. Τόσο καιρό μια πολιτική πρόταση δεν ακούσαμε. Όσο για το 89, επειδή εγώ ήμουν 13 και θυμάμαι πολύ καλά, ΜΑΛΑΚΙΑ κάνανε τότε, άς βρουν τα αρχίδια να το παραδεχθούν.

αντωνης είπε...

Εγω επειδη το 89 ημουν 20 και το θυμαμαι πολυ καλα, νομιζαν οτι θα διελυαν το ΠΑΣΟΚ.
Αλλά μετα ηρθε το '93 που δεν μπηκαν στη Βουλη.

Οπως και πριν κανα εξαμηνο "φουσκωμενοι" απο τις δημοσκοπησεις μιλαγαν με στομφο για αριστερη κυβερνηση και άλλα τετοια φαιδρα...

Μερικοι παντως, οπως ο Κυρκος, το παραδεχτηκαν.

gregory είπε...

παρτετο χαμπαρι.η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.με πρωτοπορο το ΠΑΣΟΚ.ειναι η μονη λυση .ετσι θα βγουμε απο την κριση.εχουμε αναγκη απο κινηματικο τυπου παρεμβασης.που μονο το πασοκ μπορη να εγγυηθη...
ΥΣ τι λες μωρε ασκαρ υπηρξε το 89 ποτε?????

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Ο Τσίπρας θα πει ό,τι είπε κι ο Χριστόδουλος για την περίοδο του Πολυτεχνείου:"Δε γνωρίζω για τους βασανισμού,διότι έγω διάβαζα"!!!

Αξέχαστες ατάκες,πασά μου,δε συμφωνείς;

φιλάκια

patsiouri είπε...

Ο Τσίπρας είναι Τρόμπας.

Σκιάχτηκα καλέ με τη φωτογραφία, δεν έβαζες το γουρούνι από πάνω???? (προφητική η ρήση...)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ είπε...

βρε συ αμετανόητε.....τι σου φταιξε το ζωντανό και το βάζεις ίσο με τις σκατόφατσες;;;;

αλήθεια το "βρώμικο 89"....η κυρία ...."εδω πολυτεχνείο"....σε ποιο πολιτικό χώρο ανήκε;;;;

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Μαλεράκο, οι "ξερόλες" και οι "αλάθητοι πάπες" που ξέρουν μόνο να κατακρίνουν τους άλλους δεν έχουν ούτε το σθένος ούτε την παληκαριά να κάνουν αυτοκριτική!
Αυτοί καλέ είναι αλάνθαστοι!

Αντώνη, όπως τα λες είναι τα πράγματα! Έσκαβαν το λάκο του ΠΑΣΟΚ κι έπεσαν μέσα οι ίδιοι!
Ο Κύρκος, απ' τους πρωταγωνιστές εκείνης της περιπέτειας είχε το θάρρος να παραδεχτεί το λάθος! Οι τότε 15χρονοι έχουν τόση ανασφάλεια που φοβούνται πως αν ξεφύγει ένας πόντος θα ξεχυλωθεί όλο το πουλόβερ!

Ψυχούλα, το τσίπρο ό,τι τον συμφέρει θυμάται!

Πατσουράκι, πάνω απ' όλους το γουρούνι! Εύγε!

Δημήτρη, έχεις δίκιο, το αδίκισα το ζωντανό!
Όσο για την Δαμανάκη και τον Αντρουλάκη, αυτοί έκαναν έμπρακτα την αυτοκριτική τους για εκείνη την εποχή και απόδειξη αποτελεί ο πολιτικός χώρος που πλέον ανήκουν!

Αστερόεσσα είπε...

Ο Τσίπρας έχει σηκώσει ψηλά τον αμανέ, αλλά η Δαμανάκη είναι μια οππορτουνίστρια και αυτό έχει αποδειχθεί όχι μόνο στον πολιτικό της βίο, αλλά και στη ζωή της! Τέλος!

Κούκος είπε...

Πως τα κατάφερες και ανακάτεψες τους χουντικούς με τον Τσίπρα, τα γουρούνια, το 89, το Μάο, την επέτειο του 40, είναι άξιο θαυμασμού.
Αλλά το αμίμητο είναι αυτό που είπες για τη Δαμανάκη και τον Ανδρουλάκη. Όσο για την Δαμανάκη και τον Αντρουλάκη, αυτοί έκαναν έμπρακτα την αυτοκριτική τους για εκείνη την εποχή και απόδειξη αποτελεί ο πολιτικός χώρος που πλέον ανήκουν
Μιλάμε για το χιούμορ!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ είπε...

κριτική για ποιά εποχή;;;;
αυτή του πολυτεχνείου;;;;

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Αστερόεσσα, ο Τσίπρας και ο Αλαβάνος έχουν βγάλει τη μεγάλη σταλινική σχολή του ΚΚΕ, και δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα κλασσικά ζαχαρειαδικά κόμπλεξ και κολλήμτατα (στα οποία θα αφιερώσω σύντομα ένα ποστάκι)
Όσο για τη Δαμανάκη, ποτέ δεν μου έλεγε κάτι...

Κούκε, πρέπει να λέμε και καμιά λαλακία για να περνάει ευχάριστα η ώρα...

Δημήτρη, όχι προβοκατορίες στον αρχιπροβοκάτορα! Έτσι;

takis είπε...

Ξέρεις , η αριστερά δεν είναι "μόνο" ο Τσίπρας, η Δαμανάκη, Κύρκος,Παπαρήγα κλπ

Βρίσκω πολύ εύκολο να κριτικάρεις τα παραπάνω πρόσωπα.

Όπως είναι ακόμα πιο εύκολο να κριτικάρει και να γελοιοποιήσει κάποιος μια σειρά κόσμο απο το ΠΑΣΟΚ με πρώτο και καλύτερο τον αείμνηστο μεγάλο...

Είμαι ο τελευταίος που θα στηρίξει όλους τους παραπάνω αλλά θεωρώ την ανάρτηση άκομψη.
Εχω ξαναπεί οτι η φθηνή μικροπολιτική δεν βοηθάει σε τίποτα απεναντίας βλάπτει όλους...φαίνεται οτι το προφανές αυτό συμπέρασμα δεν έχει γίνει κατανοητό, άρα.. έχουμε οτι μας αξίζει.

ΥΓ Το αν θα είναι τιμωρία για τον Ιωαννίδη και Ντερτιλή να βγούν έξω την 17η Νοεμ....άσε να το κρίνουν τα θύματα τους...αλλά αυτά έχουν σιωπήσει εδώ και πολύ καιρό τώρα.. εκτός απο τις σφαίρες τους έχει κλείσει το στόμα και η μικροπολιτική που εκπορεύεται απ'όλους τους χώρους.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Καλά σου λέει ο κούκος!
Σαλάτα τάκανες όλα μαζί, Ασκαρ!

Πούναι οι τσίτσιδες ρε λεβέντη?
Ανέβασε κάτι πιο τραβηχτικό από τα γουρούνια!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Φίλε Τάκη, νομίζω πως το έχουμε ξαναπεί: στον πολιτικό στίβο όλοι και όλα κρίνονται! Πρόσωπα, πολιτικές, καταστάσεις...
Δυστυχώς, ο κόσμος της αριστεράς έχει διαπαιδαγωγηθεί σε μια ανισόρροπη κατάσταση, του στυλ "εμείς κρίνουμε τους πάντες, είμαστε υπεράνω, καθαροί, τίμιοι, συνεπείς και οι υπόλοιποι κάντε μόκο!" Έτσι, αν κάποιος θελήσει να κάνει κριτική στην αριστερά για τον εμφύλιο "είναι αντικομουνιστής", αν την κριτικάρει για το βρώμικο 89 "παρελθοντολογεί", αν κριτικάρει τα στελέχη και την ηγεσία της Αριστεράς "κάνει μικροπολιτική"!
Αλλά η Αριστερά να λέει τα δικά της ανενόχλητα... π.χ. το "Γαπούλης" το "Γιωργάκης", το "όλοι ίδιοι είναι", το "αμερικανόδουλοι" είναι υψηλή πολιτική ανάλυση, ανωτέρου πνευματικού επιπέδου...

Εκείνοι που έχασαν τη ζωή τους ασφαλώς και δεν μπορούν να εκφράσουν τη γνώμη τους για την αποφυλάκιση του Ιωαννίδη και του Ντερτιλή. Όσοι όμως απ' τους βασανισθέντες και διωχθέντες επιβίωσαν, συμφωνούν στην αποφυλάκιση των γεροντιδίων! Η Δημοκρατία τιμωρεί μεν αλλά δεν εκδικείται...
Η γνώμη μου είναι πως πρέπει να αποφυλακισθούν αλλά με έναν τρόπο ιδιαίτερα ... βασανιστικό! Αυτό είναι το πνεύμα της πρότασής μου!

Αστερόεσσα είπε...

Εγώ από την ανάρτηση κρατάω:

"Να αποφυλακιστούν οι Ιωαννίδης και Ντερτιλής"

Η ατάκα θα μαζέψει και χρυσαυγίτες και θα γίνει μεγάλο τζέρτζελο. θα δουν πιο κάτω τους καταδρομείς και την Κούλα που τις τρώει και κάθεται και θα πουν "βρε, καλώστο το δικό μας το παιδί! Να, κι ένας ιστολόγος που λέει ότι δεν είναι όλοι ίδιοι!".

akrat είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ...


από τότε που κοίταγε τις ροκαμπιλάδικες φαβορίτες μου και την αλυσίδα μου στο ΤΙΤΑΝΙΑ έβγαλα αυτό το συμπέρασμα...

εντάξει με 10 ακόμα μ....ς που είπε εν στενώ κύκλο εκείνη την ημέρα....

Ουδεμία ελπίς...

marayia είπε...

Mα τι αν ξερει το παιδι? Τον βαλανε μπροστα γιατι εχει ωραιο χαμογελο! Αυτο ομως δεν αρκει για να τον χρησει πολιτικο!
Οσο για τον Ανδρουλακη και τη Μαρια τη Δαμανακη, ευτυχως που κατεληξαν!
Ποσα κομματα εχει διαλυσει ο καθενας τους? PPPP

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ακρατούλη, ο Τσίπρας είναι για κλοτσιά στον κόλο κι ... "άντε αγόρι μου ανέβα στο γαϊδούρι για το χωριό σου"! (όπου "χωριό" η σταλινική ΚΝΕ που ανδρώθηκε).

Λιακαδούλα, κι εμείς έχουμε ωραίο χαμόγελο αλλά δεν μας προτιμούν! Βλέπεις έχουν περισσότερη πέραση τα σταλινικοαναθρεμένα παιδάκια του δόγματος "καλύτερα η Δεξιά παρά η κεντροαριστερά"!
(αλλά γι' αυτό θα αφιερώσω ξεχωριστό ποστάκι).
Όσο για την Μαρία και τον Μίμη, ό,τι διέλυσαν διέλυσαν! χαχα

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Διαβάζω akrat!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Αστερούλα, παλιότερα στην Αριστερά εντάσσονταν οι πιο μάγκες, οι πιο θαραλέοι και οι πιο τσαμπουκάδες! Που ήταν έτοιμοι να πέσουν με τα μούτρα στη μάχη χωρίς να λογαριάζουν κινδύνους! "Δίχως τανκς αεροπλάνα, μόνο όλμους πολυβόλα αλλά μια ψυχή σαν του Λαϊκού Στρατού"! Αυτοί ήταν οι μπαρουτοκαπνισμένοι αριστεροί, που σκορπούσαν φόβο και θαυμασμό ακόμα και στα αγγλικά SAS!
Tις τελευταίες δεκαετίες η αριστερά "πούστεψε"! Στις τάξεις της καταφεύγουν κάθε λογής κομπλεξικοί, ευαισθητούληδες, ανασφαλείς, που δεν μπορούν να αντέξουν ούτε μια στοιχειώδη κριτικούλα!
Ρε κακομοίρηδες, έτσι θα αντιμετωπίσουμε καμιά "στραβή" (που όλοι ευχόμαστε να μην συμβεί);
Που είναι το αγωνιστικό πνεύμα των "Διεθνών Ταξιαρχιών" και του "Δημοκρατικού Στρατού"; Ξέρετε ότι οι βόμβες ναπάλμ χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά απ' τους αμερικάνους στο Γράμμο, ενάντια στις αετοφωλιές των ανταρτών; Εντάξει, μπορεί να λέμε "ευτυχώς που ηττηθήκαμε σύντροφοι" αλλά τον ηρωισμό των παπούδων μας δεν τον πουλάμε...

Και τώρα θέλετε να εκχωρήσουμε την πολεμική και αγωνιστική μας διάθεση στο μονοπώλειο των χρυσαυγιτών! Δεν σφάξανε! Εμείς δεν ξυρίζουμε κεφάλια, δεν δέρνουμε άναδρα λαθρομετανάστες, αλλά άμα χρειαστεί θα ξυπνήσουν μέσα μας τα γονίδια του παπού που με δέκα τραύματα διένυσε 20 χιλιόμετρα για να περάσει στο αλβανικό έδαφος κουβαλώντας ένα αντιαεροπορικό δέκα φορές βαρύτερο από κείνον...

Ξέρετε τι μου θυμίζει η σημερινή αξιοθρήνητη κατάσταση των "αριστερών". Τον Ρήγκαν! Μια φορά, που λέτε, ο Ρήγκαν ήταν στην Καλλιφόρνια κι απέξω είχαν μαζευεί κάμποσες εκατοντάδες νεαρών διαδηλωτών που φώναζαν "κάντε έρωτα όχι πόλεμο"! Οπότε ο Ρήγκαν είπε το αμίμητο: "απ' ότι βλέπω, τούτοι δω δεν είναι ικανοί ούτε για το ένα ούτε για το άλλο"!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Σπιθάκο, τώρα ετοιμάζω ένα ποιηματάκι επετειακό για το Πολυτεχνείο! Το πνεύμα του είναι "θα φτήσετε αίμα παλιοπούστηδες για να μας ξαναβάλετε στον γύψο"! Αλλά με τέτοια καλοαναθρεμένα παιδάκια που έχει μαζόξει η Αριστερά, δεν το βλέπω...

Μετά την επέτειο, ακολουθεί μονόπρακτο... σεξ και πολιτική, ή, αλλιώς, το άδοξο τέλος του τροτσκισμού!
Αφιερωμένο στον Ακρατούλη!

Αστερόεσσα είπε...

@ Ασκαρούλη, κούκλε μου,
Αυτά, μανάρι μου, μην τα λες σε μένα. Το ότι στο κεφάλι σου γίνεται ένας πολιτικοθεολογικοσεξολογικός αχταρμάς το γνωρίζω.
Να το πεις στους Χρυσαυγίτες, αυτά τα "καλά παιδιά" που κοντά στο εγκεφαλικό τους κομφούζιο έχουν και μεγάλη δόση διαστροφής. Ξέρεις πόσα κοινά σημεία θα βρούν; Δε θέλω να σε στενοχωρήσω.
Να πάρε ένα φιλάκι.

akrat είπε...

ασκαρδαμυκτί
γνωρίζεις τις απόψεις μου για την δικτατορία
Οι γνωστοί μου που αγωνίστηκαν ΣΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ σε πληροφορώ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΒΑΘΥΤΑΤΑ την αντρίκια στάση των εναπομείναντων πραξικοπιματιών...
επ ουδενί δεν τους γελοιοποιούν....
Σταθεροί, ευθυτενής.
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΕΙΡΩΝΙΑ...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Αστερούλα, ένα φιλάκι είναι λίγο, πολύ λίγο...

Ακρατούλη, η ειρωνία κολλάει σε όλο το παπαδοπουλικό καθεστώς κι όχι προσωπικά στους εναπομείναντες φυλακισμένους!
Βέβαια, δεν τους θεωρώ "άντρες" όπως εσύ, γιατί, για μένα, ο "αντρισμός" δεν βρίσκεται στην τυφλή αμετανοησία αλλά στην αναγνώριση των λαθών μας!
Από τους πραξικοπηματίες δεν ζητάμε να γίνουν αριστεροί, αλλά να αντιληφθούν πως οι χούντες δεν λύνουν προβλήματα ούτε προσφέρουν διέξοδα!
Οι "αμετανόητοι", που ευχαρίστως θα επαναλάμβαναν τα ίδια (αν βέβαια μπορούσαν) δεν αξίζουν ούτε τον θαυμασμό μας ούτε την ειρωνία μας, αλλά την πλήρη περιφρόνησή μας!
Και να πω και το τελευταίο: δεν είναι "αντρισμός" ο βασανισμός ανυπεράσπιστων συλληφθέντων ή η δολοφονία φοιτητών! Οι "αμετανόητοι", που επιπλέον αρνούνται πως υπήρξαν βασανιστήρια και σκοτωμοί, δεν είναι άντρες αλλά γυναικούλες και θα έπρεπε να τους φορέσουν φουστάνια!

------ είπε...

Πρώτον ο Αλέξης για λόγους δεοντολογίας μνημονεύει μόνο τους πεθαμένους
Δεύτερον θυμόσαστε την Κούρκουλα στον ένα και μοναδικό ρόλο της Σελήνης;;;
Το -Σελήνη αγαπάει Αλέξη ,Σελήνη αγαπάει Χοχο-το θυμάστε;;Δεν είναι σουπερ για σύνθημα;;;
Τρίτον οι φωτογραφίες ειναι λειψες...από την πρώτη λείπει το μυστρί και από τη δεύτερη το σαλάμι αέρος.
Φιλιά Ασκαρούλη

freemer είπε...

Οχι να μην βγουν, αν δεν ζητήσουν συγνωμη από τον Ελληνικό λαό.
Η δημοκρατία μεν δεν εκδικείται πρέπει όμως να σωφρονίζει.
Αυτοί όμως έχουν τον ασωφρόνιστο.
Και δεν τους αξίζει καλοσύνη.
Ας κοιμηθούν ήσυχοι στο γύψο που για άλλους έχτιζαν και μπήκαν οι ίδιοι μέσα.
Να ναι το παράδειγμα για τους μελλοντικούς εθνοσωτήρες.
Τώρα για τον Τσίπρα σε βρίσκω κακό προσωπικά μ αρέσει το γεγονός ένας νέος να ηγείται ενός κόμματος.
Πολύ θέλω να το δω και στη ΝΔ και στο Πασοκ.
Με λίγα Λόγια πρέπει να το πάρουν κι αυτοί χαμπάρι να παραδίδουν τα κόμματα στα παιδιά τους και στα εγγόνια του πριν εξηνταρίσουν ρε παιδί μου

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Δυστυχώς στη φυλακή βρέθηκαν μόνο τα εκτελεστικά όργανα: οι συνταγματάρχες και οι ορτινάντζες τους. Όλοι οι άλλοι έμειναν έξω:ξένοι παράγοντες, οικονομικοί μεγιστάνες...

Σχετικά με τον Αλέξη, τις προάλλες είπε κάτι ενδιαφέρον, απαντώντας στον Κύρκο. Θα το πω σε ελεύθερη απόδοση. Να αφήσουν λέει οι παλιότερες γενιές της αριστεράς, τις νεότερες να ζήσουν τη δικιά τους επανάσταση. Να κάνει δηλαδή η γενιά του Αλέξη τα ίδια λάθη με αυτά που είχε κάνει η γενιά του Κύρκου στα δικά της νιάτα. Ωραίες απόψεις, μπράβο! Δυστυχώς για το ΣΥΝ, θα οδηγηθεί σε συρίκνωση. Ένα μεγάλο κομμάτι του θα πάει προς το ΠΑΣΟΚ, πράγμα που εξάλλου γίνεται εδώ και χρόνια...

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Παρεπιπτόντως αγαπητή Ασκαροπαρέα, απόκτησα μπλόγκ - πως με μπλέξατε έτσι;

http://touch-the-end.blogspot.com/

Αστερόεσσα είπε...

Καλή αρχή, Ορεινέ! :D
Να πάρεις δικαιωματικά και το δικό σου κείμενο από εδώ. Το My Madonna

Θα έπρεπε ήδη να το είχες δημοσιεύσει εκεί, καιρό τώρα, αφού ήταν πολύ προσεγμένη ανάρτηση και με φωτογραφικό υλικό.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Παιδιά, όπως είμαστε όλοι μαζί να επισκεφτούμε το μπλογκί του Ορεινού!
Πιστεύω πως θα γίνει μακράν το καλύτερο ιστολόγιο της παρέας...

gregory είπε...

για κοιτα που η φωτο του ...εθνοσωτηρα...ειναι στην πατρα τραβηγμενη .....

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Νανούλα, εσύ πολλά ξέρεις και είσαι επικίνδυνη! χαχαχα

Κάτσε καλά ρε συ Καπετάνιο με τις σκληράδες σου! Στα γεροντίδια θα βγάλουμε το άχτι μας!
Όσο για τον Τσίπρα, τι να πω; Η πολιτική δεν είναι λάιφ στάιλ, να ψάχνουμε για νέα πρόσωπα με ωραίο χαμόγελο. Οι απόψεις του Τσίπρα έρχονται από πολύ παλιά, απ' τα καταγώγια της μαύρης προπαγάνδας του σταλινικού ΚουΚουΕ! Η άποψη "καλύτερα η Δεξιά παρά η Κεντροαριστερά" είναι καθαρά Ζαχαρειαδιακής έμπνευσης!

Ορεινέ, ο ΣΥΝ είναι τελειωμένη υπόθεση! Θα επιβιώσει μόνο στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση! Μετά ... πάπαλα!

Αστερούλα, αν υποψιαστώ ότι γλυκοκοιτάζεις τον Ορεινό, δεν ξέρω κι εγώ τι θα κάνω...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Γρηγόρη, Πατρινός δεν ήταν ο Δικτάτορ; Και μάλιστα από μάνα παλαιοημερολογήτισσα!

takis είπε...

Απο την απάντηση σου στην Αστέρω,
"..Αυτοί ήταν οι μπαρουτοκαπνισμένοι αριστεροί, που σκορπούσαν φόβο και θαυμασμό ακόμα και στα αγγλικά SAS!
.."

Ασε το άλλο, με τον τραυματία που διένυσε 20χιλ. κουβαλώντας το 10 φορές βαρύτερο αντιαεροπορικό!!..

εσύ είσαι καλύτερος και απο τους καλύτερους σταλινικούς στην προπαγάνδα!...
Πολύ φοβάμαι οτι έχει να ρίξεις πολύ απομυθοποίηση στις απόψεις σου...


Απο απάντηση σου στον Ακρατ,
"..Από τους πραξικοπηματίες δεν ζητάμε να γίνουν αριστεροί, αλλά να αντιληφθούν πως οι χούντες δεν λύνουν προβλήματα ούτε προσφέρουν διέξοδα!.."

Πολιτική αφέλεια ? ή απλά σου ξέφυγε?

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Κοίτα Τάκη, η αλήθεια είναι πως το "τσούζω" λιγάκι γι' αυτό και "λέω καμιά κουβέντα παραπάνω"! χεχε
Έπίσης, πρέπει να ομολογήσω πως εγώ κι όχι ο Ρουσσόπουλος είμαι ο "Γκαίμπελς των Βαλκανίων"! Χωρίς πλάκα...
Τώρα, για τους πραξικοπηματίες... Υπάρχουν δύο εκδοχές: Είτε είχαν εξαρχής πλήρη συνείδηση του καταστροφικού τους έργου, οπότε θα ήταν πιο εύκολο γι' αυτούς να "ομολογήσουν το λάθος τους" για να καλήψουν το "εκ προθέσεως έγκλημά τους". Είτε το 1967 πίστευαν ειλικρινά πως "σώζουν την Ελλάδα", οπότε μετά την παταγώδη αποτυχία τους θα έπρεπε να έχουν το θάρρος να ομολογήσουν το λάθος τους!
Δεν το βρίσκω καθόλου ταπεινωτικό!

Να αναφέρω ένα προσωπικό παράδειγμα: μέχρι πρότινος πίστευα και υποστήριζα δημοσίως ότι μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ θα ήταν χρήσιμη για τη χώρα. Σήμερα, όμως, ομολογώ το λάθος μου! Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σημερινή ηγεσία του και, κυρίως, με την νοοτροπία που έχουν γαλουχήσει την εκλογική τους βάση, μια τέτοια συγκυβέρνηση θα ήταν καταστροφική και θα ξανάφερνε στην εξουσία τη Δεξιά για 50 χρόνια...

gregory είπε...

που στο διαολο τα ξερης ολα....
μηπως ησουνα ...στο Α2


καλαμπουριζω ετσι.....

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Χε χε... Γρηγόρη είχα την ατυχία να υπηρετήσω τη θητεία μου επί Κυβερνήσεως Μητσοτάκη! Και πράγματι ήμουν στο "Α2" αλλά όχι ως φυσική παρουσία! Με εκπροσωπούσε επάξια ένας φάκελλος "ναααα", το συμπάθειο!
Αλλά είναι οικογενειακή παράδοση να μας φακελλώνει η Δεξιά στο στρατό! Ο φάκελλος του πατέρα μου έγραφε "γιος δολοφονηθέντος αριστερού"! Και ο δικός μου: "διαβάζει αριστερά έντυπα: Ελευθεροτυπία, Αντί, Πολίτη κλπ. Εκφράζεται δημοσίως κατά της κυβερνητικής πλειοψηφίας! Απόκαλεί τον πρωθυπουργό "γκαντέμη", "αρχιαποστάτη" και "προστάτη των αρχαιοκαπήλων και χασισοκαλλιεργητών της Κρήτης". Διατυπώνει διαφωνίες για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ. Υποστήριξε δημόσια πως δεν επιτρέπεται σε βουλευτή της κυβέρνησης να υπερασπίζεται ως δικηγόρος έμπορο ναρκωτικών..."
Έχω φωτοτυπία όλου του φακέλλου μου! Μη ρωτάς πώς τον βρήκα. Βέβαια, το βράδυ τον εκλογών το 1993 που βγήκε το ΠΑΣΟΚ, τους φακέλλους τους έκαψαν, αλλά είχα ήδη βγάλει αντίγραφο!
Κάποια στιγμή μπορεί και να τον δημοσιεύσω! Όχι για να το παίξω μάγκας και αγωνιστής αλλά για να δείτε όλοι πως η Δεξιά ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ!

Αστερόεσσα είπε...

Παρντόν, ρε Τάκη... εσύ, έρχεσαι στου Άσκαρ για να επιχειρηματολογήσεις πολιτικά;
Μα σε ό,τι και να επιχειρηματολογήσει άνθρωπός τις, 100 εγκυκλοπαίδειες να του γράψεις, δεν πείθεται ο άνθρωπος ότι το πεπόνι δεν είναι αερόστατο. Το ένα σχόλιό του αναιρεί το προηγούμενο και σιγά μη βγάλεις άκρη!
Αλλά από τα 1000 σοβαρά μπλογκς εγώ διαβάζω Ασκαρ και γελάω. Του το 'χω! Πετάει ένα εκατομμύριο κουφά που σε ξελιγώνουν. Είναι το αγχολυτικό μου!

Πάμε τώρα στην προτροπή να περάσουμε απ' του Ορεινού. Προσωπικά, διαβάζω πάρα πολλά μπλογκς αλλά δε σχολιάζω ποτέ καθ' υπόδειξιν. Εξάλλου στο ιστολόγιο που -κατά την άποψή μου- είναι μακράν όλων το καλύτερο πολιτικό της μπλογκόσφαιρας δεν έχω σχολιάσει απολύτως ποτέ.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

@ gregory

Ποιό Α2, μωρέ ήτανε !!

Στο ΓΑΜΑΤΑ. 3, ήτανε ο χαμένος!
:):)

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Αστερούλα, γι' αυτό αρέσω στις γυναίκες! Είμαι απρόβλεπτος και αντιφατικός (δηλαδή ποτέ βαρετός!) τύπος!

Σπιθούμπα, εσύ στο στρατό πήδηξες ποτέ με προφυλακτικό το ιλουστρασιόν εξώφυλλο του "Σχολιαστή";

takis είπε...

ASTERO

Να, κατάλαβες γιατί επιμένω?.. είναι "απρόβλεπτος" "αντιφατικός".. και αρέσει στις γυναίκες!

Ε πως να μην επιμένω.. ζήλεια βλέπεις...

Απο την άλλη όμως σκέφτομαι οτι τώρα τελευταία εχω σταματήσει και να γελάω, με τα "κουφά" που γράφει..

μάλλον πρέπει να σταματήσω να επιμένω...

θα καταπνίξω και τη ζήλεια μου και τέλος!

ΥΓ Το μόνο που σκέφτομαι είναι το μέλλον της χώρας ...που κρέμεται σε μια κλωστή ..τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ !!!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Τάκαρε, έπαψες να γελάς γιατί σε έφαγε η μιζέρια και ο μηδενισμός του Σ(φ)υριζ.
Ενώ εμείς δεν μάθαμε να χάνουμε την ελπίδα και την αισιοδοξία μας!
Και άκου να σου πω: τώρα πλέον δεν θέλουμε καμία συνεργασία! Θα την "καθαρίσουμε" μόνοι μας τη Δεξιά! Άλλωστε αυτό δεν κάναμε πάντα βρε ριψάσπιδες;

Αστερόεσσα είπε...

Άσκαρ,
Κάτω τα χέρια απ' τον Τάκη! Ανήκει σε αυτούς που συμπαθώ.
(Όχι δε συμπαθώ μόνο εσένα, βρε μασκαρά και δε θα σου ζητήσω και την άδεια για το ποιους θα συμπαθήσω).
Άσε που στην επιχειρηματολογία δεν του βγαίνεις, Άσκαρ, όσο και να προσπαθήσεις, διότι και έξυπνος είναι και χιούμορ έχει και τζέντλεμαν είναι και προπαντός γνωρίζει ΤΙ ΕΣΤΙ ΜΕΤΡΟ!

dyosmaraki είπε...

Αλήθεια το ΠΑΣΟΚ περίμενε τόσα χρόνια για να κάψει τους φακέλους?
Και από το '81 τι έκανε????
Διαλογή μήπως????
Η ίσως μεταγραφή σε άλλα αρχεία????

dyosmaraki είπε...

Οσο για τους πραξικοπηματίες είχαν απόλυτη συνείδηση των πράξεών τους και άμεση συνεργασία με τις Αμερικανικές μυστικές Υπηρεσίες.

Ποτέ δεν μετάνοιωσαν για τις πράξεις τους. Ποτέ δεν ζήτησαν συγγνώμη για τα εγκλήματα που διέπραξαν, για τους ανθρώπους που δολοφονήθηκαν. Αρνούνται πως υπήρξαν βασανιστήρια, αρνούνται πως υπήρξαν εξορίες.

Δεν ξέρω αν έτυχε να παρακολουθήσεις μια συνέντευξη από τον Πατακό πριν από μερικούς μήνες.
Εκεί φάνηκε η χούντα σε όλο της το μεγαλείο. Οταν του έφερναν αντιρρήσεις ή τον στρίμωχναν πέταγε τα μικρόφωνα και έλεγε πως αποχωρεί γιατί όλοι γύρω του οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί κλπ "ήσαν κομμουνισταί" !!!!!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Αστερούλα, δεν διαφωνώ, τον συμπαθείς τον Τάκη και πολύ μάλιστα!
Όμως, αυτό που νιώθεις για μένα δεν είναι απλή συμπάθεια!
Ο Τάκης είναι αυτό που λέμε "καλό παιδί", καλλιεργημένο, έξυπνο, ευαίσθητο και με χιούμορ. Όμως του λείπει κάτι για να γίνει ερωτεύσιμος: δεν είναι κωλοπετσωμένος!

Διοσμαράκη, διάβασα στις εφημερίδες για τη συνέντευξη Πατακού. Νομίζω πως η στάση του δεν εκφράζει τόσο πολιτική ταυτότητα όσο την παράνοια του αντρός! Πώς μπορείς να πάρεις στα σοβαρά ένα τέτοιο νούμερο;
Για το "κάψιμο των φακέλων" ίσως δεν εκφράστηκα σωστά! Δεν είπα ότι τους φακέλους τους έκαψε το ΠΑΣΟΚ το 1993. Είπα ότι τους έκαψαν οι ίδιοι για να μην τους βρουν οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ που θα έπερναν τις θέσεις των "φακελωτών" την επόμενη μέρα... Ξέρεις, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους απαγορεύονταν το φακέλωμα και προβλέπεται μεγάλη ποινική τιμωρία των παραβατών (χώρια την πολιτική ευθύνη). Άσε που θα έφερναν και σε δύσκολη θέση "κάποιους" που έλεγαν πως "η Δεξιά άλλαξε" (ονόματα να μη λέμε, υπολήψεις να μη θίγουμε)...
Όσο για το ΠΑΣΟΚ, ειλικρινά σου λέω δεν υπέπεσε ποτέ στην αντίληψή μου να φακελώνει έτσι απροκάλυπτα. Αλλά τίποτα δεν αποκλύω...

Και κάτι άσχετο: δυο μέρες τώρα τσάκισα τα παϊδάκια στην ταβέρνα! Δεν πρέπει ρε γμτ... σαρακωστή έχουμε!

Σπύρος είπε...

Ψαρο-νέφρι...
έφαγες Άσκαρ,μην έχεις τύψεις....

Αστερόεσσα είπε...

Aχ, το κακόμοιρο το ψαράκι! Πάει το νεφρί του!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Βρε ουρτ από δω κι οι δυο σας!

Νικηφόρος είπε...

ασκαρ να τον χαιρετε και ο λαζοπουλος που μας τα ειχε κανει ζεππελιν με τον βουτυρομπεμπε.Να θυμησω μια αλλη δηλωση του οταν ακομα τα γκαλοπ τους εδιναν 15ρια, το ΠΑΣΟΚ δεν ειναι αριστερα ειχε πει ο μεγιστος τρομαρα του.Ευχομαι στα golden boys του συνωστισμου να πατωσουν στις εκλογες.