Παρασκευή, Ιουνίου 6

Η κυβέρνηση και οι ... "βάρβαροι"!


Η κυβέρνηση, επισήμως ή ανεπισήμως, αναφέρει το «άσυλο» ως μια από τις βασικότερες αιτίες της κακοδαιμονίας των δημόσιων παν/μίων. Είναι άραγε ειλικρινής ο ισχυρισμός της;
Ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή:
α) το νομοθετικό πλαίσιο που παρέλαβε η κυβέρνηση ήταν υπεραρκετό για να αποτραπεί η τέλεση κάθε σοβαρής εγκληματικής πράξης εντός ή με ορμητήριο το χώρο των Πανεπιστημίων. Και εξηγούμαι: ο νόμος προβλέπει την αυτεπάγγελτη (δηλαδή χωρίς προηγούμενη άδεια του αρμόδιου παν/κού οργάνου) επέμβαση της αστυνομίας εντός του χώρου του ασύλου όταν τελούνται αυτόφωρα κακουργήματα ή εγκλήματα που στρέφονται κατά της ζωής ακόμη και σε βαθμό πλημμελήματος!
Για να κάνουμε τις πιο πάνω νομικούρες πιο κατανοητές διευκρινίζουμε ότι στην πρώτη κατηγορία (κακουργήματα) περιλαμβάνονται και: η διακίνηση ναρκωτικών, η κατασκευή, απόκρυψη και μεταφορά εκρηκτικών υλών (τέτοιες θεωρούνται και οι «βόμβες μολότοφ»), η πρόκληση εκρήξεων, ο εμπρησμός αν μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο σε πρόσωπα, η ανθρωποκτονία και η απόπειρά της, ο βιασμός και η απόπειρά του, η εκ προθέσεως βαριά σωματική βλάβη κλπ.
Συνεπώς, αν η αστυνομία βλέπει να τελούνται στους χώρους των παν/μίων τέτοια εγκλήματα ή, έστω, έχει τέτοιες πληροφορίες και δεν ενεργεί, δεν φταίει, προφανώς, το παν/κό άσυλο. Αποτελεί όμως πάγια τακτική της αστυνομία, ή, καλύτερα, της κυβέρνησης, ν’ αφήνει να εξελίσσονται κάποια επεισόδια ενώ μπορεί να τα αποτρέψει ή έστω να τα καταστείλει.
β) Η κυβέρνηση βρίσκεται ήδη στην εξουσία πέντε χρόνια κι έχει ψηφίσει προ διετίας έναν, κατ’ ευφημισμόν, «νόμο πλάισιο»! Αν είναι τόσο πεισμένη ότι το «άσυλο» λειτουργεί διαλυτικά στην ανώτατη εκπαίδευση, γιατί δεν το κατήργησε, ή, έστω, γιατί δεν το καταργεί σήμερα;
γ) Ως γνωστόν στο παν/κό άσυλο δεν περιλαμβάνονται τα δημόσια γυμνάσια και λύκεια. Όταν, όμως, προ ετών εκατοντάδες σχολικά συγκροτήματα τελούσαν υπό κατάληψη και η δημόσια περιουσία καταστρέφονταν, γιατί η κυβέρνηση δεν αντέδρασε δυναμικά και περιορίστηκε να δείχνει «αγανακτισμένη» από τους βανδαλισμούς; Αν απέφυγε να επιβάλει την τάξη στα σχολεία της μέσης εκπαίδευσης, πώς θέλει να μας πείσει πως θα το κάνει στην ανώτατη μόλις καταργηθεί το άσυλο;
δ) Ας μη γελιόμαστε: ούτε η αστυνομία θέλει την κατάργηση του ασύλου! Ο μεγαλύτερος εφιάλτης των αστυνομικών είναι ν' αναγκαστούν να εισβάλουν στο Πολυτεχνείο ή στη Νομική ή να «παίζουν κλεφτοπόλεμο» στα λοφάκια της Πανεπιστημιούπολης…
ε) Κυρίως, όμως, την κατάργηση του ασύλου δεν την θέλει η κυβέρνηση! Γιατί τότε:
- θα χάσει ένα δυνατό της «επικοινωνιακό χαρτί» που την βοηθάει να εμφανίζεται ως εγγυητής της «τάξης και ασφάλειας» αλλά και να κατασυκοφαντεί τη δημόσια εκπαίδευση!
- θα αποδειχθεί ότι δεν ευθύνεται το «άσυλο» για τα χάλια των ΑΕΙ, οπότε θ’ αναγκαστεί να απολογηθεί για την ουσία της εκπαιδευτικής πολιτικής της χωρίς κανένα άλλοθι!
- θα υποστεί μεγάλη πολιτική φθορά καθώς θα αποδειχθεί έμπρακτα η αδυναμία της να επιβάλλει την τάξη στους πανεπιστημιακούς χώρους με αστυνομικά μέτρα!
Αλήθεια, τι θα έκανε η κυβέρνηση χωρίς «βαρβάρους»;


29 σχόλια:

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ωχ! παρασύρθηκα απόψε κι έγραψα πολλά!

spirosvii είπε...

Ε πολλά έγραψες!! Το διάβασα στα γρήγορα και πήγα με αγωνία προς τα κάτω να δω άν χάλασες! Κανένα κείμενο με τη γκόμενα στο μπάρ η οποία πάει στην τουαλέτα κι έπειτα πας κι εσύ και γονατίζεις μπροστά της δεν έχει? Πολύ ωραίο το θέμα με το Καλό Καλοκαίρι!

Καλό Καλοκαίρι φίλε!

oi tempelides tis aporis elladas είπε...

καποτε τα πανεπιστημια ξεκινησαν ως "εργαστηρια" παραγωγης ευφορης σκεψης>Στην πορεια τα μεταλλαξανε σε "θερμοκηπια" εγκλωβισμενων αγωνιων και ονειρων για να καταληξουν να γινουν "κοτετσια" χειριστης ποιοτητας για απλη συλλογη σκατων...(ειμαι ηδη 6 χρονια στο ελληνικο πανεπιστημιο και πραγματικα δεν εχω βρει εναν σοβαρο λογο για να το αντιμετωπισω ετσι οπως του αξιζει-και δεν ειναι οτι ειμαι τεμπελης...με εκαναν)

Αστερόεσσα είπε...

Αυτό που βλέπω στις προθέσεις της Κυβέρνησης είναι να κυριαρχεί ακριβώς η ίδια τρικυμία εν κρανίω που διακατέχει το μέσο Έλληνα.
Από τη μια η ανάγκη διασφάλισης τάξης και ασφάλειας από την άλλη η κατοχύρωση στοιχειωδών συνταγματικών ελευθεριών, όπως για παράδειγμα το Πανεπιστημιακό Άσυλο.
Αλλά για τίποτα δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη άποψη πέραν λαϊκιζόντων μεγαλοστομιών.
Αλήθεια, εκείνος το περίφημο παλαιό άρθρο του Συντάγματος, το 114 και νυν 120, που προβλέπει όταν καταλύεται η δημοκρατία να νομιμοποιείται ο πολίτης να αντιστέκεται ενόπλως πού πήγε; Γιατί όποιος μου πει ότι κατάλυση της δημοκρατίας είναι μόνο μια πραξικοπηματική ενέργεια, θα αντιμετωπίσει το ειρωνικό μου χαμόγελο και θα τον πω αφελή.

Dr. Feleki είπε...

Το "ασυλο" των πανεπιστημιων ειναι η αρχη καθε κακου, ενταξει το εμπεδώσαμε. Το "ασυλο" των βουλευτών εχει να μας πει κατι;

gremiii είπε...

Πίστεψέ με, κάποιοι πανεπιστημιακοί (και πολλοί πολιτικοί εννοείται) έπρεπε να φάνε κανά χοντρό βρωμόξυλο, αφού το "κράτος" δεν τους έχει ακόμα μπαγλαρώσει για τις παγαποντιές τους.
Άι μην ανοίξω το στόμα μου τώρα και δεν τους ξεπλένει ούτε ο Δούναβης.
Φιλί.

Side21 είπε...

Όπως τα λες είναι ...
Ο Βασιλιάς είναι γυμνός !!!
Κι όλοι ασχολούνται με τα "ρούχα" του.
Το άσυλο και την τυχόν παραβίασή του.
Για να ξεφεύγουμε απ' το ερώτημα ...
Τι ΠΑΙΔΕΙΑ έχουμε ;;; &
Τι ΠΑΙΔΕΙΑ θέλουμε ;;;

Agobooks είπε...

Της κοντής αυτής, τι της φταίνε είπαμε;

Σπύρος είπε...

Πές τα...χρυσόστομε!

maika είπε...

α,τους κερατάδες...
άκου εκεί να μπορούν να μπουν να εμποδίσουν καταστάσεις και να μην το κάνουν...
ούτε ότι δεν ισχύει το άσυλο στα λύκεια το ήξερα και πλήρωσα και 20 ευρώ για τις ζημιές που έγιναν τον καιρό των καταλήψεων στα λύκεια ....και τις οποίες γνώριζαν οι καθηγητές αλλά δεν μπορούσαν να μπουν και να τις αποτρέψουν λόγω λέει ασύλου....και κουραφέξαλα....

akrat είπε...

Το πανεπηστημιακό άσυλο το δημιούργησε η τάξη που κυβερνά και εξουσιάζει για να προσφαίρει στα ΆΞΙΑ τέκνα που θα την υπηρετήσουν ΠΙΣΤΑ την στοιχειώδη ελευθερία και αξιοπρεπή πνευματική διαβίωση.
Ένα άλλο είδους ασύλου είναι το θρησκευτικό άσυλο. Θα υπενθυμίσω ότι τουλάχιστον στην Αθήνα μετά τον εμφύλιο (που τόσοι ήσαν κυνιγημένοι ηύρον ηρεμία και θαλπωρή πολλοί διωγμένοι που σιγά σιγά ενσωματώθηκαν ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ....)
Τουναντίον οιαδήποτε μορφή ασύλου συμπόνοιας και αγάπης δεν υπάρχει για τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας.
Το άσυλο φυσικά δεν είναι κάτι που υπάρχει σαν ΘΕΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ. Κατά καιρούς καταλύετε όταν τα βλαστάρια ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ (μπορεί να είναι και παιδιά εργατών ή μικρών ιδιοκτητών) επιθυμώντας να κάνουν την σύντομη επανάστασή τους (μπας και προκάμουν να μην γίνουν γλύφτες και κανάγιες των μελλοντικών αφεντικών τους) και εξεγείρονται....
Στην Ελλάδα το άσυλο αποκτά ιδιαίτερη αξία γιατί εξ απ' ανέκαθεν υπήρχε έντονος αγώνας κοινωνικός και συγκρούσεις εντονότατες. Εις τον χώρον της τέχνης και των πανεπηστημίων υπήρξε ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ κάποια ελευθερία που εννίοτε γινόταν και φαυλότης.
Ωστόσο ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ διότι δια μέσω αυτών των συγκρούσεων αντλούσαν και αντλούν οι πλούσιοι
Α) Πολιτικούς εκπροσώπους που ανδρόνονται στα αμφιθέατρα.
Β) Αποκτούν όλα τα επιχειρηματικά τους στελέχη τα οποία αποκτούν ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ, την απαραίτητη αίσθηση του ΠΡΕΠΕΙ, μερική ανεξαρτησία πνεύματος, και κυρίως ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ δηλαδή ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ.....

Το αν λοιπόν καταργήσει η κυβέρνησις το άσυλο δια μέσω της αστυνομίας είναι δικό της θέμα. Η τάξη η αστική θα χάσει... Τα ΜΙΤ και τα Χάρβαντ είναι καλά αλλά τα Ελληνικά πανεπηστήμια βγάζουν πολιτικούς και επιστήμονες ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΥΣ για αυτούς...

Μακάρι να ευνουχιστούν μόνοι τους ΑΜΗΝ

Ανώνυμος είπε...

ρε Ασκάρ, δεν έχεις καταλάβει ότι το κέντρο της Κυβέρνησης προστατεύεται σήμερα από το "σύστημα", όπως προστεύετο και παλαιότερα το κέντρο της Σημιτικής Κυβέρνησης.
Για την "μεταρρύθμιση" π.χ. της Παιδείας, την κατάργηση της επετηρίδας και την αντικατάσταση της από ένα χειρότερο σύστημα που οδηγεί το κράτος στο ρόλο του νατβατζή των ωρομισθίων, την πλήρωσε ο Γεράσιμος και όχι όλοι αρχής γενομένης από τους βαρώνους των ΜΜΕ που προετοίμασαν το έδαφος.
Έτσι γίνεται και σήμερα Με την Παιδεία, την Υγεία κλπ.
Κατά καιρούς "θα ρίχνουν στα αυτιά" κανενός απρόβλεπτου σαν την Μαριέττα ή τον Πολύδωρα, ή κανενός υπερβολικά φιλόδοξου σαν το Μητσοτακεϊκο.
ΌΤΑΝ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΝΕΩΝ "ΣΕΜΝΩΝ ΚΑΙ ΤΕΠΕΙΝΩΝ"
Ο ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΙΓΜΑ.
ΘΑ ΤΟΝ ΦΟΡΜΑΡΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ...
ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΦΟΡΜΑΡΕΤΑΙ;
ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΒΕΡΤ, ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΙΓΜΑ;
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΒΟΥΛΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΡΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ!

Αστερόεσσα είπε...

Όταν κουραστεί υπερβολικά ο κόσμος.... Κι όμως! Ο "κόσμος" δεν κουράζεται ποτέ και αποδεικνύει στην πράξη περίτρανα ότι έχει ικανότητες Τιραμόλα. Στην απελπισία του ενδεχομένως στις επόμενες εκλογές να ψηφίσει και το αντίπαλον δέος, που μόνο "αντίπαλο" δεν είναι. Δομείται ακριβώς στο ίδιο κατασκευαστικό μοντέλο με διαφορά στην πρόσοψη. Ούτε θα αλλάξουν τα πράγματα σε σημαντικό βαθμό, γιατί το παιχνίδι είναι στημένο καλά απ' τις ευρωπαϊκές νόρμες. Για πολιτικοποίηση όλων και αυτόβουλη εμπλοκή συμφωνώ. Στην Ελλάδα υπάρχει ακόμη ελπίδα, γιατί ο Έλληνας από φύση και ιστορία είναι δύσκολο να μην πολιτικολογήσει. Στην Ευρώπη είναι μάλλον καμμένο χαρτί κι απόμεινε ως στοχασμός μιας intelligentia που δεν εισακούεται.

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

Ασκαρδά μου το σοβάρεψες το θέμα και
θα παρεξηγηθεί ο Κωστάκης.(χαχα)
Ρε παιδιά έχετε καταλάβει σε ποια χώρα ζούμε?
Ζούμε με υποσχέσεις(που αν γίνουν πράξη να με χε...........χεχεχεχε)
και κολυμπάμε στον φόβο.
Οχι όλοι...ενταξει.
Αλλα κι αυτοί που δεν ειναι ετσι,
έχουν χαθεί μέσα στο πλήθος

κοτσυφοφιλώ σε

τσίου!!!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Σπυρέτο, όταν κάθεσε και διαβάζεις τις κατεβατούρες του Τσουκνίδα και του Δείμου δεν διαμαρτύρεσαι! Κι ούτε τους ζητάς μπαρόβιες ιστορίες με πεοθυλασμούς! χεχε

Τεμπέλη, η τεμπελιά είναι ιερό δικαίωμα! Έτσι;

Αστερόεσσα, το "114" (σήμερα "120") έχει μόνο ηθικοπλαστικό χαρακτήρα! Αμ τι νόμιζες;

Βρασίδα, μια γεύση του "βουλευτικού ασύλου" πήραμε με την "υπόθεση Ζίμενς"! Όλοι αθώοι!

Γκρεμιστούλα, πολύ γουστάρω να φάνε ξύλο και μάλιστα από γυναίκες!

Side, ο Βασιλιάς δεν είναι μόνο γυμνός αλλά και ... Κουασιμόδος!

Νάγκο, γι' αυτό το ρίξαμε όλοι στο ξύρισμα; χαχα

Σπύρο, πάλι στο θεολογικό το γύρισες!

Δελφινοκόριτσο, σοβαρά σας πήραν και λεφτά για να φτιάξουν το σχολείο; Τι άλλο θ' ακούσω...

Ακρατούλη, οι αναλύσεις σου είναι του 19ου αιώνα! Για ψάξ το λίγο...

Καπιταλιστικό, αυτό το "σύστημα" θα ήθελα να μας το κάνεις λίγο πιο λιανό!

Κοτσυφάκο, δίκιο έχεις, το παρασοβάρεψα! καλοκαιράκι μπήκε, άρχισε και το γιούρο ... πρέπει να την ελαφρύνουμε την ατμόσφαιρα!

habilis είπε...

Aσυλο , χμμμ. Για την ωρα τους εχουμε δωσει ασυλο εν λευκω..Και εχουν δωσει ασυλο,στους μιζοεισπρακτορες,στους γιατρους να τσεπονουν το φακελακι,στους μεγαλοδικηγορους να μαγερευουν δικαστικες αποφασεις,στους καναλαρχες να μας κανουν το μυαλο νιανια,κ.ο.κ...Χεστικαν για την παιδεια...

mmexer είπε...

Κάτι έχεις πάθει εσύ. Γιατί τόσο μεγάλο κείμενο;
Καλά εδώ πιστεύουν πως ο Καραμανλής κυβερνάει τη χώρα για το άσυλο δεν θα έλεγαν;

οτι τα παίρνουν οι καθηγητές φταίει το άσυλο; ότι έχουν μπουρδελοκτίρια φταίει το άσυλο;

ε ρε κάτι κουφά που ακούμε!

Ανώνυμος είπε...

Τι να πιάσω και τι ν αφήσω απ΄ ότι έγραψες!! Για να μην κάνω λοιπόν κανένα κείμενο μεγαλύτερο κι απ΄ το δικό σου ένα ερώτημα θα βάλω μόνο. Πως νομίζεις ότι θα συμπεριφέρονταν οι φίλοι και οι γνωστοί σου, αν αύριο είχαν την εξουσία ενός υπουργού; Η απάντηση που θα δώσεις μέσα σου (και όχι αυτή που ενδεχομένως γράψεις), δείχνει τον οποιονδήποτε Έλληνα συναντήσεις στο δρόμο απ΄ το σπίτι στη δουλειά.

Meropi είπε...

Ασκάρ μου,
διακρίνω μια τάση προς πιο σοβαρά θέματα στο κεντρικό ιστολόγιο ή μου φαίνεται;;; Πάντως δεν έχεις άδικο σ' αυτά που λες

KitsosMitsos είπε...

Βγαίνει ο καθένας και λέει τις βλακείες του. Ακούς εκεί φταίει το άσυλο για τα χάλια...
Τέσπα. Καλά έκανες και το σοβάρεψες, χρειάζεται σε τέτοιες βλακείες.
Καλημέρα

takis είπε...

Εχεις και την Αστερόεσσα που λέει οτι"..στην Ελλάδα υπάρχει ακόμη ελπίδα, γιατί ο Έλληνας από φύση και ιστορία είναι δύσκολο να μην πολιτικολογήσει.."..

το αντίθετο πιστεύω ...
αν υπάρξει αντίδραση(ελπίδα) αυτή θα προέρχεται κατά κύριο λόγο απο τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της Δυτ.Ευρώπης...
και ας τις αποκαλεί intelligentia η Αστερόεσσα...
και ουχί από τη πολιτικολογία του Ελληνα..

Φεύγω τώρα μην εισπράξω κανένα παγερό ειρωνικό χαμόγελο της...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Πρωτόγονε, η δική τους "ασυλία στην κλεπτοκρατία" δεν τους ενοχλεί...

Μιξεράκο, ευτυχώς που υπάρχει και η τιβι και μας διασκεδάζει, έτσι; χεχε

Ζανζιβάρ, θα μπορούσες, όμως, να με ρωτούσες και πώς θα συμπεριφερόμουν εγώ ως υπουργός...

Μεροπίτσα, θέλω το κεντρικό ιστολόγιο να είναι πιο αντιπροσωπευτικό του χαρακτήρα μου...

Κιτσομήτσο, η δοσολογία θα είναι "μία σοβαρότητα τρεις φαιδρότητες"! Για να διατηρούμαστε ισορροπημένοι... χεχε

Τάκη, το βλέμμα και το ειρωνικό χαμόγελο της Αστερόεσσας μας "στέλνει" σου λέω!

Ανώνυμος είπε...

έλα ρε Ασκάρ που δεν ξέρεις το σύστημα εργολάβοι Δ.Ε.- τράπεζες- έμποροι όπλων και λοιπού εξοπλισμού- συγκοινωνίες- ΜΜΕ- βασικά τρόφιμα- εταιρείες δημοσίων σχέσεων- θέαμα και ακρόαμα- πολιτικά τζάκια και πάει λέγοντας...

Ανώνυμος είπε...

και να σου πω κάτι για να το θυμηθείς..
Κάποιοι δεν προσπαθούν "να φάνε" τον ΓΑΠ τυχαία.
Αντιστέκεται ή δεν ταιριάζει στον "Μεγάλο Συνασπισμό" που ετοιμάζουν..
Όχι ότι ταιριάζει ο Βαγγέλας, αλλά αυτός είναι ο "λαγός"...
Εδώ εντάσσεται και το κόντεμα του Μητσοτακέϊκου...
Κάτι έγγραφα από ΗΠΑ για την παλιά ιστορία της Αποστασίας και Ζήμενς μαζί δεν είναι και λίγο..
Ίσως είναι το αντίτιμο που λαμβάνουν κάποιοι για να στέρξουν στον "μεγάλο συνασπισμό", που θα προωθήσει όλο το "πακέτο": "Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, πλήρης απελευθέρωση εργασιακών σχέσεων, ακόμα μεγαλύτερη ελαστικότητα και ευελιξία στην ασφάλιση, τελικό χτύπημα στον δημόσιο κοινωνικό τομέα, η αυτοδιοίκηση Ανώνυμη εταιρεία και βέβαια μεγάλα πακέτα νέων δημόσιων έργων!
Ένα εύχομαι να τα πάρει για τα καλά ο Γκαντέμης και να γίνει της Ιταλίας του 90 που τρέχανε "σοσιαλιστές" και "λαϊκοί" και δεν φτάνανε...

Σίγουρα ο Αλαβάν πρέπει να προσέξει πολύ για να μη γίνει και αυτός λαγός.

Ανώνυμος είπε...

Υποθετικός λόγος του μη πραγματικού. Γιατί να στο ρωτήσω αφού καταλαβαίνω μ΄ αυτά που γράφεις και ως εκ τούτου μάλλον τα πιστεύεις, ότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνεις Υπουργός. Δεν έχεις τις προδιαγραφές. Θέλει συγκεκριμένα πράγματα ο υπουργιλίκι. Ξέρω...

akrat είπε...

ΑΣΚΑΡΔΑΜΥΚΤΙ....

ΤΟ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΕΣ .... νομίζεις ότι με κατηγορείς? ή ότι στην χειρότερη με ΤΑΠΩΝΕΙΣ?

ξέρω πολύ καλά τον λόγο της πνευματικής τάπας και της απαξίωσης των απόψεων...
ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ...

έχω μάθει αλλιώς....

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Τσουκνίδα, δυστυτχώς δεν είμαι καλός στη "συσταματολογία" ούτε στη "συνομοσιολογία"... Πάντως, καμιά φορά τα πράγματα δεν είναι τόσο "απλά" ούτε τόσο "οφθαλμοφανή" όσο πιστεύουμε.

Ζανζιβάρ, πράγματι ... κάτι μου λείπει και δεν μπορώ να γίνω υπουργός!

Άκρατ, είπα πως τα μεθοδολογικά εργαλία της ανάλυσής σου είναι ίσως ξεπερασμένα! Δεν προσπάθησα να σε "ταπώσω" ούτε να απαξιώσω τις απόψεις σου! Άλλωστε συμπαθώ ιδιαίτερα τον παλαιοημερολογητικό μαρξισμό...
Μην αρπάζεσαι φίλε!

Ανώνυμος είπε...

μακάρι να έχεις δίκαιο Ασκαρ, για το καλό όλων μας!

Βάσκες είπε...

Και νομίζεις πως το μπλογκ σου σου δίνει άσυλο;

Μωρέ θα έρθω εκεί πέρα να τα κάνω λίμπα.