Δευτέρα, Μαΐου 28

Σχώραμε Αλέξη, και Θεός σχωρέ' σε!

Την Κυριακή θα κοινωνήσω και πρέπει να ρυθμίσω μερικές μικροεκκρεμοτητούλες με τη συνείδησή μου.
Τον τελευταίο καιρό έπεσα στο αμάρτημα της κατακρίσεως, έσουρα κάμπουσα στον Αλέξη τον Τσίπρα και πρέπει να αποκατασταθώ πνευματικά.
Δημόσια τον κατέκρινα και δημόσια του ζητάω συγγνώμη.
Όχι πως άλλαξα άποψη επί της ουσίας, αλλά να... πριν του τα χώσω έπρεπε να έρθω και λίγο στη θέση του.
Και το κάνω τώρα, παραβλέποντας το γεγονός πως είναι εν δυνάμει ερωτικός μου ανταγωνιστής.
"Ανταγωνιστής" τρόπος του λέγειν. Γιατί γαμίκουλα δεν το λες το παιδί. Ένα κορίτσι γνώρισε απ' τα μαθητικά του χρόνια, μ' αυτό πορεύτηκε κι έκανε οικογένεια ο άνθρωπος!
Κράτησε και σ' αυτό τις παλιές Κνίτικες συντηρητικές παραδόσεις.
Εγώ έκανα πιτσιρικάς και στην ΚΝΕ και στα κατηχητικά της Εκκλησίας. Και θυμάμαι πως οι πρώτοι που λάκαγαν κι απ' τα δυο ήταν όσων η καρδερίνα δεν χόρταινε με όλο καναβούρι-καναβούρι!
Προσπαθώ, που λέτε, να μπω στη θέση του Αλέξη και παραλύω!
Το έχουν αλαλιάσει το παιδί!
Εντάξει, μπορεί να ήταν πλουσιόπαιδο αλλά δεν προερχόταν κι από "πολιτικό τζάκι".
Μέσα στις καταλήψεις των σχολείων μεγάλωσε και τέτοιες παραστάσεις έχει στο μυαλό του.
Συνδικαλιστής στα πανεπιστήμια ήταν, καλός "αμφιθεατράκιας", αλλά δεν ψήθηκε στα "παραπέρα"...
Έγινε υποψήφιος Δήμαρχος Αθηνών, ήταν λαμπερό και νέο πρόσωπο, τα πήγε καλά, τον έκαναν κι αρχηγό κόμματος.
Και ποιου κόμματος!
Στο "λάκκο των λεόντων"! Με Γλέζους, Πάντζες, Ρούντηδες, Μαοϊκούς, Τρότσκες και πρόσφατα όλη την πρώην ΠΑΣΚΕ Δημοσίου του ΠΑΣΟΚ.
Και τα φέρνει έτσι η ζωή κι η κάλπη και γίνεται κι αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης! Ω ρε μεγαλεία...
Και μπλέκει σε μια κωλοκατάσταση που τον υπερβαίνει κατά πολύ προσωπικά.
Οι "γκαλοπάκηδες της πουστιάς" τον βομβαρδίζουν με ενθαρρυντικές μετρήσεις την κρίσιμη βδομάδα των διερευνητικών εντολών. 
Οι άλλοι αρχηγοί του ρίχνουν συνέχεια μπανανόφλουδες, σοβαρούς συμβουλάτορες δεν έχει, τα στελέχια του κάθε φορά που βγαίνουν στο γυαλί τα κάνουν χειρότερα. Κι άντε πες του Γλέζου να το βουλώσει γιατί από οικονομικά... 
Εγώ στη θέση του θα 'χα τρελαθεί! Θα την είχα ρέψει στο πήδημα τη γυναίκα μου για να ξεαγχωθώ...
Και τον σπρώχνουν κάποιοι να βγει και στην Ευρώπη. Να πάει ο "Α.Ο. Κάτω Πλατανιάς" στο τζάμπιον λιγκ. 
Και γίνεται χωνί, τρώει το φτύσιμο της καμήλας, και τι να κάνει το παιδί, προσποιείται πως βρέχει...
Φίλε Αλέξη, ξέρω τι ζόρια τραβάς.Ούτε ψύλος στον κόρφος σου...
Όμως "δεν το 'χεις"!
Αυτό δεν είν' κακό! Το αντίθετο: είναι πολύ καλό κι υγιές. Είσαι νέος άνθρωπος, έχεις τη δουλίτσα, τη γυναικούλα, τα παιδάκια σου... μπορείς να ζήσεις ήρεμα με αξιοπρέπεια κι αρχές. 
Κι εσύ να χαλαρώσεις κι εμείς να μην ζούμε με την ανασφάλεια τι θα μας ξημερώσει με σένα που μπλέξαμε...
Να μπορείς, βρε αδελφέ, να πας σε κάποιο καπηλειό να πιεις κάνα κρασάκι με δυο-τρεις κολλητούς που εσύ θα διαλέξεις, κι όχι με τους ψυχοπαθείς απ' τις "συνιστώσες" ή τους πρώην συνδικαλιστάδες του ΠΑΣΟΚ στις ΔΕΚΟ.
Να βλέπεις και το βαζελάκι σου, να καβαλάς και τη μηχανάρα σου τέρμα τα γκάζια.
Και πού ξέρεις; Μπορεί και κάπου ν' ανταμώσουμε, να πούμε ιστορίες απ' τα παλιά καλά χρόνια της ΚΝΕ...

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε κοσμοκαλόγερε αφού δεν αντέχεις.. Τα κοσμικά υπερνικάν τα καλογερικά κι όλο βγαίνεις στο κλαρί..
Ο αλέξης αν, λέμε αν, του δωθεί η εντολή για κυβέρνηση συνεργασίας σίγουρα θα χειριστεί μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.. Μια κατάσταση που ίσως και να τον ξεπερνάει..
Ακόμα κι έτσι προτιμώ την κυβέρνηση συνεργασίας που θα προκύψει απο το συριζα, σε αντίθεση με σαμαρομπακογιάννη και πανίκα κολαούζο κι όλης της δεξιάς το λαμογιοδρόμιο (με δεδομένη την ανικανότητα παράλληλα).. Κοντός ψαλμός αλληλουϊα.. Για τον μπένυ, τον εκλεκτο της εκ θεσαλλονίκης παπαδοιεραρχίας δεν σχολιάζεις...

Κώστας

ο δείμος του πολίτη είπε...

Όταν πολιτικολογείς έχεις πλάκα. Ποιος τον έφυσε στην Ευρώπη; Ή να το ρωτήσω αλλιώς. Αυτό έφτυσαν ή τους ψηφοφόρους του, νομίζεις; Αυτόν έφτυσαν ή τη διαφορετική πολιτική που πρέσβευε;

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Κώστα, δεν έχεις κι άδικο... κάνω σαν την πουτάνα που θέλει να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει!
Ώστε το σαλονικιώτικο παπαδαριό θα ψηφίσει Μπένυ κι όχι Πανίκα;
Δεν το 'ξερα...
Τότε αλλάζουν οι συσχετισμοί...

Δείμε, κάπου σε χάνω.
Αν νομίζεις πως δεν τον έφτυσε κανένας τότε το ερώτημα "τι έφτυσαν;" είναι άτοπον!
Κοίτα, τους ψηφοφόρους του τους έχουν χεσμένους κι όχι φτυμένους.
Όσο για τη "διαφορετική πολιτική", τι να πω ο καψερός; Μου φαίμεται πως σήμερα κάπου άκουσα για "πολιτική κι όχι νομική καταγγελία του Μνημονίου". Άκουσα καλά;
Τι έχουν ν' ακούσουν τα καημένα μας τ' αυτάκια μέχρι τις εκλογές...

Μανα είπε...

Κοιτα που μετα την αναλυση σου θα αρχισω κιολας να τον λυπαμαι.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Άσκαρ, από την αρχή μιλούσε για πολιτική καταγγελία, όχι για νομική. Και μάλιστα πάντα τόνιζε τη διαφορποίηση των εννοιών. Εσύ δεν το άκουσες απλά.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Αυτά που γράφεις στις τελευταίες 4-5 παραγράφους (με πράσινη γραμματοσειρά), θα μπορούσε να τα κάνει ο καθένας ακόμη και ως πρωθυπουργός.
Το "δεν το 'χεις" είναι κριτική "τηλεόρασης".
Δεν με πείθει ο Τσίπρας και δεν θα τον ψηφίσω. Προτιμώ όμως αυτόν πρωθυπουργό από οποιοδήποτε άλλο "γνωστό" όνομα. Και ξέρεις γιατί;; Γιατί δεν φοβάμαι τίποτα.

Αθανασία είπε...

Ε,γειάσου ασκαρούλι...εεε,τι να πεί κανείς τώρα...ε,αυτό το θυμάμαι,(θυμάμαι εννοώ τον Τσίπρα),παιδί του Λυκείου?ακόμη με μακριά μαλλιά και σκουλαρίκι?τότε?(μιλάμε ντοκουμέντο αμνημονέυτων ετών τώρα!!!οκ?)ένα κάρο χρόνια πρίν,(ε,ε άν τώρα ο Τσίπρας είναι 38χρονών φαντάσου για πόοοσα χρόνια πριν μιλάμε)...να δίνει συνέντευξη στο Μέγκα?(ή σε άλλο μεγάλο κανάλι)...στον Πρετεντέρη?...ή σε άλλον γνωστό δημοσιογράφο τέσπα,για κάποιο θέμα τότε που δ ε το θυμάμαι)και αν και παιδί του Λυκείου...ε,κάποιος αν το έβλεπε έμενε άφωνος πραγματικά όμως με τον τρόπο,που μίλαγε αυτός ο μαθητής...ναί,είναι χωμένος πολύυ βαθιά στη πολιτική από παιδί ακόμη...και πο ι ός το φανταζόταν ότι κάποτε α υ τός,θα έφτανε στο σημείο να μιλάει γι'αυτόν ΟΛΗ η Ευρώπη?...όπως τώρα? και μάλιστα να τον αποκαλούν αυτός ΠΟΥ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ?...μάλλον ούτε κι ο ίδιος,πιστεύω θα το φανταζόταν ποτέ ότι θα μπορούσε,να είναι τόοο...΄κωλόφαρδος'που λένε...αλλά ντάξει ναί,έχεις δίκιο ΔΕ το'χει και καθόλου,όμως...σ'αυτό έχεις δίκιο αλλά δ εν υπάρχει,όμως και κάποιος άλλος καλύτερος αυτό είναι το γαμώτο!!!!οπότε...άστο...φιλάκια,καλησπέρες...

Ανώνυμος είπε...

..έγω πάλι λέω ότι το σαλωνικιώτικο παπαδαριό θα ψηφίσει 50-50 για να μη δυσαρεστήσει κανένα από τα δύο τέκνα.. Βλέπω αυτό με τους πρασινοφρουρούς δημοσιουπαλλήλους είναι πολύ πιασάρικο τελευταία.. Μάλιστα θα το τράβαγα και λίγο παραπέρα και θα 'λεγα πως έχει υογραφεί προγραμματική σύγκλιση με το συριζα.. Πάντως αν βάλεις τα δημοσκοπικά κουκιά κάτω θα δεις ότι αυτό που λες δεν βγαίνει με τίποτα.. Το να επιμένουμε σε μια μη αλλαγή υπό αυτές τις συνθήκες (έστω κι αν έχει να κάνει μόνο με πρόσωπα) είναι σαν μην λαμβάνουμε υπόψη την παραμικρή κοινωνική δυναμική.. Προσωπικά τι μπορεί να σε πείθει να μην ψηφίσεις ουτέ καν αυτόν τον τζήμερο για χάρη του βουβαλόπαιδου (με το πετυχημένο PSI..) πέρα από ένα αδιόρατο φόβο για το από έδω και πέρα..? Μόνο που από έδω και πέρα - τουλάχιστόν με τα ως τώρα εργαλέια - κάνεις δεν έχει τις βολικές απαντήσεις...

Κώστας

αθεόφοβος είπε...

Σήμερα έγραψες!
Μπορείς να κοινωνήσεις την Κυριακή έχοντας την ψυχούλα σου ήσυχη γιατί δικαίωσες αυτό παιδί που σηκώνει τον σταυρό του μαρτυρίου του σαν τον Χριστό έχοντας δίπλα του αντί για ληστές δύο γίγαντες της πολιτικής διανόησης τον Λαφαζάνη και τον Στρατούλη!
Εσύ θα το άντεχες; :))

candy's τετραδιάκι είπε...

Πες μου οτι παιζει και να ψηφισεις Τσιπρα..

:)

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Μανούλι, χωρίς πλάκα, δεν είναι για λύπηση η άνθρωπος;
Εσύ θα άλλαζες τη ζωής σου με τη δική του;

Δείμε, ωραία, έχω χάσει επεισόδια.
Και δε με λες, τι θα πει "πολιτική καταγγελία"!
Λέω μια παπαριά στην τηλεόραση, στην προεκλογική συγκέντρωση, στο υπουργικό συμβούλιο ή σε μια εφημερίδα και καθάρισα;
Αν είναι έτσι να κάνω κι εγώ όχι μία αλλά χίλιες "πολιτικές καταγγελίες"!
Να "καταγγείλω πολιτικά" και την υγρασία, και τον ιό της σαλμονέλα και το περιστέρι που μου κουτσούλησε το καινούργιο μου κουστούμι...

Καλλίτερε, αν είσαι πρωθυπουργός κάθεσαι σε αναμμένα κάρβουνα όλο το 24ωρο!
Πώς θα τρικλοποδιάσεις τους αντιπάλους σου (εσωκομματικούς και μη) πώς θα παραμυθιάσεις το λαό, πώς το ένα πώς το άλλο, μαυρίζει η ψυχή σου, αλλοιώνεσαι, ψιλογίνεσαι τέρας, και τέλος σε κάνει τραγουδάκι ο Βαμβακάρης! (το χεις ακούσει το "όσοι γεννούν πρωθυπουργοί";)
Σεβαστή η άποψή σου για την προτίμηση του Τσίπρα, αλλά εμείς διαφωνούμε γιατί "φοβόμαστε"...

Άθη μου, ο Τσίπρας ως μαθητής ήταν αυτό που εμείς οι κοσμοκαλόγεροι λέμε "παιδαριογέρων". Δηλαδή ήταν πολύ πιο ανεπτυγμένος για την ηλικία του.
Αυτό δεν είναι καθόλου καλό ξέρεις...
Ο μικρομεγαλισμός είναι ασθένεια, όπως και ο μεγαλομικρισμός.
Το βλέπουμε και στο ποδόσφαιρο: όσο πιο νωρίς αρχίζει την επαγγελματική καριέρα του ένας παίχτης τόσο γρηγορότερα "καίγεται"...

Κώστα μου, η "κοινωνική δυναμική" δεν έχει θετικό πρόσημο.
Εξαντλείται, δυστυχώς, στην εκτόνωση, στην καταγγελειολογία, στη συνομωσιολογία, στην μπαρούφα και, τελικά, στους επικίνδυνους τυχοδιοκτισμούς.
Και το αποτέλεσμα το βλέπουμε: παρότι έχουν σαλεφθεί τα κοινωνικά θεμέλια, ως "δύναμη σταθερότητας" προβάλλουν τα "ενωμένα βουστάσια" της μαύρης Δεξιάς...

Αθεόφοβε, δεν μας είπες όμως ποιος είναι ο Βαραβάς...

Καντούλα, άγνωστες οι βουλές του Θεού. Ό,τι με φωτίσει ο Κύριος θα ψηφίσω...

candy's τετραδιάκι είπε...

Bοηθεια σου..! :)

Ανώνυμος είπε...

Η κοινωνική δυναμική ασκαρμύδι έχει όλα τα πρόσημα, αρνητικό, θετικό, μη σου πω κι ουδέτερο.. Ούτε όλοι οι έλληνες συνομωσιολόγούν και καταγγέλουν κι ούτε αυτοί που το πράττουν είναι κατά κανόνα ψηφοφόροι κάποιου συγκεκριμένου κόμματος.. Η δυναμική αυτή εκφράζεται μη στηρίζοντας τον πρώην δικομματισμό κι απαιτώντας απο τους αντιπροσώπους του το ηθικό πλεονέκτημα.. Μπορείς να το ονομάσεις κι ηθικολογία.. Επίσης απαιτεί δικαιοσύνη κι όχι αίμα, όπως πολλοί μπορεί να νομίζουμε.. Η μαυροδεξιά δεν πάει καθόλου καλά.. Μετά από τρομοκρατία χρόνων κύριως μέσω των ΜΜΕ κι ίδιως μετά τις περασμένες εκλογές, συνεπικουρούμενη μάλιστα εσχάτως από τους ευρωπαίους και δεν λέει να ξεκολλήσει από το 25%.. Συνεπικουρούμενη είπα από τους ευρωπαίους.. Μάλλον κι αυτό πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις, γιατί κι αυτοί σοφότατα πράττωντας κοιτάζουν το συμφέρον τους.. Ιδίως σε εποχές στριμόκωλες...

Κώστας

xristin είπε...

Αλέξη εσύ,Αλέξη εγώ!
Του την πέσαμε όλοι!
Έτσι μούρχεται να τον πάρω στην αγκαλιά μου να τον παρηγορήσω!
Sorry Αλέξη!

takis είπε...

Θέλω να πώ προστυχόλογα ..κάτι σαν τον 17ο ψαλμό του Δαυϊβ ας πούμε(αν υπάρχει)

Αλλά δεν θέλω να γίνω κακός.

Αν ψήφιζες και αυτό που ψηφίζω και εγω θα συμφωνούσαμε σε όλα (πολιτικά εννοώ) αλλά ίσως καλύτερα ετσι ...
νάχουμε να πούμε και καμιά μπαρούφα.

ΥΓ κοίτα ρε που φτάσαμε..μονολόγησε ο Τάκης..να συμφωνώ πολιτικά με τον θεούσο κοσμοκαλόγερο.

ΥΓ αυτή η ΑΘΗ πάλι, πολύ ξηγημένα τα λέει...
ετσι λες να ξηγείται σε όλους τους τομείς?? σε καλλιτεχνικούς και μή ?

αυτό το "δεν υπάρχει άλλος καλύτερος"..
έχει κοιτάξει τα λεβεντόπαιδα του Μιχαλολιάκου??
μάνα τα γέννησε και αυτά.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Καντούλα, μην κοροϊδεύεις!
Μόλις κάνεις κι εσύ τον κύκλο σου, σε βλέπω να ρασοφοριές.

Κώστα μου, ένα μόνο σου λέω: αν "τα ενωμένα βουστάσια της Δεξιάς" σπάσουν το φράγμα του 25%, μετά δεν έχουν σταματημό!
Ιδού το μέγα κατόρθωμα της τσιπροπαρέας...

Χριστίν, ο Αλέξης έχει γυναίκα να του κάνει γούτσου-γούτσου.
Δεν αναλαμβάνεις εμένα που είμαι "ορφανό";

Τάκη, αν θες σώνει και καλά να διαφωνήσουμε, τότε να ανεβάσω ένα ποστάκι με τις προτάσεις μου για την ακολουθητέα οικονομική πολιτική.
Τελειώνω κάτι εκκρεμοτητούλες κι έρχομαι να διαφωνήσουμε...

Αθανασία είπε...

Αχαααααααααααααχααααααααααααχααααααααχαααααααααχααα!ε,τακουλίνι μου..τα...'λεβεντόπαιδα?'του μεσιέ Μιχαλολιάκου? ή τα....'κωλόπαιδα?'...του Μιχαλολιάκου?....μόνο λεβεντόπαιδα δ εν είν'αυτοί...ε,τώρα τ ί ξέρει ένα 23χρονο? (μιλάω για τον όχι και τόσο συμπαθή με το περίεργο,επίθετο κύριο Κασιδιάρη φυσικά)23χρονών δεν είναι? άκου επίθετο ο χριστιανός!...ε,μάνα τα'κανε κι αυτά...αλλά...ντάξει δε ν ψηφίζω κι ούτε σκοπεύω να ψηφίσω Χρυσή αυγή...δ εν ταιριάζει στο...ίματζ μου...και στο τύπο μου δ εν είμαι τόοοσο ακραίων αντιλίψεων πολιτικών εννοώ...χαιρετώ τακουλίνι,και φίλοι...

αθεόφοβος είπε...

Βρε θεολόγε ο Βαραβάς την γλύτωσε, ήταν κάτι σαν τον Κουβέλη!
οι δύο ληστές στο σταυρό ήσαν ο Δυσμάς και ο Γέστας.
Δυστυχώς το απόκρυφο ευαγγέλιο που διαβάζω δεν ξεκαθαρίζει το θέμα επακριβώς!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Να διάβαζες και τα κανονικά Ευαγγέλια όπως τ' απόκρυφα...

Πάντως, σωστός ο παραλληλισμός Βαραβά-Κουβέλη.
Αλλά, και τα κανονικά ευαγγέλια δεν διευκρινίζουν ποιο ήταν το τέλος του Βαραβά...