Πέμπτη, Ιουνίου 2

«Αγανακτισμένους» δεν έχει μόνο η Μαδρίτη και η Αθήνα!

Αγανακτισμένοι υπάρχουν και στο Βερολίνο, στο Άμστερνταμ, στη Βιέννη, στο Ελσίνκι!
Είναι οι πολίτες όλων των λαών της κεντρικής και της βόρειας Ευρώπης που δεν ανέχονται άλλο να πληρώνουν τους «τζίτζικες του νότου»!
Που πιέζουν τις κυβερνήσεις τους ν’ αφήσουν στη μοίρα τους τις «άσωτες» χώρες σαν την Ελλάδα και την Πορτογαλία...
Είναι αυτοί που κοροϊδεύαμε τα καλοκαίρια στα νησιά, επειδή, για λόγους οικονομίας, έτρωγαν μόνο σαλάτες.
Και τώρα, πολύ θα χαιρόντουσαν να μας έβλεπαν να πτωχεύουμε.
Είμαστε οι ιδανικοί «αποδιοπομπαίοι τράγοι», που η καταστροφή μας θα αποτελούσε μια σκληρή προειδοποίηση στους λαούς και στις κυβερνήσεις των άλλων «ασθενών» κρατών!
Ήθελα να ήξερα αν αυτοί που συγκεντρώνονται στις πλατείες, μουτζώνουν τους πολιτικούς και χτυπούν τις άδειες κατσαρόλες, είναι «αθώοι του αίματος»...
Άραγε αυτοί ποτέ δεν ζήτησαν ένα ρουσφετάκι, δεν έγλειψαν κάποιον πολιτικό, δεν ζήτησαν έναν διορισμούλη, μια βισματική μετάθεση, τη διαγραφή ενός προστίμου, τη νομιμοποίηση ενός αυθαιρέτου;
Αυτοί δεν ροκάνισαν καμία κοινοτική επιχορηγησούλα, δεν βούτηξαν το δαχτυλάκι τους σε κάποιο κρατικά επιδοτούμενο πρόγραμμα, δεν έκαναν ποτέ φοροδιαφυγή, δεν βολεύτηκαν με τα επιδόματα ύπνου, δεν χειροκρότησαν μπαλκονάτους δημαγωγούς και δεν ψήφισαν παπαρολόγους συνδικαλιστές;
Εγώ, προσωπικά, τα έκανα όλ’ αυτά (ή, σχεδόν, όλα) γι’ αυτό και ντρέπομαι και δεν τολμώ ούτε το δάχτυλο να υψώσω ούτε την ανοιχτή παλάμη μου να κουνήσω...
Παλιότερα, μάγκας ήταν όποιος πλειοδοτούσε σε υποσχέσεις.
Σήμερα, πρώτη μούρη είναι όσοι πλειοδοτούν σε «αγανάκτηση»...
Αλήθεια, πού ήταν όλοι αυτοί οι «αγανακτισμένοι» όταν γινόταν το μεγάλο πάρτι;
Τώρα, που μας ήρθε ο λογαριασμός, θυμήθηκαν να φωνάξουν;

56 σχόλια:

Nicotine είπε...

Πες τα ρε φίλε γιατί πολύ φορά έχουν πάρει όλοι τους με την αγανάκτηση. Είμαι και εγώ αγανακτισμένος, αλλά για άλλο λόγο. Είχα πάει την πρώτη μέρα έτσι αυθόρμητα, είχε και καλά γκομενακια, και μπορώ να πω ότι ήταν καλή φάση, πρώτη φορά χωρίς σημαίες και κομματικά. Σήμερα έτυχε να περάσω πάλι από το Σύνταγμα για να παω για καφέ στο κέντρο και φρικαρα, πάγκοι με μικροπολίτες, καντίνες με σουβλάκια, γύφτοι να πουλάνε ελληνικές σημαίες, σκηνές με οργανωμένους αγανακτισμένους, συνελεύσεις και παπαριες. Ένα καραγκιόζ μπερντε η όλη φάση, αγανάκτησα, ακόμα και αν ξεφύγουμε από την οικονομική κρίση το κακό είναι ότι από την κακογουστιά και το γυφταριό δεν θα ξεφύγουμε πότε. Α, και αν δεις και κανένα κόμμα αγανακτισμένων προσεχώς μη σου φανεί παράξενο...

Drmakspy είπε...

Χτυπάς πάντα την σωστή φλέβα....

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά όσα γράφεις.
ρενα

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Σχολιαστή, πριν μουτζώσουμε τους πολιτικούς μας, πρέπει πρώτα να μουτζώσουμε τους εαυτούς μας...

Νίκο, κάπως έτσι δεν εκφυλίστηκαν και οι πορείες του Πολυτεχνείου;
Κι έγιναν πανηγυράκια της τσίκνας;
Δεν θέλω να απαξιώσω αυτούς που συγκεντρώνονται στις πλατείες.
Είναι, σίγουρα, μια μορφή ψυχοθεραπείας κι αυτή.
Αντί να πάμε στην καφετέρια ή στο μπαράκι, πίνουμε τη φραπεδιά ή τη μπυρίτσα μας στα σκαλάκια της πλατείας, μάς πέφτει και φτηνότερη...
Και το παίζουμε και λίγο ήρωες, μάγκες, αντιστασιακοί!
Ένας ωραίος τρόπος να ξεκαλοκαιριάσουμε φέτος που δεν θα πάμε και διακοπές...
Αλλά, όπως λες κι εσύ, η ... «τουρκογυφτιά» είναι δεύτερη φύση μας. Δεν αλλάζει με τίποτα.
Αφιόν Καρακιτσάρ το Σύνταγμα.

Σπύρο, όπως και να ’χουν τα πράγματα, ο τρόπος αυτός διαμαρτυρίας δεν παύει να αποτελεί ένα ισχυρό μέσο πίεσης στους δανειστές μας.
Που δεν θα ήθελαν να δουν μια κοινωνική έκρηξη στην καταχρεωμένη Ελλάδα.

Ρενούλα, απ’ ό,τι μαθαίνω, η κυβέρνησή μας επικαλείται τον κίνδυνο κοινωνικής επανάστασης για να κάνει κάποιες υποχωρήσεις και η τρόικα.
Οπότε, αυτού του είδους οι διαμαρτυρίες κάπου οφελούν...
Ένα απλό παράδειγμα: η τρόικα επιμένει για πλήρη κατάργηση του αφορολογήτου στους ελεύθερους επαγγελματίες.
Η κυβέρνηση επιμένει για κούρεμά του στα 6000-8000 ευρώ.
Με βασικό επιχείρημα τις έντονες κοινωνικές αντιδράσεις...

Ασυλλόγιστη είπε...

Γέρασες και γι’ αυτό τα λες αυτά Ασκαρδαμούλη!

Χρόνια σε περιμένω είπε...

Εμείς περιμένουμε πώς και πώς να έρθει το σαββατόβραδο να κατέβουμε Σύνταγμα με το τραμ.

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Η διαμαρτυρία έχει κάποιες σταθερές παρά την ποικιλομορφία:

1. Εξαρτώμενοι εργασιακά από το Δημόσιο
2. Δεξιοί και ακροδεξιοί - παλαιοημερολογίτες, γραφικοί
3. Αριστεριστές - ελευθεριακοί
4. Νέοι

Και ο κοινός παρανομαστής: αντίθεση στην προοπτική κατάλυσης του καθεστώτος του πατριαρχικού κρατικού "καπιταλισμού", κοινωνοί του οποίου είναι όλοι οι παραπάνω αλλά και όλοι μας.

Εξάλλου αν εξαιρέσεις τα αιτήματα ¨παιδικής χαράς" για άμεση δημοκρατία και κατάργηση του κοινοβουλευτισμού που ακούγονται πέριξ του συντριβανιού, αυτό που κυριαρχεί είναι το άιτημα για κρατικοποιήσεις..

Συνεπώς η αγανάκτηση έχει μάλλον καθεστωτικά και συντηρητικά χαρακτηριστικά παρά επαναστατικά. Θα έλεγα ότι είναι αντεπανάσταση..

Αστερόεσσα είπε...

[Εξάλλου αν εξαιρέσεις τα αιτήματα ¨παιδικής χαράς" για άμεση δημοκρατία και κατάργηση του κοινοβουλευτισμού που ακούγονται πέριξ του συντριβανιού, αυτό που κυριαρχεί είναι το άιτημα για κρατικοποιήσεις..] -Ορεινός

Νόμιζα ότι αυτός είναι ο ορισμός του σοσιαλισμού, αλλά φαίνεται κάνω λάθος.

[Συνεπώς η αγανάκτηση έχει μάλλον καθεστωτικά και συντηρητικά χαρακτηριστικά παρά επαναστατικά. Θα έλεγα ότι είναι αντεπανάσταση..]-Ορεινός

Είναι ο σοσιαλισμός αντεπανάσταση με συντηρητικά χαρακτηριστικά; Τότε, ας αλλάξει και το κυβερνόν κόμμα όνομα, γιατί το κίνημα δεν είναι σοσιαλιστικό, και το όνομά του υπαινίσσεται "συντηριτικοποίηση", παρά τον εμφανή φιλελελευθερισμό -μην πω και νεοφιλελευθερισμό- των οικονομικών μέτρων.

Αστερόεσσα είπε...

*συντηρητικοποίηση
διορθώνω

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Μετά το 1950 όλες οι γενιές των Ελλήνων μεγαλώσαμε με μια ηττοπάθεια και μια έλλειψη αυτοπεποίθησης άνευ ιστορικού προητουμένου.
Ουσιατικά, θεωρούσαμε τους εαυτούς μας ανίκανους να ευημερήσουν και να επιτύχουν μόνοι τους, γι’ αυτό και τρέχαμε να κρύψουμε το κεφαλάκι μας κάτω απ’ τις προστατευτικές κρατικές φτερούγες.
Ακόμα και οι πιο «επιτυχημένοι» ε[ιχειρηματίες, ήταν, ουσιαστικά, κρατικοδίαιτοι!
Το «κίνημα των αγανακτησμένων», πέρα απ’ τις ανούσιες και ανόητες δήθεν ιδεολογικο(α)πολιτικές διακυρήξεις του, είναι, στην τελική, ένας θρήνος της νέας γενιάς που δεν πρόλαβε να γευτεί τα «αγαθά» του κρατισμού!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Δεν νομίζω πως η κρατικοποίηση είναι ο ορισμός του σοσιαλισμού.
Ο κοινωνικός έλεγχος, ίσως, αλλά όχι με τη ληστρική-πατερναλιστική-πελατειακή μορφή που τον ζήσαμε.

Οι παλιότεροι θα θυμούνται ότι στις συζητήσεις του 1974 για το νέο (τότε) Σύνταγμα, όλη η αριστερά ήταν αντίθετη της κρατικά ελεγχόμενης ανώτατης εκπαίδευσης.
Με το επιχείρημα πως το κράτος, ως ελεγχόμενο απ’ την αστική τάξη, θα επιχειρήσει να ελέγξει την παιδεία.
Άρα θα άχουμε μια παιδεία στην υπηρεσία της αστικής τάξης, άρα καλύτερη η ιδιωτική απ’ την κρατική εκπαίδευση...

Αστερόεσσα είπε...

Επαναπροσδιορίστε λοιπόν ΟΛΕΣ τις έννοιες γιατί έχουμε χάσει πια το μπούσουλα! Σοσιαλισμός σημαίνει κρατικός έλεγχος στην ασύδοτη ιδιωτική πρωτοβουλία και διασφάλιση κοινωνικών αγαθών για όλους σε κράτος δικαίου! Αυτό ψήφισε ο κόσμος το 2009 και αυτό δεν έχει ΚΑΜΙΑ απολύτως σχέση με το μνημόνιο, τις περικοπές μισθών και συντάξεων και την αύξηση φόρων των ασθενέστερων! Η Ελλάδα ζει πρωτοφανή νεοφιλελευθερισμό όσο ποτέ στα μεταπολεμικά χρόνια και αυτό από "Σοσιαλιστική" (???!!!) κυβέρνηση! ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΡΕ!

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Αστερόεσσα,
Αυτά περί κρατικοποιήσεων τα άκουσα στην πλατεία. Υπήρξε μάλιστα και μια κόντρα με κάποιον μικροεπιχειρηματία που ήταν εκεί και διαφώνησε κάθετα...Το μνημόνιο και τα υπόλοιπα που έρχονται σαφώς και δεν είναι σοσιαλιστικά. Αυτό όμως έπρεπε να το είχαμε καταλάβει όλοι πολύ νωρύτερα όταν οικιοποιούμασταν και διαλύαμε το δημόσιο τομέα με τα χέρια μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να διαμορφώσουμε ένα νέο σημείο αφετηρίας, παίζοντας με το Διεθνή παράγοντα και όχι να απομονωθούμε και να το διαλύσουμε. Εκτός κι αν δέχεσαι τις μπούρδες του Μίκυ για δανεισμό μας από Ρώσους και Κινέζους.. Είσαι πραγματικά ανοιχτόμυαλη και σε καλώ να αρθείς στο ύψος των περιστάσεων. Για τα βαθύτερα αίτια είμαι σίγουρος ότι έχεις διαβάσει Κ. Αξελό, Κ. Καστοριάδη και Παν. Κονδύλη.

Αστερόεσσα είπε...

Ορεινέ,
με καλείς να σταθώ στο "ύψος των περιστάσεων" και να δεχτώ συνεπακολούθως το ύψος και το βάθος του εθνικού καπελώματος;;

Δε με απασχολεί τι λέει ο Μίκης. Ξαφνικά όλοι επικαλούμαστε την αυτοκριτική και αποδεχόμαστε κι εύκολα την αυτενοχοποίηση μόνο όταν το προσφιλές μας κόμμα κυβερνά και μας λέει να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι;

Ο κόσμος που βγήκε στους δρόμους μπορεί να μην είναι στο σύνολό του συνειδητοποιημένος, έχει όμως βαθειά επίγνωση ότι ΟΛΑ πλέον τα κόμματα είναι χρεωκοπημένα κι ότι από χρεωκοπημένους είναι μάταιο να προσδοκάς και λύση. Εξ'ου και η συνολική απαξίωση των 300.

Για το σημερινό χάλι ναι μεν όλοι φέρουμε μερίδιο ευθύνης, αυτό όμως δεν νομιμοποιεί σε καμία απολύτως περίπτωση την κρατική ανικανότητα διαχείρισης ή την πενία επιχειρημάτων στις διεθνείς διαπραγματεύσεις.

Όσο για τον Αξελό, τον Καστοριάδη και τον Κονδύλη περιγράφουν καταστάσεις μιας άλλης πολιτικής και οικονομικής πραγματικότητας και οι απόψεις τους δεν είναι η βίβλος με τα θέσφατα και τα δόγματα για την παγκόσμια κατάσταση σήμερα.

takis είπε...

Παίδες ειρήνη υμιν.
Σήμερα το βράδυ έρχονται τα πούλμαν με τους αγανακτισμένους παπάδες απο την Αχαϊά κατόπιν προτροπής του θεοσέβαστου Μητρ. Αμβρόσιου..
συμπαράσταση στο αγανακτισμένο αθηναϊκό πλήθος.
Ο θεός είναι μαζί μας δηλ.

Δεν μένει παρά να εμφανισθεί και ο Ζορρό της Θεσ/κης να έρθουμε στα ίσια μας.

Κατ'άλλα συμφωνώ με την ΑΣΤΕΡΩ.

Για τον ΟΡΕΙΝΟ.
Μήπως μπορείς να μας θυμίσεις ποιός ξεκίνησε το φούσκωμα του Δημόσιου τομέα?
Ανδρέας λέγεται αν το έχεις ξεχάσει.
Ολοι οι υπόλοιποι συνέχισαν το ίδιο βιολί.

ΑΣΚΑΡ
αλλοίμονο κακομοίρη μου αν πιστεύεις οτι οι "αγανακτισμένοι" απλά εκφράζουν τον "θρήνο της νέας γενιάς που δεν πρόλαβε να γευτεί τα «αγαθά» του κρατισμού!"

Μήπως εκφράζουν την αγωνία για το μέλλον τους μέσα σε αυτό το πρωτοφανές κομφούζιο?
(νεοφιλελεύθερο ή όπως διάολο θέλεις πές το)
μήπως για το τέλος του κοινωνικού κράτους?
μη το μπερδεύεις με κρατισμό.

ΥΓ Εγω βέβαια απέχω απο πλατείες γιατί ζω εκτός τόπου και χρόνου (το ακούω χρόνια τώρα και εχω πεισθεί, μην κάνεις τον κόπο να το επαναλάβεις)

Αστερόεσσα είπε...

H ταπεινή δική μου άποψη είναι να σταματήσει ο καθένας να εικάζει τα ζητούμενα των αγανακτισμένων και πολύ περισσότερο να τα χλευάζει, επειδή άκουσε συνομιλίες σε 2 πηγαδάκια ή κάποιος κατέβηκε για να φάει σουβλάκια ή για να κάνει ψωνιστήρι!

Υπάρχουν και αιτήματα και ιστολόγιο και φωνή!

http://real-democracy.gr/el

Και η κίνηση αυτή - με όλες της τις ελλείψεις και τα μείον -είναι ό,τι πιο σοβαρό αποφάσισαν να κάνουν οι Έλληνες μετά τη Μεταπολίτευση. Εύχομαι από καρδιάς να πετύχει και κρίμα που δε ζω στην Ελλάδα να συμμετάσχω κι εγώ, γιατί ευθαρσώς τολμώ να δηλώσω ότι ουδέποτε ζήτησα ρουσφέτι, ούτε μετάθεση, ούτε διαγραφή προστίμου, ούτε φοροδιέφυγα έστω και στο ελάχιστο, και ποτέ δεν έχωσα το δαχτυλάκι σε επιχορηγήσεις.

Έχω βιώσει στο πετσί μου την υποκρισία αυτών που φορολογούν τους πάντες -εκτός απ' τον εαυτό τους, τους μεγαλοκεφαλαιούχους και την Εκκλησία- που με θράσος και αναίδεια και αναισχύντως ζητούν κι άλλες θυσίες απ' αυτούς που δεν έχουν πλέον άλλο να δώσουν και η φαιδρά φαιδροτάτη και κατάπτυστη αριστερά στην οποία κάποιοι τελευταίοι ρομαντικοί ελπίζαμε δεν προτείνει τίποτα συγκεκριμένο στον αχταρμά του ΠΑΣΟΚ με την ιδεολογική σύγχιση.

Αν στην Ελλάδα η εικόνα αύριο είναι 100 χρόνια δεξιάς με κυρίαρχους Καρατζαφέρη και Χρυσαυγίτες, υπόλογοι είναι το ΠΑΣΟΚ και όλα τα κόμματα της Αριστεράς ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

H λογική της Αστερούλας πάσχει μόνο σε ένα σημείο.
Ισχυρίζεται πως η σημερινή κυβέρνηση, λόγω σοσιαλιστικού χαρακτήρα και ταυτόττητας, δεν θα έπρεπε να εφαρμόσει το μνημόνιο.
Πολύ ωραία!
Και τότε τι;
Αν η Ελλάδα χρεωκοπούσε και τα πάντα (ή σχεδόν τα πάντα) γκρεμιζόντουσαν, τότε θα κολυμπούσαμε σε σοσιαλιστική ευτυχία;

Η «λογική» του Τάκη μπάζει από παντού, γι’ αυτό και τα εισαγωγικά.
Φίλτατε, το κοινωνικό κράτος δεν κινδυνεύει τώρα ξαφνικά.
Το «δέντρο» που το λέγαμε κοινωνικό κράτος το πελεκούσαμε και το κατουρούρασε όλοι χρόνια τώρα, και ήταν φυσικό να ξεραθεί!
Γι’ αυτό λέω: οι «αγανακτισμένοι» έπρεπε να βγουν στους δρόμους όταν γινόταν το «πάρτι», κι όχι τώρα που δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής...

Κι αυτό το παραμυθάκι πως ο δημόσιος τομέας γιγαντώθηκε επί Αντρέα, νπμίζω πως πρέπει να σταματήσει.
Ο κρατισμός είχε πάντα βαθιές ρίζες στην Ελλάδα.
Γιγαντώθηκε μετά το 1950 και τα τελευταία μεγάλα άλματά του τα έκανε επί Κωνσταντίνου Καραμανλή (1976-1979). Τότε έγιναν μεγάλες κρατικοποιήσεις και τότε δόθγκαν απ’ τις κρατικές τράπεζες τα λεγόμενα «θαλασσοδάνεια» απ’ τα οποία προέκυψαν οι «προβληματικές επιχειρήσεις» που μέχρι σήμερα τις πληρώνουμε.
Ναι, επί Αντρέα, έγιναν μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο.
Και δόθηκαν μαζικές συντάξεις και αυξήσεις μισθών, επιδόματα κλπ.
Κανείς δεν το αρνείται.
Αλλά μην ξεχνάμε και την τεράστια εκτίναξη των δημόσιων δαπανών επί Μπουχέσα!

Όμως, δεν έχει πια τόση σημασία το ποιος φταίει.
Το θέμα έχει εξαντληθεί, και μάλλον κουράζει.

Το θέμα είναι να σωθούμε, έστω και με κάποια αναπηρία!
Με ένα «κουσουράκι», που έλεγε ο μακαρίτης ο Χριστόδουλος...

takis είπε...

οχι τι λες?
απο την εποχή του Περικλέους άρχισε το κακό!...
Ασε μας ρε παραμυθά που μόλις ακούς κριτική για ΠΑΣΟΚ Ανδρέα σε πιάνει ντελίριο.....

Χαίρω πολύ οτι τώρα δεν έχει επιστροφή...
κάτι μας είπες πάλι...
αλλά οχι να βγούνε πάλι οι ίδιοι και να ζητάν την ψήφο μας
οχι αγαπητέ, το μνημόνιο είναι αναγκαστικό αλλά επίσης αναγκαστικό είναι να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό αυτού του τόπου..
και ας μπούνε και κάποιοι μέσα αφου δημευθούν οι περουσίες τους..
για παραδειγματισμό, έστω!!

Κατ'άλλα υπογράφω και εγω τα λεγόμενα της ΑΣΤΕΡΩΣ..όλα.

Αυτά σκεφτόταν ο Τακης περιμένοντας τη βροχή που δεν ήρθε...
( η βροχή σώζει κλπ..)

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Τι λες βρε μπουμπούνα;
Προσπαθείς να μεταθέσεις σε μένα τις προσωπικές σου πολιτικές ψυχώσεις και τις «αντι-» εμμονές σου;
Για τον Αντρέα είπα πως επιδόθηκε σε διορισμούς και άνοιξε το τσουβάλι του (άδειου) κρατικού κορβανά για να δόσει και στην κουτσή Μαρία σύνταξη κλπ.
Αλλά να σου κάνω τη χάρη να αποδώσω όλες τις κακοδαιμονίες της φυλής (όπως έκαναν και κάνουν οι Δεξιοί σαν κι εσένα) στον Αντρέα, δεν μπορώ να το κάνω γιατί είναι αναληθές και ανιστόρητο!

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Άρνηση Χρέους λοιπόν. Συγχαρητήρια!! Για να δούμε ποιος χάνει και ποιος κερδίζει:

Χάνουν: οι ελληνικές τράπεζες - κυρίως οι κρατικές, τα ασφαλιστικά ταμεία - οι συντάξεις των φτωχών, σοβαροί επενδυτές του εξωτερικού - ασφαλιστικά ταμεία, σοβαρές ασφαλιστικές εταιρίες που διαχειρίζονται τον κόπο και την αποταμίευση εκατομμυρίων πολιτών, οι φορολογούμενοι πολίτες άλλων κρατών της Ευρώπης..

Κερδίζουν: οι διεθνείς - σπεκουλαδόροι, κερδοσκόποι που στοιχιματίζουν στην υλοποίηση της φοβερής και πρωτότυπης ιδέας της ανοιχτής συνέλευσης του συντριβανιού.

Αν πιστεύετε ότι μετά από αυτά η Ελλάδα έχει μέλλον τότε τι να πω.. Αλλά ξέχασα...η ανοιχτή συνέλευση θα τους εθνικοποιήσει όλους και έτσι θα προσληφθούν όλοι στο δημόσιο. Επίσης ο Μίκυ έχει εξασφαλίσει πακτωλό κεφαλάιων από του προστάτες των λαών Κινέζους και Ρώσους.

Καληνύχτα σας και όνειρα γλυκά.

Κατά τα λοιπά συμφωνώ σε όλα με τον Τάκη.

Υ.Γ. Σε ένα μήνα η ανοιχτή συνέλευση θα έχει μετακομίσει λόγω καλοκαιρινών διακοπών στη Σαμοθράκη και στην Ικαρία. Οι σκηνές θα ξαναστηθούν για να συνεχιστεί με νέα ορμή η ειρηνική επανάσταση!!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Απ’ την «κυβέρνηση του βουνού» στην «κυβέρνηση του συντριβανιού»!

Αστερόεσσα είπε...

Oρεινέ,
Θες και στρεψοδικείς;
1. Από ΠΟΥ έβγαλες το συμπέρασμα της άρνησης του Δημόσιου Χρέους;
2. Το Μίκη τι τον πας και τον φέρνεις από δω κι από κει; Μόνο εσύ τον αναφέρεις.

Κι αν δε θες να σου αποκαλούμε τον αρχηγό "Γιωργάκη", κόψε επιτέλους αυτό το "Μίκυ"! Μίκης λέγεται κι ακόμα κι αν κάποτε λέει παπαριές και ξύλο έφαγε και εξορία πήγε, αντίθετα από κάποιους που ανακάλυψαν το ΠΑΣΟΚ όψιμα και θεωρούν υποχρέωσή τους να το υποστηρίζουν με φανατισμό γκρουπόσκυλου.

Αστερόεσσα είπε...

Αλλά μιας και αναφέρθηκε η άρνηση του δημόσιου χρέους, η Ισλανδία το αρνήθηκε. Φαίνεται ότι εμείς είμαστε οι μόνοι με φιλότιμο που τα 'χουμε τα φράγκα και μοιράζουμε ακόμα με μαγκιά τα φιλοδωρήματα δώθε - κείθε.

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Η Ισλανδία αρνήθηκε το χρέος των Τραπεζών, το οποίο κατείχαν κερδοσκόποι.. Η άρνηση του Χρεους ως επαχθούς είναι βασικό αίτημα του αντι-μνημονίου. Ως προς το Μίκυ, σε μια από τις συνεντεύξεις του στο ΣΚΑΙ, ο ΄΄ιδιος είχε πει ότι η μητέρα του τον ονόμασε έτσι χαιδευτικά λόγω ακριβώς - oohh yes - του ήρωα του Ντίσνευ που είχε εμφανισθεί εκείνη την εποχή. Οι εξορίες τον τιμούν και όχι μόνο αυτές, αλλά τώρα είναι με τον πούτιν, το λιακόπουλο και το γέροντα Παίσιο...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Έλεος βρε Αστερούλα!
Κι εδώ συμψηφισμούς θα κάνουμε;
«Γιώργο» εσείς, «Μίκη» εμείς;

Αν και δεν είναι του παρόντος, η γνώμη μου είναι πως ο Μικ. δεν ήταν ποτέ ιδεολόγος.
Ή, μάλλον, ιδεολογία του ήταν το προσωπικό πάθος του να ηρωοποιηθεί.
Όταν κάποτε η ηρωποίηση περνούσε μέσα απ’ τις εξορίες, τότε ήταν «αριστερός».
Όταν γινόσουν ήρωας με εθνικοπατριωτικές κορώνες, γινόταν δεξιός.
Γι’ αυτό και κατά καιρούς «λάτρεψε» τον Καραμανλή, τον Αντρέα, τον Μητσοτάκη, τον Μπουχέ, τον Γιώργο και την ... Νταίζυ ντακ!

Αστερόεσσα είπε...

Κι ο καπετάν Ασκάρ (του βουνού κι όχι του συντριβανιού) είναι και με το ΠΑΣΟΚ και τον Ολυμπιακό και τους Αγιορείτες και τις Φιλιππινέζες πόρνες της Ευριπίδου και μόνιμη γλάστρα των Εξαρχειώτικων καφενέδων εκεί που έχουν πέρασμα τα πιπίνια. Τι μας είπες τώρα; Εκτός αν το Γιωργάκη, όταν ήταν μικρός τον φώναζε η Μάργκαρετ "καπετάν Γιώργαρε"! Σοβαρέψου.

Υπάρχει πλήθος εναλλακτικών για εξοικονόμηση πόρων και η εκκλησιαστική περιουσία δε φορολογείται. Ακόμη. Θα τρελαθούμε; Το αφορολόγητο όμως εισόδημα, ημών των λαϊκών πληβείων ήξερε να μειωθεί στο μισό, ε;

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Τι ακούω;
Βγήκαν Φιλιππινέζες στην Ευριπίδου;
Κουμπώνω τα μαγαζιά μου και τρέχω...

Αστερόεσσα είπε...

Αυτό που δεν ξέρω αν με δαιμονίζει ή αν με κάνει να γελάω μέχρι δακρύων με με σένα, ρε Ασκαρ, είναι το ότι αν είχαμε σήμερα ακόμη κυβέρνηση του "μπουχέ" (δικό σου το προσηγορικόν, στο χαρίζω, φάτο, αλλά δεν το ενστερνίζομαι) με τα ίδια ακριβώς μέτρα όπως αυτά του Γιωργάκη, θα μας είχες πρήξει στις αναρτήσεις και στις λαϊκίστικες φωτογραφίες δίκην χιούμορ με τον κολλητό σου να σιγοντάρει.

Αλλά τώρα ξαφνικά σοβαρευτήκαμε και βλέπουμε τις αναγκαιότητες! Ας καγχάσω!!!

Άντε, παιδάκι μου να παίξεις με καμιά πριζούλα όσο ο δεξιός Τάκης κι εγώ θα πίνουμε το ποτό μας στο Τίβολι!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Έχεις εν μέρει δίκιο!
Με τον Μπουχέ ήμουν πολύ σκληρός γιατί έβέπα δύο πράγματα:
α) μας οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή
β) με το δήθεν χαλαρό-λαϊκοκίτς στυλάκι του εξεσφάλιζε μια αδιανόητη λαϊκή αποδοχή/ανοχή.

Όμως, ποτέ δεν είχα πιστέψει (μέχρι τον Γενάρη του 2010) πως η Ελλάδα ήταν τόσο κοντά στην πτώχευση...

Αν ο Μπουχές παρέμενε στην εξουσία, ναι μεν θα αποδεχόμουν τα αναγκαία-σκληρά μέτρα της σωτηρίας, αλλά θα απαιτούσα την παραίτηση της κυβέρνησής του.
Κι αυτό, όχι επειδή ήταν «δεξιά», αλλά επειδή θα την θεωρούσα κύρια υπαίτια της χρεοκοπίας.

Και είναι ο Μπουχές κι ο Αλογοσκούφης βασικοί υπεύθυνοι, κατά τη γνώμη μου, για τρεις κυρίως λόγους:
α) γιγάντωσαν ακόμη περισσότερο τις αντιπαραγωγικές δημόσιες δαπάνες, όταν τα καμπανάκια χτυπούσαν
β) μας πήγαν σε πρόωρες εκλογές το 2007 με το σύνθημα πως «επιτέλους βγήκαμε απ’ την επιτήρηση», «το έλλειμμα έπεσε κάτω από 3% και, άρα, ζήτω μας», με αποτέλεσμα να επέλθει πλήρης κυβερνητικός και κοινωνικός εφησυχασμός και αδράνεια
γ) συνέχισαν και μετά το πάρτι στο δημόσιο, με το επιχείρημα της «θωρακισμένης οικονομίας» που δεν θα την αγγίξει η διεθνής κρίση!

Το αποπτέλεσμα το ζούμε σήμερα...

habilis είπε...

Eτσι είναι !!!
Εγραψες gαμώ τη φτώχεια μας gαμώ.

Αστερόεσσα είπε...

Ας ξανακαγχάσω! Η πτώχευση ήταν προδιαγεγραμμένη και προφανέστατη ήδη απ' τον Ιούλιο του 2008, όταν βάρεσε το κανόνι και στις ΗΠΑ. Τότε αυνανιζόμαστε με τον Εφραίμ χωρίς ποτέ να προχωρήσουμε βαθειά και να δούμε ότι απ' τα ΜΜΕ τα μεγάλα σκάνδαλα πέφτουν στη δημοσιότητα για να σκεπάσουν άλλα μεγαλύτερα! Στις αρχές του 2009 η Αστέρω έγραφε παραμυθάκια για Μουσμουλάκηδες και για Καννιβαλισμούς από λιμούς, αλλά όλοι ερχόσαστε στα σχόλια και γράφατε την παπαριά σας νομίζοντας ότι απλά το παίζω η νέα Φρούε Άντερσεν...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Μωρέ όλοι γινόμαστε μετά Χριστόν προφήτες!

takis είπε...

Η βροχή ήρθε επιτέλους με μια μέρα καθυστέρηση καιτα αστροπελέκια βρόντηξαν και έλαμψαν...

ΥΓ Τα χρέη τα ήξεραν χρόνια πολλά πριν και την κατιούσα επίσης ..
απο Σημίτη άρχισε να σκουραίνει το πράγμα ..ήρθαν οι Ολυμπιακοί και έδεσε το γλυκό
αλήθεια ποιός φώναζε ΚΑΤΑ των Ολυμπιακών τότε??
Για λέγε?
Παπαγιαννάκης και κάτι λίγοι περί αυτού αν θυμάσαι καλά...
αρα υπήρξαν και πριν Χριστό προφήτες.

Μύρισε το χώμα πάντως ..κάτι είναι και αυτό.

ΥΓ αγανακτισμένα φιλιά στο ξενιτεμένο μας πουλί, ΑΣΤΕΡΩ

zoyzoy είπε...

Ο καθένας έχει και διαφορετικό λόγο να'ναι αγανακτησμένος όπως να βγάλουν την λίστα με τους φοροφυγάδες στο λαό να τους λιντσάρει όχι που κόβουν της κάθε γριάς το δώρο.
Να βγάλουν όλα τα σκάνδαλα στην επιφάνεια!
Τον Αντρέα τότε τον είχαν κάτσει στο σκαμνί τώρα που πήγε η διαφάνεια του Γιωργάκη.
Μπορεί να γλείψαμε απ'το μέλι αλλά άλλοι έτρωγαν με το κουτάλι και τώρα μας βλέπουν και γελούν.

Κρίμα ρε Ασκάρ θα χάσεις και τα γκομενάκια του Συντάγματος!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ζουζού, κάποιο λάθος κάνεις:
Πρώτον, το ότι δεν πολυεκτιμώ τους περισσότερους «αγανακτισμένους», δεν σημαίνει πως δεν είμαι κι εγώ αγανακτισμένος!
Δεύτερον, τα γκομενάκια με τίποτα δεν τα χάνω!
Ήδη έκλεισα μέσω φέισ ραντεβού στα τυφλά με μια πιτσιρού απόψε στις 9 στο Σύνταγμα, έξω από τα ΚΕΠ!

Τάκη, είσαι ανεκδιήγητος βρε μπουμπόνα-τυφλοπόντικα!
Χθες μάς έλεγες πως όλα τα κακά ξεκίνησαν με τον Αντρέα. Και σήμερα κάνει κολοτούμπα, άλα Μίκυς, και μας λες πως άρχισαν επί Σιμήτη!
Και τώρα σου φταίνε και οι Ολυμπιακοί Αγώνες!
Εγώ, πάντως, θυμάμαι τον Αλογώ να επαίρεται το 2007 για το «κοινομικό του θαύμα» και να κερδίζει τις εκλογές με επιχείρημα πως συμμάζεψε τα οικονομικά της χώρας!
Άρα... οι εκκρεμότητες της ολυμπιάδας είχαν ήδη αποσβεστεί!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Eντυπώσεις απ’ τη σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα:

α)Ο κόσμος ήταν τραγικά λίγος. Οι περισσότεροι ήταν περίεργοι, μόνιμοι θαμώνες της πλατείας και μικροπολιτλες! Ίσως ο αγώνας της εθνικής να έκοψε κόσμο! Για τόση «αγανάκτιση» μιλάμε...

β) Από ποιότητα συνθημάτων... άλλο τίποπα! Μόνο το «να καεί το μπουρδέλο η Βουλή» ακουγόταν! Εύγε νέοι μου...

γ) Από ποιότητα επιχειρημάτων, εκεί να δεις! Μια επιχειρηματολογία υπεραπλουστευτική, λαϊκιστική, δημαγωγική, χυδαία, τριτοκοσμική, σκοταδιστική! «Να βγούμε απ’ το Μνημόνιο για να σταθούμε στα πόδια μας»! Τέλειο...

δ) Στο κέντρο της πλατείας έχουμε την αναβίωση «της Αθήνας του Περικλή»! Της «άμεσης δημοκρατίας»!
Ο κάθε κομπλεξικός να παίρνει το λόγο, να λέει για 1,5 λεφτά την παπαριά του κι εγώ να νομίζω πως ζω «ιστορικές στιγμές»!

ε) Ο αρχιμαλάκς δίπλα μου κρέμασε στο λαιμό του σκύλου του ένα χαρτόνι που έγραφε «είμαι κι αγώ αγανακτισμένος»! Από τι ρε μούργο; Σου κόψαν και σένανε την αναπηρική;

στ) Από γκόμενες ... χάλια! Ελάχιστες τις προκοπής! Οι πρωτοκλασάτες ξέρουν πως οι «αγανακτισμένοι» είναι μάλλον μπατήριδες, κι αποφεύγουν τις κακοτοπιές!
Όχι και να χάνουμε τον χρόνο μας, όταν τα πλουσιόπαιδα έχουν ήδη γεμίσει τη Βαλαωρίτου...

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Χα, χα, χα...

habilis είπε...

Ακου να δείς τι έπαθα εγώ σε ένα πηγαδάκι απο γνωστό μου όταν άναψε η κουβέντα.
Για να τον προσέξω καλά φώναζε κιόλας.
-Ακου φίλε πρέπει να βάλουμαι όλοι ένα λιθαράκι να γυρήσουμαι στη δραχμή.
-Γιατί ρε φίλε?
-Για να δώ τα μούτρα της πουτάνας της Μέρκελ όταν θα την πληρώνουμαι σε δραχμές.
Η πίεση μου πήγε στο κόκκινο και σαν κανονικός αγανακτησμένος του έριξα πέντε φάσκελα και πήγα σε άλλο πηγαδάκι .

Πάντως το πρώτο κέρδος απ'ολη αυτή την ιστορία είναι ότι βγήκαμαι από την πολιτική μας αφασία.

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Το σοβαρότερο είναι ότι διακινούνται και μέσω διαδικτύου, απίστευτες βλακείες, ανακρίβειες, που βρίσκουν κοινό και αναπαραγάγονται.

Memphis Ex Noel είπε...

Δε μπήκα καν στην διαδικασία να διαβάσω όλα τα σχόλια μη σου πω όλο το κείμενο σου γιατί με βρίσκεις παντελώς αντίθετο...αν είναι να μπαίνουμε στο τρυπακι να κατηγορούμαστε εμείς ακόμα και τώρα μετά τα όσα τραγελαφικά κάνει η κυβέρνηση και ξεπουλιέται (ψάξε για την δανειακή σύμβαση που ήρθε μαζί με το μνημόνιο αλλά δεν ακούστηκε από κανέναν) και δε βάζω μέσα τις μαλακίες που κάναν προηγούμενες κυβερνήσεις. Κάτι έπρεπε να γίνει και οι συγκεντρώσεις αυτές είναι μια καλή κίνηση απλά πρέπει να υπάρξει και συνέχεια...κάπως έτσι άρχισαν τα πράγματα και στην Αργεντινή αν το ψάξεις ώστε να καταρρεύσει το όλο σκάρτο σύστημα. Το ότι υπήρχαν τσαρλατάνοι πλανόδιοι εκμεταλλευτές είναι άλλο θέμα και αυτοί θα υπάρχουν πάντα.

Όσο για το πόσο δουλευταράδες παραπάνω είναι οι Βόρειοι...

δες αυτό. Εξάλλου το πρόβλημα που έχει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και μεγενθύνεται με την πάροδο του χρόνου δεν είναι αν δουλεύουμε πολύ αλλά αν θα βρούμε δουλειά για να επιβιώσουμε...

Δες και αυτό το βίντεο και συνέχισε να λες ότι εμείς είμαστε αυτοί που κοροϊδεύουμε τους Ευρωπαίους.


Βέβαια αν είχες πιαστεί ακόμα και με τα δάνεια θα έβλεπες ότι και πάλι με τους τόκους που πληρώνουμε δε τα πληρώνουν οι Ευρωπαίοι από την τσέπη τους. Πάλι κέρδος βγάζουν οι τράπεζες τους από εμάς.

Σταμάτα λοιπόν να είσαι χρωματισμένος και κυριευμένος απο την ιδεολογία του κόμματος σου και δες τα πράγματα ως έχουν. Το ότι εσύ έκανες όλα τα παραπάνω παραστρατήματα δε σημαίνει ότι τα έκαναν και όλοι οι Έλληνες. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να κάνεις τον εαυτό σου να μοιάζει με τον Πάγκαλο...μάλλον εσένα είχε στο νου όταν έλεγε ότι μαζί τα φάγατε.

Εγώ έχω καθαρή την συνείδησή μου και δεν έχω φάει τίποτα που να μη το κέρδισα με τον ιδρώτα μου άξια...το μόνο σίγουρο είναι ότι μου έχουν φάει κι εγώ απλά κατέβασα το κεφάλι! Αυτή είναι η αμαρτία μου αλλά είναι καιρός να αλλάξουν τα πράγματα.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Πολύ ωραία, λοιπόν, κι εγώ συμφωνώ «ν’ αλλάξουμε τα πράγματα»!
Το ερώτημα είναι με ποιον/ποιους, πώς και προς ποια κατεύθυνση.
Με μούντζες, και «να καεί το μπουρδέλο η Βουλή» δεν λύνεται κανένα πρόβλημα.

Αν όλοι αυτοί οι «αγανακτισμένοι» απαιτούσαν κάποια λύση που θα τους ξεβόλευε (γιατί λύση χωρίς «ξεβόλεμα» δεν μπορεί να υπάρξει) θα ήμουν μαζί τους.

Παράδειγμα: ας προτείνουμε να κάνει το κράτος απαλλοτριώσεις και αναδιανομή της γης ώστε να γυρίσουμε στα χωριά μας και να ασχοληθούμε με την γεωργεία-κτηνοτροφία-αλιεία!
Γουστάρετε;
Όχι βέβαια. Γιατί θέλουμε την περιστρεφόμενη καρέκλα, τα εύκολα και άκοπα λεφτά και το βράδυ στα μπαράκια...

Περιμένω να προταθούν συγκεκριμένες και ρεαλιστικές λύσεις κι όχι μαλακιούλες-δημαγωγιούλες-λαϊκισμούρες!

Η δανειακή σύμβαση ήταν μια χαρά σύμβαση και μην παρασύρεστε απ’ τις γελοιότητες που κυκλοφορούν σε τουίτερ-φέις-μπλογκς!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Το ποστάκι αυτό έμεινε αρκετές μέρες, κυρίως γιατί, σύμφωνα με τον μπλόγκερ, είχε αρκετή επισκεψιμότητα, λόγω του ευρύτερου ενδιαφέροντος για το «κίνημα των αγανακτισμένων».

Από αύριο επιστρέφουμε στην κλασική θεματολογία μας...

Κλείνω με μια ακόμη πολιτική πρόταση, που θα μπορούσαν να υιοθετήσουν οι «αγανακτισμένοι»:
να αποχωρήσουν οικειοθελώς από το δημόσιο βίο όσοι μετά το 1974 κατείχαν οποιαδήποτε υψηλόβαθμη κυβερνητική ή κρατική θέση, κι όλοι όσοι διετέλεσαν βουλευτές.

Δεν μπορεί να παραμένουν στη θέση τους εκείνοι που συνέβαλλαν με οποιονδήποτε τρόπο στη χρεοκοπία μας.
Ούτε να αναλαμβάνουν να μας «σώσουν» αυτοί που μας κατέστρεψαν...

Memphis Ex Noel είπε...

Λύσεις υπάρχουν και μερικές από αυτές ερχόντουσαν ακόμα και μέσα από το ΠΑΣΟΚ. Ο Γιωργάκης όμως δεν άκουγε και έκανε του κεφαλιού του και το χειρότερο συνεχίζει να έχει αυτόν τον άχρηστο τον Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο οικονομικών. Μέχρι και ξένοι πολιτικοί παραδέχονται την ανικανότητα των πολιτικών μας στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Δεν είναι θέμα χρωματισμού αλλά συμφερόντων... ακόμα να το καταλάβεις;

Δεύτερον σταμάτα να στρουθοκαμηλίζεις. Ξέρεις τι είναι να ψάχνεις για δουλειά πόσους μήνες και να έχεις να συντηρήσεις ολόκληρη οικογένεια; Ξέρεις τι είναι να σπρώχνεις τον εαυτό σου στην αυτοκτονία γιατί δε μπορείς να επιβιώσεις; Έχεις δει τα στατιστικά των αυτοκτονιών τα τελευταία χρόνια λόγο της κρίσης; Το ότι διπλασιάστηκαν το 2009 και συνεχίζουν και ανεβαίνουν δε σου λέει τίποτα; Το ότι κάποτε ήμασταν η πρώτη χώρα με τις λιγότερες αυτοκτονίες τι σου λέει;

Παλιός συμμαθητής από το Λύκειο μου λέει ότι ζει με την οικογένειά του είναι φοιτητής πληρώνει τα δίδακτρα και βγάζει μόλις 300 ευρώ μαύρα το μήνα στη δουλειά από τα οποία τσοντάρει για να τα βγάζει πέρα και η οικογένειά του...δε θυμάται καν πότε βγήκε για καφέ τελευταία φορα και μου λες για μπαράκια; Για ποιούς βολεμένους μου λές για τους Πράσινους μήπως η για τους μπλε που ξεβολεύτηκαν και θέλουν να ξαναβολευτούν; Τι νομίζεις ότι όλοι αυτοί οι αγανακτισμένοι είναι της γενιάς σου; Νέοι είναι οι περισσότεροι που τους έφτυσε η γενιά σας. Νέοι που δεν μπορούν να τα παρατήσουν και να φύγουν από αυτή την χώρα, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Νέοι που είναι άνεργοι ή δουλεύουν ανασφάλιστοι. Έχεις δει πόσοι έχουν φύγει όμως; Κι να σου πω και το άλλο πως γίνεται σε αυτή την χώρα όλοι να είναι βολεμένοι οι Έλληνες και να μη δουλεύουν όπως λες και στο εξωτερικό να διαπρέπουν; Ε; Γιατί δε διαπρέπουν εδώ;

Όσο για την δανειακή σύμβαση συνεχίζεις να στρουθοκαμηλίζεις... δε το λέει το twitter το facebook και τα blogs...

δες αυτό το βίντεο δες και εδώ γενικά τι λέει ο Κασιμάτης και γενικά τις αντιδράσεις κι αν συνεχίζεις να λες ότι είναι μια χαρά τότε είσαι απλά ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.

Μια δανειακή σύμβαση που τα ξεπουλάει όλα και μας κόβει και την δυνατότητα διακανονισμού του χρέους με άλλα χρέη όπως τα χρωστούμενα από τους Γερμανούς δεν είναι συνταγματικά σωστή. ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ. Και δεν έχει ψηφιστεί καν από την βουλή. Αν αυτό ο ΓΑΠ το λέει διαπραγμάτευση γιατί δεν είχαμε λεφτά εγώ το λέω προδοσία γιατί δεν είχε τα @@ να διεκδικήσει παραπάνω. Και δε θα μπω στο τρυπάκι να σχολιάσω αυτά που λέγονται στο εξωτερικό ότι ο ίδιος ο ΓΑΠ ξεπουλούσε CDS και πόνταρε στην χρεοκοπία της χώρας γιατί τα CDS αλλάζουν ανώνυμα χέρια...και δύσκολα βγάζεις άκρη. Αλλά είμαι σίγουρος ότι μπλέκονται πολλοί βουλευτές σε αυτά τα παιχνίδια...

Διάβασε και την τελευταία ανάρτηση μου εδώ αν συνεχίζεις να επιμένεις στα δικά σου για να μη λες ότι είμαι χρωματισμένος ή έχω σκοπιμότητες!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Δεν είπα πως είσαι χρωματισμένος ούτε ότι εξυπηρετείς σκοπιμότητες (τέτοια πραγματάκια εσύ τα λες για μένα).
Και φυσικά ξέρω πολύ καλά τι γίνεται γύρω μου, και για την ανεργία και για τα ψυχολογικά προβλήματα και για όλα.
Έλα, όμως, που τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν επικρατούσαν τα δημαγωγικά αναθέματα σαν αυτά που κι εσύ αναπαράγεις!

Φυσικά, δεν έχω πρόθεση να πείσω κανέναν, εκφράζω απλώς τις προσωπικές μου απόψεις και εκτιμήσεις.
Και για να συνοψίσω το δίλημμα στο οποίο βρισκόμαστε: «ή πεινάμε ή ψοφάμε»!
Εσείς προτιμάτε να ψοφήσουμε.
Εγώ προτιμάω να ζήσουμε.

Στο σημείο αυτό εσείς, πράγματι, είστε πιο μάγκες και πιο ήρωες από μένα...

Αστερόεσσα είπε...

Προσυπογράφω τα σχόλια του Memphis Ex Noel.

Ομοίως αντιπαρέρχομαι το ασκαρδαμύκτιο σόφισμα και ψευδοδίλημμα του τελευταίου σχολίου. Non est.

Eπειδή όμως η εμπειρία μου στη μπλογκόσφαιρα και με το συγκεκριμένο τούτο ιστολόγιο είναι μεγάλη, ουδένα λογικό επιχείρημα δεν είναι ικανό να τον κάνει να επιχειρηματολογήσει και όχι να στρεψοδικήσει, άρα οσάκις θέλω σοβαρή πολιτική άποψη, επισκέπτομαι άλλα ιστολόγια. Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος.

Για χαβαλέ όμως είναι καλό, ενίοτε έχει και εκλάμψεις εξυπνάδας, που δυστυχώς κρατούν και λίγο και λόγω ιδιοσυστασίας του, αλλά και λόγω κακών συναναστροφών.

Καληνύχτα σας!

Αλητισσα είπε...

Ευτυχώς ρε συ που στα λένε μερικοί (Αστερόεσσα,Μέμφις)γιατί αλλιώς θα πρέπει να ήσουν σίγουρος ότι έχεις να κάνεις με ηλίθιους..
Τι να σου πω αγόρι μου ή ζεις σε άλλον πλανήτη ή σε πληρώνουν για να τους υποστηρίζεις..
Εννοείται ότι αν τα ίδια μέτρα τα έπαιρνε άλλη κυβέρνηση θα έσκιζες τα ιμάτια σου..
Δε σου αρέσουν οι αγανακτισμένοι;
Δεν πειράζει, άλλωστε δε θα ΄χεις ποτέ την ευκαιρία να δεις πως είναι να μη σου βγαίνουν τα λεφτά να πας Σουπερ Μαρκετ γιατί μόνο έτσι θα είχες μια ελπίδα να καταλάβεις τι θα πει αγανάκτηση..
Και να σου πω κάτι, βγάλε την τίγρη γιατί κανένα παρελθόν, όσο ένδοξο και να είναι δε σε σώζει από το παρόν σου..

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Aστερούλα, η «συναναστροφή μου» στα είπε τσεκουράτα στο φέις!

Αλητούλα, μην επανερχόμαστε.
Επιμένω: ή πεινάμε ή ψοφάμε!

Αστερόεσσα είπε...

H συναναστροφή σου, δεν είπε τίποτα. Ανέφερε μεμονωμένα άρθρα της δανειακής σύμβασης, π.χ. άρθρο 2, παράγραφος 3 που υποτίθεται διασφαλίζουν την Ελλάδα το οποίο αναιρείται από το 2 παράγρ. 4. Αν σας αρέσει να διαβάζετε από ένα κείμενο μόνο αυτό που σας γουστάρει!

ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΪΟΥ ΤΟΥ 2010 ME THΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ! ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΕΠΩΝΕΙΔΕΣΤΕΡΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ, ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΤΕΡΗΣ, ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΠΑΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΛΚΙΔΕΙΟ ΕΙΡΗΝΗ! ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ! Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΔΟΣΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ.

Καλόν ύπνο!

Αστερόεσσα είπε...

Και το χειρότερο όλων: το ΔΝΤ περίμενε η Ελλάδα να φέρει αντιρρήσεις για όλα τα άρθρα της σύμβασης που μας καπελώνουν και ήταν προετοιμασμένοι για παζάρεμα, αλλά εμείς δεν το συζητήσαμε καν! Γιατί τούτη η κυβέρνηση, η "σοσιαλιστική" υπογράφει τα πάντα!

Αστερόεσσα είπε...

Κι αν δεν το έχεις πάρει χαμπάρι, έχουμε ΗΔΗ ψοφήσει. Απλώς δεν έχουμε ταφεί.

Αλλά το Γραφείο Τελετών το διαχειρίζεται καλά η Κυβέρνηση. Είναι το μόνο που διαχειρίζεται καλά. Και η Αντιπολίτευση, αν κι αυτή φρόντισε εγκαίρως να αποποιηθεί το ρόλο του κορακιού -σε σημείο να αναρωτιέσαι αν η διαφθορά της ήταν και ευφυής ελιγμός, για να μην πιει το ποτήριον. Όσο για τους μικρούς της Αριστεράς με το σύνδρομο του Πήτερ Παν, πήραν κι αυτοί τα μέτρα τους: δήλωσαν βρέφη.

Εάν δε μιλήσει τώρα ο λαός, τελειώσαμε!

Αστερόεσσα είπε...

Οτιδήποτε γυρίσεις και μου πεις πάνω στο αν η κυβέρνηση είναι περισσότερο ή λιγότερο προδοτική, απ' το δεν υπάρχει προδοσία και δοσιλογισμός έως το ναι μεν, υπάρχει προδοσία αλλά την επέτασσε η ανάγκη, θα είναι κάτι αντίστοιχο με το ηθικό = νόμιμο του Βουλγαράκη.

Σ' αυτό το φονικό της Ελλάδας μακελέψανε όλοι. Και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Όμως το ΠΑΣΟΚ ΥΠΕΓΡΑΨΕ!

ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΚΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΕΛΥΣΑΝ! (Άρθρο 120 του Συντάγματος, παράγραφος 4 -ακροτελεύτια διάταξη)

Αστερόεσσα είπε...

Kόφτο το "πολιτικό" στις αναρτήσεις σου. Μόνο τον Ορεινό θα βρεις να συμφωνεί και μερικούς ακόμα απ' το παρεάκι. Εκτίθεσαι και αυτογελοιοποιείσαι, ακόμα κι αν δε βρεθεί κανένας να στα πει. Απλώς σηκώσανε τα χέρια στον υπέρμετρο παρωπιδισμό σου.

Γύρνα το στις πορνοδιαστροφικές αναρτήσεις, παιδάκι μου. Μόνο εκεί λάμπεις.

Αστερόεσσα είπε...

O Nτόκτορ και ο Δείμος, ναι έχουν πολιτικό λόγο.

Ο Σπίθας δεν έχει πολιτικό ιστολόγιο, κάνει απλώς παράθεση αρθρογραφίας, αλλά στα σχόλια έχει πολιτικό επιχείρημα, αν και μας παράπρηξε με τη ΔΗΜΑΡ. Εσύ δεν έχεις πολιτικό επιχείρημα. Συνειδητοποίησέ το για το καλό σου.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Aστερούλα, το ισχυρότερο πολιτικό επιχείρημα είναι η ίδια η ζωή!
Κι από τέτοια επιχειρήματα έχω κάμποσα!
Τι μας διδάσκει η ζωή;
«Ουαί τοις χρεωμένοις»!
Γίνεται να είσαι καταχρεωμένος και ταυτόχρονα ανεξάρτητος, αξιοπρεπής, κιμπάρης, καλοπερασάκιας και κομπορήμονας;
Δεν γίνεται!

Τελικά, είμαι ο καλύτερος εν Ελλάδι πολιτικός αναλυτής-εκλαϊκευτής!

Πάω τώρα να γράψω για ... γυναίκες.

Αστερόεσσα είπε...

Σκατά με φράουλες. Ο καλύτερος αυριανιστής, ναι.

Γράψε για μια νέα αδύνατη απ' την πείνα,σοφή και πολύπαθη ξενητεμένη που γνώρισε τον έρωτα σ' έναν Βίκινγκ αψηλό και λιγνό, που 'ταν ωραίος, που 'ταν μοιραίος και μοσχοβολούσε σαν πασχαλιά. Σου επιτρέπω να γράψεις και τι του έκανε, κοπρόσκυλο!

Memphis Ex Noel είπε...

Στο ερώτημά σου για τα παραπάνω μάλλον πρέπει να ρωτήσεις τους Γερμανούς. Αυτοί θα ξέρουν καλύτερα που μας χρωστάνε τα μαλιοκέφαλά τους και δε πληρώνουν τίποτα τόσα χρόνια. Και μας πουλάν και πνεύμα για θέματα ηθικής μετά απο ένα σωρό σκάνδαλα (Siemens, Chrystler κλπ).

Αυτό που έχω καταλάβει όμως είναι ότι μάλλον η Ελλάδα δε χρειάζεται λεφτά απο κανέναν. Παιδεία χρειάζεται για να πάει μπροστά... αλλά από ανθρώπους βολεμένους, καλοπερασάκιδες, ποζεράδες, μιζαδώρους, προδότες, τζογαδόρους και μπουζουκτσίδες μάλλον ζητάω θαύματα.