Σάββατο, Ιουλίου 3

Ομαδάρα η Αργεντινή, αλλά εμείς την παίζουμε για πλάκα!

Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα η Αργεντινή ήταν μια απ' τις δέκα πλουσιότερες χώρες του κόσμου.
Το βιοτικό της επίπεδο συγκρινόταν με το αντίστοιχο των ΗΠΑ. Εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, μεταξύ των οποίων και πολλοί Έλληνες, την προτιμούσαν απ' τις ΗΠΑ...
Σήμερα, η οικονομία της Αργεντινής βρίσκεται σε πολύ χειρότερη κατάσταση απ' την ελληνική.
Το κατά κεφαλήν εθνικό μας εισόδημα είναι διπλάσιο. Ακόμα κι αν μπούμε σε ύφεση στην επόμενη διετία, η απόσταση είναι τόσο μεγάλη που θα εξακολουθούν να κοιτάνε την πλάτη μας...
Η χώρα μας δεν πρόκειται να πτωχεύσει, γιατί, εκτός απ' τον "Θεό της Ελλάδας", που δεν πρόκειται να το επιτρέψει:
- συμμετέχουμε σε μια ισχυρή νομισματική ένωση. Δεν προσδέσαμε, απλά, το νόμισμά μας με ένα ξένο, όπως έκανε η Αργεντινή με το δολάριο, αλλά το αντικαταστήσαμε με το ευρώ! Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει ούτε κερδοσκοπικές επιθέσεις στα συναλλαγματικά της διαθέσιμα ούτε υποτιμητικές πιέσεις στο νόμισμά της.
- η ελληνική κρίση επηρέασε ολόκληρη την ευρωζώνη. Έτσι, ενεργοποιήθηκε ο σωτήριος μηχανισμός στήριξης ΔΝΤ-ΕΕ...
- το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι εξολοκλήρου σε ευρώ κι όχι σε ξένο νόμισμα. Το 80% του χρέους μας διακρατείται από ευρωπαϊκές τράπεζες και "θεσμικούς" που κάθε άλλο παρά τους συμφέρει να μας εξωθήσουν στην χρεοκοπία...
- το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι πολύ πιο ισχυρό και υγιές απ' το αργεντίνικο, κι αν χρειαστεί μπορεί να στηριχτεί απ' την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα...
- στην Αργεντινή υπήρχε μεγάλη πολιτική αστάθεια και κοινωνική αντίσταση που έφτασε στα όρια της εξέγερσης. Στην Ελλάδα, αντίθετα, έχουμε μια ισχυρή κυβέρνηση και μια κοινωνία που δείχνει ανοχή και κατανόηση στην ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων...

20 σχόλια:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Στην Ελλάδα, αντίθετα, έχουμε μια ισχυρή κυβέρνηση και μια κοινωνία που δείχνει ανοχή και κατανόηση στην ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων...



Και μετα ξυπνησαν κι εχασαν το όνειρο.....

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ρικούλα, κακά τα ψέματα, οι Έλληνες έχουν πολύ αυξημένο το αίσθημα της αυτοσυντήρησης και της επιβίωσης!
Αλλιώς δεν θα είχαμε επιβιώσει τόσες χιλιάδες χρόνια...

Πρόσεχε: μας αρέσει σε ατομικό επίπεδο να πουλάμε τσαμπουκαλίκια και λεονταρισμούς, να απειλούμε θεούς και δαίμονες κλπ κλπ, αλλά ξέρουμε πολύ καλά πως τούρη η κυβέρνηση αν δεν ολοκληρώσει το έργο της θα κλάψουμε όλοι με μαύρο δράκυ!
Αν πτωχεύσουμε τότε θα δούμε τι θα πει "βερύκοκο"!
Τότε, δεν θα μιλάμε "για το επιδοματάκι ή τη συνταξούλα που περικόπηκε" αλλά για τη δουλειά, το μισθό και τη σύνταξη που θα χαθούν εξολοκλήρου!

Τότε θα δούμε την άγρια πλευρά της κοινωνίας μας. Που ο ένας θα τρώει τις σάρκες του άλλου...

Γι' αυτό να ευχόμαστε όλη να συνεχίσει η κυβέρνηση όπως ξεκίνησε και να ολοκληρώσει με επιτυχία το έργο της, γιατί αν πέσει, στο κεφάλι μας θα πέσει και οι δικές μας ζωές θα ρημάξουν!

Οι υπουργοί και να χάσουν τις καρέκλες τους, έχουν να ζήσουν...

Βάσσια είπε...

Καλημέρα :-)

Είμαστε Ουρουγουάη, γιατί αρκετά με το ΔΝΤ, και τις επιβιώσεις, και τη ξεφτίλα και και και.. αλλάζω "κουρτίνα" για λίγο!

Ήρθα να πάρω τον Τάκη να γιορτάσουμε!!!

Καλό Σ/Κ
:-)

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Πολλά πίτσι-πίτσι με τον Τάκη άρχισες τελευταία εσύ, και δεν μου πολυαρέσει!
Το έχεις καταλάβει πως είμαι πολύ διεκδικητικός και δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου σε τέτοια θέματα;

Και καλά, να σε πάρει μέσα απ' τα χέρια μου ένας Φορλάν, πάει στο διάλο!
Αλλά όχι κι ο Τάκης ρε γαμώ το...

Ανώνυμος είπε...

Ρε Ασκάρ, μπας και ζήλεψες τον Γκέμπελς?
Τόσο κομματικά ματόγυαλα φοράς?
Η Αργεντινή από τότε που ξεμπέρδεψε με το ΔΝΤ, τότε που οι πολίτες διώξαν τους κουϊσλιγκς με ελικόπτερο από την ταράτσα του κυβερνητικού μεγάρου για να μην τους λιντσάρουν(9 χρόνια), έχει δείξει τέτοιες προοόδους που οι οικονομολόγοι τρίβουν τα μάτια τους πως μια χώρα χωρίς τις γνωστές νοεφιλελεύθερες συνταγές της οικονομικής ελίτ κατάφερε να σταθεί στα πόδια της. Επίσης από τότε έχει ουσιαστικά την ίδια κυβέρνηση (κυβέρνηση Κίτσνερ). Τέλος στο χείλος του γκρεμού την οδήγησαν οι καθεστωτικές μονεταριστικές πολιτικές, σαν αυτές που εφάρμοσαν και εφαρμόζουνοι κυβερνήσεις Μητσοτάκη, Σημίτη, Καραμανλή β' και Παπανδρέου β'. Μην προσπαθείς να γίνεις Πεταλωτής στη θέση του Πεταλωτή γαιτί το ελικόπτερο δεν χωράει πολλούς!!!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Βρε Κομμούνι, δυο πράγματα με εκπλήσσουν απ' την "σύγχρονη καφενόβια αριστερά":
α) ζηλεύει την κατάντια της Αργεντινής και το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της, που μπροστά τους οι Έλληνες φαντάζουν εμίρηδες!
Και, μην ξεχνάμε, πως η Αργεντινή είναι μια πλούσια σε πρώτες ύλες χώρα και δεν περιμένει σαν κι εμας ξανένα ευρούλι απ' τους τουρίστες!
β) δεν περίμενα, επίσης, οι ψευδοαριστεροί να καταντήσουν να γίνουν "παπαγαλάκια της πτώχευσης"!
Αυτοί που δεν ανέχονται, δήθεν, καμία περικοπή στα ασφαλιστικά και εργασιακά τους δικαιώματα, υψώνουν τη σημαία της πτώχευσης και φωνασκούν πως είναι προτιμότερη από μια πολιτική "συντηρητικού νοικοκυρέματος" όπως αυτό που ζούμε σήμερα!
Και κάνουν, οι άνοες, πως δεν καταλαβαίνουν πως πτώχευση=σάρωμα των πάντων!

Αν η "πτώχευση" ήταν "σωτήρια λύση" τότε δεν θα προσπαθούσαν όλα τα κράτη, πλούσια και φτωχά, της ανεπτυγμένης Δύσης και τριτοκοσμικά, να την αποφύγουν!

Αν η παράλογη λογική της ψευδοαριστεράς είχε και την παραμικρή βασιμότητα, τότε όλα τα κράτη θα "ξεσκίζονταν" στα δάνεια και μετά θα "τραβούσαν μια πτώχευση" και θα περνούσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα...

Πάντως, ευτυχώς που ο ελληνικός λαός δεν δείχνει καμία εμπιστοσύνη στις ψευδοαριστερές αρλουμπολογίες, γιατί αν κάναμε το θανάσιμο λάθος να αναθέταμε σ' αυτούς τη διακυβέρνηση της χώρας τότε, οι Έλληνες θα φεύγαμε μετανάστες για Αλβανία και οι Ελληνίδες θα γέμιζαν τα πορνεία της Ευρώπης...

Ή, μήπως, αυτό το "εργάκι" δεν το έχουμε ξαναδεί από "κομμουνιστικούς παραδείσους" τύπου Κούβας-Ουκρανάις-Ρωσίας-Ρουμανίας-Αλβανίας-Βουλγαρίας κλπ;

Φίλε Κομμούνι, ειλικρινά, δεν πρόκειται να σας αφήσουμε να τη ρημάξετε την Ελλαδίτσα μας.

Ούτε θα επιτρέψουμε να αναρτηθούν στα μπουρδελομαγαζιά άλλων χωρών πινακίδες "προσεχώς Ελληνίδες"!

Ανώνυμος είπε...

άσε τις καταστροφολογίες και την σπέκουλα που σας σερβίρουν τα ΜΜΕ. για ελεγχόμενη πτώχευση μιλάνε ήδη οι πραίτορες σας (Ε.Ε. -ΕΚΤ- ΔΝΤ) και εκεί μας οδηγούν αθόρυβα, για να μην χάσουν τα αφεντικά τους οιπολυεθνικές..
Εμείς λέμε για άρνηση πληρωμής του χρέους με στόχο την ριζική αναδιαπραγμάτευσή του. Το καθεστωτικό ΠΑΑΣΟΚ απέδειξε ότι δεν είναι καν ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, αλλά ένα διεφθερμένο σύστημα που για την εξουσία μπορεί ακόμα και να προσώσει τη χώρα.
Η αριστερά έχει χρέος να συνατηθεί με όσους από τον κόσμο του, σιγά- σιγά βγαίνουν από την πρασινοεξάρτηση.
Πρέπει να φύγουν με ελικόπετερο όλοι επίγονοι.
Ο θυμός πρέπει να γίνει κύμα ανατροπής!

Ανώνυμος είπε...

το εργάκι στου "κομμουνιστικούς παραδείσους" (μακρυά από μένα ο αν-ύπαρκτος σοσιαλισμός, ποτέ δεν το υπερασπίστηκα) το έπαιξαν τα ακραία νεοφιλελεύθερα στοιχεία που πήραν την εξουσία από ένα κόσμο απογοητευμένο μετά την πτώση του καθεστώτος, διαφορετικά είχαν πολλές δυνατότητες γρήγορης αλλαγής από σοσιαλιστικές οικονομίες σε μικτές οικονομίες με κράτος πρόνοιας με μια μετριοπαθή πολιτική.
Δυστυχώς οι 2 περασμένες δεκαετίες, για κάποιους λόγους ιστορικούς, ήταν οι δεκαετίες της πλήρους κυριαρχίας του κεφαλαίου. Σήμερα αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει τον κόσμο σε γενικευμένη κρίση: Η πόλεμο θα έχουμε και μετά Ριζικές ανατροπές, η ανατροπές θα προηγηθούν. Διάλεξε
Επίσης μην μπερδεύεις σκόπιμα την ριζικές αλλαγές προς όφελος του κόσμου της εργασίας με την υπαρκτό και την αντικουμουνιστική υστερία.
Γίνεσαι σαν το Γεωργιάδη.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Κομμούνι, εγώ προσπάθησα να μην κομματολογήσω!
Η ψευδοαριστερά στην Ελλάδα είναι μόνο κραυγές και αναθέματα!
Χρειάζεται να διανύσει πολύ δρόμο ακόμη για να αποτελέσει μια σοβαρή, αξιόπιστη και υπεύθυνη λύση...

Οφείλω να συγχαρώ τον Φώτη Κουβέλη, για μια θέση που διατύπωση, τόσο αυτονόητη όσο και "εξωγήινη" για την καφενόβια αριστερά:
"η Αριστερά πρέπει να οικοδομήσει την αύξηση της πολιτικής της επρροής στις υπέυθυνες λύσεις που θα προτείνει κι όχι στην καταστροφή και στην εξαθλείωση της κοινωνίας"!

όσο για σας, συνεχίστε να κλείνετε λιμάνια, να πολιορκείτε ξενοδοχεία, να διώχνετε τουρίστες... τα πόδια σας τροχίζετε!

Πάμε τώρα να πιούμε κανα καφεδάκι και μετά να δούμε το ματσάκι, να χαλαρώσουμε...

Ανώνυμος είπε...

μάλιστα μάλιστα ο Φώτης... και τι γίνεται όταν ζούμε την καταστροφή και την εξαθλίωση της κοινωνίας. Όταν βρίσκεσαι στο φάσμα της ανεργίας στα 45 και κανένας δεν πρόκειται να σε προστατέψει...
Αυτό που προσπαθεί να κάνει η Αριστερά τώρα (για την οποία δέχομαι ότι έχει επικοινωνιακά προβλήματα) είναι να προστατέψει τον κόσμο της Εργασίας από την λεηλασία της τρόικας. Δεν πάει για την σοσιαλιστική επανάσταση, αλλά για τα βασικά που ξέχασε ο επίγονός σας!!!
Μην ξεχνάς ότι οι Κίτσνερ στην Αργεντινή, για την οποία ξεκινήσαμε ήταν απλά κεντρώοι μεν, αλλά γνήσιοι πατριώτες.

Όσον αφορά στην σπέκουλα για τον Τουρισμό (είναι πολύ μεγάλη κουβέντα από την "μονοκαλιέργεια" του σε εκτεταμένες περιοχές της χώρας μας, μέχρι το πως αυτός αναπτύσεται και τι τελικά αφήνει..) σου σημειώνω την βασική αρχή της ιστορίας και της εξέλιξης: "τα πράγματα μπορεί να χαλάσουν λίγο πριν να φτιάξουν καλά..."
Άσε λοιπόν τα θυμικά επιχειρήματα για τα τηλεπαράθυρα...

takis είπε...

Βρε λακέ του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού σε πείρεξε η ήττα της Βραζιλίας ή σημερινή 4άρα στην Αργεντινή ή και τα 2 μαζί?

Ο Τάκης επέστρεψε και είπε να ανοίξει μία ελληνική Κάιζερ να γιορτάσει...και να δεί την Ισπανία το βράδυ να γίνεται η ομάδα που θα βάλει τους Γερμανούς στη θέση τους.

παραμένει η ισχυρή πρόβλεψη του για τελικό Ισπανίας-Ουρουγουάης αλλά βλέπει και κάτι φίδια που τον έχουν ζώσει μετά την σημερινή 4άρα........
Αυτό που δεν θέλει να δεί είναι τελικό Γερμανίας -Ολλανδίας...
αν και νομίζει ..ασε δεν λέω..
Βίβα Εσπάνια η ελπίδα όλων των σοβαρών Μεσογειακών
Βίβα Θαπατέρο !

Βάσια
Σου χρωστάω κέρασμα ανεξαρτήτου αποτελέσματος ...μόνο και μόνο γιατί στηρίζεις αυτά που λέω..
τα αστήρικτα (για πολλούς) δηλαδή...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Κάπι, ούτε σε άλλη χώρα ζω ούτε στη γυάλα.
Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει άνεργος στα 45, μικροεπαγγελματίας στα 50 που αναγκάζεται να κλείσει το μαγαζάκι ή το γραφειάκι του, οικογενειάρχης υπερδανεισμένος που του μειώνονται οι αποδοχές...
Όμως το πρόβλημα όλων αυτών δεν λύνεται με κραυγές και κατάρες.
Καταλαβαίνω πως πολύς κόσμος έχει ανάγκη να εκτονωθεί, κι εγώ το ίδιο.
Αλλά όταν βρίσκεσαι με την πλάτη στον τοίχο πρέπει να έχεις καθαρό μυαλό και να κοιτάξεις πώς μπορείς να αντιδράσεις καλύτερα, να σώσεις ό,τι σώζεται...
Είδες χθες τη Βραζιλία κι απόψε την Αργεντινή;
Δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν σωστά τη δύσκολη θέση που βρέθηκαν, και διασύρθηκαν!

Το θέμα της "επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους" είναι λύση ανάγκης. Θα μπει σε εφαρμογή μόνο αν αποτύχει η σημερινή πολιτική της κυβέρνησης.
Και θα είναι ένα βήμα πριν την οριστική χρεοκοπία.
Ποιος, όμως, σας είπε πως "επαναδιαπραγμάτευση" σημαίνει λιγότερη ανεργεία, μεγαλύτερες συντάξεις και καλύτερους μισθούς;

Ακριβώς το αντίθετο! "Επαναδιαπραγμάτευση χρέους" σημαίνει:
α) αποδοχή της πλήρους αδυναμίας σου να εφαρμόσεις μια ορθολογική δημοσιονομική πολιτική, άρα καθίσταται αμέσως περισσότερο αναξιόπιστος
β) νέα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα
γ) παράταση της τραγικής αυτής κατάστασης σε βάθος χρόνου!

Προσωπική μου άποψη: η πολιτική που προβλέπει το "μνημόνιο" πρέπει να εφαρμοστεί όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται, ώστε να βγούμε απ' τα νύχια των δανειστών μας όσο πιο γρήγορα μπορούμε.

Και στη συνέχεια, να δούμε πώς θα οικοδομήσουμε κάτι καλύτερο, χωρίς τα λάθη και τις "τρέλες" του παρελθόντος...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Τακούλη, η Βραζιλία απέτυχε γιατί, κατά τη γνώμη μου, προσπάθησε να παίξει "ευρωπαϊκά"!
Βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο σημαίνει:
"παίζω θεαματικά κι αν μου κάτσει το αποτέλεσμα, μού κατσε"!
Όχι "ψάχνω για το αποτέλεσμα κι αν μου κάτσει το θέαμα, μού κατσε"!

Επίσης, οι Βραζιλιάνοι είναι πολύ θρησκόληπτοι!
Αν θεωρήσουν πως ο Θεός είναι μαζί τους, σε κάνουν με τα κρεμυδάκια!
Αν, όμως, νομίσουν πως ο Θεός "δεν τους θέλει", τα παρατάνε...

Προσωπικά, μου αρέσει το τεχνικό ποδόσφαιρο.
Γι' αυτό και υποστηρίζω τις ομάδες της κεντροδυτικής Αφρικής, την Βραζιλία-Αργεντινή και την Ισπανία-Πορτογαλλία.

Έτσι, όμως, που πάνε τα πράγματα, μπορεί να φτάσουμε σε θρίαμβο τους βορειοευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, με Γερμανία-Ολλανδία.

Αν, και για να είμαστε ειλικρινείς, οι Γερμανοί παίζουν σπουδαία μπάλα!
Αλλά, ας συνυπολογίσουμε και τούτα:
α) οι Γερμανοί ήταν οι μόνοι που χρησιμοποίησαν τη νέα μπάλα του μουντιάλ στο πρωτάθλημά τους!
β) στη "γερμανική" ομάδα σημαιτέχει: ένας Γκανέζος, ένα Αλγερινός, ένας Τούρκος και δύο Πολωνοί...

KitsosMitsos είπε...

Οι Γερμανοί όμως τους ξεκάνανε για πλάκα. Μάλλον θα έπρεπε να έχουμε προκριθεί εμείς (λέμε και καμιά βλακεία να περνά η ώρα).

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Κίτσε, μην ξεχνάς πως τη θείτσα-Μέρκελ εμείς την ξεκάναμε!
Στις τελευταίες τοπικές εκλογές στη Γερμανία πάτωσε εξαιτίας του λάθους τρόπου που χειρίστηκε το "ελληνικό ζήτημα"!

Τελικά, εμείς τους "παίζουμε όλους για πλάκα"...

Ανώνυμος είπε...

οι φταίχτες και οι εύκολοι οσφυοκάπμπτες Ασκάρ, δεν μπορούν να οικοδομήσουν τίποτα, μόνο να ρημάξουν...

takis είπε...

Μην αρχίζεις τα ρατσιστικά "ένας Γκανέζος ,ένας Τούρκος, τρείς Πολωνοί"...
σε μιά δυό γενιές θα λέμε για τον Ελληνικό συρφετό, 4 Αλβανοί,3 Πάκιδες, 2 Αφγανοί....
(Ευτυχώς που είμαι και εγω και σε μαζεύω κάπως)

ΥΓ Οταν συμφωνώ μαζί σου
(στ πολιτικά λέω) με πιάνει κρύος ιδρώτας γιατί δεν ξέρω που έχω κάνει λάθος...
σε εχω τσακίσει όμως στα ποδοσφαιρικά...
για γυναίκες θα σου πω άλλη φορά..

Πάω να πιάσω θέση για τον αγώνα..

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Κομμούνι, το "ρήμαγμα" δεν είναι προνόμιο κανενώς... δυστυχώς!

Ρε χάλια, ούτε τι σημαίνει "ρατσισμός" δεν ξέρεις!
Εγώ, αν κάποιους υποτίμησα δεν είναι οι Τούρκοι, οι Γκανέζοι και οι Πολωνοί!
Τους Γερμανούς υποτίμησα, που δεν μπορούν να μαζέψουν 11 δικούς τους παίχτες, και το έκαναν "Ενωμένη Έθνη"!
Αυτή δεν είναι Εθνική Γερμανίας!
Είναι η "φερόμενη ως εθνική Γερμανίας"...

takis είπε...

Α ρε κακομοίρη. χρεωκοπημένο ναζιστικό κατάλοιπο,
οι φιλελεύθεροσοσιαλιστές Γερμανοί έκαναν τον διεθνισμό (πως το έλεγαν, "αδελφοσύνη των λαών"..) πράξη και εσύ άσχετε ανατολίτη τους κατηγορείς οτι δεν είναι "καθαροί"...
Απο την άλλη, τι είναι οταν υποτιμάς τους Γερμανούς απλά γιατί είναι Γερμανοί ?

Λέγε λέγε με έχεις τρομάξει και δεν ξέρω αν θα αντέξει η ομάδα μου μεθαύριο απέναντι τους...

Α ρε Βάσια , που είσαι να τραβήξεις κανένα αυτί....
ρατσισμός δεν είναι

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Η αλήθεια δεν είναι ρατσισμός!
Όταν λες, π.χ., πως οι Έλληνες δεν γουστάρουν την πειθαρχία και την πργανωτικότητα, είσαι ρατσιστής;

Έτσι, και οι Γερμανοί!
Έχουν τσακωθεί με το τόπι, γι' αυτό χρησιμοποιούν εισαγόμενους ποδοσφαιριστές, που, σημειωτέον, είναι κι αυτοί που τους δίνουν τις νίκες και τους κάνουν να φαίνονται "Βραζιλιάνοι"...