Τετάρτη, Μαρτίου 10

Μπράβο Γιώργο, μπράβο και σε σέν' Αντώνη!

Ο Γιώργος, αν και πρωθυπουργεύει μιας απόλυτα αναξιόπιστης, συντηρητικής και κρατικοδίαιτης χώρας, είναι ένας απ' τους πιο προοδευτικούς, ανοιχτόμυαλους και αξιόπιστους πολιτικούς στον κόσμο!

Μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο Γιώργος είναι ο μόνος Έλληνας πρωθυπουργός που κινείται με τόση άνεση και αποτελεσματικότητα διεθνώς.
Ακολουθεί πιστά και με απόλυτη επιτυχία, τη "συνταγή επιτυχίας" του Λευτεράκη: "διεθνοποιούμε τα ελληνικά συμφέροντα και προβλήματα"!
Η σύγκριση με τον προκάτοχό του μόνο θλίψη και απελπισία προκαλεί...

Συγχαρητήρια και στον Αντώνη. Γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποφασίσει να μας απαλλάξει απ' τους ... "ξεράσογλου" τύπους που έχουν μαυρίσει τις ζωές μας σ' Αθήνα και Σαλονίκη (Νικήτα Κακλαμάνη, Παπαγεωργόπουλο και Ψωμιάδη)!
Ελπίζουμε, βέβαια, να μην στηρίξει στον Περαία τον Μαντούβαλο, γιατί θα τα γκρεμίσει όλα και θα μας βρει απέναντί του...


11 σχόλια:

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Δεν μπορώ ακόμη να καταλάβω πώς είναι δυνατόν ο πιο έξυπνος πολιτικός της νεώτερης ιστορίας μας να είναι Κρητικός!
Οι Κρητικού φημίζονται για πολλά πράγματα, όχι όμως για την εξυπνάδα τους.
Μάλλον μπουταλάδες θα τους έλεγα...

Οι πιο έξυπνοι Έλληνες είναι εκείνοι που έχουν και κάποιες σλαβικές ή αλβανικές ρίζες...

takis είπε...

Ρε ρατσιστή της κακιάς ώρας για τον κ. Μητσοτάκη μιλάς ?

Τελικά, ολη η φασαρία έγινε για να απαλλαγούμε απο τη βίζα !!

Ολοι μετανάστες στην Αμερική λοιπόν..
να βρούμε ενα υπερωκεάνιο βαπόρι να το ονομάσουμε Βασ.Φρειδερίκη ή Πατρίς(υπήρχαν αυτά παλιά..)να μπούμε όλοι μέσα και όπου μας βγάλει...

Βάσσια είπε...

Ασκαρ - ποτέ δεν εκτίμησα τον Γ. Παπανδρέου. Σήμερα και μετά από μήνες νέυρων, μετάνοιας, σιχτιρίσματος, έρχομαι να δηλώσω ότι στο παράλυτο κράτος μας είναι ο μόνος με πατερίτσες.

Με "έσκισε" με τα μέτρα ως χαμηλόμισθη - αλλά του αφήνω λίγο χρόνο να αποδείξει ότι μπορεί να περπατήσει.....

Μετά θα ακολουθήσω τον Τάκις στο Αμέρικα :-)

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Τακούλη, αν ο Μητσοτάκης δεν ήταν μπουταλάς, δεν θα έκανε την "αποστασία" του 1965 που έθαψε πολιτικά όχι μόνο το δικό του μέλλον αλλά και όλου του το σόι...
Όσο για τα υπόλοιπα, βλέπω μιμείσαι τους "βασιλόφρονες" αντιπάλους του Βενιζέλου, που συνεχώς υποτιμούσαν τις επιτυχίες του και φώναζαν περήφανοι "ψωμί-ελιά και Κώτσο Βασιλιά"!
Α να χαθείς ρακοσυλλέκτη της πολιτικής...

Βάσσια, αν ακολουθήσεις τον βρομόμυαλο τον Τάκη σώθηκες...
Όσο για τον Γιώργο, δεν σου/μας φταίει σε τίποτα!
Εκτός κι αν φταίει ο γιατρός που δίνει στον ετοιμοθάνατο μια αποκρουστική αλλά σωτήρια φαρμακευτική αγωγή...

takis είπε...

Α βρε ηρωϊδα Βάσσια...
είσαι πραγματική απόγονος της Μπουμπουλίνας και των γυναικών της Πίνδου του 40...

Σου αξίζει μια λούξ καμπίνα στο υπερωκεάνιο..όλη δική σου και εγω θα σου σερβίρω το πρωϊνό κάθε πρωϊ για 15 μέρες...είναι μεγάλος ο ωκεανός...

αθεόφοβος είπε...

Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει ο Γιώργος αλλά στην σκέψη ότι στην θέση του μπορούσε να είναι ο προηγούμενος ρίγη φρίκης με πιάνουν!
5 χρόνια στην εξουσία και ήταν σε όλες τις διεθνείς συναντήσεις σαν τις γλάστρες του Τριανταφυλλόπουλου, για ντεκόρ στην αποχαιρετιστήρια φωτογραφία!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Τάκη, είσαι μεγάλος γλείφτης, αλλά η Βάσσια δεν ειν' απ' τα κορίτσια που πέφτουν με τέτοια καμώματα!

Αθεόφοβε, ο "πρώην" (ακατονόμαστος) αν ζούσε στην Ιαπωνία θα έπρεπε, κανονικά, να κάνει χαρακίρι!
Τουλάχιστον ας αυτοκτονούσε χλαπακιάζοντας 500 σουβλάκια-πίτα!

BUTTERFLY είπε...

Βρε Ασκαρουλη ελεος! Οχι και ο μεγαλυτερος πολιτικος μετα τον Βενιζελο! Ασε που και ο Βενιζελος τελικα στο θεμα της Μ. Ασιας τα σκατωσε...

Αντε καλημερα!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Χμμμ... να το συζητήσουμε Χριστινούλα.
Κατ' αρχάς είπα πως ο Γιώργος ακολουθεί το "δόγμα Βενιζέλου" και πως κινείται με την ίδια ικανότητα και αποτελεσματικότητα στα διπλωματικά πεδία.
Αυτά δεν τα αμφισβητούν ούτε οι μεγαλύτεροι αντίπαλοί του!

Επίσης, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι εννοούμε "μεγάλος" πολιτικός. Αν εννοούμε "λαοπλάνο και μπαλκονάτο", ε... τέτοιος δεν πρόκειται να γίνει ο Γιώργος.

Αν θα αποδειχθεί πραγματικά "μεγάλος πολιτικός" θα φανεί πολύ σύντομα.
Ως τώρα έχουμε κάποια σαφή δείγματα:
α) ως Υπουργός Εξωτερικών πέτυχε την είσοδο της Κύπρου στην Ε.Ε. χωρίς να έχει λυθεί το κυπριακό! Κάτι αδιανόητο ως τότε!
β) Επίσης ως Υπουργός Εξωτερικών είχε δρομολογήσει την επίλυση όλων των ελληνοτουρκικών διενέξεων, στην ανάγκη και με προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης. Σήμερα δεν θα υπήρχε ελληνοτουρκική διένεξη αν δεν ανέβαινε στην εξουσία το 2004 ο Καραμανλής...
γ) Μέχρι σήμερα κανείς πρωθυπουργός δεν τόλμησε να λάβει τόσο αντιδημοφιλή οικονομικά μέτρα για να σώσει το "Καράβι η Ελλάς"!
Στη θέση του όλοι θα πηδούσαν σαν τα ποντίκια στη θάλασσα, όπως έκανε ο Καραμανλής...

BUTTERFLY είπε...

Παρολο που δεν τον πηγαινα τον Μπουλη, νομιζω πως εδω εισαι αδικος. Ο ανθρωπος τα εκανε σκατα, αλλα τολμησε να βγει και να πει ΠΡΙΝ τις εκλογες, οτι θα μας σκισει! Αντιθετα, ο ΓΑΠ ΠΡΙΝ τις εκλογες εταζε λαγους με πετραχειλια, ελεγε διαρκως "λεφτα υπαρχουν", ειχε ξεκαθαρισει απειρες φορες πως δεν σκοπευε να χρησιμοποιησει μετα τη γνωστη δικαιολογια "αλλα ξεραμε και αλλα παραλαβαμε"...Και ΜΕΤΑ τις εκλογες, αλλαξε προσωπο και αρχισε να εφαρμοζει μετρα σκληροτερα αυτων που κατεκρινε, ξεχασε οσα ελεγε πριν και εκανε τον εκπληκτο μπροστα στο ελειμμα, λες και δεν ηταν τοσα χρονια μεσα στη βουλη και δεν ηξερε εστω και στο περιπου τι παιζοταν! Αν αυτο δεν ειναι διπροσωπια, τοτε δεν ξερω τι ειναι!

Σαν Υπουργος Εξωτερικων ηταν πραγματι πολυ καλος και δυναμικος, ισως οι δυνατοτητες του η η θεληση του να εφταναν μεχρι εκει...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Χριστινούλα, ο Μπούλης δεν έλεγε την αλήθεια προεκλογικά. Έκρυβε το πραγματικό έλλειμμα και χρέος, τα έριχνε όλα στη διεθνή κρίση και μας παραμύθιαζε πως θα τον ξεπεράσουμε τον κάβο μόνο με το διετές πάγωμα των μισθών και συντάξεων!
Φυσικά, αν ξανάβγαινε, θα μας ρήμαζε στα μέτρα και η Αθήνα θα είχε γίνει κόλαση απ' τις διαδηλώσεις και τα επεισόδια...