Τρίτη, Οκτωβρίου 6

Η απόλυτη ξεφτύλα των "Οικολόγων"!

Ο Γιώργος προεκλογικά είχε δεσμευτεί πως ακόμη κι αν εκλεγεί αυτοδύναμος θα επιδιώξει ευρύτερες συμμαχίες με δυνάμεις της αριστεράς και της οικολογίας.
Οι περισσότεροι το θεώρησαν "προεκλογική μπλόφα", λόγια του αέρα σαν αυτά που συνήθως λένε οι πολιτικάντηδες προεκλογικά για να τα ξεχάσουν την επομένη των εκλογών.
Ο Γιώργος, όμως, είναι από άλλη πάστα. Εννοεί, πιστεύει και τιμά το λόγο του.
Πριν λίγες ώρες προσέφερε στον επικεφαλής των "Οικολόγων" το νέο Υπουργείο Περιβάλλοντος!
Οι ψευτο-Οικολόγοι έσπευσαν να απορρίψουν την πρότασή του! Προτίμησαν την ασφάλεια της ανευθυνότητας, της αφ' υψηλού κριτικής, της αμπελοφιλοσοφίας!
Απέδειξαν πως γι' αυτούς η οικολογία είναι απλά ένα όχημα για να ρίξουν καμιά γκόμενα στα μπαράκια των Εξαρχείων...
Ηθικό δίδαγμα: από δω και στο εξής "μαύρο" σε όσους επιλέγουν συνειδητά και αδικαιολόγητα τη μη συμμετοχή στη διακυβέρνηση της χώρας!

15 σχόλια:

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Είμαι εξοργισμένος για δυο κυρίως λόγους:
α)χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για να ληφθούν σημαντικές πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος! Ο Γιώργος χρειάζεται τους Οικολόγους και οι Οικολόγοι τον Γιώργο
β) Οι Οικολόγοι προεκλογικά δήλωναν πως αν έμπαιναν στη Βουλή θα μπορούσαν να συνεργαστούν τόσο με το ΠΑΣΟΚ όσο και με τη Ν.Δ. Συνεπώς δεν είχαν κανένα ιδεολογικό ή άλλο "κόλλημα" να αρνηθούν το προσφερόμενο υπουργείο!

Τελεία και παύλα: είναι μεγάλοι καραγκιόζηδες και πρέπει στις επόμενες εκλογές να τους "τελειώσουμε"!
Ας αναδειχθεί άλλος πολιτικός φορέας-έκφραση του οικολογικού κινήματος...

marilia είπε...

Ακόμα δε μαζέψαμε τα ψηφοδέλτια από... τις τάξεις μας κι εσύ μιλάς για επόμενες εκλογές; Και γιατί τσαντίζεσαι και εξοργίζεσαι; Έκανε την πρότασή του, ο άνθρωπος, έδειξε και την καλή του πρόθεση, οι άλλοι αρνήθηκαν δείχνοντας την... επιθυμία τους για δράση και τέλος. Γιατί εξοργίζεσαι; Μπας και δεν τα καταφέρνει μόνος του στο θέμα της Οικολογίας; Και πότε, επιτέλους, θα σταματήσεις τα πολιτικά ποστ; ΒΑΡΕΘΗΚΑ, λέμε!!! Τι θες τώρα; Να ζητήσω αλλαγή του θέματος;

Ουφ!

takis είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ειμαι αναγκασμένος να συμφωνήσω μαζί σου.

Δεν θα βρίσω γιατί τους συμπαθώ τους ΟΠ .
Αναγνωρίζω όμως την πολιτική ανωριμότητα και φυγή απο την αντιμετώπιση των προβλημάτων στη πράξη εκ μέρους των αγαπητών Οικολόγων. (ήπιος είμαι ε?)

Δεν είναι εύκολο στη πολιτική να υπερβεί κάποιος αγκυλώσεις.
Το καταλαβαίνω..
αλλά η άσκηση ρεαλ πολιτικ επιβάλλει κάποιες στιγμές να υπερβούμε κάποια πράγματα.
Οι ΟΠ έκαναν λάθος εκτίμηση και λέω αυτό ενω τους στήριξα....
Τα προβλήματα καίνε και δεν περιμένουν "προγραμματικές συγκλίσεις"..........

Νομίζω οτι έγινε ενας καλός σχηματισμός κυβέρνησης.
Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα..
και προσωπικά δίνω μεγάλη περίοδο χάριτος (στηρίζω βλέπεις τον Γιώργο απο τότε που οι δικοί του τον βρίζαν...δεν θα τον αφήσω τώρα στα δύσκολα)
Ομως να ξέρεις, η κριτική θα σπάσει κόκκαλα οταν πρέπει...ιδωμεν.

ΥΓ Ειχα ενα τηλεφώνημα πριν κατι ώρες ..δεν πιστεύω να ήταν για κανένα υπουργείο περιβάλλοντος..
δεν απάντησα γιατί νόμισα οτι ηταν κάποια που με παρενοχλεί σεξουαλικά.....

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Μαριλίτσα, η αλήθεια είναι πως τον τελευταίο μήνα, λόγω εκλογών, παραμέλησα τα γνωστά Ασκαρικά θέματα!
Κι έχω τόσα στο νού μου, που μάλλον δεν μου φτάνουν 5 ζωές για να τα εξαντλήσω!
Το πολύ-πολύ να ανεβάσω ένα ακόμη πολιτικοποστάκι και μετά... επιστροφή στην παράδοση!

Τάκη, όλοι είμαστε επιφυλακτικοί με τη νέα κυβέρνηση! Φάγαμε τόσα στραπάτσα μετά το 2000 που φυσάμε και το γιαούρτι!
Στο τηλέφωνο ήταν η Αλήτισσα! Ήθελε να σου ζητήσει έναν ... "οικολογικό" πεοθυλασμό! Δηλ. χωρίς λάστιχο...

Side21 είπε...

Δεν κατάλαβα γιατί ...
χρειάζεται τους Οικολόγους
ο Γιωργάκης για να προστατέψει το περιβάλλον !!!
Δεν του φτάνει δηλαδή κοτζάμ Τίνα Μπιρμπίλη ...
Και γιατί οι Οικολόγοι να πάρουν την καρέκλα
χωρίς να ρωτήσουν αν έχει "ποδάρια" ;;;

Ευρύνοος είπε...

Πρωτοφανής κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα..

πώς να δέχονταν λοιπόν οι Οι-κωλό-γοι;
(θα μπορούσε να γίνει ανέκδοτο)..
χαχαχα

καλό βράδυ :)

BUTTERFLY είπε...

Καλημερα!

Καταρχας, η κινηση του ΓΑΠ ομολογω οτι με ξαφνιασε και εκ πρωτης οψεως δειχνει καλη πιστη και καλη θεληση. Για αυτο το λογο και με ξενισε η αρνηση των οικολογων.

Θεωρω οτι πρεπει ομως να αφησουμε και περιθωρια αμφιβολιων...γιατι απλα δεν ξερουμε το παρασκηνιο.

Φυσικα, μπορει να μην υπαρχει παρασκηνιο και να ηταν απλα μια προταση ειλικρινης, επειδη θεωρει ο ΓΑΠ οτι οι Οικολογοι εχουν πιο καλη γνωση του θεματος.

Απο την αλλη, η θεση του Υπουργου...δεν ξερω, μου βρωμαει...θα μπορουσε να προτεινει θεση συμβουλου η κατι τετοιο. Ποιος μπορει να εγγυηθει οτι δεν ειναι μια προσεγγιση δολια, ωστε να εχει τους Οικολογους με το μερος του η ακομα και να τους διαβαλει με καποιον τροπο; Ποιος μπορει να ξερει τους λογους που αρνηθηκαν την προταση; Ισως πιστευαν αυτο που γραφει ο side 21, οτι δηλαδη υπηρχε καποια παγιδα...

Σε γενικες γραμμες, η κυβερνηση που σχηματιστηκε δειχνει τασεις ανανεωσεις και αυτο ειναι πολυ θετικο! Ειμαι κι εγω προθυμη να δωσω μεγαλη περιοδο χαριτος, αρκει να δω ειλικρινη προσπαθεια. Θαυματα δεν περιμενω, αλλα δουλεια και διαφανεια απαιτω!
Θα ηταν ομως προτιμοτερο να μη βγαζουμε βιαστικα συμπερασματα.
Γιατι, αν στη θεση του προεδρου των Οικολογων ηταν ο Κωστακης η η Παπαρηγα, αμεσως το μυαλο μας θα πηγαινε στο πονηρο...

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Δυστυχως τα λεγόμενα μικρά κόμματα είναι κόμματα διαμαρτυρίας. Δεν πρόκειται έτσι όπως λειτουργούν ποτέ να συνεισφέρουν ουσιαστικά. Θα είναι ένα διακοσμητικό συμπλήρωμα του πολιτικού συστήματος. Η άρνηση των Οικολ. στην πρωτοποριακή πρωτοβουλία ΓΑΠ, είναι χαρακτηριστική. Δε θέλουν ευθύνες και υποχρεώσεις, δε θέλουν ουσιαστική δύναμη. Αρκούνται στο να εισπράτουν την ψήφο διαμαρτηρίας, χωρίς να προσπαθούν να τη μετασχηματίσουν σε δύναμη ευθύνης και προοπτικής για τον τόπο.

BUTTERFLY είπε...

http://butterfly-butterflysworld.blogspot.com/2009/10/blog-post_07.html

Η αποψη μου, μετα απο ερευνα.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Side, δικαιολογημένα κάποιοι παρεξηγήσατε τη φράση μου "ο Γιώργος χρειάζεται τους Οικολόγους"!
Δεν εννοούσα πως χωρίς αυτά τα σούργελα (γιατί τέτοια αποδείχθηκαν τελικά) ο Γιώργος δεν θα υλοποιήσει την πολιτική του.
Ήθελα να πω ότι οι οικολογικές ευαισθησίες του Γιώργου δεν συγκινούν όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οπότε μια (ουσιαστικά) κυβερνητική συνεργασία με τους "Οικολόγους" θα έδινε μεγαλύτερη έμφαση στην ανάγκη να γίνει η προστασία του περιβάλλοντος βασικός άξονας της κυβερνητικής πολιτικής.
Και όταν λέω "ουσιαστικά κυβερνητική συνεργασία" το εννοώ. Οι αρμοδιότητες του Υπουργείου Περιβάλλοντος θα είναι τέτοιες που ο επικεφαλής του θα είναι, ουσιαστικά, υπερυπουργός!

Ευρύνοε, η στάση των ψευτο-Οικολόγων απέδειξε δυο πραγματάκια που ήταν, άλλωστε, γνωστά σε όλους:
α) τα λεγόμενα "μικρά" κόμματα είναι η "προσωποποίηση" της ανευθυνότητας, του ψεύδους και της υποκρισίας. Μας έχουν μπαφιάσει με τα "να βάλουμε τέρμα στον δικομματισμό", "να σπάσουμε το κατεστημένο των μονοκομματικών κυβερνήσεων" κλπ κλπ, κι όταν τους γίνεται πρόταση ή πρόσκληση συνεργασίας, αρχίζουν τις πουστίτσες και τις δήθεν χαζοδικαιολογίες για να την εμποδίσουν! Πώς το λέει ο λαός; Της στραβής ψωλής της φταίνε οι τρίχες.
β) εκτός των υποκριτικών κομματιδίων της Αριστεράς, ευθύνη έχει και η εκλογική της βάση. Όχι μόνο δεν είναι έτοιμη να πιέσει ή να αποδεχθεί την εκ μέρους τους ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών, αλλά είναι αυτή που πιέζει την ηγεσία της για μη συνεργασία. Είναι η γνωστή κομπλεξική ψυχανωμαλία, του να είμαστε απ' έξω, να κρίνουμε τους πάντες για τα πάντα και να το παίζουμε τζάπα μάγκες και κουλτουριάρηδες γκόμενοι!

Χριστίνα, διάβασα τις απόψεις σου κι εδώ και στο άλλο ιστολόγιο.
Οι ψευδο-Οικολόγοι ήταν ασφαλώς έτοιμοι να απορρίψουν την πρόταση του Γιώργου. Αρνήθηκαν να αναλάβουν το κρίσιμο Υπουργείο Περιβάλλοντος, τη στιγμή που προεκλογικά δήλωναν έτοιμοι να συνεργαστούν όχι μόνο με το ΠΑΣΟΚ αλλά και με τη Ν.Δ. (άλλη μία απόδειξη για το πόσο σούργελα είναι!).
Κι ερωτώ ο αφελής; Ήσασταν έτοιμοι να συνεργαστείτε ακόμα και με τον Σουφλιά και αρνείστε το Υπουργείο του Γιώργου; Δεν φοβόσασταν να στηρίξετε μια Δεξιά κυβέρνηση και φοβάστε μην σας "στήνει παγίδα" ο Γιώργος;
Ου να χαθείτε παλιοψεύστες και υποκριτές!

Ορεινέ, συμφωνούμε απόλυτα!

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Η πλάκα είναι ότι μάλλον η πρόσταση στον Χρυσόγελο έγινε από το Λάλα. Μεγάλη πλάκα. Γίνανε ρόμπα οι Οικολογούντες. Η αληθινή πρόταση έγινε προσωπικά στη Βασιλάκου - πρόσωπο καθ' όλα αξιόλογο...Όχι όπως τα σούργελα οι Τρεμόγελοι..

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Πράγματι, ο Γιώργος πρότεινε το Υπιουργείο στη Μαρία Βασιλάκη, πολύ αξιόλογη γυναίκα, που τη γνώριζε απ' την Αυστρία και συμμετείχε και στο Συνέδριο της Σύμης.
Η καημένη Βασιλάκη επικοινώνησε με τα αρχι-σούργαλα, οι οποίοι και τις έβαλαν πάγο!
Το ένα αρχι-σούργελο, τον Τρεμόπουλο, όλοι τον ξέρετε και δεν χρειάζεται συστάσεις.
Το άλλο αρχι-σούργελο, τον Χαζόγελο, τον θυμάμαι πριν από χρόνια να κυκλοφορεί στα Εξάρχεια και να προωθεί ένα οικολογικό περιοδικό. Τον είχαν πάρει στο ψιλό και οι μπαχαλάκηδες με τις μολότωφ...
Α ρε καημένη οικολογία, τι σού ΄μελε να πάθεις!

KitsosMitsos είπε...

Έτσι είναι δυστυχώς τα μικρά κόμματα στην Ελλάδα. Γεμάτα ιδέες μη εφαρμόσιμες. Τρέμουν στην ιδέα να έρθουν κάποτε στην εξουσία.

Nikolaos Sokos είπε...

Οι οικολόγοι περιμένουν να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ για να αναλάβουν το υπουργείο περιβάλλοντως. Από μία άποψη σωστό. Αλλά ως τότε; Θέλουν χρόνο για να αναπτύξουν τις θέσεις τους για τα υπόλοιπα πολιτικά θέματα;
Λάθος αυτό, μάλλον. Περί οικολογίας ξέρουν καλύτερα, ας συνεργαστούν!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Φίλε Νικόλα, ο κόσμος πλέον δεν παραμυθιάζεται. Καταλαβαίνει πότε ψάχνεις δικαιολογία, υπεκφυγή και προφάσεις!
Αν οι Οικολόγοι περιμένουν να γίνει κυβέρνηση ο Σύριζα, καλύτερα να περιμένουμε τη β' παρουσία του Χριστού, νωρίτερα θα γίνει...