Παρασκευή, Αυγούστου 21

Το "βρόμικο '89" της ελληνικής Αριστεράς!





Όλοι είχαμε ταυτίσει το "βρόμικο '89" με την κυβερνητική συνεργασία του ενιαίου τότε "Συνασπισμού" αρχικά με τη Δεξιά στα πλαίσια της "κυβέρνησης Τζανετάκη" και στη συνέχεια με τον δικομματισμό (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ) στην "οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα".
Λιγότερο γνωστή είναι η συμμετοχή της τότε ενιαίας Αριστεράς στις μίζες της Ζίμενς, που, ευτυχώς, ήρθαν στην επιφάνεια με τις πρόσφατες δηλώσεις Κοροβέση.
Προσωπικά θυμάμαι ότι τότε βούιζαν όλες οι κομματικές οργανώσεις πως τα δυο μεγάλα κόμματα είχαν πάρει από 200 εκατ. και ο Συνασπισμός 100! Το επιχείρημα ήταν πως "την περίοδο αυτή κάναμε συνεχώς εκλογές και τα έξοδα είναι πολλά"!
Σας θυμίζω λίγο το χρονικό των συμβάσεων εκείνης της περιόδου:
Μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου 1989 συγκροτείται η κυβέρνηση Ζολώτα με αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας το στέλεχος του ΣΥΝ Γ. Δραγασάκη (οι Ν. Κωνσταντόπουλος και Φ. Κουβέλης ήταν υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, αντίστοιχα, στην προηγούμενη κυβέρνηση Τζανετάκη).
Τον Δεκέμβριο του 1989 υπογράφεται μεταξύ του ΟΤΕ και των εταιρειών Ζίμενς-Ιντρακόμ (σύμπραξη) σύμβαση ύψους 4,5 δις δρχ. για την αγορά ψηφιακών δικτύων.
Τον επόμενο μήνα (Ιανουάριος 1990) υπογράφεται με τις ίδιες εταιρείες νέα σύμβαση ύψους 27 δις δρχ. για την προμήθεια 470.000 ψηφιακών παροχών προς τον ΟΤΕ! Στο σημείο αυτό αρχίζουν να οργιάζουν οι φήμες για χρηματισμό και των τριών κομμάτων!
Για τις συμβάσεις αυτές διετάχθη αργότερα εισαγγελική έρευνα που, όπως συμβαίνει πάντοτε, δεν ανακάλυψε τίποτα το μεμπτό...

22 σχόλια:

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Δεν έχετε παράπονο! Πάλι μπουρδελότσαρκα σας πήγα και σήμερα!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Ποιόν κατηγορείς, τώρα;
Το ΠΑΣΟΚ που ήταν;

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

εδώ

Εσύ τι ανακάλυψες; Μια τρύπα στο νερό ; Ή έχεις ποσοστά από τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ;
Άσε μας, μωρέ μεσημεριάτικα..

Ταχυδρόμος! είπε...

Ελλάς Ελλήνων αριστερών..

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Σπιθούμπα, δεν θεωρώ πως έβρισα κανέναν απ' τη στιγμή που αναφέρω συγκεκριμένα γεγονότα απ' τα οποία απορρέουν και οι αντίστοιχοι χαρακτηρισμοί!

Π.χ. το ποιος ήταν ο Χαρίλαος Φλωράκης το ξέρω εγώ και οι συμπατριώτες μου σε Ευρυτανία και Καρδίτσα πολύ καλύτερα από σένα! Και πώς πλούτησε επί κατοχής και εμφυλίου και πόσους έσφαξε και πώς ξεπουλήθηκε στη Μόσχα! Ξέρουμε και ποιος ο ρόλος του στις εσωκομματικές εκκαθαρίσεις, ξέρουμε για το "βρώμικο '86" που η Αριστερά έβγαλε τους Δεξιούς δημάρχους σε Αθήνα, Πειραιά και Σαλονίκη, για τα "βρώμικο '89" τα έχουμε πει πολλές φορές...

Για τον Κωνσταντόπουλο, τον Κουβέλη και τον Κύρκο (τον βρομερότερο όλων) τα έχουμε ξαναπεί κι εδώ και στο δικό σου μπλογκί και στης Αστερόεσσας. Να τα επαναλάβουμε εμπλουτισμένα και επαυξημένα;

Το ποστάκι μου δεν έχει κομματική ταυτότητα, όπως θα σε βόλευε να συνέβαινε. Αν το διάβασες αναφέρει πως και το ΠΑΣΟΚ πήρε τη μίζα του και μάλιστα διπλάσια του ΣΥΝ.
Η λύση δεν είναι να κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλάκι μας. Αυτό κάνει η ΝΔ και ο ΣΥΝ. Ενώ θα έπρεπε να συμφωνήσουν με τον Γιώργο που λέει συνεχώς: "να ψάξουμε τα πάντα, όλοι θα ματώσουμε αλλά θα βγούμε, όσοι βγούμε, πιο δυνατοί και πιο καθαροί"!
Αυτή είναι η έντιμη πολιτική στάση κι όχι να προσπαθούμε να φάμε όποιον βγαίνει και λέει δυο αλήθειες...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ταχυδρόμε, το "έπιασες" τέλεια! Μετά τις δηλώσεις Κοροβέση ξαμολήθηκαν όλες οι Σταλίνες της Αριστεράς να βουλώσουν στόματα και να τρομοκρατήσουν συνειδήσεις! Είναι η γνωστή, πάγια τακτική τους!
Μέχρι και αυτό το νούμερο τον ραδιοφωνιτζή, "επιστρατεύεσαι" ο Σπίθας για να μας πείσει!
Ρε πού κατάντησε η "ανανεωτική αριστερά" τρομάρα της...

Ερατώ είπε...

Ε!
Άσε όσους "τα πήραν από τη Ζίμενς" να τα χωνέψουν και έλα να πάρεις το δώρο σου!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ερατούλα είσαι σούπερ και σ' ευχαριστώ πολύ!
Να σου ζητήσω μια μικρή χάρη; Αφιερώνεις κι ένα τραγουδάκι στον φίλο μου τον Σπιθούμπα που τον σύγχισα πολύ σήμερα;

Ερατώ είπε...

:)Χαίρομαι που σου άρεσε!

Μη μαλώνετε με το Σπίθα γιατί
θα αναγκαστώ να παρέμβω για να δω ποιος παρενοχλεί τον άλλον!

Μήπως να πούμε στη Ζίμενς να δώσει κάτι και στο λαό;
Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ερατούλα, έχει προτεραιότητα ο Σπίθας! Αυτός πρέπει να πρωτοπάρει χορηγία απ' τη Ζίμενς να πάει σε κανα νησάκι με κανένα καλό μ.....ι μπας και ξελαμπικάρει!

Καλό Σ/Κ σε όλους

Αστερόεσσα είπε...

Kαλά... το ξέρουμε ότι δεν κάνετε σεξ!

Αλλά τόση απελπισία πάλι γιατί, καλά μου παιδιά;

Γιατί δεν παίζετε τίποτε άλλο, όπως, ας πούμε, το γιατρό; ☺

Αστερόεσσα είπε...

...

Αν πάλι δε θέλετε να παίξετε το γιατρό, αντέστε να παίξετε με τη γιατρό! ☺

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Εκείνη μας θέλει;
Να έχει, όμως, υπ' όψιν της πως ο Σπιθάκος είναι πολύ άρρωστος!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Καλημέρα σε όλους! Τι καλημέρα δηλαδή... μαύρη κι συφοριασμένη είναι... κάηκε όλη η Ανατολική Αττική! Τεσπα...

Σας ενημρώνω πως ο Περικλής Κοροβέσης έδωσε σήμερα μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην "Ελευθεροτυπία". Λέει για το πόσο κακό έκαναν στην Αριστερά οι Κυρκοφλωράκηδες, λέει για το τουρλομπούκι του Σύριζα, πολλά λέει... μπορείτε να το βρείτε κι εδώ: http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=23/08/2009&id=75402

Ο Σπίθας στο μπλογκ του μας θύμισε μία ακόμα πτυχή του "βρώμικου '89 της Αριστεράς" με τις παραπομπές και τις πολιτικές διώξεις που πραγματοποίησε σε βάρος του ΠΑΣΟΚ και σε συνεργασία με τη Δεξιά!
Γράφει σε σχόλιό του επί λέξη για τον Τσοβόλα: "αυτός που δεν πήρε δραχμή αυτός τα πλήρωσε"!
Μπράβο λεβέντες μου! Να χαρώ εγώ την "κάθαρση" που κάνατε!
Για άλλη μια φορά: ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

Αστερόεσσα είπε...

Αφού πας σε γιατρό, με γιατρό ή παίξεις το γιατρό, εξήγησέ μας για το βρώμικο 89 το συλλογισμό σου, καλό μου παιδί:

Ο Τσοβόλας ήταν αθώος, αλλά εβγήκε ένοχος και ήταν ο μόνος που την πλήρωσε.
Ο Κουτσόγιωργας απαλλάχθηκε λόγω θανάτου.
Και ο Αντρέας αθωώθηκε. Ωραία και τι σημαίνει ότι αθωώθηκε; Με την ίδια λογική ο Τσοβόλας καταδικάστηκε.

Μη μου κατεβάσεις σεντόνια. Βαριέμαι και να τα διαβάσω. Δεν κατάλαβες γρι απ' αυτά που σου είπε ο Σπίθας. Μεταξεταστέος!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Θα προσπαθήσω να τα πω τηλεγραφικά:

Το "βρώμικο '89" ξεδιπλώθηκε η συντονισμένη προσπάθεια Δεξιάς-ενιαίου Συνασπισμού να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ και να λεηλατηθούν οι ψηφοφόροι του! Η Δεξιά θα έπαιρνε τους κεντρογενείς και ο ΣΥΝ τους κεντροαριστερούς. Αυτό βόλευε και τα δύο συνεταιράκια. Η Δεξιά θα παρέμεινε στην εξουσία για 30 ακόμη χρόνια ενώ ο ΣΥΝ θα το έπαιζε αξιωματική αντιπολίτευση, με ό,τι οφέλη συνεπάγεται αυτό για ένα κόμμα.

Το σχέδιο της Αριστεροδεξιάς για να υλοποιηθεί χρειαζόταν ένα "δυνατό άλλοθι"! Αυτό βρέθηκε στο υπαρκτό "σκάνδαλο Κοσκωτά", που, όπως και το σκάνδαλο της Ζίμενς, ήταν διακομματικό. Μπλεγμένοι ήταν και από τα τρία κόμματα. Όμως, την κύρια ευθύνη είχε αναμφίβολα το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση.

Χρησιμοποιώντας, λοιπόν, ως άλλοθι το "σκάνδαλο Κοσκωτά" οι Κυρκοφλωράκηδες με τη Δεξιά άρχισαν τις εξεταστικές επιτροπές και τις παραπομπές. Όταν διαπίστωσαν πως με τον τρόπο αυτό δεν πετυχαίνουν τον σκοπό τους, γιατί το ΠΑΣΟΚ αντί να διαλυθεί συσπειρώθηκε και ενισχύθηκε, άρχισαν να τα μαζεύουν. Δεν είχε πλέον νόημα γι' αυτούς να το τραβήξουν στα άκρα.

Γνώριζαν καλά πως αν καταδίκαζαν τον Αντρέα θα τον έκαναν απλά ήρωα. Όπως ήρωας έγινε ο Τσοβόλας. Έτσι, δεν του έκαναν τη χάρη να τον ηρωοποιήσουν. Αλλά για να μείνει πάνω του μια ρετσινιά τον αθώωσαν "λόγω αμφιβολιών". Κι όταν λέμε "τον αθώωσαν" αναφερόμαστε στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου και του Ειδικού Δικαστηρίου, τον Βασίλειο Κόκκινο, έναν σκληρότατο δεξιό, του στενού μητσοτακικού περιβάλλοντος που ασκούσε αφόρητη και καταλυτική επιρροή στα υπόλοιπα μέλη του Δικαστηρίου.

Κι ερχόμαστε τώρα στην καταδίκη του αθώου Τσοβόλα. Κι αυτή δεν ήταν καθόλου τυχαία. Ο Τσοβόλας έπρεπε να καταδικαστεί γιατί:
α) δεν μπορούσαν να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι του ΠΑΣΟΚ! Θα ήταν Η ξεφτύλα των παραπομπών!
β) ο Τσοβόλας είχε ανοίξει βεντέτα με το Μητσοτακαίικο, όπως παλιότερα ο Μένιος. Και το Μητσοτακαίικο, ως γνήσια μαφία, δεν χαρίζει κάστανα...
γ) η Δεξιά γνώριζε πολύ καλά πως στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ υπήρχαν πολλοί που δεν συμπαθούσαν τον Τσοβόλα, την πολιτική του και την λαϊκή υποστήριξη που διέθετε. Ήταν βέβαιο πως οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι θα "χαίρονταν" με την καταδίκη του και, φυσικά, δεν θα του παρήχαν καμία στήριξη (όπως και έγινε). Το γεγονός αυτό δεν θα το συγχωρούσε ποτέ ο Τσοβόλας (ήταν βέβαιο για όσους γνώριζαν την ψυχοσύνθεσή του). Άρα... άνοιγε ο δρόμος για την διάσπαση του ΠΑΣΟΚ!
Μπίνγκο! Αυτό και έγινε λίγα χρόνια αργότερα με την ίδρυση του ΔΙΚΚΗ!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Αστερόεσσα, να κάνω κι εγώ μια πολύ επίκαιρη ερώτηση;

Αυτή τη στιγμή που καίγεται η Αττική, θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξει πάλι πως οι ευθύνες μοιράζονται μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ;
Γιατί αυτό έκανε το καλοκαίρι το 2007 και δημιούργησε τις πολιτκές προϋποθέσεις να βγει ο Καραμανλής απ' τη δύσκολη θέση και να κερδίσει τελικά τις εκλογές!

Αστερόεσσα είπε...

Tι κάνεις Γιάννη; Κουκιά σπέρνω!

Ή όπως έλεγε και η μακαρίτισσα η γιαγιούλα μου "άρμεγε και κούρευε, χέζε και δεμάτιαζε!"

Απάντηση ΔΕΝ πήρα. Εκτός θέματος! Κόβεστε με τρία!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ρε Αστέρω, μην αντιστρέφεις τη λογική!
Εσύ δεν απάντησες στο ερώτημά μου.
Εγώ στο δικό σου, για το "βρώμικο '89" ήμουν σαφής νομίζω. Κι επειδή μάλλον βαρέθηκες να το διαβάσεις, το ξαναλέω πιο περιλυπτικά:
Το "σκάνδαλο Κοσκωτά" ήταν: α) υπαρκτό, β) διακομματικό, γ) την κύρια ευθύνη είχε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δ) χρησιμοποιήθηκε απί την Αριστεροδεξιά συμμαχία ως πρόσχημα για να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ, ε)όταν διαπίστωσαν πως το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται πέταξαν στα σκούπιδια και την "κάθαρση" και το σκάνδαλο!

Πόσο πιο λιανά να στα κάνω;
Αμάν ρε κορίτσι μου! Σε είχα και για έξυπνη!

Αστερόεσσα είπε...

Όλα τα διάβασα. Και guess what: Ξανακόβεσαι με μονάδα!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Σκληρή γυναίκα...