Κυριακή, Ιανουαρίου 25

Οι πρώτες 72 ώρες του Ομπάμα...

1) Το Γκουαντάναμο κλείνει. Απαγορεύονται τα βασανιστήρια ως ανακριτική μέθοδος. Κλείνουν οι φυλακές της CIA σε τρίτες χώρες.
2) Προωθείται στο Κογκρέσο η ψήφιση του νομοσχεδίου για την τόνωση της οικονομίας με δημόσιες επενδύσεις ύψους 825 δισ. δολαρίων
3) Κατάργηση των απαγορεύσεων Μπους για την επιστημονική έρευνα στα ανθρώπινα βλαστοκύτταρα που θα βοηθήσει στη θεραπεία χιλιάδων αναπήρων.
4) Σαφής προτεραιότητα της διπλωματίας ένατι της στρατιωτικής ισχύος. Συμβολική επίσκεψη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

5) Προσπάθεια τήρησης ίσως αποστάσεων από Ισραήλ και Παλαιστινίους. Αναφέρθηκε στην "τραγική βία στη Γάζα και στο Νότιο Ισραήλ". Πρώτα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο και ύστερα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό! Άμεση και ενεργή παρέμβαση στο Μεσανατολικό με τον ορισμό ως ειδικού απεσταλμένου του Τζορτζ Μίτσελ, που πρωταγωνίστησε στην ειρήνευση της Βόρειας Ιρλανδίας.
6) Οριστική αποχώρηση των στρατευμάτων απ' το Ιράκ.
7) Καθιέρωση της αρχής της "ανοιχτής διακυβέρνησης". Καταργείται η πλήρης μυστικότητα των ενεργειών των υπουργείων, των κρατικών οργανισμών, ακόμα και του Λευκού Οίκου.
8) Περιορισμός των ετήσιων απολαβών των στελεχών του Λευκού Οίκου.
9) Σπάει ο ομφάλιος λώρος των στελεχών του Λευκού Οίκου με τα λόμπι. Απαγόρευση στις μεγάλες εταιρείες να προσλαμβάνουν πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους ως μέσο εξασφάλισης προσβάσεων στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια.
Οι τρεις πρώτες ημέρες του Ομπάμα στο Λευκό Οίκο αποτελούν πραγματικό κόλαφο για τη μίζερη, κομπλεξική ελληνική ψευδοαριστερά που όλα τα τσουβαλιάζει, όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει κάτω απ' το ισοπεδωτικό σταλινικό σύνθημα "όλοι ίδιοι είναι"!
Οι πρώτες ημέρες Ομπάμα αποτελούν και μια χρήσιμη πυξίδα για τον Γιώργο Παπανδρέου που θα κληθεί σύντομα να κυβερνήσει τη χώρα μας. Ο ελληνικός λαός δεν χρειάζεται μόνο κυβερνητική αλλαγή. Έχει άμεση ανάγκη ελπίδας, για να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη μας.
Ήδη, το 62% των Αμερικανών, μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης, δηλώνει "γεμάτο ελπίδα"! Την ίδια ώρα το 75% των Ελλήνων δηλώνει "απελπισμένο"...

35 σχόλια:

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Θετικές οι πρώτες 72 ώρες του και οι συν αυταίς αποφάσεις του, που εύχομαι να μην είναι μόνον κινήσεις εντυπωσιασμού.

Καλά τα κράζεις και στους εδώ, για να ξέρουν πως έχουμε αγανακτήσει πλέον.
Δεν υπάρχουν περιθώρια, αντοχές και ανοχές, για άλλα λάθη...

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
(υ.γ. αν πάρεις Υπουργείο να έρθω για Γραμματέας σου;)

gregory είπε...

ναι ετσι ειναι καλα τα παη.....
δε μου λες που μαθητευσες προπογανδα?????ασε ξερω στους λαικους αγωνες.και στην πολιτικη σκεψη..μπραβο σου βραζω το καπελο...οι αριστεροι που λες δεν μποκητε να πουνε οτι καλα εκανε ποτε....εδω λενε οτι το πασοκ δεν εκανε τιποτα που τα ειδαν με τα ματια τους ....θα πουνε για τον ομπαμα???

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Γλαρένια, αν γλυτώσεις το τσουρομάδημα απ' τη Μαριλίτσα, ευχαρίστως...

Γρηγόρη, προσεχώς περισσότερα για το επαίσχυντο σύνθημα της σταλινικής ψευδοαριστεράς "τι ΠΑΣΟΚ τι Νέα Δημοκρατία, όλοι ίδιοι είναι"!
Και κάθε κοσμητικό επίθετο θα αιτιολογείται πλήρως! Και το "σταλινική" και το "ψευδοαριστερά" και όλα όσα ακολουθήσουν!
Κάποια στιγμή πρέπει να μπει τέλος στην ιδιότυπη (και καταστροφική) ιδεολογική ασυλία της ψευδοαριστεράς! Δεν θα τους αφήσουμε να μας ξαναφορέσουν τον Καραμανλή για άλλα τέσσερα χρόνια!
Θα επανέλθω σύντομα δρυμήτερος...

Σπύρος είπε...

Όποιος είδε χθες Χαρδαβέλλα ή και Λιακόπουλο,θα είδε την στιγμή της ορκομωσίας του Obama,ένα UFO να πετά πάνω απ΄τον Λευκό Οίκο.
Λέτε να είναι εξωγήινος;

Δήμητρα είπε...

Όταν άκουσα για το Γκουαντάναμο χάρηκα απίστευτα πάρα πολύ...Χίρομαι διπλά με όλα τούτα...Γενικά έχει αρχίσει και σκάει χαμόγελο ελπίδας.Καλησπέρα Ασκάρ!

Spy είπε...

Δεν διαφωνώ σε γενικές γραμμές, αλλά μήπως να περιμέναμε και λίγο;
Στις ανακοινώσεις όλοι καλοί είμαστε.
(προφανώς δεν πιστεύετε ότι υλοποιήθηκαν κιόλας όλα αυτά μέσα σε 72 ώρες, ε;)

Ταχυδρόμος! είπε...

Η αλήθεια είναι πως ο Γιώργος είναι σε πιο δυνή θέση. Έχει τόσους δελφίνους να φάει.. Αυτό θα συμβεί μόνο αν εμείς τον στηρίξουμε, καθολικά. Αλλά, η νεοελληνική μπουρζουαζία, με την ανασφάλεια της μεσαίας τάξης και σε συνδιασμό με την κεφαλαιαγορά, κα΄νουν την κατάσταση, δύσ-οσμη..

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Η εκλογή Ομπάμα είναι η μεγάλη ελπίδα. Τα πρώτα βήματα είναι στη σωστή κατεύθυνση. Η συνέχεια βέβαια δεν εξαρτάται μόνο από τον ίδιο, λόγω της πολυπλοκότητας του σύγχρονου κόσμου. Ο κόσμος βιώνει μια κρίση που μπορεί να τον στείλουν δυστυχώς πολύ πίσω. Η εκλογή Ομπάμα, είναι απόδειξη όλων αυτών των τραγικών αδιεξόδων, είναι η μεγάλη ελπίδα..

ο δείμος του πολίτη είπε...

Έχει πραγματικά βαλθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή. Πραγματική επανάσταση μόλις σε 3 μέρες.

Leviathan είπε...

gia arxi poli kala mou akougodai ola auta..euxomai kai i sinexeia na einai analogi!!filia!

takis είπε...

Οι πρώτες κινήσεις του Ομπάμπα στις 3 μέρες του στον Λευκό Οίκο επικεντρώθηκαν στην εξωτερική πολιτική και δεν αποτέλεσαν έκπληξη.
Στο μέτωπο της οικονομίας και της κοινωνίας είναι οι σοβαρές ακόλουθες επτά προκλήσεις.
1. Εκτίναξη ανεργίας που αναμένεται στο 10%
2.Οι τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω ύφεσης τα μεσαία στρώματα.
3.Η επαπειλούμενη κατάρρευση του συστήματος κοινωνικής προστασίας που έχει σαν αποτέλεσμα 45 εκ. αμερικάνοι να είναι πλήρως ανασφάλιστοι.
4 Τη χρηματοδότηση του δημοσιονομικού ελλείμματος που έχει εκτιναχθεί μετά τους πολέμους και τα πακέτα στήριξης των τραπεζών.
5.Τη σταδιακή απεξάρτηση των ΗΠΑ απο το πετρέλαιο.
6.Την ανάπτυξη των λεγόμενων "πράσινων" επενδύσεων, για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των αμερ. επιχειρήσεων
7.Την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα, που έχει πληγεί μετά τις χρεωκοπίες μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

(Απο την εφημ. Le Monde)

Αυτά είναι τα δύσκολα που θα τον κρίνουν και οχι αυτά που ανέφερες κύριε Οικοδεσπότη....
να μη σχολιάσω τις πυξίδες για τον κ. Γ.Παπανδρέου!...

μη συγκρίνεις τα ασύγκριτα...

ΥΓ Μη βιάζεσαι, και εγω ελπίζω στον Ομπάμπα, αλλα δεν τρέχω να χειροκροτήσω και πολύ περισσότερο να συγκρίνω με τα δικά μας.

Ερατώ είπε...

Και μόνο που ένας έγχρωμος είναι πρόεδρος, είναι ένα σημειολογικό κέρδος.
Μακαρι να αποδειχτεί καλύτερος από τους προκατόχους του έστω και σε κάποια σημεία.
Επιφυλλάσομαι πάντως για το μέλλον , μια και οι παλιότεροι πρόεδροι μας απογοήτευσαν, ανεξαρτήτα από το κόμμα που ανήκαν.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Σπύρο, μάλλον κανένα Ασταρώθ θα ήταν!

Δήμητρα, πάνω απ' όλα χρειαζόμαστε καλή ψυχολογία και ελπίδα! Δυστυχώς, η κυβέρνηση της χώρας μας, μας έχει οδηγήσει στα ψυχολογικά τάρταρα!

Spy, προφανώς δεν πρέπει να προτρέχουμε. Σίγουρα η συνέχεια είναι δύσκολη και εκεί θα φανούν οι πραγματικές αντοχές του νέου Προέδρου. Όμως, όπως έλεγε κι ο Κουμφούκιος, ακόμη και το πιο μακρυνό ταξίδι αρχίζει με ένα βήμα! Κι ο Ομπάμα ήδη το έκανε.
Αυτά που αναφέρω δεν υλοποιήθηκαν αμέσως, αλλά υπογράφηκαν τα σχετικά προεδρικά διατάγματα...

Ταχυδρόμε, ο Γιώργος εκπροσωπεί ένα ηγετικό μοντέλο πολύ διαφορετικό απ' αυτό που έχουμε συνηθίσει. Δεν έχει καμία σχέση ούτε με δημαγωγικό στυλ, του Αντρέα, ούτε το πατερναλιστικό του παλιού Καραμανλή, ούτε το λιγιστικό του Σημίτη, ούτε φυσικά με το ... μουσολινικό του σημερινού πρωθυπουργού μας (πόσο γελοίος είναι ο Καραμανλής θα το συνειδητοποιήσουμε όταν βγάλει τον μανδύα του πρωθυπουργικού κύρους).
Πιστεύω πως αξίζει να στρηρίξουμε τον Γιώργο, αλλά μόλις πάρει την εξουσία εμείς θα είμαστε και οι πρώτοι που θα τον κρίνουμε! Έτσι;

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ορεινέ, ο Ομπάμα έκανε την Αστερόεσσα (αλήθεια, πού είναι αυτή η κοπέλα;) να ξανακυματίσει στην Ελλάδα!

Δείμο, όπως ξέρεις, στην Αμερική λένε πως η θητεία κάθε Προέδρου κρίνεται ουσιαστικά τις πρώτες 100 μέρες! Αν μέσα σε αυτές συμβιβαστεί και βαλτώσει, το έχασε το παιχνίδι...

Λεβιάθαν, για να δούμε...

Τάκη, ασφαλώς και δεν πρέπει να βιαζόμαστε. Πίσω βρίσκονται τα σοβαρά και τα δύσκολα. Καλό είναι να είμαστε, γενικά, επιφυλακτικοί, αλλά όχι αρνητικοί!
Αυτό κάνεις εσύ με τον Γιώργο! Πριν τον δεις να κυβερνά, τον απορρήπτεις αυζητητί! Πάντως, να ξέρεις, πως ο τυφλός και στείρος "αντιπαπανδρεϊσμός" οδηγεί σε πολιτική και ιδεολογική αναπηρία...

Ερατώ, οι παλιότεροι Πρόεδροι απογοητεύσαν εμάς ως ξένους, αλλά όχι υποχρεωτικά και τους Αμερικανούς. Π.χ., ο Κλίντον υπήρξε πολύ επιτυχημένος Πρόεδρος και επί των ημερών του η Αμερική ευημερούσε...

takis είπε...

Kάνεις μέγα λάθος όταν λες οτι απορρίπτω τον Γιώργο Π. ασυζητητί(ποτέ δεν το είπα αυτό)
Να ξέρεις οτι τον συμπαθώ πολύ περισσότερο απο πολλούς πασόκους...απο την εποχή κιόλας που ήταν υπουργός εξωτερικών..

αλλά αυτό είναι άσχετο...
η πολιτική μετράει ,
οχι τα πρόσωπα...
και εχω αρκετούς λόγους να φοβάμαι την πολιτική Πασοκ...άδικο έχω?......

αλλά για σένα αυτά είναι ψιλά γράμματα..

ΥΓ Πήρες και "δήλωση" !...
για αποκατάσταση αλήθειας και μόνο!..μη παρεξηγήσεις πάλι..

βασίλης είπε...

Για να τον δούμε και τον Ομπάμα, το πρώτο δείγμα είναι θετικό όσον αφορά το Γκουαντάναμο... Σίγουρα αν θέλει μπορεί να φέρει αλλαγές, αρκεί να μη μείνει σε προθέσεις. Ο κόσμος περιμένει από αυτόν πολλά.

mahler76 είπε...

το ότι κλείνει το Γκουαντάναμο εξορίζοντας στην Ευρώπη τους φυλακισμένους δεν σου λέει τίποτα?
ΟΙ δηλώσεις του πέρι απόλυτης προστασίας των δικαιωμάτων του Ισραήλ? Όσο για την συμμετοχική δημοκρατία, γιατί δεν του είπε κάποιος πως και ο Giorgos το προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε (ίσως γιατί δεν είχαν λάπτοπ στα νηπιαγωγεία). Όσο για την εξωτερική πολιτική, η Χιλαρι το είπε καθαρά, "είμαι καλή καλή και θα το πάω διπλωματικά άλλα έτσι και με στραβώσετε, κοινώς δεν θα κάνετε ότι θέλω, θα σας κόψω τα μπαλάκια".

Άλλωστε βρε Ασκάρ, από τις υπογραφές ως την εκτέλεση των αποφάσεων είναι μακρύς ο δρόμος όπως ξέρουμε στην Ελλάδα.

Dr. Feleki είπε...

Αναρτηση ενδιαφερουσα.
Οταν βαλεις ομως την αναρτηση "Οι 72 τελευταίες ώρες του Ομπαμα" θα την κανω κορνιζα.

Καλησπερες.

Αστερόεσσα είπε...

Μπα; Στον Ομπάμα οφείλω τον κυματισμό μου; Τι μου λες! Κι εγώ που νόμιζα ότι επέλεξα το ψευδώνυμό μου απ' την ετυμολογία του... Τι μαθαίνω λοιπόν!

Πάψε να κάνεις συγκρίσεις Ομπάμα και Γ. Παπανδρέου και του εαυτού σου με το Μάκη Κουρή Β' που θα γκρεμίσει το δεύτερο Καραμανλισμό.

Μη βιάζεσαι να ενθουσιάζεσαι. Τα πρώτα δείγματα γραφής του Ομπάμα είναι ελπιδοφόρα, αλλά ακόμα δεν συνέταξε ούτε την πρώτη επιστολή.


Πάμε τώρα στον Παπανδρέου τζούνιορ για να σε φτιάξω και λίγο:

Στη συζήτηση αρχηγών κομμάτων στη Βουλή για την Παιδεία τον βρήκα καλό κι εκσυγχρονισμένο και με επίγνωση του σήμερα. Θα πω όμως ότι αντιμετωπίζω με την εξής επιφύλαξη το σχέδιο για αντικατάσταση των παραδοσιακών βιβλίων με το Ίντερνετ και CD rom: Εξαρτώνται δυστυχώς από την ενέργεια. Όπερ σημαίνει ένα black out ή μια διακοπή του Internet και πάει περίπατο η πρόσβαση στην πηγή. Για την Ελλάδα μιλάμε. Ένα χιονάκι πέφτει και παραλύει το σύμπαν! Αλλά το βρήκα καλό.


Σε συζήτηση όμως στην τηλεόραση για τον τρόπο εισαγωγής στα Παν/μια με συμμετοχή της Άννας Διαμαντοπούλου δεν ικανοποιήθηκα, γιατί λίγο - πολύ μίλησε για σύστημα αξιολόγησης και εισαγωγής στα ΑΕΙ που δε διαφέρει σε πολλά απ' ό,τι κατάλαβα από τα υπάρχοντα συστήματα.

Αστερόεσσα είπε...

Υ.Γ. Στην ίδια συζήτηση αρχηγών κομμάτων στη Βουλή για την Παιδεία η Παπαρήγα ήταν ανερμάτιστη απ' την αρχή ως το τέλος, δεν είπε απολύτως τίποτα πέρα απ' το ότι "η Παιδεία βρίσκεται σε ένα πεδίο (sic!) και δεν μπορούμε να μιλήσουμε για την Παιδεία, αν δε δούμε όλο το πεδίο" (zdoooing! να δω πότε θα γίνει για ένα θέμα συζήτηση. Μέχρι να πέσει το κεφάλαιο έχουμε να φάμε ακόμη ψωμιά) o δε Αλαβάνος δε μας είπε τίποτα απολύτως. Άρα ο Γ. Παπανδρέου, τουλάχιστον σε επίπεδο εντυπώσεων, ήταν ο μόνος εντός θέματος που αντιμετώπισε το θέμα με σοβαρότητα.
Αυτά.

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Dear Asteroessa,

You are getting there. You are back on track. Keep on.

George Obama Jr.

Αστερόεσσα είπε...

Dear Orienos,

Cut the sapia off! :P :))

Hugs and kisses.

The Flag! :P

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Τάκη, πολύ με ικανοποίησε η δήλωσή σου! Δήλωσε τώρα και ότι απορρίπτεις την τρομοκρατία των κουκουλοφόρων! χαχα
Λοιπόν, ας σοβαρευτώ και λίγο: θα ήθελα να μου δώσεις δύο διευκρινίσεις: α) σε ποιους τομείς φοβάσαι την πολιτική ΠΑΣΟΚ και β) αν στους τομείς αυτούς φοβάσαι (και γιατί) λιγότερο την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας!

Βασίλη, πράγματι περιμένει πολλά ο κόσμος απ' τον Ομπάμα (κι όχι μόνο οι Αμερικάνοι).
Οι Έλληνες περιμένουμε τη βοήθειά του στο μακεδονικό και στο κυπριακό. Αλλά τι είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε; π.χ. θα δεχθούμε την αύξηση των Ελλήνων στρατιωτών στο Αφγανιστάν; Θα συμφωνήσουμε να απομακρυνθούν οι ελληνικές δυνάμεις απ' την ασφάλεια της Καμπούλ;

Μάλερ, δεν πρέπει να κρίνεις τον Πρόεδρο των ΗΠΑ με τα βάση τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα. Και μόνο ότι οι Ισραηλινοί αναγκάστηκαν να διακόψουν τις πολεμικές τους επιχειρήσεις στη Γάζα την παραμονή της ορκομωσίας Ομπάμα λέει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!! Και, σημειωτέον, δεν είχαν πετύχει ούτε τους πολιτικούς ούτε τους στρατιωτικούς στόχους της εισβολής! Ήδη, οι υπόγειες στοές στα σύνορα Αιγύπτου-Γάζας ξαναλειτουργούν!
Βέβαια, αν περιμένεις ο Ομπάμα να κηρύξει πόλεμο στο Ισραήλ, απλά είσαι αεροβάμων...

Βρασιδάκο, άντε μάζεψε την ουρίτσα λέω γω, άθλιο τρωκτικό!

Ορεινέ, βλέπω πως με την Αστερόεσσα αναπρύσσεται ένας έρωτας μεγάλος...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Αστερούλα, πολύ ενδιαφέροντα πραγματάκια θίγεις...

Κατ' αρχήν, στην πρωθυπουργέσσα μας έχω καταφέρει καίρια πλήγματα! Κάποια στιγμή θα τα απαριθμήσω σε ειδικό αφιερωματικό ποστ!

Δεν βιάζομαι καθόλου να βγάλω συμπεράσματα, αλλά, κυριολεκτικά τόσες μέρες είχα αγανακτήσει με το μένος κάποιων ψευδοαριστερών με τον Ομπάμα. Οι άνθρωποι, κυριολεκτικά, δεν έχουν ιδέα τι εστί Πρόεδρος ΗΠΑ και πώς λειτουργεί το πολιτικό σύστημα στη χώρα αυτή! Και όρμησαν τόσες μέρες να "φάνε" τον Ομπάμα γιατί, λέει, δεν κατεδίκασε την ισραηλινή εισβολή (για το θέμα αυτό αναφέρθηκα και πιο πάνω στην απάντησή μου στον Μάλερ). Νομίζουν πως ο Ομπάμα είναι Τσίπρας και πως η Αμερική είναι σκορποχώρι αλα Σύριζα που άλλοι λαλούν κι άλλοι χορεύουν! Στις ΗΠΑ, μέχρι την τελευταία στιγμή της θητείας του, ΕΝΑΣ είναι ο Πρόεδρος κι όλοι οι Αμερικάνοι οφείλουν να τον σεβαστούν. Θυμίζω πως μετά τις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές, ο Μακ Κέιν είπε για τον Ομπάμα "τώρα πλέον δεν είναι αντίπαλος, είναι ο Πρόεδρός μου"!
Και κάτι τελευταίο: έχετε αναρρωτηθεί πόσο ισχυρές πιέσεις δέχθηκε ο Ομπάμα όλες αυτές τις μέρες (μέχρι την ορκομωσία του) για να κάνει δηλώσεις υπέρ του Ισραήλ, αλα Μπους; Μην βλέπουμε μόνο τη μια όψη του νομίσματος. Κι όταν λέμε "πιέσεις του αμερικανικού λόμπυ" στις ΗΠΑ, δεν εννοούμε κουραφέξαλα, έτσι;

Κατ' αρχήν χαίρομαι που εγκαταλείπεις, επιτέλους, τις απαξιωτικές προσφωνήσεις για τον Γιώργο ("ΓΑΠ", "Γιωργάκης" κλπ).
Αλλά, δεν καταλαβαίνω, γιατί να μην συγκρίνω τον Ομπάμα με τον Γιώργο; Μήπως επειδή ο Γιώργος δεν έχει την ευφράδεια εκείνου; Εκεί, λοιπόν, βρίσκεται η ουσία της πολιτικής; Σε πληροφορώ πως ο Γιώργος και το επιτελείο του ετοιμάζονται πυρετοδώς για τις πρώτες 100 ημέρες της νέας διακυβέρνησης. Και ετοιμάζονται πολλές εκπλήξεις! Να αποκαλύψω μερικές; α) Απογραφή ελληνικής οικονομίας από διεθνή αμερόληπτο οργανιμό. β) πολιτική διαπραγμάτευση του οικονομικού προβλήματος της Ελλάδος με τις Βρυξέλλες. γ) τρία άμεσα δημοψηφίσματα (για παιδεία, δημόσια διοίκηση και περιβάλλον). Να πω κι άλλα;

Η συζήτηση για την Παιδεία κακώς πάει να περιοριστεί μόνο (ή κυρίως) στο "εξεταστικό"! θα είναι μεγάλο λέθος...
Όσο για τα σχολικά και παν/κά βιβλία, η τεχνολογία προσφέρει τεράστιες δυνατότητες ώστε να καταργηθεί το βιβλίο όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα. Βέβαια, πάντα θα χρειαζόμαστε ηλεκτρικό ρεύμα (κι όχι απαραίτητα ίντερνετ)

mahler76 είπε...

φίλε μου ο λόγος που σταμάτησαν οι επιχειρήσεις, έχει να κάνει με το ότι έχουν εκλογές εκεί και θα ήθελαν να πούν πως έφυγαν με το κεφάλι ψηλά και όχι πως έχασαν πάλι. Οι Ισραηλινοί κακά τα ψέματα τον έχουν χεσμένο τον Ομπάμα.

Ηλιας....Just me! είπε...

Πραγματι, έκανε πολλά! Μακάρι Ασκαροπατέρα να συνεχίσει έτσι! Μακάρι για όλη την ανθρωπότητα.... Και μακάρι και οι δικοί μας να βάλουν μυαλό μπας και πάει έστω και λιγο μπροστά αυτή η χώρα! Καλό σου απόγευμα!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ είπε...

Στο χωριό του παπού μου και του παπού του Ομπάμα έλεγαν και λένε...όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι...οι πιέσεις παλληκάρι μου δεν γίνονται σήμερα ώστε να κάνουν δηλώσεις...αλλιώς γίνονται και το ξέρεις πολύ πολύ καλά.

η διαφορά Γιώργου Κωστάκη-Ομπάμα....ο πρώτοι προέρχονται απο τζάκια πολιτικοοικονομικά....ενώ αυτός απο το λαό...

πίσω απο εκλογές και πολιτικούς παντού και πάντα υπάρχουν λόμπι....θα δείτε και τον Ομπάμα να εξοφλεί γραμμάτια...κι αν το παλληκάρι έχει κότσια....θα τον φάνε στη στροφή....
μου θυμίζει και το τραγούδι το γνωστό....με τον Κεμάλ...




Τα βιβλία δεν πρέπει να καταργηθούν...εκεί που χρησιμοποίησαν υπολογιστές ψάχνουν σήμερα πως να ξαναφέρουν τα βιβλία...
όλα μπορούν να χρησιμεύσουν με τον τρόπο τους την παιδεία...τίποτε δεν είναι πανάκεια...

Απογραφή...απογραφή;;;; τι μου θυμίζει αυτή η λέξη...αααααα....τότε που πήγε ο Ιωσήφ με την Παναγία στη Βηθλεέμ...και γεννήθηκε ο Χριστός....μόνο που τώρα θα μοναρχεύει...ο Αύγουστος Γεώργιος!!!!

όταν ακούω τη λέξη διαπραγάτευση....έρχεται στο νου μου...το στήσιμο του κώλου...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ηλία, τουλάχιστον φύσιξε ένας αέρας αισιοδοξίας! Προσωπικά, δίνω μεγάλη σημασία σε αυτό...

Δημήτρη, πάλι πολλά θέματα άνοιξες.
Πιέσεις ασκούνται για πολλά θέματα, από συγκεκριμένες πράξεις μέχρι και απλές δηλώσεις. Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο αναμονής Ομπάμα οι Ισραηλινοί το μόνο που μπορούσαν να απαιτήσουν από αυτόν ήταν μια δήλωση του τύπου "η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ αποτελούν έκφραση του νόμιμου δικαιώματος αυτοάμυνας του Ισραήλ". Και τέτοια δήλωση δεν την πέτυχαν...
Το κόμμα των Δημοκρατικών στην Αμερική, ασφαλώς και εκπροσωπεί κάποια κοινωνικά και οικονομικά συμφέροντα. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει το μυαλό μας να πάει απαραίτητα στο πονηρό! "Συμφέροντα" δεν έχουν μόνο τα ύποπτα διαπλεκόμενα οικονομικά κέντρα, αλλά και συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες που αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ βρίσκονται σε τραγική θέση. Αυτού του είδους τα "συμφέρονται" οφείλει να ικανοποιήσει ο νέος Πρόεδρος.
Την άποψή σου περί "κωστάκη και Γιωργάκη" δεν την συμμερίζομαι απόλυτα. Για τον Καραμανλή, μάλλον έχεις δίκιο. Όταν έγινε αρχηγός ήταν ένας ασήμαντος βουλευτάκος που το μόνο που διέθετε ήταν ένα βαρύ όνομα! Αντίθετα, ο Γιώργος έγινε αρχηγός γιατί ήταν ένας απόλυτα επιτυχημένος υπουργός Εξωτερικών της χώρας και, επιπλέον, την περίοδο εκείνη (2004) ήταν ο δημοφιλέστερος πολιτικός. Σου θυμίζω ακόμη πως στην αρχηγία τον ανέδειξε ο Σημίτης, που υπήρξε ο μεγαλύτερος εσωκομματικός αντίπαλος του Ανδρέα! Συνεπώς, δεν υπήρχε περίπτωση μεροληψίας λόγω ονόματος ή καταγωγής! Αλλά, για να είμαι και δίκαιος, τον Καραμανλή τον εξέλεξε δυο φορές ο ελληνικός λαός, συνεπώς δεν μας παίρνει να μιλάμε για "δυναστείες"! Όπως λέει και το Σύνταγμα "όλες οι εξουσίες πηγάζουν απ' τον λαό"...
Προσωπικά, είμαι λάτρης του βιβλίου και πάντα όταν πιάνω στα χέρια μου ένα, το ανοίγω και το μυρίζω, σαν το λαιμό μιας γυναίκας. Όμως, αν είναι να εξοικονομηθεί ένα σεβαστό ποσό για να χρησιμοποιηθεί στην έρευνα ή κάπου αλλού που θα πιάσει τόπο, δέχομαι να κάνουμε αυτή τη θυσία και να υιοθετήσουμε τα ι-μπουκς!
Φίλε, για το "στήσιμο του κώλου" δεν θα μας φταίει ούτε η "απογραφή" ούτε οι Βρυξέλλες ούτε τίποτα! Ας προσέχαμε! Προσωπικά, το φώναζα προεκλογικά το 2007: "μέχρι τώρα η οικονομία της χώρας λειτουργεί κουτσά-στραβά λόγω της τάξης που έβαλε ο λογιστάκος ο Σημίτης! Αν ξαναβγεί ο Καραμανλής θα το τυνάξει το μαγαζί στον αέρα!". Δεν μου αρέσει να το παίζω δικαιωμένος στην καταστροφή. Αλλά ένα έχω να πω: κάθε μέρα που περνάει με αυτή την κυβέρνηση, βουλιάζουμε όλο και πιο βαθιά στο πηγάδι!

patsiouri είπε...

Kαι φαντάζεσαι να αποδειχτούμε οι πιο έξυπνοι once again????
Που απαισιοδοξούμε λέω....

habilis είπε...

Ο Ομπάμα εχει κάνει ήδη ένα μεγάλο βήμα.
Η καχυποψία απο μερικούς είναι γελοία .
Ο Ανθρωπος θέλει στήριγμα μιάς και φαίνετε να πάει κόντρα στα απαρχτικά.

takis είπε...

Για να μη λες οτι αποφέυγω τις απαντήσεις στα ερωτήματα..
σε ποιούς τομείς με προβληματίζει η πολιτική ΠΑΣΟΚ?

Οικονομία και παιδεία ας πούμε...για αρχή.
Όποτε θέλεις ανοίγουμε τη συζήτηση.

Καλοπροαίρετα και χωρίς αφορισμούς...

ούτε είπα ποτέ οτι συγκρίνω με πολιτική ΝΔ...αλλά ένας ψύχραιμος παρατηρητής πρέπει να αναγνωρίζει τα θετικά και αρνητικά σε όλους...

αν πούμε για παράδειγμα οτι εγω στήριξα κομμάτια της πολιτικής Γιαννάκου στο Παιδείας τι σημαίνει?.. οτι στήριξα την πολιτική της ΝΔ γενικά?
ή οτι τώρα στηρίζω την άποψη του Αρη για διάλογο στα θέματα παιδείας απο μηδενική βάση,
τι σημαίνει?
πρέπει να κάτσουν όλοι να κουβεντιάσουν και να καταλήξουν κάπου ή οχι?
Θέλουν να βοηθήσουν για λύση το θέμα παιδείας ή οχι?

ΟΥΦ...πάω για καφέ..

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Πατσουράκι, δεν "παίζει" τέτοια περίπτωση...

Πρωτόγονε, εδώ μιλάμε για "επαγγελματίες καχύπτωτους"! Πρόκειται για τους γνωστούς πλέον "ψευδοαριστερούς" που δείχνουν μονίμως δυσπιστία προς οτιδήποτε κεντροαριστερό... αλλά συνεχώς καλοβλέπουν οτιδήποτε δεξιό (δες, π.χ. Τάκη)

Τάκη, εκ των πραγμάτων μπαίνουν σε σύγκριση οι πολιτικές Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ αφού είναι, ουσιαστικά, οι μόνες κυβερνητικές εναλλακτικές λύσεις! Άρα, μην πετάς την μπάλα στην εξέδρα...
Δεύτερον: δεν μας είπες τι ακριβώς σε ανησυχεί στην οικονομική και εκπαιδευτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ.
Τρίτον, αφού ήσουν υποστηριχτής της "πολιτικής Γιαννάκου" πες μας έστω κι έναν τομέα που βελτιώθηκε η Ανώτατη Παιδεία από τον λεγόμενο "νόμο πλαίσιο" που θέσπισε. Νούλα...
Τέταρτον, και τελευταίο προς το παρόν: ενώ απέναντι σε κάθε ενέργεια και πρόσταση του ΠΑΣΟΚ εξαντλείς την δυσπιστία και επιφυλακτικότητά σου, με τον Αρούλη κάνεις τον αφελή (ή, μάλλον, τον χαζό) και προσποιείσαι πως δήθεν δεν καταλαβαίνεις το προσχηματικό της δήθεν προσκλήσεώς του για διάλογο από μηδενική βάση. Εδώ, ακόμη και οι σχολιαστές της "Καθημερινής" τον έχουν ξεμπροστιάσει!
Αλλά είπαμε, είσαι κλασική περίπτωση "ορφανού του πρώην εσ" που πάντα γοητεύεται απ' την κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας και έλκετε από "γαλαζοαίματους" τύπου Μαριέττας και Αρούλη...
Δεν ειν κακό!

Christina Amana είπε...

Προσωπικά ο τύπος μου είναι πολύ συμπαθής! Είναι διαφορετικός από την πρώην βλακόφατσα και πάνω απ' όλα είναι μαύρος! Επιτέλους μια αλλαγή!
Ελπίζω οι ενέργειες του στο μέλλον να είναι αποφασιστικές όσο αυτές τις πρώτες του μέρες και να ξαναβγεί και την επόμενη τετραετία.

Vassilis είπε...

Oι Αμερικανοί είναι απίστευτοι. Έχουν ήδη δημιουργήσει το ... Oμπαμόμετρο (πως λέμε θερμόμετρο) και παρακολουθούν την πρόοδο εκπλήρωσης των ... 500 υποσχέσεων που έχουν καταγράψει να έδωσε ο Obama κατά την προεκλογική περίοδο! http://www.politifact.com/truth-o-meter/promises/
Mακάρι να τα πάει καλά ο άνθρωπος, γιατί αλλιώς .... Πάντως το "έγχρωμο" ρεύμα φαίνεται να παίρνει δύναμη : οι Ρεπουμπλικάνοι εξέλεξαν και αυτοί έγχρωμο νέο πρόεδρο!

κωσταντινος είπε...

το θεμα ειναι αν και ποσο θα ωφεληθουμε εμεις σαν ελληνες απο την πολιτικη του ομπαμα και ολα τα αλλα ειναι μονο για εσωτερικη καταναλωση των αμερικανων