Σάββατο, Σεπτεμβρίου 1

Συμπτώσεις και ... "συμπτώσεις"!

Η κυβέρνηση θεωρεί ύποπτο το γεγονός ότι πολλές φωτιές ξέσπασαν ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία.
Η ίδια όμως κυβέρνηση δεν θεωρεί καθόλου ύποπτο το γεγονός ότι πολλοί διοικητές Ταμείων αγόραζαν ταυτοχρόνως τα ίδια δομημένα ομόλογα.
Για τη συγκεκριμένη κυβέρνηση οι πολλές φωτιές είναι ένδειξη οργανωμένου σχεδίου. Οι πολλοί διοικητές, τα πολλά Ταμεία και τα πολλά ομόλογα είναι απλή σύμπτωση...

31 σχόλια:

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ είπε...

Θέλω να πιστεύω καλέ μου Άσκαρ, πως πλέον μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει ξυπνήσει! Ίδωμεν...

Ανώνυμος είπε...

Βρε μπας και οι εμπρηστές είναι τελικά οι διοικητές; Ίδιο πλάνο διακρίνω....απλή αναγωγή...

βασίλης είπε...

Στην πολιτική δεν υπάρχουν επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις. Πολύ σωστό. Και η doratsirka με βάζει σε σκέψεις.
Επειδή λέγαμε ότι τα ομόλογα αυτά δεν κάνουν ούτε για προσάναμμα. Μήπως κάποιος "εξυπνος" διοικητής είπε: "Οχι ρε πούστη μου ούτε για προσάναμμα !"

Θερμεσιλαος είπε...

ψήφο στην dora!!

Ανώνυμος είπε...

Θ. λέτε να κάνουμε κανένα κόμμα; Τι μας λείπει; Μπορεί να μην είμαστε ανεπάγγελτοι κι από μεγάλο τζάκι, μπορεί να μην αγαπάμε τις διαπλοκές και να έχουμε αλλεργία με τις κουμπαριές, μπορεί να έχουμε και όραμα, να βρούμε και ανθρώπους με σχέδιο και όρεξη....αλλά στο τέλος κάτι θα καταφέρουμε. Εδώ τόσα χρόνια βασιλεύει η Παπαρήγα η καλή, ημείς που είμεθα ευειδέστερες θα πάμε χαμένες; Εσάς σας βλέπω για υπουργό πολιτισμού και τύπου (2 σε ένα). Υπουργός-Ανεμος (καθότι και μηχανόβιος) ο Ασκάρ.

proklisi είπε...

Όμορφε
Γάμησε τη πολιτική να φτιάξουμε μια εικόνα

Θερμεσιλαος είπε...

dora,
με τον ασκαρ υπουργό -άνεμο καότι και μηχανάκι, θα λάνουμε και ντελίβερι. σλόγκαν: ο ασκαρ και το παπί του..
όσο για μένα, δεν κάνω για υπουργος πολιτισμού, είμαι αμόρφωτος και γράφω και περίεργες, ακατανόητες λέξεις - να το προσέξετε κι εσείς για διαβλέπω μια παρόμοια ροπή στα γραφτα σας, ακου ευειδέστερες! προτιμώ την θέση του υπουργού επισιτισμού (λόγω μάσας).
α!, και για υπουργός τύπου δεν κάνω, αφού αυτό συνυφαίνεται με τον όρο "υπογραμμός".
στο σημείο αυτό, επιτρέψτε μου να προτείνω ως υπουργό δημόσιας τάξης την εριστικότερη εδώ μέσα και μην ξεχνάτε πως χρειαζόμαστε κι γυναίκες στην κυβέρνηση.
καλή κυριακή.
θερμεσίλαος
(αενάως χαμαιτυπών)

habilis είπε...

Tα δικα μας δικα μας και τα δικα σας δικα μας...

Μαριλένα είπε...

Πολλές συμπτώσεις τελευταία..

Καλημέρα :)

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Λιαχτίδα, μην ξεχνάς όμως πως το ... προσωπικό συμφέρον είναι το μόνο κριτήριο της εκλογικής συμπεριφοράς πολύ περισσότερων απ' όσους νομίζουμε.

Ντορίτα, πολύ "λογική" μελετάς μου φαίνεται...

Βασίλη, τα ομόλογα είναι πράγματι... πολύ ευφλέκτο υλικό...

Θερμεσίλαε, εσένα θα σε βάλουμε στην αντικατασκοία, να μας λες τι γλώσσα μιλάνε οι ξένοι πράκτορες!

Προκλησούλα, κατ' αρχήν δεν είμαι όμορφος! Μιλάμε για μεγάλη...σκατόφατσα!
Κατά δεύτερον, άσε με σε παρακαλώ να ξεχαρμανιάσω λίγο μέχρι τις εκλογες, και μετά επιστρέφουμε στα ... "ωραία"!

Habilis, μοναχοφάηδες οι τύποι, έτσι;

Μαριλένα, κοίτα σύμπτωση, έτσι;

Αλητισσα είπε...

Ασκαρ με απογοητευεις που λες πως δεν εισαι ομορφος..
ΚΙ εγω που μας φανταζομουν ως πρωθυπουργικο ζευγος "ο ωραιος κι η ωραια" τι θα γίνω τωρα?
Πανε τα ονειρα μου να καψουμε τα φλας των δημοσιογραφων..
Αχ τι τρβαω κι εγω η μελουσα "πρωθυπουργου"..

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Αλητούλα, δεν θα έπρεπε να πιστεύεις τόσο εύκολα τις δηλώσεις ενός μέλλοντος πρωθυπουργού!

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον έχει δίκιο ο Θερμεσίλαος. Δεν εξηγείται αλλιώς. Ο Ασκάρ ξανανεβάζει το θέμα των δομημένων. Οτι θα κάνει και το ΠΑΣΟΚ. Επειδή έχουμε και μια έφεση στην αγγλικήν, ΄τα δομημένα λέγονται structured notes. Λέτε να ξανασκάσει μύτη ο Ζορμπάς τελευταία βδομάδα πριν τις εκλογές;
Βασίλη δυστυχώς δεν κάνουν ούτε για προσάναμα, απλά γιατί είναι αυλα, άγνωστα, αέρας κοπανιστός δηλαδή (εκτός φυσικά από τις μίζες).

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε Έλληνα, εγώ ο σκέτος ανώνυμος σου λέω ότι ο Άσκαρ είναι μεγάλη μαλαγάνα! όχι μόνο επαναφέρει τα ομόλογα αλλά τα συνδέει και με τις πυρκαγιές. Το φέρνει από δω το φέρνει από κει, στο τέλος θα μας το ξεφουρνίσει: "ψηφίστε ΠΑΣΟΚ"!

proklisi είπε...

Εσείς οι άντρες τα πάτε καλύτερα με την πολιτική από εμάς.
Τι θα λέγατε αν φτιαχτεί ένα νέο κόμμα (Γ.Ο.Β.Α) ερωτικά τα αρχικά.
( Γ αμάτε Οτι Βρίσκεται Αμέσως)

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ είπε...

Δυστυχώς καλέ μου, έχεις δίκιο... Κι αυτό συμβαίνει γιατί ο κόσμος πλέον είναι ιδιαίτερα αγχωμένος από τα χρέη του! Πολύ κακός σύμβουλος η οικονομική δυσπραγία... Τόσο που φοβάμαι κι εγώ πως θα κάνει πολλούς να αρκεστούν στα προεκλογικά ψίχουλα που ακούνε να τους τάζουν!
Αλλά πάλι ελπίζω (είμαι από τη φύση μου βλέπεις ιδιαιτέρως αισιόδοξο άτομο)!

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ είπε...

Kαλημέρα & Καλό μας Μήνα! (Έστω & καθυστερημένα)

spirosvii είπε...

Έτσι μπράβο χώστα!!

Θερμεσιλαος είπε...

ρε ασκαρ, τι ερώτηση κι αυτή; τι γλώσσα μιλούν οι ξένοι πράκτορες; ελληνικα, βέβαια! το είπε κι ο ροΐδης πριν εκατόν τόσα χρόνια. οι ξένες χώρες εχουν εχθρους, η ελλάς έχει τους ελληνες. δεν είδες πόσα (ανορθόγραφα) γράφονται στα ξένα σε διάφορα μπλογκ που σε βλέπω να γράφεις; πώς να βγάλεις νόημα, αν δεν είσαι έλληνας και μάλιστα αν δεν έχεις πάει σε σχολεία "κοινωνικής αναρρίχησης"; είπαμε, στα ελληνικά, ανορθογραφίες επιτρέπονται, οι τα ξένα χρησιμοποιούντες και μάλιστα προς εντυπωσιασμόν (κάτι παλιές πωλήτριες σε φτηνορουχάδικα και πιατάδες στο εξωτερικό) καλά θα κάνουν να τα γράφουν ορθά. γιατί, αλλοιώς, προφέρονται διαφορετικά και βέβαια σημαίνουν κάτι άλλο παρά το προσδοκώμενο. αμ πως!
θερμεσίλαος
υγ. να στο γραψω και στα σουινδικά*, ή να το μεταφράσει κανενας άλλος για τον γιωργάκη;
* εχω την αίσθηση πως αυτός νομίζει πως είμαστε η σουινδική αραβία...
υυγ. ρε συ, μόλις έμαθα πως επιστρέψανε τα λεφτα. να δώσανε πίσω και τις προμήθειες; κι αν ναι, και τις βαλίτσες; ή αυτές τις κράτησαν για τα επικείμενα ταξίδια σε χειμερινά θέρετρα ;

Αλητισσα είπε...

Να ρωτησω κατι?
Εγω ποτε θα γινω τελικα κυρια Πρωθυπουργου?

Ασκαρδαμυκτί είπε...

"Ανώνυμε Έλληνα", μέχρι τις εκλογές σίγουρα κάτι θα "ενσκύψει"!
Ζορμπάς θα είναι, πλημμύρες θα είναι...δεν γνωρίζω!

Ανώνυμε σκέτε, κι εγώ έχω μεγάλη περιέργεια να δω τι θα προτείνει τελικά ο Άσκαρ για τις εκλογές!

"Πρόκληση", μέχρι τώρα κυβερνάει το κόμμα "Σας Γαμώ Όπου Σας Βρω"!

Λιαχτίδα, και μόνο το ονοματάκι σου αποπνέει αισιοδοξία...

Σπυρέτο, σε φτιάχνουν κάτι τέτοια, έτσι;

Θερμεσίλαε, τώρα με μπέρδεψες! Αν οι ξένοι πράκτορες μιλάνε ελληνικά τότε γιατί οι συνεργάτες του Γιωργάκη χρησιμοποιούν την αγγλικήν;

Αλητούλα, μετά τις εκλογές...

Ανώνυμος είπε...

Ασκαρ, Θερμεσίλαε,
Αναφερόμενος και πάλι στην Ελληνική Νομαρχία, που αποτελεί το προσωπικό μου μανιφέστο, 200 χρόνια και από τη συγγραφή της από τη συλλογική μαχόμενη εθνική συνείδηση, δηλ. τον Ανώνυμο Έλληνα, θέλω να σχολιάσετε τις ωμές παρεμβάσεις στην πολιτική ζωή του τόπου του βαριά ασθενούντος Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

Καλή η πλακίτσα για αγγλικά σουηδικά φίλε Θερμεσίλαε, όμως πρέπει κάποια στιγμή να σοβαρευτούμε και να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις. Ή με τους οπαδούς του σκοταδισμού - Χριστόδουλος, και τα όργανά τους (Καραμανλής - ωραίο το τελευταίο προσκύνημα στην εικόνα), ή με τα φιλελεύθερα, δημοκρατικά διαφωτιστικά ρεύματα κινήματα - ρεύματα - κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ).

Τέλος Θερμεσίλαε για να σε φτιάξω λίγο σε πληροφορώ ότι η μοιχεία, είναι ότι το ωραιότερο. Δεν έχεις ιδέα πως σε ανανεώνει "ψυχή τε και σώματι".

Θερμεσιλαος είπε...

ανώνυμε έλληνα,
κατ' αρχήν δεν λέγονται structured notes αλλά structured bonds (για ομόλογα πρόκειται, άρα...).

δες, αισθάνομαι λίγο άβολα να σχολιάζω μαζί σου, ερήμην του θεματογράφου, στο μλογκ του. με κάνει να νοιώθω ξενομπάτης και τούτο μ' ενοχλεί. τι θα έλεγες να κάνεις ένα μπλογκ να τα λέμε εκεί;

διαβάζοντας παρά κάτω: καλέ, πού είδατε πως το πασοκ είναι ένα από τα " φιλελεύθερα, δημοκρατικά διαφωτιστικά ρεύματα κινήματα - ρεύματα - κόμματα", όπως λέτε; σαν μαγική εικόνα μου ακούγεται..

τέλος, όσν αφορά την μοιχεία κλπ, θεωρώ πως δεν είναι συζητήσιμα, σεβόμενος την παροιμία "από πίτα που δεν τρως, τι σε νοιάζει κι αν καεί". και θεωρώ, περαιτέρω, πως μερικά είναι τόσο βαρετά, σχεδόν νυσταλέα, όταν αναλύονται, αφού χάνουν την μαγεία του με την φανέρωσή τους..
καλημέρα,
θερμεσίλαος
υγ. το δε δίλημα που θέτετε, αντιστιχεί στα μάτια μου στο μουσσολινικό "όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας" ή στο πάλαι ποτέ νεοδημοκρατικό "καραμανλής ή τανκς". και μια απορία, με τους έλληνες δεν θαπρεπε να είμαστε;

Θερμεσιλαος είπε...

ασκαρ, γράφεις "Θερμεσίλαε, τώρα με μπέρδεψες! Αν οι ξένοι πράκτορες μιλάνε ελληνικά τότε γιατί οι συνεργάτες του Γιωργάκη χρησιμοποιούν την αγγλικήν"
σου απαντώ: μα ειναι απλό, αφού ο γιωργάκης μιλά αγγλικά, οι πράκτορες μιλούν ελληνικά για να μην τους καταλαβαίνει...:))

Ανώνυμος είπε...

Θρμεσίλαε,
Άσε τα σάπια..
Για το Χριστόδουλο, τι λες; Γιατί κάνεις την πάπια; Μήπως σου έθιξα τον πνευματικό ΄σου ηγέτη;
Πάρε θέση. Ακολουθεί άπόσπασμα από την Ελληνική Νομαρχία.

Δ-51. Ώ αδελφοί μου Έλληνες, ίσως δεν καταλαμβάνετε πόσην δύναμιν έχουσι τα λόγια των καλογήρων και των πνευματικών εις τας ψυχάς των απλουστάτων ακροατών. Πόσον γρηγορώτερα ηθέλαμεν ελευθερωθή από τον οθωμανικόν ζυγόν, εάν οι πνευματικοί δεν ήταν αμαθείς, καθώς είναι, και αv εδίδασκον εις την εξομολόγησιν με γλυκά λόγια την αλήθεια και την αρετή, την ελευθερία και την ομόνοια, και όλα τα μέσα της ανθρωπίνης ευτυχίας. Αλλά ποίους να φωτίσουν οι εσκοτισμένοι και να διδάξουν οι αμαθείς; Ας σιωπήσουν το λοιπόν, αν δεν ηξεύρουν τι να ειπούν.

Θερμεσιλαος είπε...

ανωνυμε ελληνα,
τις δικες μου, περι θρησκειας, θέσεις, διατύπωσα εκτενέστερα στο μπλογκ μου. ισως θελήσεις να τις διαβασεις εκει. η οργανωμενη ευσεβεια δεν με αφορα - ποτε δεν με αφορουσε ως θεσμος.

οι διαφοροι ιερεις (απεχθανομαι την συνεκδοχη που ενεχει η λεξη κληρος), μην ξεχνας πως ειναι κομματι της κοινωνιας μας. ειναι δηλαδη οσο σαπια ειναι και αυτη. τωρα, ο χριστοδουλος και οι αλλοι πολιτικοι !!) ταγοι δεν διαφερουν.

ειμαστε μια μικρη χωρα με μικρο πληθυσμο και μικρες προσδοκιες. κι εχουμε αυτο που μας ταιριαζει, μικρους αρχηγους. παντου.

μην μπαινεις στον κοπο να αντιγραφεις την νομαρχια. την εχω σε διαφορες εκδοσεις. απλως αναφερε το αποσπασμα που θελεις.

για τα σαπια που αναφερεις, σφαλλεις. δεν διαπραγματευομαι ουτε τα σαπια ουτε τα ληγμενα. και ακομη, δεν λεω τσιτατα, εστω και της νομαρχιας. αν δεν εχω κατι δικο μου να πω, τοτε σιωπω...

η δε παπια μου αρεσει με πορτοκαλι. εσενα;

να τολμησω να προτεινω να λαβαινεις υπ' οψη σου τα σχολια των αλλων στις απαντήσεις σου; δεν εχεις μονον εσυ αποριες.. εγω, π.χ. εχω διαφορες αναφορικα με το προβοκατορικο στυλ που γραφεις, ανωνυμα...

καλο βραδυ.

θερμεσιλαος ο μαγνης (επωνυμος)

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Μια επισήμανση μόνο: ο Ανώνυμος ο Έλλην είναι επώνυμος, παλιός φίλος και συμμαθητής του Άσκαρ και τακτικός επισκέπτης του παρόντος μπλογκακίου!
Όλοι θα θέλαμε να είχε ο Ανώνυμος Έλλην δικό του μπλογκ, αλλά η στενότητα χρόνου και οι οικογενειακές/επαγγελματικές του υποχρεώσεις δεν του το επιτρέπουν, προς το παρόν τουλάχιστον!
Έτσι είναι μεγάλη μας χαρά να τον φιλοξενούμε έστω και στον άχαρο χώρο των σχολίων...

Πάντως ο διάλογος Ανωνύμου Έλληνος - Θερμεσίλαου Θετταλού είναι απολαυστικός!

Θερμεσιλαος είπε...

μπραβο ρε ασκαρ, εισαι φιλοξενος και καλος φιλος κατα τα φαινομενα. δε μου λες ομως, ο ανωνυμος ακουει ή μονο λεει; αν ειναι ετσι ειναι κι ελληνας, ετσι ειμαστε ολοι μας.

Θερμεσιλαος είπε...

ανωνυμε ελληνα, για την νομαρχια μαγνησιας εχεις κατι να πεις; εκει ηταν αφεντικο ο χριστοδουλος για πολλα χρονια. ή, μιλας μονον για την ελληνική νομαρχια της ευρωπαϊκης ενωσης;;
την (επωνυμη) καλημερα μου.
θερμεσιλαος ο μαγνης
σιτεμπορος

Ανώνυμος είπε...

Θερμεσίλαε,
Προβοκάτορας δεν είμαι, απλά μ΄αρέσει να σε "φτιάχνω". Εξ΄άλλου απ΄ότι φαίνεται κι΄εσύ το απολαμβάνεις. Ως προς τη Νομαρχία Μαγνησίας, τι σχέση έχει; Ο Χριστόδουλος στην Αρχιεπισκοπή δεν ήταν (Δημητριάδος); Αυτό πάλι με την Ευρωπαίκή Ενωση που πάει; Μήπως βγάζεις λίγο αντιευρωπαισμό;

Ο Προβοκάτωρ

Σοφία είπε...

Δεν μου το βγάζεις από το μυαλό. Οι Κοσσοβάροι φταίνε για όλα!!