Παρασκευή, Αυγούστου 31

Η "φούσκα" έσκασε!



Μπορεί να κερδίσει τις εκλογές και να γίνει και πάλι πρωθυπουργός.

Αλλά κι εκείνοι που θα τον ψηφίσουν θα ξέρουν ότι είναι ένας αποτυχημένος!

Η φούσκα πήγε στ' αγκάθια κι έσκασε!

Και το χειρότερο: δεν έκανε ένα ηχηρό "μπαμ". Αλλά ένα αξιοθρήνητο, υγρό "πλαφ"!

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ασκαρ δεν νομιζω οτι υπαρχει περιπτωση να τον ξαναδουμε πρωθυπουργο.Ειναι ο ακαταλληροτεροs με διαφορα,16 και σημερα.

habilis είπε...

Μια καλλη ομιλια στο ποπολο και το ψησαμε ,τα ρουσφετακια αλανθαστη μεθοδος για να τον ξαναφαμε στη μαπα για αλλα 4 χρονια...

Θερμεσιλαος είπε...

ασκαρδαμυκτί, δεν ξέρω γιατί, αλλά διαβάζοντας το θέμα σου, αναρρωτιέμαι ποιός είναι ο σπόνσορ σου..
θερμεσίλαος
υγ. αγγλικά, ξέρεις καλά;

spirosvii είπε...

Ρε φίλε μήπως απλά έκλασε ο άνθρωπος?

gerasimos είπε...

Forrest Gump για πρωθυπουργός: φαίνεται να διαθέτει το ίδιο iq με την παχύτερη έκδοσή του στη φωτογραφία του post σου, και επιπλέον είναι και πρωταθλητής στο πινγκ-πονγκ!

Μαριλένα είπε...

Eντελώς αηδιαστική η περιγραφή σου, μπλιαχχχ με το ακουστικό της μέρος.

Λάβε και την ειδοποιηση:

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι για τρία λεπτά να προκαλέσουμε μαζική α-κινητοποίηση, στην μνήμη των νεκρών και των χαμένων, στην ελπίδα μιας διαρκούς και μόνιμης διαμαρτυρίας για προστασία και αναγέννηση.

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι για τρία λεπτά να προκαλέσουμε μαζική α-κινητοποίηση, οχημάτων, εργασιών, σκέψεων, θορύβων όρθιοι και σιωπηλοί όπου βρεθούμε να αφουγκραστούμε τους ήχους της γης.

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι για τρία λεπτά να προκαλέσουμε μαζική α-κινητοποίηση, όλου του συστήματος, οικονομικού, πολιτικού, εργασιακού, επικοινωνιακού να δείξουμε ότι δεν είμαστε πολλοί, είμαστε όλοι, που πενθούμε, ελπίζουμε και συμπαραστεκόμαστε ενεργά.

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι για τρία λεπτά να προκαλέσουμε μαζική α-κινητοποίηση, να παγκοσμιοποιήσουμε το δικό μας μήνυμα σε όλο το πλανήτη στέλνοντας το μήνυμα για συμμετοχή την ίδια ώρα Ελλάδας σε όλο τον κόσμο σε όλες τις γλώσσες.

Μήνυμα για SMS και email

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΗ Α-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ. ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΖΟΙ, ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΛΟΙ, ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ.

Διαδώστε την προσπάθεια με sms και email στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε απλούς πολίτες , Μ.Μ.Ε., Οργανώσεις. Όποιος μπορεί ας το μεταφράσει . Να γίνει μήνυμα σε όλες τις γλώσσες του κόσμου μιας κοινής αφετηρίας, μιας κοινής προσπάθειας, μιας κοινής νέας αρχής.

Περισσότερα και συντονισμός δράσης στο http://manosnik.blogspot.com/


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Το μεγαλο μας τσιρκο είπε...

....και να ήταν απλά ανίκανος θα ήταν οκ....το κακό είναι ότι στη θέση που είναι γίνεται επικύνδυνος με την ανικανότητά του....δεδομένης και της ανυπαρξίας κάποιου αληθινά ικανού πολιτικού...το συμπέρασμα είναι ότι πάμε στο διάολο....!!!!
:-(((((

Debby είπε...

Αυτό και αν είναι αλήθεια!!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Νικηφόρε, πρέπει να σου έκαναν μεγάλα καψώνια στη δουλειά σου για να μην θες να τους βλέπεις! χαχαχα

Habilis, δεν είναι και τόσο απλό όσο φαίνεται! Για να δούμε...

Θερμεσίλαε, έχω πολλούς σπόνσορες! Κι αφού θες να μάθεις, σε πληροφορώ πως με τον Γιωργάκη συνεννοούμαι στα Σουηδέζικα....

Σπυρετο, μόνο το πλαφ άκουσα, δεν μου μύρισε τίποτα...

Γεράσιμε, ωραία τα λες, αλλά σε παρακαλώ γράψτα στα Σουηδέζικα! Όποιος μιλάει αγγλικά στη χώρα μας είναι ύποπτος αμερικανισμού! Ρώτα και τον Θερμεσίλαο! χεχε

Μαριλένα, τι σου φταίω ο καημένος; Αφού τέτοιον θόρυβο έκανε!
Σ' ευχαριστούμε για την ειδοποίηση.

Τι διαμαρτήρεσε εσύ ρε μαϊμού; Που όποτε γουστάρεις φεύγεις στο εξωτερικό και τη βγάζεις μπέηκα;

Ντεμπούλα, μεταξύ μας, η λέξη "αλήθεια" έχει χάσει το νόημά της!
(πού χάθηκες τόσον καιρό; εεε;;;)

Ανώνυμος είπε...

Εάν όσοι συμμετέχουμε στην κουβεντούλα αντιπροσωπεύουμε όντως τη στοιχειωδώς ευαισθητοποιημένη ελληνική κοινωνία, τότε δε θα ξαναεκλεγεί!

Να τσιγκλίσω και λίγο τον Θερμεσίλαο με τα γλωσσικοπολιτικά του. Αγαπητέ μου ως οπαδός της Ελληνικής Νομαρχίας και άντίπαλος της δεσποτικής ανατολίτικης βυζαντινοτουρκοκρατίας, προτιμώ τα Αγγλικά από τα καθαρευουσιάνικα ελληνικά. Με τα Αγγλικά επικοινωνούμε και με τους βαλκάνιους και τους Τούρκους, Ρώσους, Ουκρανούς, Σέρβους, Αιγύπτιους. Με την καθαρεύουσα, δυστυχώς θα μείνουμε στον υπέροχο όντως φαντασιακό, υποσθνείδητο Παπαδιαμαντικό εσωτερικό μας κόσμο.

Εξωστρεφής Ελληνική Νομαρχία λοιπόν!!

anima rana είπε...

"πλαφ".... και ζαλιστήκαμε κι απ΄την μπόχα!

Την Τετάρτη ήμουν κι εγώ Σύνταγμα. Ενα μαυροντυμένο βατραχάκι να στέκεται αμίλητο, αγέλαστο και σαστισμένο.

Catherine είπε...

Ασκαρ...μην τον υποτιμάς. Μιλάμε ο τύπος και οι δικοί του είναι ζηλευτή φαμίλια νονών...Οργανωμένο έγκλημα. Έπειτα έδωσαν άρτο στον λαουτζίκο και τώρα οι κατασκευαστικές του θα χτίσουν ξενοδοχειακά μεγαθήρια εκεί που πριν τους εμπόδιζε το δάσος αλλα και θα ρίξουν κάμποσα εκατομμύρια ευρώ άσφαλτο στην Ιονία οδό...Οργάνωση λέμε. Μας πλήρωσαν να μην μιλήσουμε. Θα τους πληρώσουμε ανάλογα.

Θερμεσιλαος είπε...

ανώνυμε και, κατά δήλωσίν σου, έλληνα*,

είμαι ο τελευταίος, που θα υποτιμούσα τα αγγλικά και σε βεβαιώ πως και τα ξέρω σε ικανοποιητικό βαθμό (για να καταλάβεις, ξέρω πως λέγεται ακόμη και η τσίμπλα στ' αγλικά ..), όπως και πως τα χρησιμοποιώ καθημερινά στην δουλειά μου τα τελευταία 25 χρόνια. στο σπίτι μου και με τους φίλους μου μιλώ ελληνικά, από συνήθεια.

όσο για την γλώσσα, που χρησιμοποιώ, λόγω ηλικίας, έχει και στοιχεία καθαρεύουσας. πού το μεμπτόν; επειδή δεν χρησιμοποιώ την γλώσσα των 80 (δεν αναφέρομαι στην δεκαετία αλλά στον χρησιμοποιούμενο αριθμό λέξεων, δες τα παιδιά θα καταλάβεις).

φοβάμαι πως παραποιείς τα λεγόμενά μου.

είπα πως καλόν θα ήταν να χρησιμοποιεί και να βελτιώσει τα αγγλικά του ο ασκαρδαμυκτί, αφού ο γιωργάκης μόνο στ' αγγλικά μιλά στους συνεργάτες του - και προφανώς, κρίνοντας από τα λεγόμενα του ασκαρδαμυκτί, ακραιφνούς υποστηρικτή του, θα πρέπει να τα μάθει καλύτερα. αλλά για την ώρα βολεύονται και οι δυό με τα σουηδικά. ο ασκαρδαμυκτί και με την γλώσσα του σώματος, για τον γιωργάκη αμφιβάλλω, δεν μοιάζει στην πατέρα του.

τώρα κατά πόσον τα αγγλικά μας βοήθησαν να αναπτυχθούμε στον φυσικό μας χώρο, που είναι τα βαλκάνια, επίτρεψέ μου να αμφιβάλω. αναφέρω παραδειγματικά τα μεγαλόπνοα σχέδια του γιωργάκη, τότε υπουργού εξωτερικών, που δεν κατάφεραν τίποτε περισότερο από το να χορεύουμε ζεϊμπέκικα με τον τζεμ, τότε υπεξ της γείτονος.π.χ. πού ήταν στα ιμία; στη υπόθεση οτσαλάν; στον καθορισμό της ισοτιμίας εισαγωγής της δραχης στην ονε; παντού αλλού, απέτυχε - δες π.χ. την παρευξεινια τράπεζα, την θεσσαλονίκη ως κέντρο των βαλκανίων κλπ. κια ως υποργός των εξωτερικών δεν είναι άμοιρος ευθυνών..

σέβομαι βέβαια τους εργαζόμενους, άρα και τους πασοκτζήδες. όπως είπε κι ο πάγκαλος δημόσια ο όρος πασοκτζής σημαίνει επάγγελμα, άρα λογικό είναι να υποστηρίζει κανείς τον εργοδότη του ( αναφέρομαι στην τηλεοπτική συνέντευξη περί νταβατζήδων, όπου ο πάγκαλος είπε πως κι αυτό επάγγελμα είναι, όπως ταξιτζής, μπετατζής, πασοκτζής κλπ).

όσο για την ελληνική νομαρχία, την ανακάλυψα ως φοιτητής στο παρίσι στα τέλη του 60. από τότε την έχω διαβάσει πολλές φορές. φαίνεται πως κανένας πολιτικός μας δεν την έχει διαβάσει και πως όλοι την αγνοούν.

τώρα, αν θεωρείς πως πρέπει να μιλάμε αγγγλικά αντί ελληνικά απεμπολώντας έτσι τον συνεκτικό κρίκο της κοινωνίας μας και τούτο προς άγραν κέρδους, μου φαίνεται πως χαριτολογείς - δεν τολμώ να σκεφτώ τίποτε άλλο.

αυτό που εσύ ορίζεις (αυθαίρετα) ως παπαδιαμαντικό κόσμο, προσωπικά μου φέρνει αναγούλα. θα χαιρόμουν αν ανέφερες ως ευκταίο τις του μπεναρόγια απόψεις κι όχι επειδή είναι συμπατριώτης μου, μάγνης...

τέλος, σκέφτομαι πού να ήταν άραγε ο γιωργάκης όταν ελήστευσαν την χώρα (δεσ ΧΑΑ, δημόσια έργα, κτηματολόγιο, ευρω κλπ) και πού ήταν ως υπουργός των εξωτερικών όταν υποχωρούσαμε στα εθνικά θέματα. μάλλον δεν θα τον άφησε να κάνει κάτι η άντα - ή / και η μαμά του.

επι πλέον, θα σου πρότεινα να διαβάσεις, ενδελεχώς όμως αυτήν την φορά, την ελληνική νομαρχία. θα διαπιστώσεις πως τα εκεί αναφερόμενα απέχουν παρασάγκες τόσο από τα πρεσβεύοντα από το πασοκ όσο και από τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του. βλέπεις, η ελληνική νομαρχία δεν μιλά για ρεμούλες, βούτες, λαμόγια κλπ.
και το πασόκ θα μείνει στην ιστορία βασικά για την αποποινικοποίηση της μοιχείας, την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, την υποχώρηση σ' όλα τα εθνικά θέματα, και στις καλές του επιδόσεις (όχι μόνο του γιωργάκη, ή του, κατά σαββόπουλο, 70ρη (βιονικού) μοιχού πατέρα του, αλλά και όλων των πρωτοκλασάτων)στο ζεϊμπέκικο και στην γλωσσική νεοπλασία (όπως ¨"κρυστάλινα", "πισωγύρισμα" "ετροχρονισμός" κλπ - αυτούς ούτε ο καραγάτσης ούτε ο καραγάτσης δεν θα τολμούσαν να χρησιμοποιήσουν - αυτοί δεν βίαζαν την γλώσσα, δεν ήταν πασοκτζήδες).
είναι δε κρίμα που ο σοσιαλισμός ταυτίζεται με το πασοκ στην χώρα μας - είδες τι κάνουν οι αμερικάνοι συμβουλάτορες δημοσίων σχέσεων;

ξέρεις, υπάρχουν ήδη στην βουλή κι άλλα κόμματα εκτός των δυό μεγάλων που εμείς, βλέποντάς τα, θα έπρεπε να λέμε "εωράκαμεν τους ληστάς".
το ποσοστό των δύο μεγάλων κομμάτων αντικατοπτρίζει την σαπίλα της ελληνικής κοινωνίας. δεν πρέπει να λέει κανείς εοκ και νατο το ίδιο συνδικάτο, αλλά νδ, πασσοκ, το ίδιο συνδικάτο.

κι ακόμη: από το 1981, πόσοι έλληνες υπουργοί παραιτήθησαν για λόγους ευθιξίας; κανείς, πλήν του δρεττάκη, ο οποίος, παραιτούμενος από υπουρργός οικονομικών, παραιτήθηκε και από βουλευτής του πασοκ - και τούτο γιατί τον άδειασε ο ανδρέας για τον φαπ, παρ' όλο που είχε συμφωνήσει πριν για την εφρμογή του. ο δρεττάκης, παραιτούμενος, αυτοκτόνησε πολιτικά, αλλά δεν ντράπηκε κοιταζόμενος στον καθρέφτη...

τέλος, η αποχή από την κυβέρβηση και η θέση ως (ανύπαρκτη) αντιπολίτευση δεν καθάρει το πασοκ από τις βούτες, τις κακοδιαχειρίσεις κλπ.

την καλημέρα μου και καλόν μήνα σου εύχομαι.

Θερμεσίλαος

υγ. την επόμενη φορά θα σου γράψω με λατινικούς χαρακτήρες ως πρώτο βήμα προς την χρήση των αγγλικών :))

* όλοι μας, εμείς οι νεοέλληνες συνηθίζουμε να ειρωνευόμαστε ό,τι δεν κατανοούμε, ο,τιο μας διαφεύγει - ψέμματα είναι;

Ασκαρδαμυκτί είπε...

"Ανώνυμε Έλληνα", δυστυχώς όσοι συμμετέχουμε στην κουβεντούλα δεν αποτελούμε αντιπροσωπευτικό δείγμα του εκλογικού σώματος!

Βατραχίνα, μάλλον θα ήσουν προς την οδό Όθωνος στο συντριβανάκι!

Κατερίνα, δεν τον υποτιμώ, γι' αυτό και ξεκινώ με τη φράση "μπορεί να κερδισει τις εκλογές και να γίνει πάλι πρωθυπουργός"!

Θερμεσίλαε, αν και είμαι διαρκώς στο πλευρό του Γιωργάκη εν τούτοις δεν σε είδα ποτέ! Οπότε μου κάνει εντύπωση πώς γνωρίζεις τη γλώσσα που ομιλεί στους συνεργάτες του...
Όσο για τους λοιπούς χαρακτηρισμούς σου που τόσο γενικά, απλόχερα και απόλυτα μοιράζεις... τι να πώ; Οι υπεραπλουστεύσεις, η συλλογική ενοχοποίηση των πάντων, η υποκριπτόμενη ηθικολογία και αυτοδικαιωτική διάθεση κλπ κλπ αποτελούν ίδιον του κατινισμού, του λαϊκισμού, του καφεκοτσομπολιού, ή, για να το πω πιο κουλτουριάριακα, ενός ιδιότυπου ψυχοπαθολογικού μανιχαϊστικού φονταμενταλισμού...

βασίλης είπε...

χαχα Ασκάρ το πιο ενδιαφέρον κομμάτι όλων των ποστ σου είναι ο σχολιασμός που κάνεις επί των σχολίων. Ειδικά οι διάλογοι με τον θερμεσίλαο και τον ανώνυμο έλληνα δεν παίζονται. Εντάξει ανάβουν και λίγο τα αίματα. Καλό είναι. Πού άλλες εποχές αλήστου μνήμης. Με τις συγκεντρώσεις, τα σημαιάκια και τους μεταφερόμενους οπαδούς.

Θερμεσιλαος είπε...

ναι, δεν θα με δεις ποτέ στο πλευρό του γιωργάκη. απλώς φιλοξένησα στο πήλιο πριν από χρόνια τον γιο του τον αντρίκο και την ευα, την πρώτη του σύζυγο. κι έπειτα, πέρισυ, σε κάτι βαφτίσια καθόμουν δίπλα σε δύο συμβούλους του. κι άκουγα τι έλεγε ο ένας στον αλλο του διπλανό. στα αγγλικά.

φιλε ασκαρ, δεν μοιράζω απλόχερα τίποτε. ούτε καν χαρακτηρισμούς. όπως γνωρίζεις ο περιορισμένος χώρος ενός σχολίου, δεν επιτρέπει να επεκταθεί κάποιος κι ακόμη, η γραφή σε μπλογκ έχει και κάποιο αυτιστικό στοιχείο, τόσο για τον γράφοντα όσο και για τον αναγνώστη.

δες, δεν υπάρχει συλλογική ενοχοποίηση κανενός. αλλά εδώ, μιλάμε κατά πόσον το πασόκ, ένα κατά άλλα σεβαστό κόμμα, θα μπορούσε να πάει την χώρα μπροστά με την παρούσα του ηγεσία, που, ειρήσθω εν παρόδω, έχασε τόσες εκλογικές αναμετρήσεις από το 2004 και μετά. ίσως μια αλλαγή αρχηγού να έκανε καλό.

όσο για τους χαρακτηρισμούς που, όπως λες τόσο απλόχερα μοιράζω, μάθε πως δεν είναι τίποτε περισσότερο από επαναλήψεις ειδήσεων ή/και δηλώσεων στελεχών του ή και ανθρώπων της δημοσιότητας γενικώτερα.

εγώ απλώς κρίνω το σύνολο οικονομικά. τίποτε περισσότερο. και με θλίβει όταν στο πήλιο ρωτώ κάποιον γιατί θέλει το πασοκ, απαντά πως θα του φροντίσει κάποιο προσωπικό του θέμα.

στο σημείο αυτό να σου τονίσω πως ούτε η νδ νομίζω πως μπορεί να κάνει κάτι, εδώ πρόκειται για μια κοινωνική διαβρωση σε βάθος. και οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται εδώ, είναι βρυξελιώτικες, έτσι νομίζω.

σου ζητώ να σχολιάσεις ενα προς ένα αυτά που γράφω στο προηγούμενο μου σχόλιο και να μου πεις τι δεν αληθεύει. και τι είναι υποκρυπτόμενη ηθικολογία.
κι αν θέλεις, πρόσθεσε, με στοιχεία όμως, τι έγιναν τα πακέτα της εοκ απο 82 και μετά, τι έγινε με το χαα, τις δεκο, το ευρω, τουσ εσ300, το κτηματολόγιο, τους κρυφοπυς δανεισμούς, την δημιουργική λογιστική, τα ίμια, τα σκοπια κλπ.
και μην παραλείψεις να αναφέρεις τί οδήγησε στον υπερδανεισμό των ελληνικό νοικοκυριών, γεγονός, που αποτελεί κοινωνικά μια βραδυφλεγή βόμβα. στους υπαίτιους γι όλα αυτά βάζω όλα τα κόμματα, που είναι στην βουλή.

τέλος γράφεις " (...) ιδιότυπου ψυχοπαθολογικού μανιχαϊστικού φονταμενταλισμού". εννοείς τους πάλαι ποτέ αναφερόμενους ως πρασινοφρουρούς 'η στα "γαλάζια παιδιά"; κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει διαφορά...

και να ξέρεις, για μένα, η ολη εκλογική αντιπαράθεση είναι να πεισθεί ο έλληνας να ψηφίσει αυτούς που έκαναν τις λιγώτερες λοβιτούρες. κρίμα για όλους μας.
κρίμα για τα παιδιά μας.

τώρα όσον αφορά της φωτιές. ποιό είναι το δίδαγμα; η ουρανομήκης αποτυχία της τοπικής αυτοδιοίκησης, η κακή κεντρική διαχείριση, η προεκλογική εκμετάλευση, ο περαιτέρω δανεισμός του κρατους (τα χρήματα δίδονται από τις τράπεζες που τα δανείζουν στο κράτος, αναρρωτιέμαι δε με τι όρους και αν θα φανεί αυτό στον προϋπολογισμό και όσα ομόλογα θα εκδοθουν), η ανικανότητα διαχείρισης όποιων κρίσεων.
έχω την άποψη πως η χώρα, η κάθε χώρα λειτουργεί ως επιχείρηση, με διαδικασίες, διαφάνεια κλπ και με μικρά ποσοστά διαφθοράς στην δημόσια διοίκηση. εδώ δεν συμβαίνει τούτο. και τελειώνοντας, δεν βλέπω καμμιά διαφορά μεταξύ των "επιγόνων" εκτός πως ο ένας μιλά καλύτερα αγγλικά από τον άλλο λόγο μητρος, ενώ ο άλλος απλώς τα έμαθε στο χάρβαρντ. κοντολογίς, αδιέξοδο, λαμβάνοντας δε υπ οψη τις θέσεις των μικρών κομμάτων, μαύρο σκοτάδι.

δες, δεν είμαι οπαδός της ρήσης πως η διέξοδος από το αδιέξοδο ειναι το έξοδο - αυτό συμβαινει όμως εδώ από 74 και μετά. όσο για τα σχόλια μου για τον γιωργάκη, και για το αν ξέρεις αγγλικά, ξέρεις, φαντάζομαι και το υποθέτω σημειώνοντας το χιούμορ που σε διακρίνει, πως πρόκειται για ένα πειραγμα, τίποτε περισσότερο. και θεωρώ εξ ίσου τραγικό την επικράτηση ενός (οποιουδήποτε) εκ των δύο.
ειλικρινά φιλικά
θερμεσίλαος.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Βασίλη, πάντως κι εκείνες η εποχές είχαν την ομορφιά τους!

Θερμεσίλαε, μπορείς σε παρακαλώ να μου απευθύνεις τα ερωτήματά σου εισ την αγγλικήν;;; χεχε

Θερμεσιλαος είπε...

ευχαρίστως, αλλά γίνεται να το κάνω με θεσσαλική προφορά; δεν θα σ' ενοχλήσει; θα με καταλάβεις;

Ανώνυμος είπε...

Θερμεσίλαε,
Θα ήθελα πολύ να γράψεις κάτι για τη μοιχεία.

Ως προς τα λοιπά στα οποία εκτενώς και ατάκτως αναφέρεσαι, έχω να πω τούτο:

Αξίζει να προσπαθήσεις έστω και τώρα, να λυτρωθείς από τις σκιές, τα ξωτικά και τα φαντάσματα του Παπαδιαμαντικού κόσμου, που κατατρώγουν την ψυχή σου.
Δε σε ειρωνεύομαι καθόλου.

Θερμεσιλαος είπε...

ανώνυμε έλληνα,
κατ' αρχην συγχαρητήρια για την επιλογή του ψευδωνύμου σου. ταιριάζει σ' όλους μας, είναι πανελληνικό, αφού ακόμη, από 1821 και δώθε, ψάχνουμε να βρούμε την ταυτότητά μας ως έθνος.
δυστυχώς για την μοιχεία δεν γνωρίζω πολλά. δεν έχω πιαστεί ποτέ..
για τα υπόλοιπα τα σοβαρά, δεν ξέρω και πολλά για τον παπαδιαμάντη, θυμάμαι και μονον αμυδρά την "σταχομαζώχτρα" από το αναγνωστικό της β' γυμνασίου. δεν με διαφωτίζεις, σε παρακαλώ; κατά τα άλλα, δεν σε κατανοώ. εννοείς να μάθω και σουηδικά; κι αν ναι, θα διορίσουν και το παιδί μου;
φιλικά
θ.