Τετάρτη, Αυγούστου 29

Τι έγραψαν οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες για την τραγωδία...

Eλεύθερος Τύπος (Δευτέρα, 27-8-2007)
"Ενδείξεις χαλάρωσης και εφησυχασμού υπήρξαν από την πρώτη μέρα της τραγωδία. Η επιτήρηση των δασών από αεροσκάφη των Ενόπλων Δυνάμεων ατόνησε το τελευταίο διάστημα... Η πυροσβεστική δύναμη στην Ηλεία ... δεν ενισχύθηκε και επειδή η ηγεσία της Πυροσβεστικής υποτίμησε το πρόβλημα. Είναι ενδεικτικό ότι ο αρχηγός της κ. Ανδρέας Κόης δέν πήρε αρχικά στα σοβαρά όσα έλεγε ο δήμαρχος Ζαχάρως για δεκάδες νεκρούς το απόγευμα της Παρασκευής.
Οι παραλείψεις της Πυροσβεστικής δεν τελειώνουν εδώ. Σε τέτοιου μεγέθους πυρκαγιές υψώνεται ελικόπτερο συντονισμού, κάτι που, σύμφωνα με καταγγελίες τοπικών παραγόντων, δεν έγινε στην πυρκαγιά της Ηλείας. Τα πληρώματα και οι επίγειες δυνάμεις δεν είχαν χάρτες και ακριβή επιτελική καθοδήγηση. Όταν ζητήθηκε επειγόντως βοήθεια από το Νιοχώρι Ηλείας, οι υπεύθυνοι έστειλαν το αεροσκάφος στο Νιοχώρι Μεσσηνίας...
Πολλά οχήματα της πυροσβεστικής δύναμης ακινητοποιήθηκαν λόγω έλλειψης ανταλακτικών... Σημειώθηκαν περιστατικά όπου πυροσβέστες αρνήθηκαν να εκτελέσουν εντολές νομαρχών και οι στρατιώτες εντολές της Πυροσβεστικής. Το σχέδιο εκκένωσης δεν εφαρμόστηκε..."
Εστία (Δευτέρα, 27-8-2007)
"Το θέμα του τρόπου αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού εγείρει τα πλέον αμείλικτα ερωτήματα. Επί τρεις ημέρες η Ελλάς δίδει εικόνα πλήρους χάους. Κανένας συντονισμός μεταξύ των ποικιλώνυμων αρχών και φορέων του κεντρικού κράτους...
Και μόνον το γεγονός ότι οι αρμόδιοι δεν κατόρθωσαν να προστατέψουν τον χώρο της αρχαίας Ολυμπίας -κάτι που θα έχει και σοβαρές εθνικές συνέπειες- θα έπρεπε να οδηγήσει σε παραιτήσεις υπουργών!"
Εστία (Τρίτη, 28-8-2007)
"Αυτό που είναι βέβαιο είναι οι εγκληματικές παραλείψεις του κράτους και των φορέων του. Προ διμήνου κάηκε η μισή Πάρνηθα υπό συνθήκες άπνοιας. Και ας ήταν χαρακτηρισμένη ως "εθνικός δρυμός", το οποίο εσήμαινε πρόσθετα μέτρα πυροπροστασίας. Όταν λοιπόν συνέβησαν όσα συνέβησαν στην Πάρνηθα, πώς το ανίκανο αυτό κράτος να προστατέψει την Πελοπόννησο υπό ακραίες καιρικές συνθήκες;
Αν είχαν προηγηθεί κάποια στοιχειώδη προληπτικά μέτρα πιστεύουμε ότι η εθνική τραγωδία με την εκατόμβη νεκρών θα είχε μάλλον αποφευχθεί".

46 σχόλια:

Αλητισσα είπε...

Να σου πω εγω, που η πολιτικη μ'αφηνει παγερα αδιαφορη, τη γνωμη μου?
Τα τοσα "αν" πλεον ειναι ματαια το κακο εγινε..
Θα ψηφιζα την κυβερνηση που θα γυρνουσε το χρονο πισω, ομως τοσος ρομαντισμος δε χωραει στην πολιτικη..
Το να βρεθουν οι αιτιοι ειναι μονο η ηθικη ανταμοιβη των παθοντων μετα απο αυτο αρχιζει η ουσια..
Και για μενα η ουσια ειναι να φυτεψουμε ο καθενας ενα δεντρο και να μπορεσουμε πλεον να αποκτησουμε συνειδηση οτι τον κοσμο αυτο τον εχουμε δανειστει απο τις επομενες γενιες..
Νομιζω οτι η διαφημιση της Greenpeace με το "στραβωμενο" πιτσιρικα τα λεει ολα..
Και μια και το εφερε η συγκυρια μολις τωρα ακουω κατι πυροσβεστικα να τρεχουν στην εθνικη "μακαρι να προλαβουν" σκεφτομαι..
Καλο βραδυ..

tomorrow's patries είπε...

@αλήτισσα:
στην πολιτεία που ζούμε μας θεωρούν δεδομένους.
αυτό μπορούμε να το αλλάξουμε_ μόνο αν αρχίζουμε να ξεπαγώνουμε από την αδιαφορία μας για την πολιτική.

@ασκαρδαμυκτί:
μερικές φορές, από την έκπληξη και την αηδία, ξεχνάς και το φύλο. sorry και από δώ_

Gwgw είπε...

Βασικά στην Ελλάδα ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλο. Αυτά που συμβαίνουν είναι απλά απίστευτα. Απ'την αρχή της καταστροφής εως και σήμερα.

soulmates είπε...

ti na pei kaneis.....
:(

Ανώνυμος είπε...

Κι όμως Ασκάρ, σε λίγες μέρες χωρίς μνήμη. Κια παίζονται τα πολιτικά παιχνίδια με τις αποζημιώσεις. Να σε κάψω Γιάννη (κυριολεκτικά...). Δηλαδή να επικροτούμε τώρα το αυτονόητο; Και μετά να ακούγονται στα κανάλια και οι ντόπιοι πονηρούληδες που πήγαν να κλέψουν το κράτος; Οκ, κι αν υπάρχουν (που πάντα θα υπάρχουν αυτοί) έχουν σχέση με το θάνατο και την καταστροφή του οικοσυστήματος; (γιατί τις περιουσίες των ανθρώπων τις εντάσσω μέσα στο οικοσύστημα). ΑΠέραντη θλίψη για μια ακόμη μέρα.

Θερμεσιλαος είπε...

επειδή δεν είμαι πολύ έξυπνος και μορφωμένος, ίσως γι αυτό δεν διαφωνώ με αυτά που έγραψαν αυτές, που ονομάζεις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες (η εστία, παρεμπιπτόντως, δεν είναι, είναι η μόνη πραγματικά ανεξάρτητη, δες τον ισολογισμό της, δεν χρωστάει πουθενα ούτε ένα ευρώ κι έπειτα, ο κύρου είναι πολύ τζεντλεμαν για να είναι κυβερνητικός...). δεν είπαν τίποτε περισσότερο από αυτά που σκέφτεται ο κάθε κάτοικος αυτού του καταραμένου τόπου.

δωροθεοδώρα, οι κάτοικοι αυτής της χώρας (σήμερα οι νεοέλληνες) δεν υπήρξαν ποτέ μα ποτέ φιλέλληνες. δες την ιστορία. και θυμίσου την αενάως παρούσα φράση "και τι ζόρι τραβάς εσύ", που ακούς όταν τολμήσεις να διαμαρτυρηθείς, έστω και ήπια. φορές-φορές σκέφτομαι )όχι για τις φωτιές) μήπως τώρα, στα γεράματα, φύγω μετανάστης..

καλημέρα.

gerasimos είπε...

To μόνο που φοβούνται όλοι τους είναι μήπως τα πρόβατα που θα βαδίσουν κατά κοπάδια στα παραβάν στις 16 του Σεπτέμβρη ξυπνήσουν και ξεφύγουν από το κοπάδι. Στο χέρι μας είναι να επαληθεύσουμε τους φόβους τους.

AVRA είπε...

ειδες εν οψη εκλογων ποσο ευκολα και γρηγορα δινουν τις, πενιχρες εστω, αποζημειωσεις ?

εβλεπα οτι περασαν ολοι απο το ταμειο και πληρωθηκαν....θα γινοταν αυτο αν δεν ειχαμε σε 15 μερες εκλογες ?

μας κοροιδευουν ..ομως λεμε και ευχαριστω!!!

:-((((

Μαριλένα είπε...

Kαλημέρα. Αυτο σκεφτόμουν κι εγώ: αν δεν ήταν τόσο κοντά οι εκλογές, θα έδιναν τόσο εύκολα τις αποζημιώσεις;

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ είπε...

Αγαπητέ κ.Θερμεσίλαε,
Να με συγχωρείτε, μα νομίζω πως το παράδειγμά σας με τη φράση "και τι ζόρι τραβάς εσύ" δεν είναι φράση "πασπαρτού", σωστά; Δλδ εάν εννοείτε εμένα που σας την απηύθυνα σε προηγούμενο post του φίλου μας Άσκαρ, ως απάντηση σε ειρωνικό σχόλιό σας περί γυναικείας αλληλεγγύης, νομίζω πραγματικά πως σας άξιζε! Παρόλα αυτά & για να είμαι δίκαιη, όταν ακούμε τη συγκεκριμένη φράση για κρίσεις που αφορούν στη νοοτροπία ή τις συνήθειες του Έλληνα & της κρατικής μηχανής, θεωρώ πως έχετε απόλυτο δίκιο!
Την Καλημέρα μου

Άσκαρ μου να με συγχωρείς, μα δε θα σχολιάσω στο post σου σήμερα καθώς δεν επιθυμώ να εμπλακώ σε κομματική (όχι σε πολιτική) συζήτηση.
Φιλιά

Shades είπε...

Γράφε Ασκάρ τι λένε οι εφημερίδες.. και αυτές και οι άλλες.. σε λίγο καιρό κανείς δεν θα μιλά για όλο αυτό..
Οι καρέκλες μένουν μόνο.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Τα αποσπάσματα αυτά τα δημοσίευσα ως απάντηση σε κάποιον ανώνυμο φίλο που με κατηγόρησε ότι οι κρίσεις μου για τις ευθύνες του κρατικού μηχανισμού ήταν κομματικές...

Θα ήθελα να συγχαρώ για τον τρόπο που κάλυψαν τη συμφορά των πυρκαγιών οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες "Καθημερινή", "ΕλεύθεροςΤύπος" και "Εστία"!

Αντίθετα, η "Απογευματινή" κόλλησε στο "όλα είναι αντικυβερνητική προπαγάνδα", ο "Ελεύθερος" στο ότι "για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ" και η "Αυριανή" στο "φταίνε οι ΟΥΤΣΕΚΑδες"...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Αλητούλα, δίκιο έχεις! Εκείνο που μετράει είναι το αύριο!
Όμως όσο αυτοί που κυβερνούν και φιλοδοξούν να συνεχίσουν να μας κυβερνούν, δεν αναγνωρίζουν κανένα λάθος τους ... είναι επικίνδυνοι! Και για το σήμερα και για το αύριο!

Tomorrow's, καλωσήρθες!
Ελπίζω να μείνεις στην παρέα μας και μετά τις εκλογές που θ' αλλάξει η θεματολογία μας!
Γιατί σε πληροφορώ πως ο Άσκαρ δεν είναι πολιτικομανής αλλά...γυναικομανής! χεχε

Ασκαρδαμυκτί είπε...

"Φτάσε όπου μπορείς", η ανευθηνότητα στη χώρα μας σπάει όλα τα ρεκόρ! Και πρωτοστατεί η κυβέρνηση, αρνούμενη από την π΄ρωτη στιγμή κάθε ευθύνη της.
Για όλα δταίνε οι προηγούμενοι, ο κακός μας ο καιρός και ο Χατζηπετρής...

"Κολλητούλα", για σένα ένα έχω να πω: να μην εξαφανίζεσαι!

Ντορίτα, η χθεσινή συγκέντρωση στη Σαλονίκη πού έγινε τελικά, στην Αριστοτέλους ή στον Λευκό Πύργο;
Ααααα να μην ξεχάσω: πήγαινε στο μπλογκ του Γεράσιμου που έγινε ένα μικρό τζερτζελάκι χθες...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Θερμεσίλαε, μετά το 1997 που πέθανε ο Άδωνις Κύρου, η "Εστία" ανήκει ιδιοκτησιακά στους κληρονόμους του αλλά την πολιτική γραμμή της καθορίζει αποκλειστικά ο Αλέξης Ζαούσης! Ο οποίος έχει στενές σχέσεις με το πρωθυπουργικό περιβάλλον, τον Αγγέλου κλπ.
Υπήρξε κάποτε φιλοβασιλική και φιλομεταξική εφημερίδα, αλλά σήμερα είναι η συνεπέστερη φιλοκυβερνητική...

Γεράσιμε, υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: όσο τα μικρά κόμματα αρνούνται πεισματικά κάθε κυβερνητική συνεργασία οδηγούμαστε στον κίνδυνο της ακυβερνησίας! Δηλ. σε κατάσταση χειρότερη της σημερινής...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Αυρούλα και Μαριλένα, να φανταστείτε ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που περιμένουν αποζημιώσεις από το 2004!
Και θυμίζω ότι στους πληγέντες του φετινού Ιουλίου υποσχέθηκαν εξπρές αποζημιώσεις μέχρι την Άνοιξη του 2008! Είναι φοβεροί οι άνθρωποι...

Λιαχτιδούλα, και μόνο η παρουσία σου εδώ μέσα μάς ... δροσίζει!

Σκιούλη, καμιά φορά κι αυτές οι καρέκλες... τρίζουν επικίνδυνα!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Αγαπητοί φίλοι, μέχρι τις εκλογές θα ανεχθείτε ακόμη κάποια πολιτικά μου σχόλια.
Μετά θα επανέλθει ο ... γνωστός Άσκαρ που όλοι και όλες αγαπήσατε!
χεχε

tomorrow's patries είπε...

καλώς σε βρήκα, Ασκαρ.

αναμένω μετά μανίας την αλλάγή του θεματολογίου, την μετά εκλογών περίοδο

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Tomorrow, αν βιάζεσαι...γύρνα λίγο πίσω να δεις!

βασίλης είπε...

Και τώρα και μετά τις εκλογές να τοποθετείσαι πολιτικά και όπως εσύ επιλέγεις ασκάρ. Αν μη τι άλλο αυτό είναι το σπίτι σου αλλά και το βήμα σου. Και γω θά 'θελα να είμαι νταλκαδιάρης συνεχώς αλλά υπάρχουν και πράγματα που κι εγώ βλέπω και δεν μπορώ να μην αντιδράσω. Μείνε όπως είσαι και σ' όποιον αρέσεις τελικά.

Σπύρος είπε...

Καλά βρε Άσκαρ,
ο Ανώνυμος που είναι;
Μάλλον μπήκε καταλάθος,έγραψε τη παπαριά του,
βγήκε και την έκανε φίδι...

Ένα περιστατικό που είδα στις ειδήσεις.
Πήγαν οι τσιγγάνοι της Αμαλιάδος στις τράπεζες,πήραν τα λεφτά,
όσο κι αν φώναζε ο παππούς πως αυτοί δεν έχουν σπίτια αλλά τσαντίρια.Και άντε βρες τους μετά!!!

Το συζήταγα σήμερα με ένα φίλο και μου είπε την εξής ατάκα:
"Μάθαν ότι πηδιόμαστε,πλακώσανε κι οι γύφτοι"!!!
(για πλάκα το λέγαμε βέβαια,χωρίς ίχνος ρατσισμού)!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ασκάρ,
Η κατρακύλα της ΝουΔουλάρας, δεν έχει τελειωμό. Σήμερα λοιπόν,έχουμε:
1. Η φωτιά παραλίγο να κάψει το σταθμό της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, ενώ μαίνεται ανεξέλεγχτη.
2. Στελέχη της πυροσβεστικής αντί να σβήνουν τις φωτιές, ψάχνουν να φορτώσουν τις ασύμετρες απειλές του Πολύδωρα και της Ντόρας, σε καταθλιπτικά παλιά μέλη του ΠΑΣΟΚ, με τη βοήθεια γαλάζιων αγροφυλάκων της δεξιάς Λακωνίας. Δυστυχώς γι΄αυτούς οι περήφανοι Λάκωνες πατριώτες (ανεξάρτητα αν είναι φιλοβασιλικοί, χουντικοί) τους ξεμπρόστιασαν.
3. Στις πλατείες του Πύργου, της Αμαλιάδας ,της Ζαχάρως, γελάει και το παρδαλό κατσίκι. Ο Αλογοσκούφης μοιράζει λεφτά. Τρέξε κόσμε!! Είναι μια κυβέρνηση που ή την κοροιδεύουν και οι γύφτοι, ή πληρώνει στην ψύχρα ψήφους.

ΜΑΥΡΟ ΣΤΗ ΝΟΥΔΟΥ. ΦΟΥΜΟ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

θα συνέχιζα, προτείνοντας ψήφο στο ΣΥΝ - Συριζα. Όμως ο Αλαβάνος έσπευσε να τραβήξει την ουρά του. Δε θέλει λέει καμιά συνεργασία. Αφήστε με στην ησυχία μου μπορεί να σκέφτεται. Που να μπλέκω τώρα με σοβαρά πράματα. Καλά δεν είμαι εδώ, με Πάντζα, Τσίπρα, και διαμαρτυρία.

ΕΛΠΙΖΩ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙ!!!

Paranoia είπε...

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι για τρία λεπτά να προκαλέσουμε μαζική α-κινητοποίηση, στην μνήμη των νεκρών και των χαμένων, στην ελπίδα μιας διαρκούς και μόνιμης διαμαρτυρίας για προστασία και αναγέννηση.

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι για τρία λεπτά να προκαλέσουμε μαζική α-κινητοποίηση, οχημάτων, εργασιών, σκέψεων, θορύβων όρθιοι και σιωπηλοί όπου βρεθούμε να αφουγκραστούμε τους ήχους της γης.

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι για τρία λεπτά να προκαλέσουμε μαζική α-κινητοποίηση, όλου του συστήματος, οικονομικού, πολιτικού, εργασιακού, επικοινωνιακού να δείξουμε ότι δεν είμαστε πολλοί, είμαστε όλοι, που πενθούμε, ελπίζουμε και συμπαραστεκόμαστε ενεργά.

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι για τρία λεπτά να προκαλέσουμε μαζική α-κινητοποίηση, να παγκοσμιοποιήσουμε το δικό μας μήνυμα σε όλο το πλανήτη στέλνοντας το μήνυμα για συμμετοχή την ίδια ώρα Ελλάδας σε όλο τον κόσμο σε όλες τις γλώσσες.

Μήνυμα για SMS και email

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΗ Α-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ. ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΖΟΙ, ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΛΟΙ, ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ.

Διαδώστε την προσπάθεια με sms και email στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε απλούς πολίτες , Μ.Μ.Ε., Οργανώσεις. Όποιος μπορεί ας το μεταφράσει . Να γίνει μήνυμα σε όλες τις γλώσσες του κόσμου μιας κοινής αφετηρίας, μιας κοινής προσπάθειας, μιας κοινής νέας αρχής.

Περισσότερα και συντονισμός δράσης στο http://manosnik.blogspot.com/


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ

Θερμεσιλαος είπε...

ασκαρδαμυκτί,
διαβάζοντας το σχόλιο σου πέρι κύρου, ανατρίχιασα. είδα τον άδωνη κύρου σε μια συνάντηση των "παλιών" της 3ΟΑΝ τον περασμένο χειμώνα. κατά τα λεγόμενά σου, πρέπει να είναι απέθαντος... όσο για το παρελθόν της εφημερίδας, που αναφέρεις, ναι, δεν ήταν φιλοβενιζελική ... με θλίψη βλέπω να αναφέρεσαι στο απώτερο παρελθόν, αλλά ο καθείς εφ ω ετάχθη - αγγλικά μιλάς;
την καλημέρα μου
θερμεσίλαος

Θερμεσιλαος είπε...

Ηλιαχτίδα,
με εκπλήσσετε. Η ασθενής μου μνήμη δεν μου επέτρεψε να θυμηθώ αμέσως το σχόλιο μου σε προηγούμενο θέμα του παρόντος θεματογράφου - υποχρεώθηκα, λοιπόν, να ανατρέξω στο αρχείο του. έτσι, σας βεβαιώ πως δεν εννοούσα διόλου εσάς με την φράση μου "και τι ζόρι τραβάς εσύ" στο ανωτέρω μου σχόλιο. αντίθετα με σας, που, καταφανώς και αναμφιρήτως - διαφαίνεται από το οιονεί εριστικόν του ύφους σας - επιθυμείτε να δευτερολογήσετε, όψιμα. κοντολογίς, σαν να με περιμένατε στην στροφή... περαιτέρω, το τι εσείς (ή εγώ) νομίζετε δεν αποτελεί φετφά ή αν θέλετε, θέσφατο.
σας εύχομαι μια γαλήνια ημέρα.
με τα πρέποντα αισθήματα,
θερμεσίλαος

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Βασίλη, όπως πάντα σε βρίσκω αυθεντικό και ευθή τύπο!

Σπύρο, έχει δίκιο ο Άνώνυμος ο Έλλην: έγινε το κράτος μας περίγελος των γύφτων!

Ανώνυμε Έλληνα, με τόσες απογοητεύσεις που έχουμε φάει, όλα τα περιμένουμε πλέον!
Αλλά και να μας απογοητεύσει "ο Γιωργάκης", έρχονται ξανά εκλογές...

Θερμεσίλαε, στην ιστορία της "Εστίας" διέπρεψαν δύο με το όνομα "Άδωνις Κύρου": ο πρώτος ήταν διευθυντής την περίοδο 1898-1918 και ο δεύτερος 1974-1997! Συνεπώς λάθος έγραψα ότι "πέθανε το 1997"! Πάντως έχει ήδη πεθάνει γι αυτό και η εφημερίδα ανήκει στην "κοινωνία κληρονόμων Άδωνι Κύρου"! Αν κάνω κάποιο λάθος διόρθωσέ με...
Αγγλικά γράφω αλλά δεν μιλάω! χαχαχα Ψάχνω να καταλάβω γιατί με ρωτάς. Μήπως για κάποιο παλιότερο μέιλ;;; χεχε

Ανώνυμος είπε...

οχι ρε ασκαρδαμυκτι. απλως μαθαινω πως ο γιωργακης μιλαει μονον αγγλικα με τους συνεργατες του...

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ είπε...

Mια απορία μόνον αγαπητέ μου Θερμεσίλαε: αφού είστε τόσο καλός γνώστης της ελληνικής γλώσσας, πώς & δε θυμόσαστε πως μετά από "τελεία" (το σημείο στίξεως, ξέρετε) ξεκινάμε πάντοτε την επόμενη φράση μας με κεφαλαίο γράμμα;;;!!! Απλά σας το επισημαίνω εγώ τώρα...
Φιλικά!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Θερμεσίλαε, εγώ μιλάω λονδρέζικα αγγλικά κι ο Γιωργάκης ... αμερικάνικα! Όπως καταλαβαίνεις, προτιμούμε να συνεννοούμαστε στα... Σουηδικά! χεχε

Λιαχτιδούλα, τι κοντρούλα ανόιξατε με τον Θερμεσίλαο;; Χαχα... μισό λεπτό να προμυθετώ μπυρίτσες για να παρακολουθήσω την εξέλιξη του αγώνα!

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ είπε...

Για να ...ξυπνάνε τα αίματα Άσκαρ μου! Τη βρίσκεις, έτσι; Απλά προσπαθώ να φανώ κι εγώ λιγάκι "κακιά" μια φορά, μια που ο φίλος σου είναι πειραχτήρι!

Θερμεσιλαος είπε...

αγαπητή ηλίαχτίδα,

δεν θυμάμαι να έχω πει ποτέ πως είμαι τόσο καλός γνώστης των ελληνικών όπως διατείνεσθε στο σχόλιό σας. αντίθετα, υποστήριξα συχνά σε πολλά μου σχόλια, εδώ κι αλλού, πως “χαμαιτυπώ”, γράφω δηλαδή με πεζά.

ακόμη, ίσως θελήσετε να ανατρέξετε στα σχετικά εγχειρίδια γραμματικής και συντακτικού αναφορικά με την χρήση της στίξεως - ξέρετε, δεν χρησιμοποιείται κατά το δοκούν, διέπεται δε, από την ελληνιστική εποχή και μετά, από σαφείς κανόνες (σχετική βιβλιογραφία στην διάθεσή σας).

επιπλέον δε, παρακαλώ σημειώστε πως ανθίσταμαι να σας ρωτήσω αν τραβάτε «κάνα ζόρι» με μένα. Απαντώ σ’ όλα τα σχόλια, που με αφορούν, ακόμη και στα κακεντρεχή, ιδιαίτερα στα τελευταία επειδή με κάνουν να χαμογελώ από πλήξη…

κι από μένα τον έσχατο, δεχθείτε παρακαλώ, μια παρότρυνση, μην πυροβολείτε πριν σημαδέψετε. δεν θα ήθελα να σας ακολουθήσω στην όποια αντιπαράθεση θα θέλατε, για δικούς σας λόγους, να έχετε, φοβάμαι πως τούτο είναι μια σοβαρή μέριμνα για μένα κι εγώ είμαι οκνός και νωθρός, φύσει και θέσει.

έτσι, σας εύχομαι απλώς καλό και γαλήνιο βράδυ.

με την πρέπουσα εκτίμηση

θερμεσίλαος

υγ. στην αμυδρή περίπτωση, που υπαινίσσεστε κάτι αναφορικά με την γνώση μου των ελληνικών, σας βεβαιώ πως δεν είμαι ούτε δημοσιογράφος, ούτε γράφω σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα - θα θυμάστε, βέβαια, πως αυτό είναι το παρόν θέμα του μπλογκ.

--------

ασκαρδαμυκτί,
για να υπάρξει "αγώνας" όπως λες, χρειάζονται δύο. ας πούμε πως είναι κάτι σαν την συνουσία. κι εγώ, εν προκειμένω, απουσιάζω οικειοθελώς από οποιαδήποτε τέτοια συνεύρεση..
καλό βράδυ
Θ.

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ είπε...

"Ευνουχισμένο" σας βρίσκω καλέ μου (βλέπετε εγώ συνηθίζω να μιλώ απλά Ελληνικά αλλά "σταράτα"...)κ.Θερμεσίλαε!
Λοιπόν: ο μόνος λόγος για τον οποίο σας "επετέθηκα" ήταν γιατί το κάνατε σεις πρώτος με το κακεντρεχές κατά τη γνώμη μου σχόλιό σας (κείνο το πρώτο)! Κι απλά θέλησα να σας "τσιγκλήσω" κι εγώ λιγάκι με τη σειρά μου... Κι όσο κι αν "δε θέλετε να με ακολουθήσετε στην όποια αντιπαράθεση", ωστόσο δεν κάνετε τίποτε άλλο παρά αυτό, σωστά;
..................
Αλλά μια που είστε "φύσει & θέσει οκνός" ας σας αφήσω να απολαύσετε τη νωθρότητά σας!
Καλό βράδυ λοιπόν αγαπητέ μου & να με συγχωρείτε αν σας ...ξεβόλεψα, απλά ακολούθησα την τακτική σας για να σας βοηθήσω να δείτε πως & στο blogging κανείς δεν αρέσκεται να γίνεται αποδέκτης χλευαστικών για τις απόψεις του!
Να είστε καλά!

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ είπε...

*χλευαστικών: σχολίων (παράλειψη)

Θερμεσιλαος είπε...

ηλιαχτίδα,
σας εύχομαι
περαστικά,
καλά στέφανα (και ό,τι αυτό θα μπορούσε να απορρέει)
και καλό μήνα
(όχι απαραίτητα με την ίδια σειρά).

σας προτρέπω να μειώσετε τον εκνευρισμό σας (θα του δείξω εγώ του μαλάκα, που τολμάει να διαφωνεί με μένα, την περιώνυμη ηλιαχτίδα,την καλύτερη κομιουτερατζού στην επικράτεια, άρα θα τον περιμένω στην στροφή και θα του τα χώσω σ' άλλο θέμα, το σπουδαίο έιναι να νοιώσω πως είμαι κάποια κι όχι να σεβαστώ, στοιχειωδώς, τον θεματογράφο και το νέο θέμα του )και να διαβάσετε και πάλι αυτά που έγραψα πιο πάνω. απαντώ σ' όλα τα σχόλια που αναφέρονται σε μένα, ιδιαίτερα στα κακεντρεχή, με κάνουν να χαμογελώ από πλήξη.
διαβάζοντας σήμερα το πρωί, χαμογέλασα. γι τούτο, σας ευχαριστώ διατηρώντας στην διάθεσή σας την βιβλιογραφία περί στίξεως στην ελληνική γλώσσα και προτείνω να δείτε και πάλι τον ορισμό των έννοιας των χλευαστικών σχολίων.
το τι και πώς με βρίσκετε εσείς, με αφήνει εντελώς αδιάφορο, όπως όλα τα σχόλια και οι χαρακτηρισμοί ανύπαρκτων ή και ετερόφωτων.
πάντως, να συνεχίσετε να παίρνετε τα φάρμακά σας, μην μας πάθετε και τίποτε και αφού είστε, κατά δήλωσίν σας, κομπιουτερατζού, κάνετε ένα reset.

over and out

με την προσήκουσα τιμή,
θερμεσίλαος

υγ. σας προτείνω να διαβάσετε την τελευταία παράγραφο του θέματος που έβαλα πρόσφατα, περί χαλβά. νομίζω πως εσας θα έπρεπε να είχα στο νου όταν το έγραφα - λέτε να έχω κληρονομικό χάρισμα ενόρασης;

Θερμεσιλαος είπε...

ηλιαχτίδα,
συμπληρωματικά:
θα σας ευχηθώ έτη πολλά και καλά την 25.11 , γιορτή της Αγίας Αικατερίνης. αλήθεια, ποιό είναι το υποκοριστικό σας; κατίνα, φαντάζομαι...

χαίρομαι που με βρίσκετε ευνουχισμένο. αυτό σημαίνει πως δεν με γνωρίζετε - ευτυχώς. τώρα γιατί εμένα μου θυμίζετε τον καποδίστρια, αυτό το σχέδιο, που ένωσε τις περιφέρειες; εσείς, αλήθεια, πόσους βουλευτές βγάζετε;

θερμεσίλαος

υγ. για να με καταλάβουν, στην χυδαιότητα και στην κατινιά απαντώ αντίστοιχα. όταν κάνω κέφι. μ' αρέσει να σας βλέπω να τραβάτε ζόρι - μου βγάζει ανθρωπιστικά συναισθήματα, ξέρετε, δεν πυροβολώ ποτέ νοσοκομειακά (απαγορεύεται από την συνθήκη της γενεύης)

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Βρε Θερμεσίλαε, ήμαρτον! Μιλάνε έτσι στις κυρίες;
Όσο για "τα καλά στέφανα"... τι να πω! Μαχαιριά στην καρδιά μού έδωσες! Μακάρι να ήταν ελέυθερη φίλε μου! Αλλά μας πρόλαβε άλλος τυχερός! Κρίμα....

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ είπε...

Aγαπητέ μου Θερμεσίλαε!!! Τί άλλο να πω πια εγώ; Τα είπατε όλα σεις για μένα! Δείξατε τον πραγματικό σας εαυτό κι αυτό είναι το σημαντικό!
Μονάχα πως σας λυπάμαι πραγματικά... Να είστε καλά & πάλι (στην υγεία σας εννοώ γιατί κατά τα λοιπά, όπως καταδεικνύεται από τον αξιολύπητο εγωισμό σας ζείτε μάλλον σε μια θλιβερή μοναξιά)! Δεν προτίθεμαι να πέσω φυσικά στο επίπεδό σας...
Την Καλημέρα μου καλέ μου!

Φιλάκια Άσκαρ μου!

Θερμεσιλαος είπε...

ηλιαχτίδα, εννοείτε βέβαια πως δεν πρόκειται να ανεβείτε στο επίπεδό μου. μα δεν μπορείτε...
ακομη, δεν έχω μοναξιά, δεν ζω μαζί σας, δεν σας γνωρίζω, άρα...
και πάλι περαστικά, περίσκεψη,όχι άλελς απορρίψεις από τον περίγυρό σας, νηστεία και ... reset.

Παρακαλώ δεχθείτε τα ειλικρινή μου αισθήματα, τα οποία έχω την ευγένεια και την καλωσύνη να μην σας κοινοπιήσω.
θερμεσίλαος

υγ. προσέξτε την στίξη. είναι σαν το αλάτι στο φαγητό.

---

ασκαρδαμυκτί,

γράφεις ακατανόητα, λες "Μιλάνε έτσι στις κυρίες;" δεν σε κατανοώ, μολονότι εδιάβασα προσεκτικά το σχόλιο σου και δεν καταλαβαίνω σε ποιόν αναφέρεσαι.
στους κύκλους μου και όπως στους δικούς σου ο προσδιορισμός "κύριος" ή "κυρία" κερδίζεται. όπως η αρχοντιά, η ευγένεια κλπ, δεν ανήκει αποκλειστικά σε καμμία τάξη - είναι η μόνη πραγματικά διαταξική διάκριση. και την δίνουν οι συνομιλητές μας. κι εγώ είμαι φειδωλός.
λυπάμαι που συνέβαλα στον να χαλάσει το κατά τα άλλα ενδιαφέρον θέμα σου, αλλά δεν μπόρεσα να αντισταθώ, δυστυχώς,να βάλω στην θέση του, ένα κατά συρροήν κι εξακολούθησιν κακεντρεχές και ως υστερικό μοναχοπαίδι συμπεριφερόμενο άτομο. εδώ σταματά η προσπάθειά μου. ό,τι και να πει το περί ου ο λόγος άτομο, δεν μ΄ενδιαφέρει. από αδικαιοόγητη κι ετροχρονισμένη χυδαιότητα, αγένεια, υπερφιαλότητα, ναρκισσισμό κλπ, χόρτασα εδώ, οπότε δεν θα ξαναπάρω, ευχαριστώ. ξέρεις, φρονώ πως όποιες παρανοήσεις/παρεξηγήσεις λύνονται μέσω προσωπικών μηνυμάτων. αλλά φαίνεται πως μερικοί δεν ασπάζονται την θέση μου αυτή.
καλό σου μεσημέρι.
θερμεσίλαος

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ είπε...

Τώρα το ποιός έβαλε πραγματικά τον άλλο στη θέση του (σ΄αυτή που πραγματικά ανήκει κι ας το κρύβει επιμελώς!) είναι πια οφθαλμοφανές... Υποκλίνομαι στο "μεγαλείο" σας αγαπητέ μου Θερμεσίλαε!!!

Θερμεσιλαος είπε...

προσοχή στις υποκλίσεις και στις γονυκλισίες. μην μας πάθετε και καμμιά δισκοπάθεια.. γιατί αν θα πάθετε, να δείτε τι ζόρι θα τραβήξετε..
θερμεσίλαος
υγ. η δική μου θέση είναι στα θεωρεία β'
υυγ. ωστγε το καταλάβατε, ε; κρίμα! το έκρτυβα τόσο επιμελώς..
υυυγ. δεν είναι η πρώτη φορά που υποκλίνονται στο "μεγαλείο μου" όπως το ονομάζετε - ευχαριστώ για τα εισαγωγικά, το κάνουν πιο μοδάτο..

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Παιδιά, ο αγώνας έληξε!

Θερμεσιλαος είπε...

μα, άσκαρ, δεν επρόκειτο για αγώνα. ένα ανώδυνο φλερτ ήταν κι εγώ δεν ανταποκρίθηκα... αν δεν το πιστεύεις, διάβασε το "περί έρωτος κι άλλων πολεμικών τεχνών" της μαλβίνας σακκά (το πατρικό της) της δυστυχώς πλέον μακαρίτισας κολλητής μου.
καλή κυριακή κι αν πας για μπάνιο, πρόσεχε, όχι στα βαθειά..
θερμεσίλαος

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ είπε...

Μόνο στον ύπνο σου Θ.θα μπορούσες ποτέ να έχεις εσύ flirt μαζί μου!!! Εκεί μάλλον θα είχες & κολλητή την κα. Κάραλη!!!
Χα-Χα-Χα! Με έκανες & γέλασα πάλι! Άκου flirt ΕΓΩ μαζί σου... (ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΣΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ;;;!!!)

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ είπε...

Μόνο στον ύπνο σου Θ.θα μπορούσες ποτέ να έχεις εσύ flirt μαζί μου!!! Εκεί μάλλον θα είχες & κολλητή την κα. Κάραλη!!!
Χα-Χα-Χα! Με έκανες & γέλασα πάλι! Άκου flirt ΕΓΩ μαζί σου... (ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΣΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ;;;!!!)

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ είπε...

Και τώρα για να τελειώνουν τα ανέκδοτα πια κι επειδή με κούρασες με τις κακίες & τις κρυάδες σου (Θ), λέω να μην σου κάνω τη χάρη & την τιμή να ξαναασχοληθώ μαζί σου...

Θερμεσιλαος είπε...

ηλιαχτίδα,
ο κόσμος τόχει τουμπανο κι εσεις κρυφο καμάρι. αλλά, εγώ δεν ανταποκρίνομαι.

σταματώ εδώ μέχρι την 25.11., οπότε θα σας υποβάλω τις ευχές μου για έτη πολλά. τότε είναι της αγ. αικατερίνης, βλέπετε, κι εύχομαι πάντα σ' όλες τις κατίνες για την γιορτή τους. στις κατερίνες εύχομαι την προηγουμένη, το βράδυ.